de Officer » 31 Iul 2010, 09:15
Am vandut masina si am luat alta in loc. M-am dus la politie (trezit la 6 dimineata ca la 9 intram la munca, plecat din popesti in pipera) sa rezerv placutele de inmatriculare de pe vechea masina. Agentul de la ghiseu spune ca nu se poate ca sunt blocate de o institutie publica. Stiam ca e un articol in regulament care spune ca institutiile publice pot bloca anumite combinatii de numere iar daca acele combinatii sunt deja folosite se vor bloca la instrainarea autovehiculului pe care sunt montate. Zic, ok... inteleg ca le-a blocat o autoritate si sunt de acord dar directia de inmatriculari sau acea autoritate sa imi plateasca placute noi ca eu nu am nicio vina ca vor ei numerele pe care eu le-am platit in urma cu 4 ani. Agentu a zis ca nu are cum sa faca asa ceva ca nu e baza legala.
Ajung la birou (din pipera in b-dul timisoara) si scriu o sesizare catre directia inmatriculari. I-am intrebat care e baza legala a blocarii numarului si daca e normal ca eu sa platesc din nou taxa de placute. Am asteptat un raspuns cam o saptamana dar nimic. Mi-am inmatriculat noua masina cu alte numere, platind din nou taxa de placute preferentiale.
La o saptamana de la inmatriculare primesc urmatorul raspuns:
"Urmare solicitarii dumneavoastra adresata unitatii noastre si inregistrata sub numarul de mai sus, cu privire la blocarea numarului de inmatriculare B-XX-YYY, va comunicam ca acesta a fost blocat datorita unor refuzuri repetate de primire a acestui numar, de catre alti solicitanti.
In urma reevaluarii deciziei de blocare, a rezultat ca in ultima perioada nu au mai fost inregistrate asemenea refuzuri, astfel incat combinatia „YYY” va fi deblocata.
Pentru solutionarea problemei dumneavoastra, va rugam sa va prezentati la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, urmand a lua legatura cu dl. Comisar sef de politie [............], facand referire la numarul [.................]07.2010, cu care solicitarea dumneavoastra a fost inregistrata la D.R.P.C.I.V.
Cu stima,
DIRECTOR,
Comisar sef"
Voi intelegeti ceva? Eu am inceput sa rad nervos si sa am spasme necontrolate la nivelul fetei la vederea acestui raspuns.
Obsedat de ordine si disciplina.