ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
$1 scrie:$2oti sa prezinti argumente coerente impotriva celor folosite in articol?
Alt argument decat tricoul celui din poza (tinde spre portocaliu) este greu de gasit. Ca orice argument impotriva unui articol (a unei prezentari sau a unei idei) bazat pe argumente logice, pe situatii reale exprimate concret.
Dar revenim la articol.Din punct de vedere gramatical editorialul din dilema veche este scris destul de corect,dar cine are un anumit nivel de inteligenta stie sa citeasca si ce scrie printre randuri.In conditiile economice si sociale de astazi este clar tendentios.
Ultima oară modificat de Cornel001 pe 04 Iul 2010, 13:10, modificat 1 dată în total.
Motiv:sters offtopic
Romanii trebuie sa constate ca in nici o alta tara nu s-a intamplat splitarea partidului comunist in doua (FSN-1 si FSN-2), cu intentia clara de creare mecanism de suveica (stanga <->dreapta), de continuare a operei marete, folosindu-se, culmea, de capitalism!!
Iar dupa aceasta constatare sa se intrebe de ce traiesc prost. Poate gasesc si raspunsul (in fraza de mai sus!).
Este indubitabil ca in Romania NU EXISTA SOLUTIE, este indubitabil ca urmatoarea alegere a romanului va fi la fel de gresita samd... Decat, poate, candva, sa puna Europa piciorul in prag.
Cred că cei de la CC voiau doar să-şi protejeze propriile pensii. Ceilalţi au avut noroc fiind în acelaşi act normativ. Dacă ar fi fost chestii diferite, probabil că reducerea pensiilor s-ar fi aprobat bine-mersi. Oricum, motivaţiile sunt ridicole şi pot fi desfiinţate lejer chiar şi de un jurist amator. Din păcate, e doar o amânare a inevitabilului. În câteva luni va apărea o lege de modificare a punctului de pensie care se stabileşte prin hotărâre de guvern.
Ati observat manipularea prin insusi modul de a pune problema, prin mentionarea "posibilitatii" de a lua bani de la bogati?
Iata adevarul aici: Nu are nimeni nimic cu bogatii, indiferent de marimea bogatiei. DAR ARE CU INFRACTORII!!! In conditiile in care economia neagra este de zeci de miliarde de euro (comparabila cu cea "alba"), este clar de unde ar trebui luati banii, de zece ori mai multi bani decat sunt necesari pentru iesirea din criza! De ce nu se face asta? Nu cumva autoritatile sunt mana in mana cu infractorii?
Boc si Bleaga .. acesti doi barbati bine ai guvernarii. Ce alai, ce interventie ... ce elicoptere, cum se da politia prin balti sa deschida drumu pentru BERBECII TARII!!
$1 scrie:$2b]Eu am avut bani să investesc pentru a mă proteja, alţii nu au din păcate. Dar am muncit din greu", a afirmat Constantin Vădăvoiu.
deci a avut si putere de munca, a avut si parale
tu ai idee despre nivelul de saracie al acelor sateni? asa ca, daca nu incepi cu taierile haotice de paduri (slava psd-ului, lor le datoram tot ce-i bun in tara asta) care, printre altele, au condus la formarea rapida de viituri pe orice panta despadurita (o mare cantitate de apa se opreste in frunzis, o si mai mare cantitate este absorbita de stratul de frunze moarte; abia ce ramane se mai duce in sol sau se scurge la vale), nu te mai plange ca suntem o tara de asistati; suntem o tara de oameni normali (in orice stat, oricat de civilizat ar fi el, populatia preponderenta este constituita tot din prosti si din comozi, numai ca nu se vede, ca au un nivel de trai care le permite sa fie prosti discreti)
toata stima pentru acel om harnic, gospodar si priceput (adica prefer sa nu ma gandesc decat la partea pozitiva a mesajului tau), si ma bucur sa aud de asemenea romani
S-ar putea sa ma insel, dar tind sa cred ca buba mai mare era "munca" nu "banii". In plus, io-te ce zice presa :
aia cu galatenii este, intr-adevar, jenanta (si nu este prima data cand se intampla ca voluntarii sa munceasca pe rupte sub privirile ingaduitoare ale puturosilor locali, sub ochii "victimelor")
ce sa facem, astia suntem: si cu bune (care nu-s chiar putine), si cu rele (care-s destule)
ce-as emigra in germania
eu n-as vrea sa emigrez, dar nici pe tine nu as incerca sa te impiedic
eu as vrea sa traiesc bine si demn aici, nu sa emigrez si sa traiesc bine la altii
Poate exagerez eu (nevasta-mea zice ca exagerez ) dar mi se pare cinic ca intr-un oras inundat ,asa cum e Tulcea , pe o vreme ploiasa , asa cum e de vreo 2 saptamini , toate fintinile arteziene sa mearga toata ziua din plin ! Ba chiar am observat ieri ca au mai inaugurat o pseudo fintina arteziana , in fapt o teava din care tisneste apa (daca nu sti ce e ,crezi ca s-a spart o teava ), pe lacul Ciuperca ...cred ca banii cheltuiti pe energia electrica ar fi mult mai folositori acum in alta parte !
$1 scrie:$2ia cu galatenii este, intr-adevar, jenanta ....
din pacate ceea ce spui este doar partial adevarat si am sa ma explic de ce. in primul rind nu iau apararea concitadinilor mei si extrapolind la nivel de tara noua, romanilor in general ... insa realitatea "prezentata" cu atita sirg pe televiziuni este FOAARTE DEPARTE DE ADEVAR. am lipsit citeva zile din tara si fiind la curent cu noutatile doar de pe canalele media si prin intermediul telefoanelor din tara, de la amici din alte localitati ingrijorati de ceea ce se prezinta pe televiziuni. ieri am revenit in urbea natala si am apucat sa-mi fac o imagine reala la ceea ce se intimpla. lucrurile stau cam asa:
1. Dunarea este mare, dar nu intr-atit cit se prezinta ( ca sa deverseze peste diguri mai este nevoie sa creasca cel putin 2 metri ) 2. este inundata Faleza inferioara a Dunarii ( loc de promenada pentru galateni, unde se gasesc 5 circiumi mari si late ... si cam atit ) 3. exista un pericol, cit de cit, pe partea de jos a orasului si asta datorita renuntarii la digul initial in favoarea unei promenade inutile realizata de "edilii" galateni in ultimii ani ( acolo este "celebrul" dig inutil din saci de nisip, prezentat de media, menit sa apere sa apere "ctitoria" inutila (promenada) si un parc ... apa se infiltreaza pe sub promenada. cele citeva blocuri din zona in cazul "ruperii" digului nefiind afectate datorita faptului ca sunt construite peste nivelul digului initial. 4. sincer nu inteleg de ce autoritatile galatene, de comun acord cu cele tulcene, nu revin la situatia initiala de dinainte de 1987, cind a foat ridicat digul de peste Dunare ( loc numit Revarsarea ), si care a fost desecat INUTIL pentru ca oricum nu este decit o imensa pirloaga secata ( acesta era debuseul Dunarii in anii cu precipitatii abundente, capabil sa preia viiturile de pe Siret si Prut). Toti cei care cunosc situatia recunosc ca nivelul dunarii in zona ar scadea cu cel putin 60 cm prin revenirea la situatia initiala. 5. Ceea ce ma doare insa cel mai mult este ca incopetentul primar NICIOLAIE nu apare nicaieri. DOARME CA BOUL PE COADA. Nu ajunge ca a adus orasul intr-o stare deprimanta , transformindu-l intr-o imensa GROAPA. In cazul inei ipotetice inundatii daunele ar fi mult mai mici decit DEZASTRUL PRODUS DE ACEST INDIVID.
LE nu am auzit nicaieri ca edilii nostrii sa declare stare de urgenta in localitate si sa scoata la munca in folosul comunitatii toti homeless asistati social ... acestia sunt speciile care umplu circimile si stau nepasatori. ei s-au obisnuit cu POMANA SOCIALA ... iar televiziunile de irealitatii ii prezinta ca victime ale "cataclismelor"
$1 scrie:$2otrivit unui sondaj IRES 45% dintre romani regreta caderea comunismului. STUPID PEOPLE!
Eu zic ca nu este nici o ciudatenie.Mai mult de 50 la suta din populatia tarii a trait in mare parte sub regimul comunist si acest capitalism original creat de asa zisi politicieni ai nostri si facind o comparatie intre cele 2 regimuri a iesit acest procentaj.
Sunt curios ce punct de vedere poti gasi pentru a pune intr-o lumina pozitiva regimul ala....
Nu am zis ca e o ciudatenie. Daca cineva regreta regimul lui ceasca inseamna ca ori e senil, ori a fost mare scula pe timpul ala ori, nu-i asa, e prost (in sensul de limitat la minte). Pa'erea mea, of course.
Ma refer la faptul ca poate oamenii se gandesc la faptul ca agricultura era in floare, sisteme de irigatii corespunzatoare, industria era una din cele de top din europa, datorii externe aproape deloc (chiar deloc la un moment dat, daca nu ma insel), locuri de munca pentru toata lumea, locuinta asigurata de la stat, clasa de mijloc a populatiei era mult mai conturata decat acum, cand aproape lipseste cu desavarsire... ...or mai fi si alte chestii din astea... bineinteles, existau si alte lucruri mult mai rele/grave pe timpu' lu' ceasca, dar gandindu-se doar la partea enumerata mai sus, cineva poate spune ca era mai bine atunci decat acum. Conteaza si cum s-a pus intrebarea/rile sondajului si carui segment de populatie (varsta).
Eu de cateva saptamani de la ideea de a pleca din tara asta am ajus la scopul de a pleca de aici... pur si simplu simt ca nu mai pot trai aici si ca e vremea sa ma car.
MaÅŸina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779
Re: It's now safe to turn off Romania
23 Iul 2010, 13:38
Acum vreo 10 ani, Cristian Tudor Popescu a spus intr-o emisiune televizata ca acest popor nu se va face bine pana nu vor fi cimitirele napadite de buruieni. Mi s-a parut si atunci, mi se pare si acum, un punct de vedere interesant.
PH3N0M3N, o fi fost agricultura si industria in floare dar rafturile erau goale, mancam paine cu margarina (Marga) pana cand ne iesea pe nas. Tot sitemul care facea ca agricultura si industra sa "mearga" si toata lumea sa fie happily employed era fals! Se produceau lucruri pentru care nu exista cerere. Asa ceva nu exista in lumea reala si un astfel de sistem este falimentar.
mancam paine goala si margarina pentru ca se exporta imens pentru a se acoperi datoria externa. probabil (deci, probabil!!) ca dupa asta ar fi fost rafturile ceva mai pline dupa achitarea datoriei si intrarea in profit.. daaar..poate ca nu, asta nu vom sti niciodata
am inteles ce zici tu mihai, nu contrazic nimic din ceea ce zici, ci doar incerc sa inteleg acel procentaj si cum de s-a ajuns la el. nu tin deloc partea comunismului ca ideologie, dar pot admite ca pe locuri avea si avantaje pe langa dezavantaje. mentiune: nu vreau, bineinteles, sa dezvolt mai mult acest subiect pentru ca, inevitabil, o vom da in VersuS
$1 scrie:$2am inteles ce zici tu mihai, nu contrazic nimic din ceea ce zici, ci doar incerc sa inteleg acel procentaj si cum de s-a ajuns la el.
Orice om are tendinţa de a idealiza trecutul, mai ales atunci când e vorba de tinereţe sau de vreun statut social pierdut odată cu timpul. Pe măsură ce trec ani, suferinţele se estompează şi rămân doar momentele plăcute. Chiar eu îmi aduc aminte nu atât despre neplăcerile faptului că se oprea zilnic curentul electric, cât mai ales despre faptul că ne strângeam în faţa blocului cu chitările şi ieşea un "Cenaclu Flacăra" de toată frumuseţea.
Ai dreptate zaboss. Din pacate amintirile neplacute se estompeaza si poate ca e mai bine asa pentru viitor. Trebuie insa avut grija sa nu riscam sa repetam aceleasi greseli tocmai pentru ca uitam.
PH3N0M3N, te inteleg perfect si eu inca mai cred ca doi oameni normali pot avea o discutie avand puncte de vedere (putin) diferite fara sa intre in atentia moderatorilor. Am avut un unchi care a facut parte din cei putini care au incercat sa se opuna comunistilor (rezistenta anti-comunista din muntii Fagaras, cred ca s-a numit miscarea). Ce am auzit de la el si cand vezi prin documentare cum acei "oameni" (securistii) s-au purtat cu alti oameni, romani din acelasi popor, cu o cruzime demna de evul mediu nu poti sa treci cu vederea si sa iei doar lucrurile bune care se intamplau atunci. Nu avem voie sa uitam partea asta.
MaÅŸina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey
Re: It's now safe to turn off Romania
23 Iul 2010, 23:55
$1 scrie:$2ancam paine goala si margarina pentru ca se exporta imens pentru a se acoperi datoria externa. probabil (deci, probabil!!) ca dupa asta ar fi fost rafturile ceva mai pline dupa achitarea datoriei si intrarea in profit.. daaar..poate ca nu, asta nu vom sti niciodata
Datoria externa era de multa vreme platita, dar... nimic bun nu se mai intampla. Cat despre flota... are si ea niste ani de viata. La fel aveam si avioane, nu? "Fiecaruia dupa nevoi" are un punct slab, si anume nu stimuleaza productivitatea/talentul/puterea de munca. Chiar, vezi vreun motiv sa lucrezi cat mai mult si mai bine daca iei aceiasi bani ca vecinul care freca menta toata ziua?