Discutii libere/forum

Ce se întâmplă cu noi?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Ce se întâmplă cu noi?

Mesajde zaboss » 06 Sep 2010, 09:17

$1 scrie:$2a dispeceratul Centrului Operaţional din Inspectoratul General al Poliţiei Române au fost înregistrate în cursul zilei de ieri 39 de accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa 11 persoane. Tot ieri, alţi 44 de oameni au fost răniţi grav. Poliţiştii spun că în 31 dintre situaţii vinovaţi de producerea accidentului au fost conducătorii vehiculelor, în şapte cazuri pietonii şi într-o situaţie un căruţaş. Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere de ieri au fost imprudenţa în conducere, traversarea neregulamentară şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice”, au mai arătat oamenii legii.

55 de victime într-o singură zi în care România nu este victimă a unui atentat terorist sau în război. Sau suntem?
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Re: Ce se întâmplă cu noi?

Mesajde bogda1313 » 06 Sep 2010, 09:29

La cat de agresiv se merge pe soselele din Romania nu ma mai mira nimic. Mie deja mi-e frica sa mai plec la drumuri lungi, de fiecare data ma lovesc de 2-3 inconstienti care efectiv nu au ce cauta la volan. Plus de asta, autostrazi si sosele adaptatate zilelor noastre nu avem, asa ca se aduna o multime de factori care duc la statistici din ce in ce mai infricosatoare.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde DanielArdelian2 » 06 Sep 2010, 17:06

As mai adauga ca Politia nu face nimic si nu mai are nici o autoritate, legea o interpreteaza fiecare cum vrea. Se circula pe contrasens, se circula pe trotuar, se parcheaza pe trecerea de pietoni, se depaseste limita de viteza legala la greu, se circula sub influenta drogurilor si alcoolului, samd.

Chiar astazi am avut de umblat vreo ora prin oras si de multe ori am vazut tot felul de gafe (din fericire fara urmari), facute de tot felul de "oameni de afaceri" care vorbeau la telefonul mobil: schimbat banda fara sa se asigure, trecut printre pietoni ca n-a fost atent si n-a avut timp sa-i evite, intrat in intersectie fara sa semnalizeze, samd. Totul pentru ca erau mai ocupati cu vorbitul la mobil decat cu sofatul.

Intrebare: cati dintre voi vorbesc la telefonul mobil cand sunt la volan?
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde danim » 06 Sep 2010, 17:24

Uitati-va cine si ce masini au! Daca nu sunt vechituri sub orice critica dpdv tehnic luate din afara cu cativa euroi, sunt motoare puternice de sute de cp pe care nu stiu sa le struneasca. Poate si legislatia este blânda...Au ajuns sa loveasca / sa omoare persoane pe treceri de pietoni si pe trotuare si autorii nu pătesc mare lucru... Ce va mai mira?
Deseori, stand la cate un semafor, vad diversi vorbind la telefon, sustinand aparatele cu umarul sau chircindu-se sa-l sustina. In vremurile astea, cand nu exista telefon mobil care sa nu fie livrat cu set de casti pentru hands free! Sa fie de bon-ton sa te chinui sa tii mobilul? Sa fie cool sa ai dosar pe leguile circulatiei?
Deja m-am enervat si risc o rabufnire de enervare despre ce se aintampla pe sosea...............Sunt asa multe...cei dinainte le-au punctat doar pe unele. Ce atitudine poti sa iei?
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde Jerdea » 06 Sep 2010, 18:53

$1 scrie:$2ntrebare: cati dintre voi vorbesc la telefonul mobil cand sunt la volan?

Eu si crede-ma ca nu sunt genul care provoaca haos in trafic cand port o conversatie. Sunt unele persoane care nu suporta "multi-tasking". Nu ma laud cu asta dar totusi nu ma pot abtine.
-Ford Mondeo Mk4 2008 Trend
-Dacia Logan Van 1.6
Jerdea
Member

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI 140 cp

Mesajde adi_bucur » 06 Sep 2010, 21:10

Si eu mai vorbesc la tel cand conduc si...nu am provocat nici un haos...trebuie doar sa fi mai atent si constient ca nu poti face chiar aceleasi manevre pe care le-ai face daca nu ai avea o mana ocupata...

$1 scrie:$2eja m-am enervat si risc o rabufnire de enervare despre ce se aintampla pe sosea...............
Corect!!! si sa sti ca nu esti singurul...
Imagine
adi_bucur

Maşina: Ford Maverick 2.0i FWD

Mesajde PH3N0M3N » 06 Sep 2010, 21:18

@Daniel eu vorbesc rapid cand stau la semafor, in rest, prefer sa sun/sa raspund dupa ce am ajuns unde aveam de ajuns. exceptie facand cazurile urgente. pana acum n-am deranjat pe nimeni in trafic facand asta...

@danim in trafic nu conteaza ce masina ai. conteaza comportamentul la volan, bunul simt, educatia si, evident, bunavointa de a fluidiza traficul atunci cand este necesar si de a nu deranja pe altii.
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde DanielArdelian2 » 06 Sep 2010, 21:23

$1 scrie:$2u si crede-ma ca nu sunt genul care provoaca haos in trafic...

Hmm...tare am impresia ca si ei, altii, ceilalti care fac incurcaturi in trafic cand vorbesc la telefon gandesc exact la fel ca tine? Ca nu ei sunt de vina, ei sunt perfecti, altii sunt de vina...

Am pe cineva in familie care frecvent depaseste limitele de viteze si conduce extrem de agresiv. Cand ii mai atrag atentia, zice ca sa nu-mi fac probleme, ca el stie ce face, ca el cunoaste drumul, ca el are milioane de km parcursi, ca el si in marsarier a facut mai multi km ca mine in total, ce sa mai, soferul perfect care imi da sfaturi despre cum se abordeaza curbele, cand si unde se franeaza, samd. Si acum cateva luni a facut un Mondeo Mk3 dauna totala...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde parintele_2771 » 06 Sep 2010, 21:41

La mobil cred ca toata lumea vorbeste cand sofeaza.Nu cred ca cineva care,de exemplu,stie ca lasa o problema nerezolvata(acasa,la servici,etc)si stie ca v-a fi sunat nu raspunde sau nu suna el.
Problema e daca suntem constienti ca trebuie sa ne marim atentia distributiva,atunci cand vorbim.
Si vorba unui coleg de mai sus....orice telefon se livreaza acum cu un set de casti...daca nu avem bani pentru un bluetooth mai ieftin.

Dar atunci cand esti ditamai om de afaceri,(cu ditamai ML-ul "super-ultra-nemaintalnit" si te tragi de curea cu toti politaii si politicienii),parchezi in fata semaforului si intri in market,e cool sa vorbesti la telefon fara hands-free sau bluetooth,iar ceilalti sa se dea la o parte...nu mai conteaza.

Cred ca inconstienta,ura,invidia si rautatea castiga din ce in ce mai mult loc => victime multe,inclusiv colaterale.
Ultima oară modificat de parintele_2771 pe 06 Sep 2010, 21:44, modificat de 2 ori în total.
Imagine
Înscrie-te în grupul ClubFord HUNEDOARA

"Niciodata nu te certa cu un idiot.
Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!"
parintele_2771
Member

Maşina: Ford Fiesta 1.6 TDCi,90CP,2009,Titanium
VIN: WF0JXXGAJJ9U45120

Mesajde muzica9 » 06 Sep 2010, 21:42

$1 scrie:$2
Intrebare: cati dintre voi vorbesc la telefonul mobil cand sunt la volan?

mai bine intrebi cine nu vorbeste la telefon cind conduce? numarul probabil o sa fie mai mic.

eu unul vb din masina si o ora. dar folosesc carkit. altfel as fi kamikaze.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde catalin1972 » 07 Sep 2010, 06:14

Nu putem da vina numai pe soferii romani , toti soferii sint la fel peste tot in lume (e adevarat,sint tari in care sint mai amendati ;) ) ,majoritatea si-au luat masinile ca sa ajunga mai repede din A in B .Ceea ce face diferenta e cred lipsa autostrazilor sau macar a drumurilor cu 2 benzi pe sens .
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde b85xix » 07 Sep 2010, 08:32

Pai zi-mi si mie cum sa fac sa nu depasesc limita de viteza cand fac de 2 ori pe luna Bucuresti -Viena? Ce ar insemna sa stau 1 zi sa parcurg Bucuresti-Arad? Este total inadmisibil sa circuli cu 50 pe drum european chiar si prin sat. Ar trebui macar limita de 70 sa puna . Ca sa nu mai spun de zonele alea cu limitari gen 30, 40 ramase de pe vremea impuscatului.
Cat despre vorbit la telefon , eu folosesc bluetooth-ul din dotare. Chiar e una dintre optiunile masinii care merita , nefiind doar moft gen senzori de ploaie, lumina etc.
Acum sa fim sinceri , cred ca fiecare dintre noi incalca macar o regula de circulatie frecvent. Cel putin prin Bucuresti e cam greu sa respecti toate regulile.
Am un fin din Slobozia care atunci cand vine in Bucuresti lasa masina langa Europa si vine cu taxiul . :-t El este unul care respecta regulile de circulatie si crede ca e prea haos in acest oras, drept pentru care prefera sa mearga cu taxiul fiind un tip mai calm de fel.
Banuiesc ca nu v-ati dori niciunul atunci cand vreti sa intrati pe un drum principal de pe o straduta sa asteptati 5 minute ? Exact asa se intampla in capitala minunata. Cati nu forteaza interesctia, semaforul etc ajungand sa blocheze de exemplu traficul? ( exemplu intersectia Lizeanu - mihai bravu . Zilnic fara exceptie am patit sa prind inca un semafor pentru ca cei care intersecteaza mihai bravu raman in bulevard cand se face rosu si blocheaza pe cei care vin dinspre pasaj).
Ca fapt divers acum 1 luna am fost in Belgrad. Si am ramas masca efectiv vazand ca soferii de acolo pur si simplu forteaza schimbarea benzilor. La modul stai pe loc si daca drumul se ingusteaza inainteaza in acelasi timp cu tine si se baga in fata ta convinsi ca opresti. Si chiar asa a fost vazand ca respectivii pur si simplu ar intra in tine, esti nevoit sa cedezi. Ca sa nu mai zic ca nu exista semnalizare la schimbarea benzilor neam. (exact ca la noi).
Sa fie oare o trasatura "balcanica"?
Statistic vorbind voi cam cate accidente evitati pe zi?
Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit!
b85xix
Gold Member

Maşina: Mondeo mk 4 2.0 tdci titanium+extras 140si 3 cai frumosi

Mesajde isotech_ro » 07 Sep 2010, 09:59

ceva trebuie făcut cu "civilizația" traficului de la noi, dar NU cum "gândeste" legislativ (daca se poate spune așa ceva :D ) si acționează Politia Rutiera in momentul de fata.
eu am niște constatări din trafic, care sunt generatoare si stau la baza producerii la circa 60-70% din accidente:
1. prezenta in trafic a unor relicve, care nu mai corespund nici celei mai permisive norme tehnice ( ex. dacii fabricație "1900, toamna", care mai de care mai „strâmbă” , fara verificare ITP, ce sa mai vorbim de RCA, epave cu nr. de înmatriculare BG, camioane “șuite” "de cind lupu'catel", care scot fum mai mult ca in camerele de gazare de la auswitz ....
2. participanți la trafic care nu corespund din punct de vedere psihologic sau al sanatatii fizice sau mintale ... ce sa mai vorbesc de șoferi profesioniști care NU se urca la volan dacit NUMAI după ce au consumat min. 250gr de „distilat casnic” ... asta așaaaaa pentru "preluarea jocurilor din articulații"
3. nerespectarea regulilor ESENTIALE de conduita in trafic ( deplasarea pe banda inferioara, acolo unde se poate, respectarea limitelor de viteza MINIMA-MAXIMA
4. mașini parcate “aiurea'n tramvai”, unde si unde nu vrei ... deh, daca "muschiu' lu' cimpanzeu vrea" sa-si lase masina pe banda aIIIa ... acolo o lasa ... " da'i in masa' pe restu' "
... iar lista si enumerarea poate continua ...

daca o sa aveti oportunitatea sa vedeti actele de constatare a unui accident rutier (nu ma refer aici la accidentele usoare, ci la cele cu victime) o sa constatați ca niciodata cei de la politie nu fac analiza si a cauzelor generatoare ale accidentului ... o sa va dau un exemplu, al unui grav accident, produs in urma unei depășiri a unei coloane formate in urma unei nesimtit (Dacia 1300, fabricatie 1973, sofer in virsta de 68 de ani, transporta cartofi si rosii la piata, cred ca se cunuaste genul de masina si personaj), care circula nejustificat pe banda aII cu viteza de 28km/h , in conditiile cind banda Ia era libera.
o parte din participati la trafic il depaseau prin dreapta, respectiv banda Ia, si bineînțeles ca s-a găsit si oligofrenul (nu ii diminuez culpa cu absolut nimic) cu masina inmatriculata in bulgaria (BMW 635, fabricatie 1979, sofer cu o anumita "tenta" a culorii, absolvent de 2 clase, 28 ani, 12 ani "cunostinte avansate la “scoala de bune maniere si dans", practic analfabet, dar "jmeker") sa-l depaseasca pe contrasens ... culmea este insa ca accidentul a fost filmat de aparatul radar, iar "domni" politisti nu au scris nimic despre cel care era „generatorul” real de accident ( de fapt el si-a vazut impasibil de drum, in continuare … nici macar nu a fost chemat ulterior ca martor al accidentului ... daca accidentul nu se producea, politistii isi vedeau in continuare de ”capturarea” vitezomanilor ... de fapt ce sa le ceri cind ei sunt cei care NU cunosc codul rutier si de prevederea legala privind "folosirea nejustificata a benzii superioare"
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde alexandrusavu » 07 Sep 2010, 10:28

Eu când văd lipsa de potență, autoritate și intervenție a forțelor de ordine de orice fel la știri zi după zi... mă ghidez după o singură regulă : să ajung în timpul vieții mele la destinație întreg și fără probleme.

Dacă asta înseamnă să încalc regulile de circulație, n-am nici cea mai mică urmă de remușcare. Circulăm într-o junglă, scapă cine poate.

Într-un stat fără guvern, fără economie, lipsa aplicării legii conduce la ceea ce vedem în fiecare zi pe stradă : furturi, dat în cap, nereguli în trafic șamd.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde danim » 07 Sep 2010, 10:38

$1 scrie:$2Si am ramas masca efectiv vazand ca soferii de acolo pur si simplu forteaza schimbarea benzilor. La modul stai pe loc si daca drumul se ingusteaza inainteaza in acelasi timp cu tine si se baga in fata ta convinsi ca opresti. Si chiar asa a fost vazand ca respectivii pur si simplu ar intra in tine, esti nevoit sa cedezi. Ca sa nu mai zic ca nu exista semnalizare la schimbarea benzilor neam. (exact ca la noi).
Sa fie oare o trasatura "balcanica"?
Statistic vorbind voi cam cate accidente evitati pe zi?

Sunt situatii si situatii.
Pentru cei care au avut ocazia sa ajunga prin Istanbul sau chiar prin Tel Aviv, Bucurestiul poate părea aproape....civilizat :-O !! Acolo regulile de circulatie le face strada si uneori semafoarele. In rest, Dumnezeu (sau Alah) cu marea mila a sa! E vorba de circulatia prin orase. Poti sa faci 2 ore venind de la 300km din afara si de la intrarea in oras la destinatie (sa zicem cca 25 de minute in mod normal) faci inca 2 ore.
Cat despre cei care merg pe banda 2 cu viteza melcului....Ma gandesc la amenzile pe care le incaseaza unii in Germania deoarece nu ruleaza cu viteza normala pe autorbahn si chiar incurca traficul. Am cativa prieteni care au patit-o. Mergeau incet (cca. 100km/h) pentru ca nu prea stiau zona si nu aveau nici GPS cu ei.Acolo mergi cum merge toata lumea, altfel risti sa fii victima/cauza de accidente grave. Cine a fost pe acolo stie.
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde zaboss » 07 Sep 2010, 10:39

$1 scrie:$2ă ghidez după o singură regulă : să ajung în timpul vieții mele la destinație întreg și fără probleme.
Dacă asta înseamnă să încalc regulile de circulație, n-am nici cea mai mică urmă de remușcare. Circulăm într-o junglă, scapă cine poate.

Pe pariu că nu scapi? Roagă-te doar să nu tragi şi pe alţii după tine. Ceea ce nu înţelegi tu, şi alţi zmei ca tine, este că singura cale de a scăpa este respectarea regulilor. NU statul este de vină, nu poliţia, nu drumurile. Încălcarea regulilor are un singur sfârşit. Jungla e creată de zmei ca tine care se cred superiori.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 07 Sep 2010, 11:01

Initial am vrut sa spun ca aici, in UK, se merge ok. Apoi mi-am amintit ca la ei sunt multe camere pentru inregistrare, astfel ca primesc amenzi in caz ca incalca regulile de circulatie. Si m-am gandit ca sunt si amenzile mari. Apoi am intrat pe site-ul lor despre transport: http://www.tfl.gov.uk/ sa ma uit dupa amenda pentru intrarea pe banda autobuzului (lucru care pe mine pur si simplu m-a uimit: daca e aglomeratie, nici macar un sofer nu intra pe banda respectiva, autobuzul are prioritate intotdeauna (exista si niste exceptii de genul au voie taxiurile (!!), biciclistii, motociclistii, dar intre anumite ore)). Am vazut amenda, e 120 lire (60 de lire in 28 de zile). Si initial mi s-a parut mare (600/300RON). Dar la niste salarii de 1200 de lire cel putin, e 10 la suta. Adica fix cat e punctul la noi (60RON). Astfel ca nu amenda e mare, ci diferenta consta in faptul ca ea este aplicata ORICAREI persoane care incalca regulile de circulatie.

Si sincer sa fiu, e o incantare sa stai sa te uiti la traficul de aici: sa vezi cum masinile se opresc inainte de intersectie pentru ca daca patrund in zona hasurata sunt filmati si s-au ars, masini care ofera prioritate pietonilor care traverseaza strada pentru ca daca nu, esti filmat si te-ai ars etc.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde isotech_ro » 07 Sep 2010, 11:06

$1 scrie:$2... Cat despre cei care merg pe banda 2 cu viteza melcului....Ma gandesc la amenzile pe care le incaseaza unii in Germania deoarece nu ruleaza cu viteza normala pe autorbahn si chiar incurca traficul ...

CONFIRM nu numai legislatie germana, cit si cea austriaca ... masina de politie patruleaza, cu viteza de 100km/h, pe banda de refugiu, iar participantii la trafic care ruleaza NEJUSTIFICAT cu viteza mai mici, sunt escortati la prima iesire de pe autostrada unde le este "inminat" si un "bonus" de 250 euro ... (in cazul camionagiilor viteza minima este de 80 km/h)

apropos de austria, de cca. 2 ani legislatia prevede obligativitatea ca in intervalul 15 noiembrie - 15 martie toate autoturismele care circula sa fie echipate cu cauciucuri de iarna ... amenda 500 - 1000 euro, functie de clasa autovehicolului, eu am doua cunostinte care si-au "furat-o", iar unul din ei avea gume all-season, dar uzate peste limita legala, iar asta i-a adus un extra-bonus de 500 euro - totul filmat, fotografiat, amenda comunicata si catre politia romana / finante, toate documentele insotite de elemetele doveditoare ale comiterii infractiunii ... asta asa ca sa nu existe discutii
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde alexandrusavu » 07 Sep 2010, 12:07

$1 scrie:$2e pariu că nu scapi? Roagă-te doar să nu tragi şi pe alţii după tine. Ceea ce nu înţelegi tu, şi alţi zmei ca tine, este că singura cale de a scăpa este respectarea regulilor. NU statul este de vină, nu poliţia, nu drumurile. Încălcarea regulilor are un singur sfârşit. Jungla e creată de zmei ca tine care se cred superiori.
Să înțeleg că tu ești sfânt în trafic, corect ?
Dacă da, fac o plecăciune în fața ta.
Probabil că ești ultimul mohican.

În rest, n-ar strica un pic de autocenzură în limbaj.
Ultima oară modificat de alexandrusavu pe 07 Sep 2010, 12:09, modificat 1 dată în total.
Motiv: cosmetizare post
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde zaboss » 07 Sep 2010, 13:11

$1 scrie:$2În rest, n-ar strica un pic de autocenzură în limbaj.

Nu ar strica să nu mai dai vina pe alţii pentru greşelile tale şi ar fi bine să te gândeşti tu dacă a te comporta ca-n junglă este OK. Faptul că eu sau X şi Y greşesc nu justifică greşelile tale. Dacă eu mă arunc într-o prăpastie este un motiv să o faci şi tu? Fiecare plăteşte propria notă de plată.
Cea mai simplă formă de a face lumea mai bună este să începem cu noi înşine. Nu stă în puterea mea să transform România în Japonia. Dar eu pot să mă comport ca un japonez.
zaboss
Gold Member

Înapoi la Discutii libere/forum