Nu inteleg de unde vine misoginismul in special fata de femeile la volan(misoginismul in general uneori il pot intelege, dar nu e o problema grava, ci mai mult niste fapte care puse cap la cap aproape ca devin generalitati, si sunt chiar simpatice). Acum pe bune, am vazut suficient de multe soferite bune-foarte bune incat sa nu am ce sa le reprosez. In schimb am vazut mai multi soferi-barbati foarte prosti.(multi dintre ei taximetristi)
Nu neg, si femeile au problemele lor la volan...anume ori crispare, ori neatentie din cauza unor lucruri mai importante cum ar fi machiajul. Dar genul asta de probleme le au foarte multi barbati, multora dintre ei adaugandu-se si nesimtirea crasa. In legatura cu lipsa de coordonare...hai din nou sa nu facem regula, nu are rost sa spunem ca sunt mai multe femei care nu-s in stare sa se coordoneze decat barbati. Am intalnit fete care stiau la motoare tot ce vroiai, si chiar erau interesate.(multe fete sunt fane de motociclete, si culmea stiu mai multe decat mine).
Am mai multi prieteni care cand aud ceva despre masini se retrag pt ca se fac de rahat, chiar nu stiu absolut nimic. Ii duci la SIAB si de distreaza ca sunt gagici, ca in rest nu inteleg absolut nimic.
Ii inteleg supararea Zuzei, si nu ii inteleg insa misoginismul lui Apple, care pana la urma nu isi are rostul. Sunt multe femei care conduc prost, dar hai sa fim seriosi, cei mai nenorociti sunt taximetristii si pensionarii. Femeile sunt pe alt loc...si si asa nu inteleg de ce pe femei le grupam intr-un grup...sau doua(ca sunt blondele bune care si-au luat masina pe...sau de la tatica;)) si restul femeilor). Adica de departe problema in trafic nu sunt femeile. Ne luam de cateva exceptii si le bagam pe toate in aceeasi galeata.
Pe vremuri vorba era bine spusa cu feriti-va de femei la volan. Asta era pentru ca era cam o masina la familie, in general condusa de sot iar de catre femeie numai la intoarcere de la petreceri cand sotul o dadea pe ulei.
Ce spuneam de Zuza, mai oameni buni, am fost cu fata asta in masina, conduce exemplar, nu a primit un claxon din vina ei de cand o stiu. Sunt fete campioane la karting, raliuri. Ce faceti (pentru cei care sustin misoginii) daca va prinde una din aia cu masina la fel de buna pe curbe? Bagati mana in foc ca o faceti? Ma indoiesc sincer...si ar fi trist sa fiti facuti de o femeie.
Chiar acum cateva saptamani am vazut o fordista...intr-un Ford Mondeo. Urcam panta de la palatul Cotroceni spre Militari, cand apare in spatele meu accelerand, avea spatiu si taia benzile(adica taia curba, o lua pe trasa optima...pe care eu personal deseori o practic cand am spatiu...nu de alta dar pt stabilitate este mult mai comod si sigur). Eu aveam masina destul de incarcata incat nu aveam vizibilitate buna la oglinda retrovizoare, insa in panta aia i-am dat si eu si a ramas in spatele meu.(nu m-a putut depasi pentru ca si eu eram tot pe trasa aia) Ramane langa mine la semafor(eram amandoi cam 3-4 la rand). Plecam amandoi, cum se elibereaza ii dau eu, ii da ea, joc printre benzi, motoare turate, la un moment dat intram amandoi pe banda 1, parea ca se blocheaza deci nu m-am mai omorat sa ies, moment in care tipa zboara pur si simplu din spatele meu de pe banda 1 pe banda 3(chestiune de cateva fractiuni de secunda, mi-a fost clar ca a facut-o fara risc pt ca am vazut cat de sigura era pe manevra si pe faptul ca a cascat ochii in oglinda), depaseste 2-3 masini, da in banda 2, apoi din nou 3, mai depaseste un camion si din nou pe banda 1...deci la vreo 5 masini in fata. Nu a taiat fata absolut nimanui!!!!(iar eu tin mult la faza asta...da, alergi, dar cu bun simt, nu deranjezi pe absolut nimeni, acorzi prioritate, etc)
M-AM RECUNOSCUT INFRANT! Tipa conducea de nu era adevarat, si as fi incercat sa ma iau in continuare cu ea, dar nu aveam oglinzi si in curand(aproape de Cora trebuia sa ies de pe drum, deci chiar nu avea rost). Deci am lasat-o balta, dar cu manevra aia si daca ma omoram eu sa o iau din urma(pentru ca ma descurc binicel, ma mai ocup cu livrari, claxoane nu stiu daca de 2 ani de cand am carnetul mi-am luat 3 si alea minore, nu am avut accidente, nu omor masina tot timpul dar situ cum sa merg tare in siguranta si pe cat posibil legal daca e nevoie)...numai pentru manevra aia o felicit. Daca e de pe forum..."gagico, esti tare"
In fine, asta era ideea...lasati misoginismul si ideile preconcepute pentru ca nu va vor aduce bine. Riscati sa va plangeti in palma cand o gagica isi bate joc de voi. Sunt si mosuleti(cunosc cativa) care pe vremea lui Ceausescu aveau Fiat 650. Faceau curse pe bere pe trasee alese. Altii au fost soferi de raliu. Ce se intampla daca va bateti joc de unul din ala si va face sa va plangeti in palma? (ca si-au mai schimbat si ei masinile pana acum).
Cel mai adesea in legatura cu misoginismul vad reactia participantilor la trafic cand sunt in masina cu o femeie, iar acea femeie da dovada ca ar fi soferita buna. (o manevra ca lumea, o liniuta castigata, etc). Atunci vad barbati soferi care fac cele mai mari tembelisme de pe lumea asta numai ca sa le depaseasca si sa dovedeasca faptul ca ei sunt mai buni. Va spun...mergeti cu o femeie in masina, (dar sa se observe clar ca e femeie

) si puneti-o cand e la stop langa vreunul mai smecher asa sa il traga la o liniuta, vedeti reactia aluia daca il face.
Ultima oară modificat de
Maximilian pe 30 Mai 2007, 08:20, modificat de 3 ori în total.