Discutii libere/forum

Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

Mesajde KomandantuR » 22 Dec 2010, 13:58

Din pacate este minoritar - pct de vedere al lui Daniel.
Pt ca cei cu scoala (min 12 clase, pct meu de vedere e ca sub 12 clase nu prea ai scoala), si care sunt si credinciosi (asa cum este cazul tau, Nic), sunt minoritari. Majoritatea o dau femeile in varsta (a se citi babele si tatele) care vorba unui coleg/a mai sus, stiu ca "azi nu se spala si se mananca peste", daca le iei la bani marunti, nu stiu nici de Duhul Sfant. Si atata timp cat cei din categoria din care faci parte (minoritara), impreuna cu ateii (minoritara si nu prea) si impreuna cu mine care desi ma cred credincios, as construi 10 scoli si 3 spitale pana sa imi pun problema sa ridic o biserica (doar unul), deci aceste trei categorii, pana nu iau atitudine, vom avea sute de biserici unde sa ne inchinam (recte noi), nema scoli unde sa invatam (recte copiii nostri) si nema spitale unde sa ne tratam (toata lumea).
In alta ordine de idei, religia in scoli mi se pare cel putin deplasat, ca materie. Indiferent de anul in care esti. Mai bine ar face sport copiii in ora aceea. Ar fi mai castigati, bag mana-n foc.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde DanielArdelian2 » 22 Dec 2010, 14:24

$1 scrie:$2unctul tau de vedere este - din fericire - minoritar

Din fericire pentru cei care reusesc sa profite de pe urma ignorantei si fricii de moarte si de necunoscut, inerenta in psihicul uman.

Daca reusesti sa te detasezi putin de influenta acestor temeri, nu-ti va fi greu sa observi ca divinitatea, religia si biserica sunt inventii ale omului care nu aduc nici o valoare in plus societatii decat "consolare pentru babe", dar consuma nemeritat de multe resurse si asigura un trai tihnit acelora care stiu sa profite.

Si, pentru ca astazi in Romania este la moda crestinismul, omul a trait fericit si s-a dezvoltat mii si mii de ani si fara crestinism. Si nimic fundamental nu s-a schimbat in psihicul omului de cand a aparut crestinismul. Crime si violuri, razboaie in numele religiei si nu numai, sete de putere, gelozie, acte de caritate, iubire si intelegere, curiozitate, samd. au existat de cand e lumea si vor mai exista mult si bine de-acum incolo, fara nici o legatura cu religia.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Nic_Bv » 22 Dec 2010, 16:44

@KomandantuR, DanielArdelian2: nu e chiar asa. Vehementa cu care credem in anumite lucruri poate deforma perceptia realitatii.

Uite, o singura dovada ca sa-ti demonstrez ca cei care considera biserica "o inventie care nu aduce nicio valoare" sunt minoritari.

Raporteaza numarul celor care NU fac cununia religioasa la numarul celor ce o fac. Atata vreme cat nu este obligatorie, inseamna ca o fac pentru ca au un dram de credinta. Sau un munte de ipocrizie?

Apropo, o diagrama interesanta:
atheist_chart.gif
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde DanielArdelian2 » 22 Dec 2010, 20:06

Eu am facut cununie religioasa si botez religios doar de dragul familiei. Mai ciobaneste spus, de gura babelor din familie. Fara nici un dram de credinta. Daca i-as fi spus mamei sau bunicii sau soacrei ca noi nu vrem cununie religioasa, probabil s-ar fi imbolnavit "de inima rea" si n-ar mai fi salvat-o nici un popa.

Eu numesc asta "constrangere sociala" si mai am numerosi prieteni si cunoscuti in aceeasi situatie.

Si chiar daca o faci dintr-un dram de credinta sau dintr-un munte de ipocrizie, tot n-am inteles cum anume dovedeste asta beneficiul religiei pentru societate. Sunt miliarde de oameni care traiesc fericiti si fara crestinism, sunt miliarde de oameni care traiesc fericiti si fara nici o religie.

Sunt atatea familii destramate, divorturi si atata suferinta "din dragoste" chiar daca au facut cununie religioasa. No, si la ce le-o folosit? In final, singurul care are beneficii de pe urma cununiilor religioase este...popa.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde DON GYOVANY » 22 Dec 2010, 23:03

Am si eu o intrebare.Se poate face cumva,desfiinta acest topic?
Ar fi frumos sa nu mai existe acest topic,si atunci nu ar mai fi marul discordiei,nu ar mai fi atatea opinii,certuri,contradictii,blamari,ba aia ba ailalta...si ar fi minunat sa nu se mai pomeneasca in acest club care este Ford despre popi,biserici,credinte,religii,dumnezei,cristosei si alte babauri,SF-uri.Bine ar fi daca am uita de toate astea,daca am uita de acest topic religios si ne-am continua viata mai departe,cred ca am fi mai fericiti asa,se poate si fara,si mult mai bine.
Ei ce ziceti,"inmormantam" topicul asta,si ne vedem de Fordurile noastre?...sefii verzi sau cei mai mari rosii,ar fi posibil oare?...un vot ceva ;)
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde arnos24 » 22 Dec 2010, 23:20

http://www.youtube.com/watch?v=6R9wjwg-m_s
Nic_Bv uita-te un pic la clipul de mai sus si o sa intelegi de ce Daniel are oarecare dreptate.
Ei nu stiu diferenta intre Craciun si Paste, dar o baba merge tot timpul la biserica, majoritatea tin post, chiar fac cununii la biserica, dar toate astea pt ca "asa se face". Pt ca daca nu fac asa se tem sa nu se abata cine stie ce "bataie" peste ei din partea lui Dumnezeu (despre care nu prea stiu mare lucru). Intr-adevar ei au mai mult de un gram de gredinta, au cu carul, dar degeaba daca nu stiu in ce...si gandeste-te ca, cel putin pt sate, ce se vede in clip e reprezentativ intr-o masura destul de mare : lasa ca stim ce sa mancam la fiecare sarbatoare (si ce nu inainte daca e post), lasa ca putem sa dam in cap vecinului pt o palma de pamant dar mergem la biserica, dar suntem credinciosi, scapam la spovedanie.

don- "tehnic" cred ca s-ar putea inchide pt ca sunt sigur ca diferite probleme s-au dezbatut de mai multe ori. Dar motivul tau e cam pueril, adica cine se supara sa-si ia jucariile si sa nu mai intre pe topic. Eu unul nu ma cert cu nimeni, imi spun doar opiniile. Decizia, insa, nu-mi apartine.
arnos24
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo '94, 1,8 16v, 115 hp

Mesajde DON GYOVANY » 22 Dec 2010, 23:28

Parinte dar nu trebuie sa se supere nimeni,eu am venit cu o intrebare doar.. :-"
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
DON GYOVANY
Member

Mesajde temir » 23 Dec 2010, 01:23

$1 scrie:$2e poate face cumva,desfiinta acest topic?
Ar fi frumos sa nu mai existe acest topic,si atunci nu ar mai fi marul discordiei,nu ar mai fi atatea opinii,certuri,contradictii,blamari,ba aia ba ailalta...si ar fi minunat sa nu se mai pomeneasca in acest club care este Ford despre popi,biserici,credinte,religii,dumnezei,cristosei si alte babauri,SF-uri.Bine ar fi daca am uita de toate astea,daca am uita de acest topic religios si ne-am continua viata mai departe,cred ca am fi mai fericiti asa,se poate si fara,si mult mai bine.
Ei ce ziceti,"inmormantam" topicul asta,si ne vedem de Fordurile noastre?...sefii verzi sau cei mai mari rosii,ar fi posibil oare?...un vot ceva ;)

Donule, Gyovanule, multe prostii s-au mai scris pe topicul asta!

Chiar multe-multe, nu doar doua-trei - dar asta a ta este mai gogonata decat toate impreuna: adica de ce sa nu discute niste oameni (care-s interesati, ca se cam vede) un subiect (sau un complex de subiecte legate de o tema)? De ce trebuie sa vina cineva si sa le inchida gura, doar ca sa nu se mai sifoneze sifonabilii? Cine il impiedica pe x sau pe y sa-si "continue viata mai departe", cine te impiedica pe tine sa fii fericit, de ce trebuie sa inalti tu rugaciune la moderatori sa le strice cheful celor implicati? Asta-ti lipsea tie, de asta nu puteai tu sa-l savurezi pe Hrusca? Pai nah, mie nu-mi place fotbalul - ia sa facem o petitie la guvern, sau la CNA, sau la Patriarhie sa nu se mai difuzeze meciuri, sa nu se mai publice nimic in ziare, sa nu se mai anunte rezultate si clasamente, sa se interzica in toate locurile publice discutiile despre fotbal!

Daca te enerveaza, te irita, te agaseaza - este cel mai simplu lucru din lume sa nu dai click si sa nu te uiti - zambetul fericit nu se va mai sterge de pe fata ta in veci. Si "amin". Si ler si lin si dom-dom si flori dalbe.

Boon, sa revenim la ontopicul nostru cel de toate zilele:
Nic_Bv:
$1 scrie:$2na sau mai multe zile de post genereaza efecte benefice asupra organismului si a spiritului. Postul si rugaciunea pot ajuta oamenii sa-si puna ordine in ganduri sau sa ia anumite decizii.

Da, este adevarat, postul este o metoda - dar nu functioneaza decat in anume conditii (ca si rugaciunea, nu? degeaba citesc/recit eu o rugaciune oarecare, daca ochii imi alearga dupa muieri si mintea imi sta la probleme cotidiene)

$1 scrie:$2eschiderea unei carti pentru aflarea destinului este o practica des intalnita, chiar si yoghinii au o carte de acest gen. Nu cred in asa ceva, insa nici nu-i consider tampiti pe cei ce o fac.

Hai, man, daca e clar ca nimeni nu stie si nu poate accesa nepatrunsele carari, de ce sa ne mai jucam si sa ne prostim? oricum ar fi, totul este de "credinta" si de interpretarea "rezultatului" - daca ti se deschide Biblia la pagina 666 - cum doamne iarta-ma are cuvantul domnului marca necuratului? - si citesti un proverb tampitel de acolo (adica nu vreau sa insult pe nimeni, da-s niste truisme de gradinita de te ia cascatul de atata intelepciune), cum il interpretezi? evident ca exact asa cum te trage pe tine ata, asa ca - repet - de ce sa te mai izmenesti cu deschisul cartii?

Arnos:

$1 scrie:$2ostul alimentar are rolul de a usura calea sufletului in dorinta de a fi mai bun

Da, sau o usurare a organismului de toxinele cele multe, sau un binevenit exercitiu de vointa - sau toate, la un loc.
$1 scrie:$2asta din conceptia ca stomacul burdusit iti duce mintea la tot felul.

Daca ai obiceiul sa te indopi sistematic, nu prea te vad eu la post adevarat.
$1 scrie:$2ar daca azi exista inlocuitoare din soia sau mai stiu eu ce sintetice pt salam, branza s.a.m.d. cum se poate numi ala post?

Subterfugii; trisam, impacam si capra si varza, ca nu ne atingem de cele interzise, dar nici nu ne refuzam placerile; ipocrizie, ne tinem doar de litera legii si dar ii sfidam spiritul.
jucausa:

$1 scrie:$2ar smerenia... ei bine, mai ales acum, de Sf Sarbatori e bine sa o exersam.

Dar in restul anului de ce n-am practica-o? in restul anului de ce n-am fi binevoitori, de ce nu ne-am face - asa, prietenosi, cum imi fac eu cu giovani - urari de bine?
$1 scrie:$2ercetătorul Andrew Newberg

ma tem ca acest cercetator nu este o voce credibila; daca pleci din start de la ideea ca "stim ca asta e bun si se intampla
$1 scrie:$2sa
, nu mai trebuie decat sa gasim si niste argumente; deci hai sa cercetam!", pe mine m-ai pierdut de musteriu
$1 scrie:$2 scanat creierul mai multor persoane care se rugau sau meditau şi a observat că activitatea lobului frontal se intensifică.

Pai cu asta se ocupa omul, observa ce vrea el.
(in ceilalti lobi de ce nu ne spune ce sa intanpla? este aceasta cercetare completa? ma indoiesc profund)
Pe de alta parte, oricare activitate pe care o prestam cu liniste si cu bucurie (ca ne gandim ca nu ma pui pe mine sa ma rog si-mi scanezi creierul, ca sigur dereglezi aparatele; pui pe un profesionist) genereaza unde gama sau beta sau icspatrat masurabile si interpretabile, dupa cum si celelalte activitati (pana si muzica sporeste productia de lapte la unele vaci si stimuleaza cresterea unor plante) genereaza conduc la aparitia sau intensificarea sau ... blablablabla.
$1 scrie:$2e altfel, efectele rugaciunii sunt intotdeauna benefice.

De unde aceste "de altfel" -este asta un lucru atat de raspandit incat sa-l acceptam toti, fara demosntratie? si poate ca ar trebui sa definim rugaciunea: repetam mecanic niste cuvinte (cereri, de obicei) si gata, avem rugaciune?
ca si efectele mersului pe jos, ca si efectele luminii galbene, ca si efectele sexului
$1 scrie:$2amenii de ştiinţă au mai dovedit

oamenii, toti oamenii? care-s oamenii aceia (presupun ca ai o lista consistenta, macar un 5% din totalul oamenilor de stiinta; ca altfel ne suparam pe acel articol mult prea hotarat) de stiinta care... ma-ntelegi...
$1 scrie:$2S-a mai observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit, şi fără să atingă punctele corespunzătoare – centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii – rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe, sau chiar absente.

ceea ce ma face sa cred ca celor care nu-si faceau semnul crucii deloc (fie ei evrei, musulmani, eschimosi sau pacatosi) li s-au administrat intravenos cruciulite sfitite la manastire, sau direct crucea de lemn inscriptionata cu numele , data nasterii si data decesului.
mcatano:
$1 scrie:$2ti multumesc pentru compliment. nu o iau personal. este decat o afirmatie.

esti copil? nu ma adresam tie, dadeam "decat" un exemplu

$1 scrie:$2reaba cu monahii si cu calugarii ma scarbeste ingrozitor doar cand imi aduc aminte .acum 2 ani pe sectia unui spital de urologie, un pacient (calugar) se

asta este "decat" un alt exemplu care nu trebuie sa conduca la o generalizare

din nou Nic_Bv:
$1 scrie:$2extul citat e bun de sectiunea bancuri, subgrupa "mai spargem o samanta, mai bem o bere, ne mai radem si noi".

Insa autorul lui, oricat de mult s-ar umfla in pene, nu se ridica peste cei 50% adolescenti afectati de analfabetism functional.

cred ca exagerezi si tu acuma, omul e departe de analfabetism si a punctat destul de exact unele aspecte
$1 scrie:$2vident, este lejer sa condamnam biserica pentru tot ce merge prost in tara asta, insa lucrurile sunt mult mai complexe.

Bugetarea construirii de biserici nu este pentru politicieni altceva decat o prelungire logica a sacoselor electorale cu kilu' de faina si litrul de ulei.
[...]
Exista o clasa de hiene politice care fura, mint, manipuleaza. Ei sunt cei care dau sacose, promit si fac biserici la prostime.

nu condamna nimeni biserica pentru tot ce merge prost in tara asta, condamnam doar apetitul pentru resurse si interesul pentru tinerea poporului in ignoranta.
Si treci mult prea usor peste legatura bisericii cu politicienii (hiene, auzi; de ce n-ar face casa buna hienele cu corbii? ca tot la pleasca si la hoit trag) - daca biserica trage foloase, n-are voie sa se mai dea fata mare.
$1 scrie:$2Ia ganditi-va cati din cei care merg la biserica merg si la vot. Cati dintre cei care merg la scoala voteaza?

dar dintre aia care merg la biserica, ia zi-ne si noua: cam cati crezi tu ca voteaza intemeiat, in cunostinta de cauza?
Daniel:
$1 scrie:$2eligia nu are ce cauta in scoala si nici biserica nu are ce cauta la bugetul de stat.

asa, si? tu stii asta, eu stiu asta; a aflat si Nic_Bv opinia noastra (hai, pana la urma face oarece concesie si dam popilor o leafa acolo, nu foarte mare, dar sa se lase de cersit de la lume si sa plateasca impozit ca oricare cetatean; s-ar gasi o solutie omeneasca si fara sa-i izgonim cu totul din buget; ba chiar si in scoli parca i-am putea lasa, numai sa nu se ocupe de indoctrinare, ci de prezentat nepartinitor religia, ca fenomen; sa nu predea popa sau absolventi ai institutelor bisericesti, ci profesori cu pregatire nepartinitoare) - uite aici:
$1 scrie:$2u as fi multumit daca in anii finali s-ar preda la religie sisteme comparate, eventual s-ar studia istoria religiilor dupa Eliade.

Iar in anii mititei sa-i lase in pace pe copilasi, sa nu le mai bage in cap prostii cu dumnezei care te omoara daca n-ai fost duminica la biserica.

KomandantuR:
$1 scrie:$2n alta ordine de idei, religia in scoli mi se pare cel putin deplasat, ca materie. Indiferent de anul in care esti. Mai bine ar face sport copiii in ora aceea. Ar fi mai castigati, bag mana-n foc.

Ar fi castigati, ar fi si transpirati; dar sa nu uitam ca religia este unul dintre cei patru piloni ai culturii - nu se poate si nu e voie s-o ignoram; trebuie neaparat s-o cercetam si s-o intelegem, pentru ca toata istoria ne este strabatuta de realizari si catastrofe produse (ori macar initiate) in numele vreunei divinitati.
Dabiel:
$1 scrie:$2u-ti va fi greu sa observi ca divinitatea, religia si biserica sunt inventii ale omului care nu aduc nici o valoare in plus societatii

Incepem prin a scoate din enumerarea ta divinitatea- nu stim si nu ne amestecam in ce nu stim; religia e mai mult traire (frica, dragoste, neliniste, recunostinta, spaima, smerenie, extaz, impacare, pace etc) decat tragerea de foloase (bani, putere, influenta, orgolii nebune); partea cu foloasele o lasam in seama bisericii.

Societatii, dupa cu i-am zis si KomandantuRului, i-a adus nu neaparat foloase, cat o influenta covarsitoare; nu ne putem imagina lumea de astazi daca am scoate tot ce a generat/influentat/modelat/directionat biserica (sau alte institutii asemanatoare); pur si simplu este de neimaginat evolutia in absenta institutiilor care au monopolizat relatia omului cu divinul.

Nic din nou:
$1 scrie:$2u e chiar asa. Vehementa cu care credem in anumite lucruri poate deforma perceptia realitatii.

Exact asta va spunem si noi (eu, Dabiel, Komandantur si altii).
$1 scrie:$2Raporteaza numarul celor care NU fac cununia religioasa la numarul celor ce o fac. Atata vreme cat nu este obligatorie, inseamna ca o fac pentru ca au un dram de credinta. Sau un munte de ipocrizie?

este un alt exemplu nepotrivit; dupa cum a explicat deja Daniel, multi dintre noi o facem ca sa ne impacam neamurile, nu pentru ca ne-ar interesa in vreun fel. In definitiv, de ce sa le fac sange rau parintilor si bunicilor, cand nu ma costa chiar asa de mult sa trec si pe la biserica? mai greu mi-ar fi sa le indur lor amaraciunea decat sa-mi calc mie convingerile in pantofii de mire.
$1 scrie:$2Intr-adevar ei au mai mult de un gram de gredinta, au cu carul, dar degeaba daca nu stiu in ce...si gandeste-te ca, cel putin pt sate, ce se vede in clip e reprezentativ intr-o masura destul de mare : lasa ca stim ce sa mancam la fiecare sarbatoare (si ce nu inainte daca e post), lasa ca putem sa dam in cap vecinului pt o palma de pamant dar mergem la biserica, dar suntem credinciosi, scapam la spovedanie.

Da, cam asa este; dar nu e vorba ca au vreun dram sau gram de credinta, ca n-au nici pe naiba; se tem (ca asa au fost invatati sa se teama) si se conformeaza (pentru ca asa este natura lor de animale de turma). Din fericire pentru fenomenul religios, exista destui oameni care cred nu ca niste prosti, ci cred ca niste oameni evoluati - inaintea lor mi-e mai mare dragul sa-mi scot palaria.

(cer iertare de la lume pentru eventualele greseli de tastare, si am remarcat si inconsecventa cu care mi-am inceput frazele - uneori cu majuscula, alteori fara; e prea lung postul ca sa-l mai corectez)
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde DON GYOVANY » 23 Dec 2010, 01:33

Mai Temirule,multa rabdare ai sa scrii asa de mult :D ,dar iti zic si tie,era doar o nevinovata de intrebare si atat,de ce trebuie sa aberezi cu atatea citate si critici,nu e cazul,zau,si mai ales NU pentru un subiect legat de religia din sange,k?...noapte buna :-"
DON GYOVANY
Member

Mesajde temir » 23 Dec 2010, 02:13

$1 scrie:$2ra doar o nevinovata de intrebare si atat

nu; o intrebare nu poate sa fie nevinovata atata vreme cat are in vedere limitarea libertatii (de exprimare) a cuiva

(acuma eu pot sa inteleg ca tu nu-ti doresti cu adevarat sa strici bucuria celor interesati de aceasta discutie, ci doar ti-ai exprimat plictiseala; da' orisicat!)
$1 scrie:$2de ce trebuie sa aberezi cu atatea citate si critici

eh, fac si eu ce pot

(da' ce, s-a interzis aberatul in tara asta?)
temir
Member

Mesajde DON GYOVANY » 23 Dec 2010, 10:11

Vedeti mai,vedeti ca NU exista doamne-doamne...pentru ca m-am rugat asa:
-Doamne,daca intradevar existi,indeplinestemi si mie o singura dorinta...fa ca sa dispara topicul cu religia de pe clubford.
Si nu a disparut..na,ca nu exista...sic-sic :))

Temirule tu esti slujitorul religiei,esti pro..stai calm mosule :D :P
DON GYOVANY
Member

Mesajde verga_Cip » 23 Dec 2010, 10:25

Lung frate postul asta...ca o zi de post :D
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde DanielArdelian2 » 23 Dec 2010, 10:46

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2eligia nu are ce cauta in scoala si nici biserica nu are ce cauta la bugetul de stat.

asa, si? tu stii asta, eu stiu asta; a aflat si Nic_Bv opinia noastra (hai, pana la urma face oarece concesie si dam popilor o leafa acolo, nu foarte mare, dar sa se lase de cersit de la lume si sa plateasca impozit ca oricare cetatean; s-ar gasi o solutie omeneasca si fara sa-i izgonim cu totul din buget; ba chiar si in scoli parca i-am putea lasa, numai sa nu se ocupe de indoctrinare, ci de prezentat nepartinitor religia, ca fenomen; sa nu predea popa sau absolventi ai institutelor bisericesti, ci profesori cu pregatire nepartinitoare)

Daca vorbim de invatamantul general, obligatoriu, asa ceva va fi extrem de dificil de pus in practica. Si la cat sunt de infigarete unele religii si unele biserici, tot ar gasi o cale sa-si bage coada si sa transforme cursurile in propaganda. As accepta predarea religiilor in facultati de profil (psiho, socio, arte, litere, istorie, etc).

Iar cu bani de la buget pentru preoti, zau ca nu inteleg ce sens are. Exista atatea exemple de alte religii care se auto-finanteaza sau sistemele altor tari in care chiar si religiile crestine se auto-finanteaza...

$1 scrie:$2Dabiel:
$1 scrie:$2u-ti va fi greu sa observi ca divinitatea, religia si biserica sunt inventii ale omului care nu aduc nici o valoare in plus societatii

Incepem prin a scoate din enumerarea ta divinitatea- nu stim si nu ne amestecam in ce nu stim; religia e mai mult traire (frica, dragoste, neliniste, recunostinta, spaima, smerenie, extaz, impacare, pace etc) decat tragerea de foloase (bani, putere, influenta, orgolii nebune); partea cu foloasele o lasam in seama bisericii.

Aici iarasi nu sunt de acord cu tine. Religia si divinitatea in sens concret, asa cum apare in religie, este inventia bisericii. Religia este marfa pe care biserica o vinde si o promoveaza. Nu merge una fara cealalta. Daca n-ar fi biserica, n-ar fi nici religia. Am exemple printre cunoscuti de oameni care se considera credinciosi, care sunt suparati pe lacomia BOR, dar cand se roaga citesc aceeasi biblie "binecuvantata" de BOR. Isi trag credinta din aceeasi sursa, in forma in care aceleasi institutii bisericesti au decis s-o publice. Isi iau divinitatea exact din ceea ce vrea biserica sa fie divinitatea, pentru ca nu au alta sursa.

$1 scrie:$2ur si simplu este de neimaginat evolutia in absenta institutiilor care au monopolizat relatia omului cu divinul.

Sau, un alt punct de vedere, in cea mai mare parte institutiile au inventat un "divin" la care sa se inchine omul de rand.

$1 scrie:$2in fericire pentru fenomenul religios, exista destui oameni care cred nu ca niste prosti, ci cred ca niste oameni evoluati - inaintea lor mi-e mai mare dragul sa-mi scot palaria.

De ce consideri ca a avea credinta in sens religios este o virtute?
In ce priveste intrebarile importante despre originea si scopul Omului si al Universului, raspunsul "Nu Stiu (inca)" ar putea fi mai demn de un om evoluat decat credinta in orice divinitate.

Pana la urma, pe baza a ceea ce stim, rezolvarea acestor intrebari prin divinitate este la fel de probabila si la fel de valida si prin scenariul filmului The Matrix sau Stargate SG-1. Toate trei sunt inventii ale omului.

Singurul avantaj al divinitatii este ca de obicei este servita din copilarie, unor minti usor influentabile, insotita de autoritatea mamei sau a tatalui sau a bunicii.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde temir » 23 Dec 2010, 11:11

$1 scrie:$2aca vorbim de invatamantul general, obligatoriu, asa ceva va fi extrem de dificil de pus in practica.

da, dificil; dar nu imposibil; nu refuzi din start sa incepi un demers numai pentru ca "va fi greu"

$1 scrie:$2i la cat sunt de infigarete unele religii si unele biserici, tot ar gasi o cale sa-si bage coada si sa transforme cursurile in propaganda.

si asta e drept, dar daca schimbarea contextului general este initiata si sustinuta, avem voie sa apnticipam ca mare lucru nu vor realiza
$1 scrie:$2As accepta predarea religiilor in facultati de profil (psiho, socio, arte, litere, istorie, etc).

pai degeaba te obosesti sa luminezi pe cei care umbla ziua
$1 scrie:$2Iar cu bani de la buget pentru preoti, zau ca nu inteleg ce sens are.

atata vreme cat poporul este destul de credincios (ca altfel, sa fim seriosi, n-ar inflori atatea biserici), e normal ca o minuscula (nu ca acuma!) parte a banilor sa le sustina hobbyurile
$1 scrie:$2Religia si divinitatea in sens concret, asa cum apare in religie, este inventia bisericii. Religia este marfa pe care biserica o vinde si o promoveaza. Nu merge una fara cealalta. Daca n-ar fi biserica, n-ar fi nici religia.

omul, prin natura (sau prin inapoierea, ca nu vreau sa supar pe nimeni) lui, este predispus sa creada in ceva, sa spere in ceva (un creator, un rezolvator de probleme, un facator de dreptate, um invietor - ceva care sa rezolve toate neimplinirile din viata omului); oricat de mult ai taia finantarea nesatulelor institutii, omul va continua sa cread si sa spere si sa se roage sa moara capra vecinului.
$1 scrie:$2Isi iau divinitatea exact din ceea ce vrea biserica sa fie divinitatea, pentru ca nu au alta sursa.

eh, aia e treaba (sau neputinta) lor.

$1 scrie:$2Sau, un alt punct de vedere, in cea mai mare parte institutiile au inventat un "divin" la care sa se inchine omul de rand.

cum vrei tu, numai ca asta nu schimba si nu imputineaza influenta asupra mersului istoriei
$1 scrie:$2e ce consideri ca a avea credinta in sens religios este o virtute?

din punctul meu de vedere? am lasat eu sa se inteleaga asta? nu, nu consider asta (credinta singura niciodata nu ma impresioneaza in niciun fel), dar imi plac oamenii destupati; daca intamplarea face ca un asemenea om sa fie si credincios, e o bucurie sa descoperi ca nu e musai sa pui semn de egalitate intre credinta si inapoiere.
temir
Member

Mesajde DanielArdelian2 » 23 Dec 2010, 16:58

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2As accepta predarea religiilor in facultati de profil (psiho, socio, arte, litere, istorie, etc).

pai degeaba te obosesti sa luminezi pe cei care umbla ziua

Cred ca nu m-am facut inteles: predarea religiilor la acel nivel se face nu pentru propaganda ci pentru cine vrea sa aprofundeze problema mai mult decat poate sa-i explice popa de la biserica de cartier.

$1 scrie:$2tata vreme cat poporul este destul de credincios (ca altfel, sa fim seriosi, n-ar inflori atatea biserici), e normal ca o minuscula (nu ca acuma!) parte a banilor sa le sustina hobbyurile

Nu, nu e deloc normal ca si cei care nu le impartasesc hobby-ul sa trebuiasca sa plateasca pentru asta.
Multi credinciosi sunt si prin alte religii si se descurca fara bani de la stat. Sa se descurce si ortodocsii, mai ales daca sunt asa de multi.

Si apoi, sunt multi (chiar si oameni religiosi) care cred si in astrologie.

$1 scrie:$2mul, prin natura (sau prin inapoierea, ca nu vreau sa supar pe nimeni) lui, este predispus sa creada in ceva, sa spere in ceva (un creator, un rezolvator de probleme, un facator de dreptate, um invietor - ceva care sa rezolve toate neimplinirile din viata omului)

Asta pentru ca nu stie si nu are alta alternativa. De mic ti se inoculeaza ideea cu iadul si cu raiul, din scoala ti se spune ca biserica are toate raspunsurile, tu nu trebuie sa-ti mai bati capul.

$1 scrie:$2ar imi plac oamenii destupati; daca intamplarea face ca un asemenea om sa fie si credincios, e o bucurie sa descoperi ca nu e musai sa pui semn de egalitate intre credinta si inapoiere.

Exista oameni destupati care au "probleme cu alcoolul". Exista oameni destupati care sunt fumatori. Exista oameni destupati care au fost misogini pana in maduva oaselor.

LE:
Si stiti ce mi se pare cel mai ironic? O majoritate covarsitoare de credinciosi si atatea sute de ani de crestinism si atatea sute de biserici in fiecare oras si orasel si atatea manastiri faimoase si romanul tot balcanic a ramas in fapte, vorbe, mentalitate. Oare ce spune asta despre valoarea religiei pentru societate?
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde temir » 23 Dec 2010, 18:02

$1 scrie:$2 majoritate covarsitoare de credinciosi si atatea sute de ani de crestinism si atatea sute de biserici in fiecare oras si orasel si atatea manastiri faimoase si romanul tot balcanic a ramas in fapte, vorbe, mentalitate. Oare ce spune asta despre valoarea religiei pentru societate?

da, adevarat, ai punctat bine; la fel e si cu venirea/nasterea (de sezon) + moartea si invierea mantuitorului care a mantuit tot, numai ca nu s-a schimbat nimic; nu ca n-ar fi fost timp, ca doua mii de ani trec incetisor - a fost timp destul! sau schimbarea se va vedea dincolo? pai dincolo era la fel si inainte, stiu eu sigur

$1 scrie:$2redarea religiilor la acel nivel se face nu pentru propaganda ci pentru cine vrea sa aprofundeze problema mai mult decat poate sa-i explice popa de la biserica de cartier.

gresit (una ca popa cu pricina nu are de ce sa se priceapa la aprofundat probleme, el trebuie sa cunune si sa impartaseasca si alte asemenea, explicatiile serioase venind numai de la profesorii de filosofie si de istorie, eventual de psihologie si de stiinte sociale - pe unde se gasesc acestea, iar a doua ca aprofundarea deja inseamna studiu sistematic, care, de la un nivel in sus, se face implicit; mai mult decat asta deja depaseste oferta - vorbim de Eliade)

Eu ziceam ca orientarea principala trebuie sa fie spre mase, nu spre cei care deja au acumnulat niste ani de studiu (presupus) serios.
$1 scrie:$2Nu, nu e deloc normal ca si cei care nu le impartasesc hobby-ul sa trebuiasca sa plateasca pentru asta.

daca tu o tii pe-a ta, o tin si eu cu sportul, care absoarbe si el fonduri uriase si pe nenumarate cai - pe mine nu ma intereseaza sportul, deci sa nu se mai faca sport! La fel va spune si cel pe care nu-l intereseaza cititul: sa nu se mai faca bivblioteci, sa nu se mai tipareasca nimic, basta!

$1 scrie:$2Si apoi, sunt multi (chiar si oameni religiosi) care cred si in astrologie.

adica de ce n-ar crede? pana la urma, deschisul cartilor si cititul zodiilor sunt exact ca mersul la biserica, oricat s-ar straduii bunii crestini sa spuna ca nu e asa

$1 scrie:$2Asta pentru ca nu stie si nu are alta alternativa. De mic ti se inoculeaza

nu
parerea mea este omului (prin natura lui, o s-o repet de oricate ori va fi nevoie)nu-i ajunge tangibilul si pipaibilul si gustabilul si vizibilul (nu mai zic si de ampliful cu care te laudai acu' cateva luni), omului ii trebuie sa creada (in reincarnare, in rai, in iad si demoni, in ceve care nu se vede si nu se poate demonstra, deci nici nu poate fi negat si combatut total; e terenul de joaca cel nelipsit)
$1 scrie:$2Exista oameni destupati care au "probleme cu alcoolul". Exista oameni destupati care sunt fumatori. Exista oameni destupati care au fost misogini pana in maduva oaselor.

Sa-i pupe tata pe toti! ca decat nefumator si nebautor si necurvar si ne-nica da' prost gramada, mai bine cu un viciu-doua dar cu o minte limpede, cu un suflet curat si plin de bunavointa si toleranta si moralitate si echilibru si multe altele (pe care le mai aminteste - cum sa nu? - si popa, dar fara sa insiste prea tare pe ele)
temir
Member

Mesajde Nic_Bv » 23 Dec 2010, 19:22

@Daniel:
Poate daca n-ar fi fost bisericile am fi fost mai rau decat atat! La asta te-ai gandit?

Toti oamenii destupati au probleme. Minim una. Cei ce nu au, ori nu vor sa recunoasca, ori traiesc doar cu impresia ca sunt destupati.

@temir:
Imi scot palaria la randu-mi in fata oamenilor care exceleaza intr-un domeniu, chiar daca dau chix in altele. Cu atat mai mult cu cat a crede in divinitate nu este nici pe departe un defect...

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 23 Dec 2010, 19:31

$1 scrie:$2Daniel:
Poate daca n-ar fi fost bisericile am fi fost mai rau decat atat! La asta te-ai gandit?

Da, m-am gandit si nu-i asa. N-am fi fost mai rau. Ar fi fost un motiv in minus pentru razboaie, lacomie, certuri, scandaluri, pomeni electorale. Poate ca Gigi Becali ar fi sponsorizat si construit scoli si spitale.

$1 scrie:$2u atat mai mult cu cat a crede in divinitate nu este nici pe departe un defect...

A crede in niste superstitii si fabule medievale care in permanenta au nevoie de ajustare pentru a nu ramane in urma cu evolutia societatii nu este nici pe departe un defect...Cand si unde s-a stabilit asta? I probably missed that memo...
Ma uit in jurul meu si vad oameni destul de destupati la minte care accepta explicatiile ortodoxe in ce priveste scopul omului in viata (ca deh, asa s-a nimerit, sa se nasca ortodocsi) si din cauza asta se plafoneaza si lucruri care ar fi in puterea lor sa le schimbe chiar si intr-o mica masura, le lasa pe seama lui "asa e voia domnului".
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde Nic_Bv » 23 Dec 2010, 19:44

It seems like you missed a lot of memos...
A crede in existenta spiritului ti se pare o fabula medievala? Kirlian iti spune ceva? Hipnoza, telepatia?

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 23 Dec 2010, 21:08

Dar ce legatura are spiritul, hipnoza si telepatia cu divinitatea si religia? Si mai ales cu religia ortodoxa? Ma tem ca absolut nici una.

Si ce legatura au cele trei una cu alta? Serios acum, chiar nu au ce sa caute in aceeasi galeata. Spiritul si telepatia sunt la stadiul de "fabule medievale" si povesti cu vrajitoare. Hipnoza e in cu totul alta categorie. Si asta este concluzia la care s-a ajuns dupa ce s-au pus intrebari si s-au studiat si s-au facut experimente pro si contra pentru toate trei.

Insa nu pot sa accept sub nici o forma ca hipnoza ar putea sa fie un argument in favoarea orelor de religie in scoala.

http://xkcd.com/808/

Apropos de discutia cu cununia religioasa, o urma de credinta sau un munte de ipocrizie. In "cartea cartilor" pe care se bazeaza tot universul crestin se vorbeste si despre circumcizie. Apai ce putem spune despre un crestin care nu este circumcis? Nu cumva este asta dovada ca are o urma de indoiala despre ceea ce zice biblia? Si atunci, de ce sa consideram ca doar anumite parti care sunt mai convenabile sunt cele adevarate si cele care sunt incomode sa ne facem ca nu le vedem? Cum vine asta, nu cumva este tot un munte de...?
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde temir » 23 Dec 2010, 21:22

$1 scrie:$2n "cartea cartilor" pe care se bazeaza tot universul crestin se vorbeste si despre circumcizie. Apai ce putem spune despre un crestin care nu este circumcis?

cum ce putem spune? putem sa spunem ca este un crestin necircumcis - asta fiind varianta prescurtata (gen: ma lasi?); varianta neprescurtata e asta (gen: haide bai, ma mai slabesti nitel cu dragostea? mai plimb-o si tu): crestinii sunt post-Isus, nu? deci Isus este baiatu' ala cu Noul Testament, care nu ca-l anuleaza pe cel Vechi, ca doar fiecare vorbulita din Biblie este sfanta si adevarata, care Biblie inca mai are si (repet, stiu) pagina 666, ca chiar daca s-ar fi numit 665 bis tot a 666-a ar fi fost, numa ca nuuuuu-i satanica, desi habotnicii cand aud de 666 (in clar sau "codificat": loctiitorul fiului domnului, ajutor pentru tarani si altele) se inchina si-si stupesc in san cu infricosare... ma rog, intelegi tu cum e

$1 scrie:$2numite parti care sunt mai convenabile sunt cele adevarate si cele care sunt incomode sa ne facem ca nu le vedem?

nu, nici vorba; daca crezi cu tarie, n-o sa te impiedici de niste fleacuri; iar daca nu crezi, aia e, nu esti bun de nimic, te-ai nascut degeaba si arunci cu noroi in ce nu intelegi
temir
Member

Mesajde mctano » 23 Dec 2010, 21:25

nu am putut citi epistolele lui temir catre clubford, dar subscriu cu ce spune komandantu referitor la biserica sau altceva!
cat tine de cununia religioasa, in ziua de astazi se face pentru a te fali cu ea..
x-ulestii au facut cununia la biserica din deal si au facut ceva pe aia din vale..
la 3 luni x-ulestii divorteaza.
iar biserica face bani frumosi din astfel de evenimente.
ca sa nu mai aduc aminte de pomeni, parastase si alte porcarii traditionale.
Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul într-un garaj nu te face masina ..
Ce cred eu despre lucruri in general gasesti aici
Apple user.
mctano

Maşina: No car. Just 2 wheels.

Mesajde Nic_Bv » 23 Dec 2010, 22:41

$1 scrie:$2ar ce legatura are spiritul, hipnoza si telepatia cu divinitatea si religia? Si mai ales cu religia ortodoxa?

Nu poti admite existenta spiritului si in acelasi timp nega existenta unei forte divine. O astfel de gandire da cu virgula.

$1 scrie:$2piritul si telepatia sunt la stadiul de "fabule medievale" si povesti cu vrajitoare.

Nu e chiar asa. Poate nu esti tu suficient documentat, insa telepatia a depasit de mult nivelul de "fabula medievala".
Sigmund Freud a considerat telepatia ca o facultate primitivă, care a fost pierdută de om în cursul evoluției sale. Un alt cercetator al telepatiei a fost si Carl Jung. Oare acesti oameni au pierdut timpul cu fabule?

Apropo de Carl Jung. A fost de asemenea un impatimit cercetator al alchimiei. Ce zici Daniel, se poate transforma fierul in aur? Stii tu, celebra "fabula medievala"...

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 23 Dec 2010, 23:25

$1 scrie:$2u poti admite existenta spiritului si in acelasi timp nega existenta unei forte divine. O astfel de gandire da cu virgula.

(1) Vai de mine, dar sa le explice cineva treaba asta si budistilor! :-t :-t
Ce ziceti, facem o cruciada, ceva, sa-i "crestinam" si sa-i "salvam"? Sa le aratam calea cea adevarata?
(2) Nu admit existenta spiritului dincolo de nivelul de "superstitie medievala"

$1 scrie:$2oate nu esti tu suficient documentat...

Stiai ca s-a formulat si testat si validat o explicatie mult mai simpla pentru fotografiile lui Kirlian? Efect Corona.

$1 scrie:$2n alt cercetator al telepatiei a fost si Carl Jung. Oare acesti oameni au pierdut timpul cu fabule?

Si cica a studiat si astrologia!

Mai multi au studiat, unii mai celebri, altii mai putin celebri, unii mai riguros, altii mai putin riguros, insa, per ansamblu...deocamdata nu s-a confirmat nimic.

PS1: Eu astept in continuare, de la un bun crestin, o lista cu care lucruri sunt adevarate in biblie si care nu sunt adevarate. Si va rog sa nu veniti cu o replica de genul "pai asta tine de bun simt", pentru ca nu tine, deoarece limita "de bun simt" s-a schimbat enorm din Evul Mediu incoace.

PS2: Daca se introduce la vreo scoala studiul hipnozei, sa-mi dati de stire, va rog. As vrea sa-mi inscriu si eu copilul acolo.

PS3: Alchimia, asa cum a fost studiata, a fost o "superstitie medievala" fara nici o legatura cu realitatea fizica.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde Nic_Bv » 24 Dec 2010, 00:11

$1 scrie:$2ai de mine, dar sa le explice cineva treaba asta si budistilor!

Pai din cate stiu, Dalai Lama nu e baiat de mingi p-acolo...

$1 scrie:$2tiai ca s-a formulat si testat si validat o explicatie mult mai simpla pentru fotografiile lui Kirlian? Efect Corona.

Efectul Corona nu este o explicatie a fotografiilor Kirlian, ci un catalizator al impregnarii imprentei energetice.

Nu mi-ai raspuns la intrebare: se poate transforma fierul in aur? Asa cum sustineau alchimistii?
Din punct de vedere "stiintific" este posibil?

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 24 Dec 2010, 00:52

Dalai Lama nu este divinitatea budistilor. El este un preot, un lider. Aceasta functie a fost ocupata de cel putin vreo 10 persoane de-a lungul timpului. Dalai Lama este caracteristic doar anumitor ramuri ale budismului (tibetan).

$1 scrie:$2n catalizator al impregnarii imprentei energetice.

Stai nitel, nu sari peste etape. Inca n-am stabilit existenta acestei "amprente energetice" dincolo de pragul de superstitie medievala, deci suntem in faza asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

Poate apare altul si zice ca-i amprenta barbii lui Mos Craciun catalizata prin efect Corona si atunci chiar am incurcat-o, cu asemenea argument nu te poti pune, trebuie sa introducem religie in scoli.

Si ca raspuns la a doua intrebare, da, este posibil sa obtii aur din fier, insa intr-un mod care nu are absolut nici o legatura cu ce credeau alchimistii despre realitatea inconjuratoare. De aceea, asta nu este meritul alchimistilor. Intamplator, acest obiectiv al lor este o chestie atat de tentanta incat, come on, este evident ca s-au gasit doritori sa incerce, probabil de cand se cunoaste valoarea aurului. Singurul merit al alchimistilor este ca sunt cei mai faimosi dintre toti care au incercat.

Un alt obiectiv al alchimistilor a fost obtinerea unei bauturi care sa vindece toate bolile si care sa poata prelungi viata la nesfarsit. Daca le iese si chestia asta, iti dai seama ce se va alege de toate religiile?
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde sanderoalex » 24 Dec 2010, 01:11

referitor la religie,fiecare e liber.....
referitor la slujitorii ei,cel putin cei din romania,90% sunt cei mai ipocriti oameni pe care ii cunosc.si am avut de a face cu o groaza de popi,pe vremea cand ma ocupam cu filmari la nunti.oameni mai lacomi,hapsani si nesimtiti n-am vazut.

m-as fi bucurat daca prigoana ar fi avut succes cu initiativa lui de a face ca biserica,cea mai mare proprietara de terenuri,paduri si constructii (in afara de cele clerice) din romania,sa fie impozitata.din pacate,nu numai ca nu sunt impozitate,dar mai trebuie sa platim si salariile lor de la buget,in afara taxelor pe care le platim la biserica.
slujitorii bisericii te trateaza in momentul cand ai pasit in biserica ca un om obligat sa platesti numai ptr faptul ca respiri aerul din biserica
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde DON GYOVANY » 24 Dec 2010, 02:09

Sandero vezi ca ai puso,acum apare Temir cu citatul si replica.. =))
Si mie imi e necaz ca nu a reusit Prigoana,imi vine sa plang :((
DON GYOVANY
Member

Mesajde temir » 24 Dec 2010, 02:23

$1 scrie:$2andero

de ce sandero si nu temir?
$1 scrie:$2vezi ca ai puso

ceea ce e bine, desi unii spun ca e post
$1 scrie:$2cum apare Temir
deja ai aparut tu
$1 scrie:$2cu citatul
se vede, nu?
$1 scrie:$2i replica..

care este

Vezi, te-am bagat si pe tine in seama - asta ar trebui sa te inveseleasca (asta imi si este intentia, dealtfel; desi ma gandesc ca esti din neamul lui Tudor Gheoarghe si s-ar putea sa-ti sara repede mustarul)
temir
Member

Mesajde DON GYOVANY » 24 Dec 2010, 02:44

Temirule stii ca te apreciez ca esti baiat destept,nu ma supar eu pe tine.
Azi venisa un popa cu un tarcovnic dupa el cu busuiocul in mana pe la firma cu,care colaborez,dupa bani ca nu se mai satura :D ...si eu genteleman cum sunt,stinsai frumos lumina si incuiai usa cu cheia prin interior si taica popa isi lua teapa :D ...ce o insemna asta sa dai bani la popa,sa munceasca daca vrea bani,nu la cersit.. :-"...acuma cred ca ma pomeneste in acatist.. =))
DON GYOVANY
Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum