Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra
-
Marinescu_Aurel - Member
- Maşina: Ford Mondeo, 2005, 2.0 ST TDCI, 115 CP
- VIN: WF04XXGBB45J23713
Moderator: Automatistul
de Marinescu_Aurel » 16 Noi 2010, 21:47
de Mihai L » 16 Noi 2010, 22:31
$1 scrie:$2.. Cu cat vom avea mai multe biserici, cu atat vom avea mai putine inchisori si spitale....
de temir » 16 Noi 2010, 22:32
de Mihai L » 16 Noi 2010, 22:37
$1 scrie:$2..eu unu nu o sa mai comentez nimic legat de subiectul salariului preotului...
de Alen » 16 Noi 2010, 22:58
de arnos24 » 16 Noi 2010, 23:45
$1 scrie:$2i eu am un Mercedes C-Klasse si un Ford Mondeo....mi le-a luat tata si mama
$1 scrie:$2aca ai fi un crestin inflacarat si cu dragoste de Dzeu toate aceste vor fugi de la tn si prin credinta ta vei fi ferit de ispite
$1 scrie:$2zeu,prin intermediul preotului(ca mijlocitor in Taina Sf. Spovedanii) pentru ati ierta fapta mai intai iti da un canon sa vada daca vrei sa te pocaiesti si ca iti recunosti intensitatea faptei savarsite....nu te iarta asa pur si simplu...mai intai nu iti da voie sa te impartasesti cativa ani buni dupa care preotul tb sa cerceteze "intoarcerea" acelei persoane spre Dzeu si apoi dupa o perioada indelungata, daca meriti te va ierta....vina este a ta ca ai savarsit acea crima , nu a lui Dzeu..
$1 scrie:$2nsa noi nu facem nimic pt asta si mai grav Il maniem pe Dzeu la tot pasul cu pacatele noastre...
- asadar sper sa nu ma judeci$1 scrie:$2t ca scopul ultim pt care am fost creati este mantuirea si dobandirea vietii vesnice intru Hristos....si nu judecarea aproapelui
de Marinescu_Aurel » 17 Noi 2010, 00:59
de temir » 17 Noi 2010, 05:30
$1 scrie:$2are mi-as dori sa purtam aceasta discutie "face to face", nu pe forum ..si pun pariu ca nu o sa mai fiti asa "tari in gura"
$1 scrie:$2prefer sa ma retrag cand vad ca nu am cu cine discuta si sunt pers care raspund la misto sau in bataie de joc....
$1 scrie:$2imi doresc din toata inima sa ajung "pe bune" un preot desavarsit si tamaduitor de suflete....
(nu avem decat varianta la misto: băi, mă laşi?" ca varianta crestineasca ar trimite la smerenie si ar iesi tot la misto)$1 scrie:$2b]am invatat suficient de mult incat sa pot vb despre Dzeu
$1 scrie:$2reotul poarta succesiunea Apostolica(pe care a dat-o Hristos Apostolilor,)
$1 scrie:$2ulte biserici inca mai sunt pline cu oameni care au contribuit la constructia lor
$1 scrie:$2daca am fi seriosi si cat de cat am cantari situatia, ne-am da seama ca "nu avem spitale si scoli" din motive total diferite decat "icoanele din aur" care sunt patrimoniu multe din ele si au o valoare culturala inestimabila.
$1 scrie:$2Nu este vorba ca pe Dumnezeu il fac fericit icoanele aurite si nu celelalte. Poti face o biserica din lemn, cu icoane din lemn cu candele din lemn,si tot asa. Au existat si din astea, dar astazi omul dispune de alte conditii. Prin infrumusetarea lor, omul arata pretuirea fata de obiectele sacre inchinate lui Dumnezeu.
de Marinescu_Aurel » 17 Noi 2010, 11:31
de dcm1bt » 17 Noi 2010, 15:04
de temir » 17 Noi 2010, 15:13
$1 scrie:$2.toti cei care incercarti sa imi raspundeti la afirmatiile mele parca ati fost "indoctrinati" cu aceleasi lucruri...
$1 scrie:$2ntradevar Ortodoxia este religia oficiala in Romania dar numai pe sondaje, pe hartii...practicanti sunt numai cativa ...as spune un procent de 5 %...
$1 scrie:$2..nu vad ce rost isi au comparatiile cu Papa.....noi vb strict de oprirea de la Sf Impartasanie si nu de Papa...daca vreti vb si de Papa si de unde descinde el.....Sf Petru si Pavel in calatoriile misionare in care au fost au lasat nenumarati urmasi insa numai cei de la Roma ca sa arate intaietate fata de Constantinopol si de celelalte Biserici(patriarhate) au venit cu o completare gen "urmasul lui Petru".....i
$1 scrie:$2o sa iti dai seama ca raspunsurile care au fost date pt mn sunt josnice ....
$1 scrie:$2As prefera sa se construiasca o biserica unde sa incapa 1000-5000 de oameni care se roaga la Dumnezeu
de dcm1bt » 17 Noi 2010, 15:23
nu, nu ar ajunge. Pentru ca intr-o biserica (unde merg eu), incap 500-700 de oameni, iar uneori, cand e aglomerat se sta si afara.$1 scrie:$2000-5000? pai oare n-ar ajunge una singura in toata tara?
de temir » 17 Noi 2010, 15:27
$1 scrie:$2u, nu ar ajunge.
$1 scrie:$2u ziceam ca nu mi-as duce copilul intr-un astfel de "loc de distractii"
de arnos24 » 17 Noi 2010, 15:31
o expresie care tradeaza nervozitate caracteristica celor indoctrinati, caracteristica parintilor profesori atunci cand ceri explicatii...ne-ar inmuia ei gura, noua, celor care avem alta parere...afla ca si eu am alta parere decat temir, Daniel sau multi altii care posteaza aici. Dar, surprinzator, ma bucur ca ei au alte pareri si le sustin, ma bucur ca sunt tari in gura...asa mai ceva de invatat, ce consider eu ca merita. Tu nu te-ai plictisi daca toti am gandi la fel?$1 scrie:$2 pun pariu ca nu o sa mai fiti asa "tari in gura"...
nu fac parte din sistem din motive :$1 scrie:$2in explicatiile pe care mi le dai, imi dau seama de ce nu mai faci parte din sistem, daca il pot numi asa
de chefdejoaca » 17 Noi 2010, 21:39
de arnos24 » 18 Noi 2010, 00:17
de KomandantuR » 18 Noi 2010, 09:55
de Nic_Bv » 18 Noi 2010, 09:56
de Mihai L » 18 Noi 2010, 10:37
$1 scrie:$2aca jucausa a inceput, uite inca unul : http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 63254.html
de KomandantuR » 18 Noi 2010, 11:17
de ungureanu costel » 23 Noi 2010, 22:27
de DON GYOVANY » 27 Noi 2010, 20:06
de Marinescu_Aurel » 28 Noi 2010, 00:34
de DanielArdelian2 » 28 Noi 2010, 09:56
$1 scrie:$2u zic mai intai sa ganditi putin realitatea si apoi sa scrieti aici tot felul de lucuri eronate.
de temir » 28 Noi 2010, 10:03
$1 scrie:$2oamne ce aberatii mai spuneti despre Biserica Ortodoxa.
$1 scrie:$2e ce am eu impresia ca aceste critici vin din cauza unor frustrari???
$1 scrie:$2um poti spune ca Biserica a omorat oameni???a iesit cumva pe strada si a taiat pe cine a prins sau a impuscat lumea pe strada???? motiveaza aceasta afirmatie sa inteleg si eu.
$1 scrie:$2b]"a nascut criminali si monstri manati de fanatism relgios"...chiar asa???poate ai vrut sa spui ca Biserica este Trupul tainic al lui Hristos
$1 scrie:$2locul in care Il gasim pe Hristos prin Sfanta Euharistie.
$1 scrie:$2ind sa cred ca anumite persoane care posteaza in acest topic habar n-au despre Biserica
$1 scrie:$2si posteaza aici manati de frustrari interioare
$1 scrie:$2sau de dragul de a se alatura "fratilor de suferinta" impotriva Bisericii Ortodoxe
$1 scrie:$2sau mai exact (as spune eu ) impotriva anumitor slujitori nedemni de harul primit.
$1 scrie:$2omnul Ungureanu Costel, de cate ori ati fost dumneavoastra la Sfanta Biserica si v-a omorat??? sau mai bine zis ati intrat vreodata intr-o Biserica??? daca da care a fost impresia lasata dupa aceasta "vizita"?si vorbesc acum de o "vizita" in care sa va rugati si sa va impartasiti de cele sfinte ;
$1 scrie:$2nu de o vizita in care sa studiati masina preotului sau cati bani are popa....
$1 scrie:$2i sa ascultati slujba, incercand sa va concentrati mintea catre Dzeu si in acelasi timp sa va exprimati neputinta fata de El.
$1 scrie:$2e ce nu sunteti sinceri si sa va exprimati aici momentele cand ati dat de greu si prima persoana la care ati apelat a fost Dzeu ???
$1 scrie:$2e ce nu recunoaste-ti
$1 scrie:$2rezenta lui Dzeu in lume, ajutorul Lui si rostuirea tuturor lucrurilor de catre El??e chiar asa de greu???
$1 scrie:$2nvatatura de credinta ortodoxa ne invata ca exista 3 feluri de cunoastere a lui Dzeu ; si anume:afirmativa, negativa si cea mai frecventa in imprejurimile concrete ale vietii.
$1 scrie:$2u degeaba este consemnat in Sfanta Scriptura ca "Dzeu este iubire"(I In. 4,16).
$1 scrie:$2tot ce exista si misca in lumea asta are nevoie de iubire
$1 scrie:$2daca si dumneavoastra domnule Ungureanu ati aplica aceasta iubire in jurul dumneavoastra s-ar schimba multe lucruri.....va asigur eu ....
$1 scrie:$2si nu numai in cazul atitudinii dumneavoastre fata de Biserica ci in general. eu zic mai intai sa ganditi putin realitatea si apoi sa scrieti aici tot felul de lucuri eronate.multumesc!
de Marinescu_Aurel » 28 Noi 2010, 13:13
de arnos24 » 28 Noi 2010, 13:14
$1 scrie:$2um poti spune ca Biserica a omorat oameni???a iesit cumva pe strada si a taiat pe cine a prins sau a impuscat lumea pe strada???? motiveaza aceasta afirmatie sa inteleg si eu.
$1 scrie:$2oate ai vrut sa spui ca Biserica este Trupul tainic al lui Hristos, locul in care Il gasim pe Hristos prin Sfanta Euharistie
$1 scrie:$2orbesc acum de o "vizita" in care sa va rugati si sa va impartasiti de cele sfinte ; nu de o vizita in care sa studiati masina preotului sau cati bani are popa
$1 scrie:$2nvatatura de credinta ortodoxa ne invata ca exista 3 feluri de cunoastere a lui Dzeu ; si anume:afirmativa, negativa si cea mai frecventa in imprejurimile concrete ale vietii
de dantes2007 » 28 Noi 2010, 14:32
de temir » 28 Noi 2010, 15:18
$1 scrie:$2romit ca este ultima postare in acest topic.
$1 scrie:$2u nu cred ca a existat trufie in modul meu de expunere. chiar am vorbit normal.
$1 scrie:$2b]temir, e normal sa ti sa para anacronica si inutila Biserica atunci cand gandesti toate lucurile pe care le-ai enumerat aici despre ea si nu este o fiinta cu ratiune si vointa ci este o institutie divina.
$1 scrie:$2nu ai scris nimic despre oamenii buni din Biserica Ortodoxa sau despre slujitorii demni de toata admiratia,
$1 scrie:$2u ai scris nimic despre misiunea sfintitoare a Bisericii Ortodoxe care da roade la tot pasul.
$1 scrie:$2ai sa vorbim despre pacat si felul in care se manifesta el in lume.ar fi mult mai interesant.
$1 scrie:$2ntradevar organele de conducere din cadrul Bisericii "trec cu vederea" aceste persoane nedemne de preotie, insa nu e treaba mea "are Dzeu grija si de ei "
$1 scrie:$2eu tb doar sa imi recunosc pacatul si sa ma privesc pe mine;
$1 scrie:$2nu raportandu-ma la nici o persoana din jurul meu care greseste mai mult sau mai putin decat mine, ci raportandu-ma la perfectiunea divina.
$1 scrie:$2u sunt o persoana frustrata;
$1 scrie:$2inca nu am ajuns la nivelul preluarii unei parohii. deocamdata sunt un simplu student in anul I la Master si stai linistit ca atunci cand o sa ajung sa am parohia mea o sa am grija sa imi "exercit" preotia asa cum trebuie
$1 scrie:$2si eu sunt mahnit de anumite situatii cu care se confrunta Biserica
minunat, succes$1 scrie:$2ar o sa "lucrez" la nivelul persoanei mele
$1 scrie:$2e ce nu iei in calcul
$1 scrie:$2i persoanele ca mine care vor sa schimbe ceva in Biserica Ortodoxa?
$1 scrie:$2de ce nu iei in calcul si acel mic procent care isi merita denumirea de crestini???nu sunt toti la fel.
$1 scrie:$2 sa iti spun ca Biserica este o comunitate de crestini care din pacate sunt si buni si rai.
$1 scrie:$2ambele categorii sunt supuse pacatului insa cei buni culeg foloasele Bisericii si devin buni iar ceilalti resping sfintenia Bisericii si devin rai, accentuand gravitatea pactului.
$1 scrie:$2i existand aceasta categorie a oamenilor rai iar ajungi sa vorbesti ca Biserica iti ia banii si nu acele persoane nedemne de preotie.care la randul lor fiind supusi pacatului si nelucrandu-l, fac parte din categoria pers rele.
$1 scrie:$2"iconitele si lantisoarele si cruciulitele si alte brelocuri lucioase ori zanganitoare nu valoreaza niciodata nimic" menirea acestora este sa creeze si sa aduca totodata in constientul uman sfintenia lui Dzeu.atunci cand le privesti sau le ai la indemana sa iti aduci aminte ca Dzeu exista si te ajuta de fiecare data cand apelezi la El.probabil ar trebui sa le primesti degeaba dar totusi mai trebuie platita si munca depusa pentru prelucrarea lor.
$1 scrie:$2Biserica nu vinde rugaciuni si slujbe; aici faci confuzie intre Biserica Catolica si cea Ortodoxa.
$1 scrie:$2pui ca aderi la o viata decenta atat pentru tine cat si pentru familia ta; preotul nu are voie la asa ceva???
$1 scrie:$2e unde ar trebui sa ia bani sa se intretina pe el si pe familia lui??sa se duca la furat??iti raspund eu : este nevoit sa primeasca bani pentru serviciile oficiate.
$1 scrie:$2otodata, prin prisma slujitorilor nedemni, acest "primit" se transforma in "cersit" si per total contribuie la imaginea Bisericii care la randul ei nu are nici cea mai mica vina,
$1 scrie:$2ci vina se atribuie personelor din conducerea ei.
$1 scrie:$2quot;nu s-a mantuit nici dracu"?? poi si atunci cum de avem atatia sfinti in cadrul Bisericii?? cum de avem atatea icoane care le cinstim pentru viata desavarsita a persoanelor pictate pe ele cu sarbatori de-a lungul timpului?oare nu au ajuns la mantuire???sau oare nu fac parte din istoria crestinismului??
$1 scrie:$2de cate ori ti-ai sarbatorit ziua de nume domnule temir???te-ai intrebat vreodata de ce o sarbatoresti???
$1 scrie:$2u am nevoie sa imi imbogatesc "paleta de vorbe dispretuitoare" si consider ca frustrarea este cel mai potrivit termen pentru reliefarea atitudinii voastre leagata de Biserica.
$1 scrie:$2"pai pana sa intri in biserica, vezi masina popii de la poarta, vezi acoperisul poleit al bisericii, vezi traiul tau sarac si atunci te cam intrebi: de ce naiba e asa? de ce se imbogateste popa pe baza sentimentelor curate ale sarmanilor? si reiese ca, undeva, este o problema: ori e saracul prea prost, ori e popa prea smecher si profitor, ori asa este sistemul - macar ne putem bucura ca nu-i obligatoriu, zic eu." asta se numeste frustrare prietene.
$1 scrie:$2u e vina preotului ca esti tu sarac.
$1 scrie:$2e ce nu iei in calcul si acei oameni care atunci cand intra in curtea Bisericii merg mai departe fara sa studieze masina preotului si odata ajunsi in Biserica se roaga lui Dzeu si totodata isi indeplinesc obligatiile de crestin.
$1 scrie:$2ultumesc frumos pentru corectarea gramaticala si imi cer scuze totodata pentru acesta. eram si eu obosit dupa o zi de munca si am postat la o ora tarzie...
$1 scrie:$2as sesiza aici daca imi permiteti faptul ca iarasi tb sa scoti "paiul din ochiul vecinului" si la tn nu te uiti.
$1 scrie:$2mai intai trebuia sa privesti la greselile tale gramaticale pe care le poti vedea in postarile tale anterioare si apoi sa-ti corectezi "vecinul". nu am spus asta cu rautate ci vreau doar sa evidentiez persoana ta in detrimentul celorlalte.
$1 scrie:$2u cred ca in decursul postarilor mele legate de aceasta tema am adus "explicatii stravezii"
$1 scrie:$2ci vorbesc din ceea ce am invatat in cei aproape 10 ani de teologie,
$1 scrie:$2invataturi ce apartin dogmelor Bisericii Ortodoxe fiind cele mai sigure si mai bune prin vechimea crestinismului si testarea lor in anumite cazuri cu care s-a confruntat Biserica.
$1 scrie:$2ÓGMĂ, dogme, s. f. 1. Învățătură, teză etc. fundamentală a unei religii, obligatorie pentru adepții ei, care nu poate fi supusă criticii și nu admite obiecții.
$1 scrie:$2eu ma opresc aici
$1 scrie:$2eoarece nu imi permite putinul meu timp liber sa stau mai mult si probabil as putea sa il consum altfel.
$1 scrie:$2a rog sa ma iertati daca am deranjat sau ofensat pe cineva prin postarile mele
$1 scrie:$2nu am nimic personal cu nimeni, nici macar nu va cunosc
$1 scrie:$2am vrut doar sa lamuresc cateva lucruri
$1 scrie:$2ercepute gresit si generalizate.
$1 scrie:$2 Cu stima,
de Mihai L » 28 Noi 2010, 16:23
$1 scrie:$2.. intradevar organele de conducere din cadrul Bisericii "trec cu vederea" aceste persoane nedemne de preotie, insa nu e treaba mea "are Dzeu grija si de ei "...
Înapoi la Discutii libere/forum
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori