Eh, nu ne-am nascut toti injineri...

Revenind la schimbatul rotilor :
- pentru prima data am pus si eu azot. Am "suruburi" verzui.
- am constatat vizual ca desi au aceleasi specificatii, cele de vara pareau mai late nitel. Misterul s-a lamurit dupa ce s-a constatat ca jantele de otel sunt de 6" latime fata de 6.5" cele de aliaj. As fi preferat totusi ceva mai lat si pentru rotile de iarna.
- Nea Vali mi-a recomandat sa pun capace la astea de otel, ca sa nu intre mizeria de la zapada/nisip/mazga, mai ales la planetare. Ma asteptam sa gasesc sau sa vina totusi macar niste capace mici peste portiunea centrala, cum e la alea de aliaj.
Ce am mai facut pe la inceput de decembrie:
- schimbat ulei + filtru de ulei, filtru aer, filtru polen. Ce praf era pe ultimele 2... S-a curatat si buretelul de la filtrul de aer, data viitoare vreau sa-l schimb. Deocamdata nu mi s-a parut mare smecherie in plus uleiul asta Motul. Ultima data am avut Ford Formula E.
- in urma verificarilor s-a constatat ca probabil un senzor al carui fir se rupsese (?) in urma loviturilor de la bara spate, a bagat vreun scurt la modulul de senzori din portbagaj, care a murit dupa ce la randul lui a afectat mai departe sonda de marsarier de la cutia de viteze. Nea Vali zice insa ca am scapat ieftin, ca se putea sa ia masina foc.

Oricum, daca stiam luam masuri din timp, dar de unde sa stiu ca se ajunge aici...
Revin.