Cum se poate da muzica mai tare ?
25 Ian 2011, 16:03
Salutare.
1. As vrea sa imi cumpar un Sony CDXGT35U si as vrea sa stiu cum conectez comenzile pe volan la acest HU.
2. Unde gasesc un plastic care acopera gaura ramasa in consola?si cum se numeste acel plastic.
Multumesc!!!
PS: Am cautat pe forum dar nu am gasit nimic asemanator.
- Fişiere ataşate
-

25 Ian 2011, 16:31
in primul rand, acest Sony are posibilitatea de conectare la comenzi externe?
o mufa pe undeva cu specificatii?
25 Ian 2011, 16:35
pe site-ul sony scrie ca are aceasta functie.
4S Ready - preluaţi controlul asupra muzicii dvs. utilizând comenzile încorporate în volanul maşinii: Schimbaţi piesele şi controlaţi volumul (este necesar un adaptor 4S, nu este furnizat)
25 Ian 2011, 16:42
plasticul e cunoscut sub numele de "masca adaptoare"
25 Ian 2011, 18:23
Nu stie nimeni cum conectez comenzile pe volan la HU sony?
25 Ian 2011, 18:49
Am gasit si un filmulet pe youtube...Este prezentata desfacerea HU si se pare ca mufa pentru comenzi volan arata ca un jack mama.
http://www.youtube.com/watch?v=RktlbOLQD24
- Fişiere ataşate
-

26 Ian 2011, 23:51
M-am documentat pe internet si am aflat ca pentru a folosi comenzile pe volan trebuie achizitionat un adaptor PAC SWI-PS. dar pretul lui este aproape cat pretul HU-ului. Se poate face o adaptare mai ieftina de catre un electronist?
29 Ian 2011, 12:30
Nu stiu exact cum este la ford(nu am desfacut comenzile inca) dar in principiu trebuie sa fie la fel. Am avut un Opel vectra B si am montat pe el cd-playerul respectiv si am adaptat comenzile de pe volan pt el. Trebuie sa inlocuiesti rezistentele din comenzi pt ca la apasarea unui buton unitatea sa vada o anumita rezistenta care corespunde cu fiecare functie pe care vrei sa o fac butonul respectiv(Mute, Source, Vol+, Seek+...). Atasez o schita cu rezistentele care trebuie. La ford parca trebuie sa adaptezi mufa care intra in unitate, trebuie sa fie una jack( ca cea de la casti). Numai bine!
- Fişiere ataşate
-
- rm-x2s.gif
- (3.69 KiB) Descărcat de 808 ori
29 Ian 2011, 12:33
$1 scrie:$2-am documentat pe internet si am aflat ca pentru a folosi comenzile pe volan trebuie achizitionat un adaptor PAC SWI-PS. dar pretul lui este aproape cat pretul HU-ului. Se poate face o adaptare mai ieftina de catre un electronist?
n-ai cum. iti trebuie acel adaptor pt sony.
31 Ian 2011, 21:58
daca a mers pe opel pe ford de ce nu ar merge??
pe mine m-ar interesa macar volum(+si-) si seek(+si-).
si eu zic ca n-ar fi greu de schimbat mufa de la comenzi volan cu un jack....zic si eu:D
01 Feb 2011, 09:22
Si eu cred ca se poate. La opel am folosit rezistente de tip SMD
01 Feb 2011, 17:58
spune-mi si mie te rog jack-ul este de 3,5 sau 2,5? si cate contacte are pe el?
te rog detaliaza-mi putin cum ai facut sa modifici... si de unde ai stiut ce fir vine pe fiecare contact al HU-ului
01 Feb 2011, 20:02
Jack-ul are 3.5mm si are 3 contacte pe el (exact ca la niste casti normale stereo). Legaturile firelor trebuiau sa se vada si in prima poza atasata de mine dar apare sigla cu ford peste mufa jack. Mai atasez odata schema respectiva. Se vede fiecare fir pe care parte a jack-ului vine. Am atasat o poza si cu comenzile de pe opel, se vad rezistentele care le-am schimbat. Numai bine
PS. Daca am voie o sa pun un link catre un alt forum in care s-a discutat problema asta si dupa care am facut eu la opel.
- Fişiere ataşate
-

-

01 Feb 2011, 20:54
Multumesc mult eko2001ro raman dator de cinste...
acum ramane sa cumpar HU-ul si sa caut un electronist bun sa faca modificarile...oricum la ford nu sunt atatea comenzi(parca):
Vol+si-
Seek+si-
Mode+si- (se comuta intre cd-radio)
Poti sa imi dai si forumul acela prin PM.
Multumesc inca o data!!!
01 Feb 2011, 21:17
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2-am documentat pe internet si am aflat ca pentru a folosi comenzile pe volan trebuie achizitionat un adaptor PAC SWI-PS. dar pretul lui este aproape cat pretul HU-ului. Se poate face o adaptare mai ieftina de catre un electronist?
n-ai cum. iti trebuie acel adaptor pt sony.
Am operat eu modificarea la exact acest tip de player pe Focus 1. Partea cea mai dificila este demontarea cablajului imprimat din carcasa comenzii de pe volan....Daca doreste cineva sa faca modificarea pot sa ii dau modificarile necesare (valorile rezistentelor din noul divizor). Trebuie operate modificari de circuite si pe calaj pt ca ordinea de inseriere a rezistentelor (functiilor) este alta decat la cel original. Pt un inginer/electronist experimentat treaba este simpla. Sunt f ocupat zilele astea dar daca o sa am timp o sa postez schema cu divizoruul necesar pt acest tip de player...am facut si poze ale telecomenzii demontate atunci cand am demontat-o pe a mea...de functionat functioneaza impecabil (la fel ca si la modelul original). Legatura cu mufa jack a playerului se face pe 2 fire (aceleasi ca si la original).Mai exista si varianta montarii unei telecomenzi speciale Sony destul de ieftina dar mai putin practica (ergonomica).
01 Feb 2011, 21:46
Schema prezentata mai sus e corecta - aceleasi valori le-am folosit si eu pt modificare dar am eliminat partea de rezistente pt functiile care nu sunt disponibile pe comanda volan de focus. Nu este necesar al III-lea fir pt ca comenzile de volan la Focu nu au atatea functii (butoane). Utilizati rezistente miniatura sau smd pt ca spatiul in carcasa este restrans....succes! Daca va ajuta la ceva am vreo 15 foto cu telecomanda ford focus demontata, dati pm si vi le trimit pe e-maill!
- Fişiere ataşate
-

- Comnda volan demontata - Ford Focus1 Player
01 Feb 2011, 23:14
Pt poze i-mi trebuie adresa de e-maill ca depasesc un pic 250 kb si nu le pot icarca aici, trebuie sa le modific si nu am timp. Schema este cea prezentata de un alt user pe forum mai sus de postul meu, doar ca de acolo trebuie folosita doar partea pentru functiile ce le are comanda de pe focus, practic rezistentele sunt aceleasi dar din cauza ca o parte din butoane (functii) nu se folosesc rezistentele din nodul respectiv (montate in serie) se pot inlocui cu o singura rezistenta cu valoarea echivalenta (adunate). Schema este a telecomenzii Sony pt playerele lor (exista in comert) de la asa ceva am masurat si eu valorile rezistentelor cand am modificat la mine. Deci pt poze dati-mi adresa de e-maill, schema este deja pusa pe forum, problema e ca trebuie sa aveti cunostinte si experienta in domeniu....altfel nu va recomand sa face-ti modificarea. Mare grija la demontarea butoanelor de pe carcasa se pot rupe urechiusele alea si nu se mai poti folosi...nu e o treaba simpla...dar am mai zis trebuie rabdare si pricepere! Treaba asta ia cam 2-3 ore de lucru!
02 Feb 2011, 00:19
Citeste si asta. Era undeva mai "la fundul sacului" de ai n-ai gasit-o. Poate te ajuta, poate nu.
07 Feb 2011, 19:50
salut
poate te ajuta asta
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-Focus-Stalk- ... 5191f03dabsunt colegi pe forum care aduc piese de pe ebay.
bafta.
08 Feb 2011, 23:07
In cateva saptamani o sa cumpar HU-ul si o sa fac si comenzile pe volan la un electronist dupa schemele atasate de baieti mai sus...
22 Feb 2011, 11:46
Gata. Am reusit. Din pacate n-am avut un telefon cu camera la dispozitie pentru a face poze in timpul lucrarii...
Multumesc tuturor pentru ajutor in special lui nykdvhd!!!
03 Aug 2011, 23:54
Actualizare/completare la cele precizate anterior:
pentru a fi cat mai simplu pentru cei care doresc sa isi adapteze telecomnda de la volan a playerelor Sony originale (Visteon) la playere
SonyGT 35-39U am atasat
schema electrica exacta pt modificarea respectiva! Practic de la telecomenzile sony
rm-x2s (existente in comert dar mai putin ergonomice) am pastrat doar functiile disponibile pe telecomenziile Ford. Pentru a putea comuta de pe tuner/cd/usb/aux, pe butonul MODE al telecomenzii se va realiza functia Source a playerului - conform schemei....
mura'n gura...pt cunoscatori. Este varianta cea mai ieftina si functioneaza impecabil cu conditia ca realizarea practica a modificarii sa fie facuta corect, lipituri si rezistente de calitate (de preferat smd cu max 10% tol) si asamblare corecta in carcasa. Recomand sa testati functionarea montajului inainte de al reincaseta, pt putea corecta mai comod/rapid eventualele greseli la operarea modificarii! Succes celor ce isi propun sa realizeze aceasta adaptare!
- Fişiere ataşate
-

- Schema electrica a comenzii pe volan pt Sony CDXGT35-39U
10 Feb 2012, 18:59
Ciurea Daniel acum iti cer eu ajutorul

Mi-am schimbat unitatea standard cu o navigatie si am modificat si rezistentele in comenzi dar nu stiu pe care fire sa ma leg in spatele unitatii. Ce culori ai folosit la fire?
16 Feb 2012, 14:08
Salut,
Din cate stiu se poate (si asta nu prin CAN unde te omoara cu costul si nici nu cred ca merge) la aparatele care sunt "ready control steering", cu 2 mufe speciale:
- prima este Ford steering control interface cod 29-654 (pret catalog 25 USD)
- a doua este adapter lead in functie de tipul de radio CD: (pret catalog 3 USD)
29-000 voltage for Chinese self learning units.
29-001 Alpine
29-002 Blaupunkt
29-003 Clarion,
29-004 JVC
29-005 Kenwood
29-006 Panasonic
29-006A Panasonic AV
29-007 Pioneer 5v units 29-007-3v Pioneer 3volt units
29-008 Sony
29-011 Zenec
29-020 for all Sony/Pioneer models
Si eu caut pt JVC (deci 29-654 si 29-004), deci daca stie cineva de unde luam va rog sa-mi spuneti si mie..

cheers!
D.
24 Feb 2012, 02:40
acel plastic numit 'masca adaptoare' se mai numeste si 'rama adaptoare' si il gasesti aici
http://www.rame.adaptoare.eu/index.php?categoryID=7
10 Noi 2012, 00:07
Cum se demonteaza acea comanda asa bucatele?
10 Noi 2012, 11:08
Am incercuit zonele unde se afla clemele de prindere. Prima data trebuie scoase butoanele si apoi iasa carcasa. O sa ai nevoie de o surubelnita subtire pentru a intra in spatiul dintre buton si carcasa. Sa ai grija sa nu rupi piciorusele ca eu am rupt unul:) Bafta
- Fişiere ataşate
-

14 Mai 2017, 19:39
Bună ziua, mă poate ajuta cineva cu schema de modificare a comenzilor de pe volan și valorile rezistențelor pentru un Blaunpunkt Antares ?