22 Dec 2010, 13:58
22 Dec 2010, 14:24
$1 scrie:$2unctul tau de vedere este - din fericire - minoritar
22 Dec 2010, 16:44
22 Dec 2010, 20:06
22 Dec 2010, 23:03
22 Dec 2010, 23:20
22 Dec 2010, 23:28
23 Dec 2010, 01:23
$1 scrie:$2e poate face cumva,desfiinta acest topic?
Ar fi frumos sa nu mai existe acest topic,si atunci nu ar mai fi marul discordiei,nu ar mai fi atatea opinii,certuri,contradictii,blamari,ba aia ba ailalta...si ar fi minunat sa nu se mai pomeneasca in acest club care este Ford despre popi,biserici,credinte,religii,dumnezei,cristosei si alte babauri,SF-uri.Bine ar fi daca am uita de toate astea,daca am uita de acest topic religios si ne-am continua viata mai departe,cred ca am fi mai fericiti asa,se poate si fara,si mult mai bine.
Ei ce ziceti,"inmormantam" topicul asta,si ne vedem de Fordurile noastre?...sefii verzi sau cei mai mari rosii,ar fi posibil oare?...un vot ceva
$1 scrie:$2na sau mai multe zile de post genereaza efecte benefice asupra organismului si a spiritului. Postul si rugaciunea pot ajuta oamenii sa-si puna ordine in ganduri sau sa ia anumite decizii.
$1 scrie:$2eschiderea unei carti pentru aflarea destinului este o practica des intalnita, chiar si yoghinii au o carte de acest gen. Nu cred in asa ceva, insa nici nu-i consider tampiti pe cei ce o fac.
$1 scrie:$2ostul alimentar are rolul de a usura calea sufletului in dorinta de a fi mai bun
$1 scrie:$2asta din conceptia ca stomacul burdusit iti duce mintea la tot felul.
$1 scrie:$2ar daca azi exista inlocuitoare din soia sau mai stiu eu ce sintetice pt salam, branza s.a.m.d. cum se poate numi ala post?
$1 scrie:$2ar smerenia... ei bine, mai ales acum, de Sf Sarbatori e bine sa o exersam.
$1 scrie:$2ercetătorul Andrew Newberg
, nu mai trebuie decat sa gasim si niste argumente; deci hai sa cercetam!", pe mine m-ai pierdut de musteriu$1 scrie:$2sa
$1 scrie:$2 scanat creierul mai multor persoane care se rugau sau meditau şi a observat că activitatea lobului frontal se intensifică.
$1 scrie:$2e altfel, efectele rugaciunii sunt intotdeauna benefice.
$1 scrie:$2amenii de ştiinţă au mai dovedit
$1 scrie:$2S-a mai observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit, şi fără să atingă punctele corespunzătoare – centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii – rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe, sau chiar absente.
$1 scrie:$2ti multumesc pentru compliment. nu o iau personal. este decat o afirmatie.
$1 scrie:$2reaba cu monahii si cu calugarii ma scarbeste ingrozitor doar cand imi aduc aminte .acum 2 ani pe sectia unui spital de urologie, un pacient (calugar) se
$1 scrie:$2extul citat e bun de sectiunea bancuri, subgrupa "mai spargem o samanta, mai bem o bere, ne mai radem si noi".
Insa autorul lui, oricat de mult s-ar umfla in pene, nu se ridica peste cei 50% adolescenti afectati de analfabetism functional.
$1 scrie:$2vident, este lejer sa condamnam biserica pentru tot ce merge prost in tara asta, insa lucrurile sunt mult mai complexe.
Bugetarea construirii de biserici nu este pentru politicieni altceva decat o prelungire logica a sacoselor electorale cu kilu' de faina si litrul de ulei.
[...]
Exista o clasa de hiene politice care fura, mint, manipuleaza. Ei sunt cei care dau sacose, promit si fac biserici la prostime.
$1 scrie:$2Ia ganditi-va cati din cei care merg la biserica merg si la vot. Cati dintre cei care merg la scoala voteaza?
$1 scrie:$2eligia nu are ce cauta in scoala si nici biserica nu are ce cauta la bugetul de stat.
$1 scrie:$2u as fi multumit daca in anii finali s-ar preda la religie sisteme comparate, eventual s-ar studia istoria religiilor dupa Eliade.
$1 scrie:$2n alta ordine de idei, religia in scoli mi se pare cel putin deplasat, ca materie. Indiferent de anul in care esti. Mai bine ar face sport copiii in ora aceea. Ar fi mai castigati, bag mana-n foc.
$1 scrie:$2u-ti va fi greu sa observi ca divinitatea, religia si biserica sunt inventii ale omului care nu aduc nici o valoare in plus societatii
$1 scrie:$2u e chiar asa. Vehementa cu care credem in anumite lucruri poate deforma perceptia realitatii.
$1 scrie:$2Raporteaza numarul celor care NU fac cununia religioasa la numarul celor ce o fac. Atata vreme cat nu este obligatorie, inseamna ca o fac pentru ca au un dram de credinta. Sau un munte de ipocrizie?
$1 scrie:$2Intr-adevar ei au mai mult de un gram de gredinta, au cu carul, dar degeaba daca nu stiu in ce...si gandeste-te ca, cel putin pt sate, ce se vede in clip e reprezentativ intr-o masura destul de mare : lasa ca stim ce sa mancam la fiecare sarbatoare (si ce nu inainte daca e post), lasa ca putem sa dam in cap vecinului pt o palma de pamant dar mergem la biserica, dar suntem credinciosi, scapam la spovedanie.
23 Dec 2010, 01:33
23 Dec 2010, 02:13
$1 scrie:$2ra doar o nevinovata de intrebare si atat
$1 scrie:$2de ce trebuie sa aberezi cu atatea citate si critici
23 Dec 2010, 10:11
23 Dec 2010, 10:25
23 Dec 2010, 10:46
$1 scrie:$2$1 scrie:$2eligia nu are ce cauta in scoala si nici biserica nu are ce cauta la bugetul de stat.
asa, si? tu stii asta, eu stiu asta; a aflat si Nic_Bv opinia noastra (hai, pana la urma face oarece concesie si dam popilor o leafa acolo, nu foarte mare, dar sa se lase de cersit de la lume si sa plateasca impozit ca oricare cetatean; s-ar gasi o solutie omeneasca si fara sa-i izgonim cu totul din buget; ba chiar si in scoli parca i-am putea lasa, numai sa nu se ocupe de indoctrinare, ci de prezentat nepartinitor religia, ca fenomen; sa nu predea popa sau absolventi ai institutelor bisericesti, ci profesori cu pregatire nepartinitoare)
$1 scrie:$2Dabiel:$1 scrie:$2u-ti va fi greu sa observi ca divinitatea, religia si biserica sunt inventii ale omului care nu aduc nici o valoare in plus societatii
Incepem prin a scoate din enumerarea ta divinitatea- nu stim si nu ne amestecam in ce nu stim; religia e mai mult traire (frica, dragoste, neliniste, recunostinta, spaima, smerenie, extaz, impacare, pace etc) decat tragerea de foloase (bani, putere, influenta, orgolii nebune); partea cu foloasele o lasam in seama bisericii.
$1 scrie:$2ur si simplu este de neimaginat evolutia in absenta institutiilor care au monopolizat relatia omului cu divinul.
$1 scrie:$2in fericire pentru fenomenul religios, exista destui oameni care cred nu ca niste prosti, ci cred ca niste oameni evoluati - inaintea lor mi-e mai mare dragul sa-mi scot palaria.
23 Dec 2010, 11:11
$1 scrie:$2aca vorbim de invatamantul general, obligatoriu, asa ceva va fi extrem de dificil de pus in practica.
$1 scrie:$2i la cat sunt de infigarete unele religii si unele biserici, tot ar gasi o cale sa-si bage coada si sa transforme cursurile in propaganda.
$1 scrie:$2As accepta predarea religiilor in facultati de profil (psiho, socio, arte, litere, istorie, etc).
$1 scrie:$2Iar cu bani de la buget pentru preoti, zau ca nu inteleg ce sens are.
$1 scrie:$2Religia si divinitatea in sens concret, asa cum apare in religie, este inventia bisericii. Religia este marfa pe care biserica o vinde si o promoveaza. Nu merge una fara cealalta. Daca n-ar fi biserica, n-ar fi nici religia.
$1 scrie:$2Isi iau divinitatea exact din ceea ce vrea biserica sa fie divinitatea, pentru ca nu au alta sursa.
$1 scrie:$2Sau, un alt punct de vedere, in cea mai mare parte institutiile au inventat un "divin" la care sa se inchine omul de rand.
$1 scrie:$2e ce consideri ca a avea credinta in sens religios este o virtute?
23 Dec 2010, 16:58
$1 scrie:$2$1 scrie:$2As accepta predarea religiilor in facultati de profil (psiho, socio, arte, litere, istorie, etc).
pai degeaba te obosesti sa luminezi pe cei care umbla ziua
$1 scrie:$2tata vreme cat poporul este destul de credincios (ca altfel, sa fim seriosi, n-ar inflori atatea biserici), e normal ca o minuscula (nu ca acuma!) parte a banilor sa le sustina hobbyurile
$1 scrie:$2mul, prin natura (sau prin inapoierea, ca nu vreau sa supar pe nimeni) lui, este predispus sa creada in ceva, sa spere in ceva (un creator, un rezolvator de probleme, un facator de dreptate, um invietor - ceva care sa rezolve toate neimplinirile din viata omului)
$1 scrie:$2ar imi plac oamenii destupati; daca intamplarea face ca un asemenea om sa fie si credincios, e o bucurie sa descoperi ca nu e musai sa pui semn de egalitate intre credinta si inapoiere.
23 Dec 2010, 18:02
$1 scrie:$2 majoritate covarsitoare de credinciosi si atatea sute de ani de crestinism si atatea sute de biserici in fiecare oras si orasel si atatea manastiri faimoase si romanul tot balcanic a ramas in fapte, vorbe, mentalitate. Oare ce spune asta despre valoarea religiei pentru societate?
$1 scrie:$2redarea religiilor la acel nivel se face nu pentru propaganda ci pentru cine vrea sa aprofundeze problema mai mult decat poate sa-i explice popa de la biserica de cartier.
$1 scrie:$2Nu, nu e deloc normal ca si cei care nu le impartasesc hobby-ul sa trebuiasca sa plateasca pentru asta.
$1 scrie:$2Si apoi, sunt multi (chiar si oameni religiosi) care cred si in astrologie.
$1 scrie:$2Asta pentru ca nu stie si nu are alta alternativa. De mic ti se inoculeaza
$1 scrie:$2Exista oameni destupati care au "probleme cu alcoolul". Exista oameni destupati care sunt fumatori. Exista oameni destupati care au fost misogini pana in maduva oaselor.
23 Dec 2010, 19:22
23 Dec 2010, 19:31
$1 scrie:$2Daniel:
Poate daca n-ar fi fost bisericile am fi fost mai rau decat atat! La asta te-ai gandit?
$1 scrie:$2u atat mai mult cu cat a crede in divinitate nu este nici pe departe un defect...
23 Dec 2010, 19:44
23 Dec 2010, 21:08
23 Dec 2010, 21:22
$1 scrie:$2n "cartea cartilor" pe care se bazeaza tot universul crestin se vorbeste si despre circumcizie. Apai ce putem spune despre un crestin care nu este circumcis?
$1 scrie:$2numite parti care sunt mai convenabile sunt cele adevarate si cele care sunt incomode sa ne facem ca nu le vedem?
23 Dec 2010, 21:25
23 Dec 2010, 22:41
$1 scrie:$2ar ce legatura are spiritul, hipnoza si telepatia cu divinitatea si religia? Si mai ales cu religia ortodoxa?
$1 scrie:$2piritul si telepatia sunt la stadiul de "fabule medievale" si povesti cu vrajitoare.
23 Dec 2010, 23:25
$1 scrie:$2u poti admite existenta spiritului si in acelasi timp nega existenta unei forte divine. O astfel de gandire da cu virgula.
$1 scrie:$2oate nu esti tu suficient documentat...
$1 scrie:$2n alt cercetator al telepatiei a fost si Carl Jung. Oare acesti oameni au pierdut timpul cu fabule?
24 Dec 2010, 00:11
$1 scrie:$2ai de mine, dar sa le explice cineva treaba asta si budistilor!
$1 scrie:$2tiai ca s-a formulat si testat si validat o explicatie mult mai simpla pentru fotografiile lui Kirlian? Efect Corona.
24 Dec 2010, 00:52
$1 scrie:$2n catalizator al impregnarii imprentei energetice.
24 Dec 2010, 01:11
24 Dec 2010, 02:09
24 Dec 2010, 02:23
$1 scrie:$2andero
$1 scrie:$2vezi ca ai puso
deja ai aparut tu$1 scrie:$2cum apare Temir
se vede, nu?$1 scrie:$2cu citatul
$1 scrie:$2i replica..
24 Dec 2010, 02:44