$1 scrie:$2)):))wai samar de tara asta...defapt de conducatori..
si cine a zis ca te restorni cu caciucurile de iarna in curbe se inseala amarnic...am circulat cu cauciucuri de iarna si vara si fara probleme...poate au aderanta mai buna ca sunt mai moi...dar au uzura mai rapida....
Daca tu ai circulat vara cu cauciucuri de iarna fara pb nu e prea relevant. Asa si eu am circulat iarna cu cauciucuri de vara fara probleme... Ma rog, ideea era ca la temperaturi de peste 20 grade nu prea cred ca sunr recomandate gumele de iarna, deci e o tampenie ca legea sa intre in vigoare intre 1oct-1aprilie(sau cum au zis ei) pentru ca in perioada asta sunt sanse ca 1-2 luni sa fie temperaturi de peste 20 de grade... Din cauza asta raman la parerea ca cele mai potrivite ptr noi sunt gumele all-season pentru ca :
1.ninge destul de putin
2.cand ninge se aplica sare si diverse substante pe asfalt si se inlatura zapada
3.pe gheata ori ca ai de vara, ori ca ai de iarna e acelasi lucru
4.e posibil in noiembrie sau in februarie sa ai temperaturi ca vara
5.autostrazi fara limita de viteza ca in Germania nu avem si nici nu vom avea vreodata
De gume de iarna ai nevoie cu adevarat daca ai chef, cand a nins 3 zile, sa te duci de exemplu la cota 1400 unde nu prea se dezapezeste sau daca locuiesti in tari in care intr-adevar este iarna 3-4 luni pe an(nu prea se aplica climatului tarii noastre)
Concluzia: conceptul de cauciuc de iarna obligatoriu in tara noastra face parte din categoria(tot vb lui Badea) "Sa-i prostim pe prosti" si are ca unic scop imbogatirea unor "baieti destepti"
http://andreilungu.com/Ex:
VW Passat 2.0 TDI 140 cp, 2009,
Focus 1.8 TDDI 90 cp, 2004,
Fiesta 1.4 TDCI 2004 68cp, 2 usi