Cand te-ai referit la viteza probabil te-ai referit doar la anumite giratorii. Mi se pare normal ca in giratoriile nesemaforizate unde nu am prioritate/vizibilitate sau stiu ca am dar sunt sanse sa dau peste soferi care nu stiu ca am sau care taie benzile aiurea la intrare (stiu din experienta), sa reduc viteza la intrare ca sa am timp sa ma asigur/evit, iar apoi sa accelerez.
Pana la urma sunt tot niste intersectii, unde se poate aplica dupa caz regula aia cu care te tot bat la cap... condusul preventiv...
La Doamna Ghica intra 3 benzi in giratoriu, care in giratoriu propriu-zis se continua cu alte 3 inainte (din care de obicei prima e ocupata, de ex de vreun taxi) si 2 stanga, apoi de acolo pe directia inainte ies vreo 3 benzi care insa nu mai sunt marcate si prima e ceva jenata de masini parcate. Deci e normal ca din 5 benzi sa ramana 3, sau mai bine zis aproape 3.Ca multi merg inainte de pe benzile de stanga, e altceva, cum am vazut impreuna si la rosetti. Asta nu inseamna ca e normal, si daca facem toti "ca fluxul" pana la urma iese haos, blocaje, cum ai vazut la Universitatii cand ramasesem blocat desi eram incadrat corect. Sa nu zic de Delfinului unde nu stiu ce-i in capul lor (aproape toti) de se chinuie pe linia de tramvai in loc sa pastreze banda

Zombie, nu alta.
Revenind la Ghica, daca nu ma insel, am intrat in intersectie pe prima, am continuat in giratoriu pe a doua (taxi, sau ce era, parcat pe prima, deh), si am iesit undeva pe prima-a doua, urmand sa ma stabilesc pe a doua. Evident, m-am asigurat, adevaru e ca nici nu prea aveam la ce.
Oricum, nu-mi aduc aminte la ce m-as fi agitat acolo ? Probabil in alta parte pe drum dar nu mai stiu unde (exceptand Univeristatii).
In rest asta e, asa sunt eu, mai "neamt".... Totusi nu-mi amintesc de "si sa claxonezi agitat si pe ei si pe cei de pe banda a 2-a care nu te lasa sa te bagi. " ?? La Obor nu mai stiu exact ce am facut... A, daca te referi la dus, pai nu era taxi, ci piti + inca unu ambii "cu avariile" pe prima banda din 2, iar acolo ma incadram din timp pe a doua de obicei, dar acum stiam ca au "curatat" prima banda, insa aparusera astia 2 si fiind mai in curba cred ca nu i-am vazut din timp si d-aia nimerisem in spatele lor; in plus pe ei i-am claxonat nu pe aia de banda a 2-a.
Pe de alta parte "ideea e sa incerci, ca si ceilalti sa schimbi benzile fara sa deranjezi..." asta fac de obicei, insa e posibil sa fi avut niste reactii intarziate, posibil din cauza oboselii si a faptului ca nu prea sunt obisnuit sa fiu atent la o conversatie cand conduc. Nu zic ca a fost un lucru rau, ci ca sunt mai putin obisnuit

Poate imi trebe mai mult antrenament la faza asta...