$1 scrie:$2ia cu galatenii este, intr-adevar, jenanta ....
din pacate ceea ce spui este doar partial adevarat si am sa ma explic de ce. in primul rind nu iau apararea concitadinilor mei si extrapolind la nivel de tara noua, romanilor in general ... insa realitatea "prezentata" cu atita sirg pe televiziuni este FOAARTE DEPARTE DE ADEVAR. am lipsit citeva zile din tara si fiind la curent cu noutatile doar de pe canalele media si prin intermediul telefoanelor din tara, de la amici din alte localitati ingrijorati de ceea ce se prezinta pe televiziuni. ieri am revenit in urbea natala si am apucat sa-mi fac o imagine reala la ceea ce se intimpla. lucrurile stau cam asa:
1. Dunarea este mare, dar nu intr-atit cit se prezinta ( ca sa deverseze peste diguri mai este nevoie sa creasca cel putin 2 metri )
2. este inundata Faleza inferioara a Dunarii ( loc de promenada pentru galateni, unde se gasesc 5 circiumi mari si late ... si cam atit )
3. exista un pericol, cit de cit, pe partea de jos a orasului si asta datorita renuntarii la digul initial in favoarea unei promenade inutile realizata de "edilii" galateni in ultimii ani ( acolo este "celebrul" dig inutil din saci de nisip, prezentat de media, menit sa apere sa apere "ctitoria" inutila (promenada) si un parc ... apa se infiltreaza pe sub promenada. cele citeva blocuri din zona in cazul "ruperii" digului nefiind afectate datorita faptului ca sunt construite peste nivelul digului initial.
4. sincer nu inteleg de ce autoritatile galatene, de comun acord cu cele tulcene, nu revin la situatia initiala de dinainte de 1987, cind a foat ridicat digul de peste Dunare ( loc numit Revarsarea ), si care a fost desecat INUTIL pentru ca oricum nu este decit o imensa pirloaga secata ( acesta era debuseul Dunarii in anii cu precipitatii abundente, capabil sa preia viiturile de pe Siret si Prut). Toti cei care cunosc situatia recunosc ca nivelul dunarii in zona ar scadea cu cel putin 60 cm prin revenirea la situatia initiala.
5. Ceea ce ma doare insa cel mai mult este ca incopetentul primar NICIOLAIE nu apare nicaieri. DOARME CA BOUL PE COADA. Nu ajunge ca a adus orasul intr-o stare deprimanta , transformindu-l intr-o imensa GROAPA. In cazul inei ipotetice inundatii daunele ar fi mult mai mici decit DEZASTRUL PRODUS DE ACEST INDIVID.
LE nu am auzit nicaieri ca edilii nostrii sa declare stare de urgenta in localitate si sa scoata la munca in folosul comunitatii toti homeless asistati social ... acestia sunt speciile care umplu circimile si stau nepasatori. ei s-au obisnuit cu POMANA SOCIALA ... iar televiziunile de irealitatii ii prezinta ca victime ale "cataclismelor"