Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra
daca nu te superi de consiliere, hai sa incercam asa:
1 - dai un click pe butonul "raspunde" din stanga jos, de sub ultimul post
2 - selectezi (albastresti / innegresti) textul pe care vrei sa-l citezi (din postul celui cu care vorbesti), ideea careia vrei sa-i raspunzi) si dai COPY sau (CTRL + C), dupa care te duci in fereastra in care ai tu de scris mesajul si dai comanda PASTE (sau CTRL + V)
3 - selectezi din nou textul pe care il ai deja copiat in fereastra de raspuns si pe urma apesi butonul QUOTE
4 - scrii raspunsul tau la ideea respectiva, dupa care, daca mai e ceva interesant care necesita raspuns, reiei procedura
daca se intampla sa ai de raspuns mai multor useri, inainte de textul adus cu copy/paste si bagat in chenar de citat tastezi numele omului (eventual cu un @ sau o steluta)
daca nu te superi, o sa iau eu postul tau de mai sus si o sa-l refac; uite, asa ar trebui sa arate (poate ca este mai complicat pentru ca m-ai citat cu tot ce citam eu din postul tau, dar nu e mare smecherie sa bagi citat in citat):
=============================================================
$1 scrie:$2$1 scrie:$2NSA: un ADEVARAT progres stiintific NU CUMVA era acela ca masina sa nu scoata fum din cauza caruia atati copii au astm si nu numai; oamenii sa moara de batranete si nu de boli la 1-3-15-20-30...ani din viata. Pentru mine asta este un progres pe jumatate
Sa consideram, cu ingaduinta, ca traim o etapa; daca o tinem pe-a ta, poate ca ar fi fost bine sa traim inca in pesteri si sa comunicam prin interjectii, cine stie?
Nu ai de unde sa stii nici tu, nici eu, cum ar fi fost mai bine....Vroiam sa spun ca nu mi se pare a fi un progres, ceea ce aduce pa langa progres si regres. Si, posibil ca aia care au trait in pesteri, sa fi fost mai fericiti decat multi dintre contemporani. As putea continua cu aspecte pe care ti le imaginezi si tu cu siguranta
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ntr-adevar, presupunerile raman in aer, si dau libertatea unei mai largi interpretari.
pai ma bucur ca ai facut singurel observatia asta si am curaj sa pun pariu ca nu vrei s-o dezvolt (nu-s acid si agrsiv si bataios; poate numai nitelus malitios, dar asta mi se poate ierta)
Chiar daca ai dezvolta acest lucru, totul la acest capitol ramane INTERPRETABIL. Deci: "poate ca nu" cum zici tu sau, "poate ca da", cum zic eu.
$1 scrie:$2$1 scrie:$2n alt motiv este ca am vazut si, daca imi aduc bine aminte 4 oameni, pe parcustul vietii (desi nu sunt batran), care au trecut nu numai pe la celelalte 2 confesiuni crestine, ci si pe la budisti, si pe la alte "religii", si au ajuns la ortodoxie.
pai daca tot au trecut pe la atatea, probabil ca si ortodoxia nu este decat o (din nou!) etapa
Am utat sa precizez, ca nu numai au ajuns, dar s-au si oprit la ortodoxie. Pt mine este subinteles...
$1 scrie:$2$1 scrie:$2m mai observat, ca, in general pt unii (dar pt mine TOTI), oamenii care se despart de ortodoxie sunt cei care nu au aprofundat-o in toata "splendoarea" ei sa zicem asa.
tii cu ursul; asa putem sa spunem despre absolut oricare "traseisti religionari" ca n-au aprofundat suficient religia pe care au parasit-o (si n-am gresi deloc)
Poate ca tin cu ursul, ceea ce e si normal. Ideea e ca sunt multi, chiar foarte multi ortodocsi numai cu numele si ei deja stiu ca ortodoxia nu e buna?! Multi nici nu stiu Tatal nostru, si, si-au dat ei seama ca ceva nu e in regula la ortodoxie. Sa fim seriosi.
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ntr-adevar, inainte se murea mul mai "pe capete", dar nu avea nimeni pretentia progresului. La un adevarat progres, nu trebuie sa existe efecte secundare. Este strigator la cer sa mori din cauza aerului pe care il respiri, sau din cauza mancarii pe care nu ai de ales, si o mananci. E adevarat, inainte mureau mult mai multi oameni, dar epidemiile erau oarecum "mult mai naturale" decat bolile de azi.
Hai, man, ce chilipir mai e si asta? cu ce e mai bine sa mori de tinerel (ca speranta de viata era cu totul alta in secolele trecute) si de epidemie "naturala" decat sa traiesti mai mult si mai confortabil sa sa mori de boala moderna?
Discutabil si aici...era o parere - mica polemica. Nu stiu nici eu ce as alege....
$1 scrie:$2(ma ierti ca n-am raspuns la toate, dar ma grabesc; si nici intrebarile nu cer, toate, raspunsuri scurte si simple)
Ok, ma bucur ca ai raspuns si la astea...oricum e o groaza de discutat...mai ales ca sunt atatea pareri cati utilizatori.

======================================================
daca ai ceva nelamuriri, intreaba (exista si o sectiune de practica a forumului, poti exersa acolo cat vrei, mai els ca exista si alte metode, cum ar fi: apesi"raspunde", scrolezi din bara din dreapta si alegi postul din care vrei sa citezi, apesi butonul "citeaza" de la acel post si apare tot textul - din care stergi ce este in plus - in raspunsul tau; poti sa reiei, pe urma, aceasta procedura si pentru alte posturi la care ai ceva de comenta; numai sa ai grija sa stergi tot ce este in plus, dar fara sa stergi si codurile aflate intre paranteze patrate
-
temir - Member
- Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
- VIN: careestesinusebea