Au existat in Romania onoare, verticalitate, principii, a existat Miscarea Legionara.
Va invit sa cititi pe net despre asta, este posibil sa aveti surprize.
Au existat in Romania anticomunisti adevarati. Inca mai sunt!
Manipularea extraordinara ref la Miscarea Legionara se compara numai ca manipularea actuala referitoare la anticomunism, atat este de grav ce se intampla azi.
Anume Securitatea comunista omniprezenta ( aia care nu mai exista

) a repurtat inca un succes major: a reusit sa duca in batjocura si desuetudine chestiunea anticomunista!
Atat cu introducerea, la obiect acum!
Am spus cele de mai sus ca sa nu se grabeasca cineva cu acuze de nostalgie comunista! Unii se lupta CU EI de 40 sau 50 de ani!
Deci, opinia mea: fara nici un dubiu, era mai bine inainte de 1989!
Avea tot omul un loc de munca, putea sa isi cumpere (cu efort, cu plata serioasa, vreme de 15 sau 20 sau 25 de ani) un apartament.
Poate azi un tanar absolovent de facultate sa isi cumpere apartament? Aiurea...
Iar dupa ce v-am convins (sper) sa nu va aruncati in acuze de nostalgie, va invit si la a va abtine de la posibile acuze de idealizare!
Au fost multe rele si atunci: lipsa de drepturi, lipsa liberei circulatii etc etc.
Dar sunt si azi, este vorba de o balansare aici!
Cantitatea de hotii si de hoti pe kilometru patrat este azi mult mai mare!
Bolsevicii nenorociti au perceput momentul Dec 1989 intr-un singur fel: s-a dat drumul la furat!
Multa lume se refera critic (pe buna dreptate) la companiile de stat.
Dar dupa ce vor fi terminat cumva cu asta, va veni randul sa fie analizata si situatiunea de la companiile private: nenorocire!!!
Numai comunistii si progeniturile lor ocupa functii de sefi si manageri.
Promovare pe competenta? Nici vorba! Este suficient ca bolsevicii sa se puna de acord si sa spuna NU!
Se acopera intre ei, se numesc intre ei, formeaza un sistem de relatii, exact precum parintii lor inainte.
Si la multinationale situatia este la fel. Bolsevicii romani se exprima cu miere in glas cand vorbesc cu strainii dar in realitate sunt niste mici
(sau mari) dictatori.
Pur si simplu inainte le spunea Sefi de echipa iar azi le zice (isi zic ei) Team leaderi si Manageri.
Asa ca, punand in balanta si unele si altele, parerea mea este clara: era mai bine inainte.
Exista insa o solutie si mai buna si acesta este sfatul meu catre cei tineri: cand va treziti intr-o dimineata, uitati-va la Soare si apoi faceti stanga-mprejur.
In acest fel ati determinat Vestul; restul vine de la sine!!