09 Noi 2010, 20:45
$1 scrie:$2$1 scrie:$2NSA: un ADEVARAT progres stiintific NU CUMVA era acela ca masina sa nu scoata fum din cauza caruia atati copii au astm si nu numai; oamenii sa moara de batranete si nu de boli la 1-3-15-20-30...ani din viata. Pentru mine asta este un progres pe jumatate
Sa consideram, cu ingaduinta, ca traim o etapa; daca o tinem pe-a ta, poate ca ar fi fost bine sa traim inca in pesteri si sa comunicam prin interjectii, cine stie?
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ntr-adevar, presupunerile raman in aer, si dau libertatea unei mai largi interpretari.
pai ma bucur ca ai facut singurel observatia asta si am curaj sa pun pariu ca nu vrei s-o dezvolt (nu-s acid si agrsiv si bataios; poate numai nitelus malitios, dar asta mi se poate ierta)
$1 scrie:$2$1 scrie:$2n alt motiv este ca am vazut si, daca imi aduc bine aminte 4 oameni, pe parcustul vietii (desi nu sunt batran), care au trecut nu numai pe la celelalte 2 confesiuni crestine, ci si pe la budisti, si pe la alte "religii", si au ajuns la ortodoxie.
pai daca tot au trecut pe la atatea, probabil ca si ortodoxia nu este decat o (din nou!) etapa
$1 scrie:$2$1 scrie:$2m mai observat, ca, in general pt unii (dar pt mine TOTI), oamenii care se despart de ortodoxie sunt cei care nu au aprofundat-o in toata "splendoarea" ei sa zicem asa.
tii cu ursul; asa putem sa spunem despre absolut oricare "traseisti religionari" ca n-au aprofundat suficient religia pe care au parasit-o (si n-am gresi deloc)
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ntr-adevar, inainte se murea mul mai "pe capete", dar nu avea nimeni pretentia progresului. La un adevarat progres, nu trebuie sa existe efecte secundare. Este strigator la cer sa mori din cauza aerului pe care il respiri, sau din cauza mancarii pe care nu ai de ales, si o mananci. E adevarat, inainte mureau mult mai multi oameni, dar epidemiile erau oarecum "mult mai naturale" decat bolile de azi.
Hai, man, ce chilipir mai e si asta? cu ce e mai bine sa mori de tinerel (ca speranta de viata era cu totul alta in secolele trecute) si de epidemie "naturala" decat sa traiesti mai mult si mai confortabil sa sa mori de boala moderna?
$1 scrie:$2(ma ierti ca n-am raspuns la toate, dar ma grabesc; si nici intrebarile nu cer, toate, raspunsuri scurte si simple)
09 Noi 2010, 20:55
14 Noi 2010, 14:50
14 Noi 2010, 15:09
14 Noi 2010, 19:12
14 Noi 2010, 22:35
14 Noi 2010, 22:36
15 Noi 2010, 09:17
15 Noi 2010, 09:28
15 Noi 2010, 10:07
15 Noi 2010, 10:25
15 Noi 2010, 10:43
Bun, l-ai intrebat la ce folosesc acei bani? Sau, un gest mai frumos si justificativ: ai fost la biserica "ta" si l-ai intrebat pe popa: parinte, la ce aveti nevoie de bani? Pt ce? Din ce bani aveti mertanul E? Sunt sigur ca daca i-ai explica nedumerirea ta si l-ai intreba politicos, poate ti-ar raspunde. Totul este sa intrebi inainte sa aduci acuze. Asta e iarasi parere proprie si personala. Am dat si eu bani la Biserica, si am vazut intamplator si ce cheltuieli are o biserica, mai ales daca se renoveaza /picteaza. In fata mea, respectivii preoti s-au jstificat.$1 scrie:$2and a venit sa incaseze taxa anuala, reprezentantul bisericii a cerut, fara nici o jena "25 de lei de persoana si inca 25 de lei o donatie pentru biserica.
15 Noi 2010, 11:20
15 Noi 2010, 11:47
$1 scrie:$2ar te faci ca nu vezi padurea de copaci.
La ce are nevoie biserica de masini asa de scumpe? La ce are nevoie popa de haine asa de scumpe, cu fire aurite? La ce are nevoie popa de lanturi si cruci asa de mari din aur masiv?
Bisericile nu sunt cladiri scumpe avand in vedere marimea lor. (Desi as prefera sa stau intr-o biserica scumpa sa ma linistesc, decat pe un stadion, care chiar e scump pentru cate injuraturi auzi, si pentru cate seminte se scuipa acolo).Casa Poporului nu e scumpa? http://stirileprotv.ro/exclusiv/revista-presei/vor-sa-construiasca-o-stea-pe-pamant-costa-2-2-miliarde-de-dolari.html - asta nu e scumpa? Sunt sofisticate? De ce, ca au aer conditionat si termopane ca sa nu transpiri vara si sa nu ingheti iarna? Sunt ornate cu icoane aurite, candele aurite, etc. pentru ca ii sunt inchinate lui Dumnezeu (magii i-au adus aur smirna si tamaie). Deci, sunt lucruri mult, dar muult mai scumpe....$1 scrie:$2a ce are nevoie biserica de cladiri asa de scumpe, sofisticate si ornate cu icoane aurite? La ce are nevoie un popa de afaceri, cand el ar trebui sa fie un exemplu de umilinta?
15 Noi 2010, 12:17
$1 scrie:$2...Crucile nu sunt din aur masiv...Fac parte din cult si ne reprezinta biserca...
$1 scrie:$2Un popa are nevoie de afaceri ca sa-si hraneasca pantecele lui si al copiilor, si sa-si asigure un confort, asa cum ti-ai asigurat (sau ai vrea) tu, sau eu. UMILINTA inseamna SARACIE??? In nici un caz. Poti sa fii si BOGAT UMIL, mai rar ce-i drept, dar se poate.
15 Noi 2010, 12:26
CORECT. Rezulta ca ala e hotul!! Dar sunt care au constiinta curata si se justifica. Sa nu credeti ca am eliminat uscaturile. Ele exista si circula printre noi$1 scrie:$2i ceva probleme de intelegere... Ca sa te ajut (poate nu ai mai fost afurisit de mult...): du-te si mai intreaba preotii de unde au atatia bani, ca ti-o furi cu siguranta.
15 Noi 2010, 12:32
$1 scrie:$2..Dar sunt care au constiinta curata si se justifica...
15 Noi 2010, 12:34
15 Noi 2010, 12:46
$1 scrie:$2$1 scrie:$2..Dar sunt care au constiinta curata si se justifica...
CORECT! L-am cunoscut si eu pe acela.
15 Noi 2010, 12:50
$1 scrie:$2$1 scrie:$2$1 scrie:$2..Dar sunt care au constiinta curata si se justifica...
Chiar ma bucur...
Dar lumea tot ce e senzational cauta...iti dai seama un popa intr-un Maserati
15 Noi 2010, 12:50
$1 scrie:$2mila mea parere este ca peste 90% sunt reprezentati de uscaturi. Iar asta este intretinuta de capii bisericii, din pacate.
15 Noi 2010, 12:51
$1 scrie:$2$1 scrie:$2$1 scrie:$2$1 scrie:$2..Dar sunt care au constiinta curata si se justifica...
Chiar ma bucur...
Dar lumea tot ce e senzational cauta...iti dai seama un popa intr-un Maserati
Sefu', nu ai sesizat ironia...?![]()
Sau avem un singur preot in tara asta?
15 Noi 2010, 12:57
- frate, dar Maserati? Oricata pasiune ar avea el pt popie, tre sa stie ca "prostimea" (cum considera majoritatea popilor oamenii de rand) nu judeca asa, ei ce vad aia simt...in plus, Mentorul unui preot, Hristos, nu te imbie sa traiesti in lux pt ca esti icoana Lui pe pamant, esti Mesagerul lui ca preot. In decenta nu poti trai? Daca nu poti, nu te fa preot tata, esti mai de stimat asa...asadar, nu cred ca se prea poate, cand ai un Maserati :$1 scrie:$2aca preotul a mai muncit pe undeva si si-a facut o afacere sa castige un ban in plus, si vrea omu' sa-si ia o masina.
$1 scrie:$2sa fii si BOGAT UMIL, mai rar ce-i drept, dar se poate.
- da, si pt asta multi fara vocatie tind spre scaunul de episcop sau mitropolit, pt acolo stau toata viata. La fel si un preot daca unge pe cine trebuie sta in parohie for ever. De ce pe astia bogati ii vezi doar la oras? De ce aia de la satele mici circula cu dacii si sunt rupti in fund? Ia pofteste-l asa politicos cum sugerezi tu, pe un popa de oras (poate chiar unul care face popie din pasiune) sa mearga intr-un sat uitat de lume...daca accepta vreodata? Ma indoiesc. dcm1bt - nu mai fii naiv, banii pt masini si tot luxul sunt de la oamenii prostiti sa plateasca pt orice, in Biserica e cel mai usor sa faci sume intregi de bani nevazute. Sunt rari cei care nu fac asta...de ex., vb de unde cunosc, Mitrop. Banatului, Nicolae, are de o gramada de vreme un amarat de Cielo negru cu care circula...daca te uiti la flota de masini pe care a lasat-o Patriarhul Daniel (e de langa Lugoj, ii cunosc caracterul de afacerist) la Mitrop. Moldovei sau la ce are acum te iei de cap...$1 scrie:$2oate celelalte lucruri, sunt in posesia Bisericii, si , da , ei le folosesc cat timp sunt pusi in functie
- icoanele sunt destinate oamenilor, ce folos ar avea Dumnezeu dupa o icoana...in plus crezi ca S-a suparat cand oamenii Il reprezentau pe lemn, foarte rupestru? Icoana e prezenta in Biserica atat de des pt ca orice om, odata intrat acolo, sa nu rateze contactul cu divinitatea...asa cum un fan IRIS sa zicem are camera impanzita de postere...te atrage mai mult aurul de pe icoane decat ce reprezinta ea (identic cu ce ar reprezenta o simpla icoana pe lemn sau sticla)? atunci e o problema...$1 scrie:$2unt ornate cu icoane aurite, candele aurite, etc. pentru ca ii sunt inchinate lui Dumnezeu
15 Noi 2010, 13:02
$1 scrie:$2Nu stiu cat stiu cei de sus de ce se intampla jos.
15 Noi 2010, 13:14
Asa putem spune si de Avraam, si de Iov...frate, atatea turme de animale? Daca omul le-a muncit...(sa presupunem). Nu scrie nicaieri in Biblie ca, pt a fi preot trebuie sa fii sarac sau bogat. Intr-adevar, daca vrei sa fii un bogat (preot sau nu) CINSTIT si DREPT, ai o mare raspundere.$1 scrie:$2 frate, dar Maserati? Oricata pasiune ar avea el pt popie, tre sa stie ca "prostimea" (cum considera majoritatea popilor oamenii de rand) nu judeca asa, ei ce vad aia simt...in plus, Mentorul unui preot, Hristos, nu te imbie sa traiesti in lux pt ca esti icoana Lui pe pamant, esti Mesagerul lui ca preot. In decenta nu poti trai?
$1 scrie:$2a, si pt asta multi fara vocatie tind spre scaunul de episcop sau mitropolit, pt acolo stau toata viata. La fel si un preot daca unge pe cine trebuie sta in parohie for ever. De ce pe astia bogati ii vezi doar la oras? De ce aia de la satele mici circula cu dacii si sunt rupti in fund? Ia pofteste-l asa politicos cum sugerezi tu, pe un popa de oras (poate chiar unul care face popie din pasiune) sa mearga intr-un sat uitat de lume...daca accepta vreodata? Ma indoiesc.
Da, bine, nu neg asa ceva, dar nu generaliza. Nu sunt naiv. Am vrut sa arat ca sunt preoti care nu traiesc din preotie, ci pentru preotie.$1 scrie:$2dcm1bt - nu mai fii naiv, banii pt masini si tot luxul sunt de la oamenii prostiti sa plateasca pt orice
Pai nu putem sa mergem inapoi in pesteri. Icoanele nu sunt PENTRU Dumnezeu, ci sunt INCHINATE, ca de altfel orice biserica cu tot ce are, lui Dumnezeu.$1 scrie:$2 icoanele sunt destinate oamenilor, ce folos ar avea Dumnezeu dupa o icoana...in plus crezi ca S-a suparat cand oamenii Il reprezentau pe lemn, foarte rupestru? Icoana e prezenta in Biserica atat de des pt ca orice om, odata intrat acolo, sa nu rateze contactul cu divinitatea...asa cum un fan IRIS sa zicem are camera impanzita de postere...
Nicidecum nu cred ca ai avea ceva cu mine. Aici doar dezbatem. Uite...mie nu mi-a spalat nimeni creierul...$1 scrie:$2upa tot ce am scris poate crezi ca am ceva cu tine...nicidecum, doar ca stiu ce se intampla cu adevarat in interior si nu mi-e totuna cand vad cum prinde spalarea asta de creier dusa de "cinstitii" preoti. Ei iti vor putea aduce motivele lor "biblice" pt orice fac, isi folosesc mai mult inteligenta sarpelui decat blandetea pruncilor...
15 Noi 2010, 13:32
$1 scrie:$2Pai nu putem sa mergem inapoi in pesteri. Icoanele nu sunt PENTRU Dumnezeu, ci sunt INCHINATE, ca de altfel orice biserica cu tot ce are, lui Dumnezeu.$1 scrie:$2 icoanele sunt destinate oamenilor, ce folos ar avea Dumnezeu dupa o icoana...in plus crezi ca S-a suparat cand oamenii Il reprezentau pe lemn, foarte rupestru? Icoana e prezenta in Biserica atat de des pt ca orice om, odata intrat acolo, sa nu rateze contactul cu divinitatea...asa cum un fan IRIS sa zicem are camera impanzita de postere...
15 Noi 2010, 14:43
15 Noi 2010, 15:16
15 Noi 2010, 17:14
15 Noi 2010, 17:16