Discutii libere/forum

Ne era mai bine pe vremea comunismului?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Ce ati prefera azi, in anul Domnului 2009?

Monarhie
63
31%
Comunism
10
5%
Dictatura
6
3%
Dictatura militara
22
11%
Democratie
100
50%

Voturi totale : 201

Re: Ne era mai bine pe vremea comunismului?

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 01:23

"Un creier neinstruit nu ajunge la Lege".
Si nu este vorba de legi juridice.

Exista exemple "pe invers" si intr-un sens si in celalalt dar o concluzie de genul "studiile nu conteaza" este absurda.

Concret, unii si-au dat seama (si au scris) ce va urma, inca din 26 Dec. 1989, deci au dovedit ca nu pot fi pacaliti, ca au discernamant. Altii insa, nici azi!
Minciunile nu s-au incheiat.
Iata aici idee: vor incerca sa intoarca in folosul lor chestiunea cu pensiile militarilor. Vor deplange situatia veniturilor mici ale milioanelor de oameni (fara insa a avea vreo intentie sa faca ceva) si vor incerca sa obtina avantaj electoral.
Minciunile si furaciunile continua. Multi romani se vor lasa pacaliti si la urmatoarele alegeri.
MirceaMM
Member

Maşina: Mondeo Tournier Mk3 / 2002 TDCI, 85 Kw

Mesajde mac01 » 06 Feb 2011, 01:43

$1 scrie:$2quot;
Minciunile si furaciunile continua. Multi romani se vor lasa pacaliti si la urmatoarele alegeri.

asta nu se va mai intimpla. "cand se arde omul cu ciorba sufla si in iaurt".
multi vor deschide bine ochii pe cine o sa aleaga.
mac01
Gold Member

Mesajde DON GYOVANY » 06 Feb 2011, 03:17

$1 scrie:$2Don daca nu ai auzit de piramida lui Maslow

Ete na,da ce mai,ea a auzit de mine ? =)) =)) ...si nu ma pasioneaza Abraham Maslow asta cu piramida lui :P

Pai Nic eu am inteles ca nu faceau pe oricine membru de partid,ci numai oameni seriosi,destepti,inteligenti,credinciosi.

Hai mai Temir ca nu m-au dat pe spate realizarile alea :P ,dar totusi,daca au fost create,nu trebuie si acceptate?...sau trebuie sa acceptam doar ce ne convine noua...pai ori suntem fairplay..ori nu mai suntem.. :)) ...si ti-am zis ca nu sunt tocmai fan comunism,am motivele mele sa ii si urasc,dar nu conteaza asta...ideea era ca trebuie acceptate si recunoscute toate faptele,si bune si rele,nu numai care ne convin noua. :P
Si ca tot imi place sa te sicanez :D bine mai era pe vremea lui tovarasu :P :)) ..sic sic sic :P
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde bezart » 06 Feb 2011, 10:25

@mac01 se vor lasa pacaliti de noua alianta 'Marea Cacare', anuntata cu surle si trambiti, dar nu se stie ce se va face cu cota unica, candidati comuni sau nu, nici un plan, doar demagogie ieftina si populista. In 2008 Ciuma rosie era sa castige, acum pe fonful crizei sunt aproape sigur ca Marea Cacare va castiga daca poporul se dovedeste la fel de prost ca pana acum. Daca va fi asa, urmeaza iadul pentru cei care muncesc si platesc cinstit impozite. Vor fi motivati sa plece din tara, asa ca Romania se va scufunda intr-o mediocritate vanghelica... De fapt asa si vor: doua clase - nomenklatura si pulimea, fara clasa de mijloc care gandeste independent si liber... Vedeti ca toti astia de pe ClubFord veti fi incadrati la chiaburi nenorociti, care sug sangele boborului si trebuiesc impozitati dur, ce nu stiti sa mergeti cu tramvaiul sa va inghesuiasca tiganii ??? V-ati boierit, numai Focus, Mondeo nenorocitilor !!!!
bezart
1nsane Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004

Mesajde andreylungu » 06 Feb 2011, 10:44

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Numai cei carora le merge bine azi sustin ca este mai bine acum!
Dar cei carora le merge bine sunt, intr-un fel sau altul, vanduti acestei gasti scelerate de hoti care este FSN-2!! Uneori pe pretul unei galetuse portocalii!

Aici gresesti atat de mult incat nici nu-mi dau seama cum de-ai reusit sa emani o astfel de prostie. Ma dau exemplu: en nu pot sa ma plang ca imi merge rau si crede-ma, n-am nici o legatura cu gasca pe care o amintesti.

Sa "iti mearga bine" inseamna sa iti permiti un X6, o casa de vacanta pe valea prahovei si 2 copii (cu cate un X6 si ei) la master in Elvetia. :)) Poti obtine lucrurile astea in mod cinstit in perioada actuala fara nicio legatura cu "gasca amintita" ?

Daca ai un Focus, stai cu chirie si ai bani de o shaworma nu inseamna neaparat ca "nu iti merge rau". Conteaza la ce standard te raportezi :D
http://andreilungu.com/

Ex:
VW Passat 2.0 TDI 140 cp, 2009,
Focus 1.8 TDDI 90 cp, 2004,
Fiesta 1.4 TDCI 2004 68cp, 2 usi
andreylungu
Member

Maşina: Volkswagen Golf 2013, 2.0 TDI 140 cp
VIN: DryRieslingJidvei

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 10:50

Merci, Andreylungu.
Mai sunt si oameni care gandesc.
MirceaMM
Member

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 10:52

$1 scrie:$2quot;

asta nu se va mai intimpla. "cand se arde omul cu ciorba sufla si in iaurt".
multi vor deschide bine ochii pe cine o sa aleaga.

Eu iti spun ca ma tem de ceea ce am spus.
De ce nu au suflat in iaurt in 6 Dec 2009?
MirceaMM
Member

Mesajde Mihai L » 06 Feb 2011, 10:55

$1 scrie:$2Sa "iti mearga bine" inseamna sa iti permiti un X6, o casa de vacanta pe valea prahovei si 2 copii (cu cate un X6 si ei) la master in Elvetia. :)) Poti obtine lucrurile astea in mod cinstit in perioada actuala fara nicio legatura cu "gasca amintita" ?

Daca ai un Focus, stai cu chirie si ai bani de o shaworma nu inseamna neaparat ca "nu iti merge rau". Conteaza la ce standard te raportezi :D

Standardul era clar definit inca din titlul topicului: "Ne era mai bine pe vremea comunismului?"

$1 scrie:$2ata aici idee: vor incerca sa intoarca in folosul lor chestiunea cu pensiile militarilor. Vor deplange situatia veniturilor mici ale milioanelor de oameni (fara insa a avea vreo intentie sa faca ceva) si vor incerca sa obtina avantaj electoral.

1) Oriunde in lume se incearca obtinerea unui avantaj electoral; nu cred ca poti blama un partid care face asta
2) Am marcat o propozitie cu rosu... asta face "noua" alianta de ceva vreme. =)) Iar intentia de a face ceva este extrem de bine sustinuta :D (practic nu au nimic in gand in afara de recastigarea puterii).
3) legat de ultima interventie: ce te face sa fii asa de sigur ca detii adevarul absolut? Eu as mai avea o umbra de indoiala inainte sa fac asemenea afirmatii. Ionele, tu esti, mama? =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Nic_Bv » 06 Feb 2011, 10:57

Exact. Exista oameni care gandesc, oameni care muncesc, si oameni care fac bani. Cei din primele doua categorii vor fi intotdeauna frustrati si vor da vina pe cei din a treia categorie, pentru toate neajunsurile lor.
Iar pe indivizii din a treia categorie, ii doare fix in pix, ei isi vad de treaba si continua sa multiplice banii.

Moment in care muncitoru' si ganditoru' incep sa regrete vremea impuscatului, nu neaparat ca le mergea lor mai bine, ci pentru ca venea tatucu' si mazilea capra vecinului ala pus pe facut bani.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 11:03

$1 scrie:$2Numai cei carora le merge bine azi sustin ca este mai bine acum!
Dar cei carora le merge bine sunt, intr-un fel sau altul, vanduti acestei gasti scelerate de hoti care este FSN-2!! Uneori pe pretul unei galetuse portocalii!

Aici gresesti atat de mult incat nici nu-mi dau seama cum de-ai reusit sa emani o astfel de prostie. Ma dau exemplu: en nu pot sa ma plang ca imi merge rau si crede-ma, n-am nici o legatura cu gasca pe care o amintesti.

Ai 6000 (sase mii) de euro net lunar salariu?
Ai vila?
Mergi in concediu in cele mai frumoase statiuni din lume?
Ai X5 sau X6 sau Q8 sau Maybach? (sau poate vrei sa spui ca preferi Logan... :D )
Ai macar 500 mii euro in banca?
Atunci fii nemultumit, romane!
MirceaMM
Member

Mesajde Mihai L » 06 Feb 2011, 11:11

$1 scrie:$2i 6000 (sase mii) de euro net lunar salariu?
Ai vila?
Mergi in concediu in cele mai frumoase statiuni din lume?
Ai X5 sau X6 sau Q8 sau Maybach? (sau poate vrei sa spui ca preferi Logan... :D )
Ai macar 500 mii euro in banca?
Atunci fii nemultumit, romane!

Ooooo...
OK, am putea merge invers pe fir?
Pentru ca tu esti nemultumit, as putea deduce ca aveai mai mult de 6000 EUR salariu pe timpul lui impuscatu...? =))
Si toate celelalte de mai jos (evident, in masura posibilitatilor din acele vremuri, ca nu erau X5/X6 si altele).
In caz contrar se pare ca o duceai mai rau, dar nu vrei sa recunosti asta. :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 06 Feb 2011, 11:18

Da Mihai, dar macar o ducea mai rau si vecinu' ala de are X6 si vila...

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 11:21

Nic_Bv wrote:
"Exista oameni care gandesc, oameni care muncesc, si oameni care fac bani..."

Impartirea in aceste categorii A, B, C nu stiu cum sa o calific, mai bine ma abtin.
Oricare om din categoria A poate foarte bine sa faca parte din B si/sau din C.
Iar aci poti sa permuti literele A, B si C oricum, tot adevar obtii.

Si atunci, tu imi spui mie (undeva, mai sus) ca ma exprim greoi??!!
Eu caut sa ma exprim clar si corect, indiferent de opinia altora.
Nu intentionez sa schimb ceva. :)

In general "vulgul" produce (la vot) ceea ce constatam si suntem toti de acord: nenorocirea pe care o traim.

Editat.
Am o precizare aici, anume este vorba de cei care se prezinta la vot, considerand absenteismul de dupa anul 2000.
Pentru cei ce NU se prezinta am toata consideratia, dar nu in sensul sa ramana... neprezentati!!! In ei poate este speranta!
Ultima oară modificat de MirceaMM pe 06 Feb 2011, 11:31, modificat de 2 ori în total.
MirceaMM
Member

Mesajde toxicristi » 06 Feb 2011, 11:22

Este corect ce zice MirceaMM, trebuie sa fii nemultumit ca nu le ai, pentru ca doar asa le vei putea obtine. Ceea ce nu puteai pe vremea raposatului (cel putin nu fara insomnii si mustrari de constiinta).

Oricum, discutia ar trebui rezumata strict la nivelul de trai mediu, pentru ca conceptele de libertate, democratie si drepturi fundamentale nu pot fi cuantificate obiectiv.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 11:25

Exact, toxicristi.
Ca sa ajungi sa obtii ceva trebuit intai sa fii constient si sa doresti, sa ai speranta si motivare.
Ti-as multumi si tie dar sa nu creada "dusmanul" ca suntem intelesi.
MirceaMM
Member

Mesajde Mihai L » 06 Feb 2011, 11:30

$1 scrie:$2xact, toxicristi.
Ca sa ajungi sa obtii ceva trebuit intai sa fii constient si sa doresti, sa ai speranta si motivare.

Eu de aici as intelege ca in cazul in care azi ai fi tinut sub bocanc ai putea fi mai multumit prin eliminarea tentatiilor??? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde bezart » 06 Feb 2011, 11:42

Pe de alta parte, unii regreta comunismul ca atunci le mergea bine cu ciordeala... Dupa 89 din diverse motive nu au mai fost in postura de a putea ciordi... Ce fac astia acum: racnesc peste tot, hotii, hotii !!! Dar pe ei nu se vad, acum nu mai ciordesc ca nu pot, ca daca ar putea ar lua cu 3 maini... Asta e poporul ipocrit, puturos, hot , etc..

Acelasi fenomen pe timpul ciumei rosii: era neoficial liber la ciordeala, unii au luat ciozvartele alea grase si altii firimiturile... Aia de au luat firimiturile tipa acum hotii, hotii !!!! Al dracului popor...

Si acum aud handicapatii racnind pe toate posturile ca vina pentru accidentul de la Uricani este a regimului criminal B&B, vezi doamne toate utililajele sunt vechi si de aia... Dar sindicatul lui peste prajit care sposorizeaza echipe de fotbal mediocre ce face ??? Si in fond daca nu se respecta procedurile si normele de securitatea muncii, ce treaba are guvernul ??? Poate primul ministru sa mearga in fiecare intreprindere si sa verifice tot ce fac aia, e absurd...
bezart
1nsane Member

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 11:48

bezart,
esti de acord ca ciordeala s-a multiplicat de sute sau mii de ori dupa 1990?
Esti de acord (folosim cuvantul "Revolutie", da?) ca trebuia sa se intample distrugerea unui sistem si ca asta NU s-a intamplat?
MirceaMM
Member

Mesajde Mihai L » 06 Feb 2011, 11:55

$1 scrie:$2..esti de acord ca ciordeala s-a multiplicat de sute sau mii de ori dupa 1990?

Asta este o alta poveste... Si modificarea legilor, si coruptia din justitie, si alte cele.
Dar nu au legatura cu topicul de fata.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 12:06

Este foarte clar ca ARE legatura.
Este o boala a moderatorilor, sa considere, chiar sa acuze prea repede (pripit) ca o anume referire "nu are legatura" si este offtopic. Fals!

"Binele" de pe vremea comunismului si "Binele" de azi trebuie caracterizate, precizate, explicate, in viziunea fiecaruia. Inainte sa i se ceara cuiva sa opineze pentru unul din ele. Sau dupa.

Fenomenul multiplicarii de sute sau mii de ori a ciordelii, intamplat dupa 1990, poate fi motiv serios pentru cineva sa opineze pentru o perioada sau cealalta. Deci IATA legatura!

De fapt, un filosof adevarat, ar putea explica faptul ca ORICE are legatura cu ORICE altceva!!
Da nu-i asa ca nu ne trebuie din astia?
Nu-i asa ca teoria nu e buna de nimic si ca praftica ne omoara? =))
MirceaMM
Member

Mesajde Mihai L » 06 Feb 2011, 12:13

Asa cum spunea si Cristi mai sus, sunt chestii care nu pot fi cuantificate... Iar daca la varsta asta nu esti constient de ceea ce inseamna binele, e grav. :D
Mie intrebarea mi se pare simpla si la obiect, nu este de calibrul lui Kant.

Ca tu nu esti multumit ca azi nu-ti poti lua Q7, desi pe vrema lui tovarasul primisei o bicicleta (si vorba bancului, nu o primisei ci ti-o luasera :)) ) e alta poveste.
Nu cred ca se poate face o translatie 1:1 intre vremuri astfel incat sa poti cantari exact.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde bezart » 06 Feb 2011, 12:16

@Mircea MM totul depinde de cum o contorizam. Atunci hoti cu viloaie nu prea erau..., dar erau milioane de hotuci. Acum sunt in adevar o categorie de manglitori de elita care se afiseaza cu viloaie de neam prost. Asta sare in evidenta !!! NU stiu daca se ciordea mai mult sau mai putin, dar hai sa iti dau un argument suprem, pe cifre si nu pe bla, bla populist sau putopalmist cum vrei sa ii spui.

1. in 1990 10 miloamne de oameni ai muncii din care 800.000 bugetari. Din angajatii nebugetari, majoritatea lucrau in productie. Pe vremea aia personalul din comert si servicii era la minimul necesar;

2. azi 4.5 miliaoane salariati din care 1.500.000 bugetari.

Acum vreau sa analizam putin structura salariatilor si contributia la bunastarea boborului. Bugetarii sunt desigur necesari (fara politie am merge la servici cu toporul in mana, fara profesori am fi analfabeti, etc), dar nu produc plusvaloare direct. Din cei care lucreaza in privat acum, eu zic ca mai mult de jumatate activeaza in comert si servicii, neproducand plusvaloare.

Asadar daca tragem linie: in 1990 poate 7-8 milioane lucrau in productie si acum 1-1.5 milioane lucreaza in productie.

Acum sa comparam nivelul de trai de atunci si de acum. Acum, pentru cei ce au ceva pregatire, calificari si dorinta de munca, tot se mai injgheaba ceva. In fond activezi pe clubford si nu pe cluboltcit !!!!

Inchipuieti ca azi in RO ar lucra 7-8 mil de oameni in productie....AR FI DESFRAU PE FATA !!!!

Toata comparatia asta arata de fapt EFICIENTA SUBMEDIOCRA A SISTEMULUI COMUNIST !!!! CU 8 mil de oameni in productie tara era vai de steaua ei. Acum inca nu e INCHIABUREALA GENERALA pentru ca sunt numai 1-1.5 mil in productie.

ASA CA NU MAI REGRETATI COMUNISMUL CA O FRECATI CU MAMALIGA !!!
bezart
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 06 Feb 2011, 15:02

Din punct de vedere economic, "alimentatia stiintifica" ar valora azi 150 RON/pers. La o familie de 3 persoane (media), ar insemna 450RON/pers. Astazi, gospodariile cheltuiesc, in medie, cam 850 RON pentru alimente si bauturi nealcoolice (fara sa piarda sute de ore pe an la coada). La cheltuieli pe utilităţi necesare funcţionării şi încălzirii locuinţei (apă, energie electrică şi termică, gaze naturale şi alţi combustibili), azi o gospodarie cheltuie, in medie, undeva la 350RON - sunt curios cat ar fi costat acestea conform programului de rationalizare, cu caldura si lumina cateva ore pe zi.
toxicristi

Mesajde mctano » 06 Feb 2011, 15:34

$1 scrie:$2u cred ca se poate face o translatie 1:1 intre vremuri astfel incat sa poti cantari exact.

ba se cam poate.
comparand alte state vest-europene din aceleasi vremuri.
rezultatul : ce aveau ei/ ce au acum / Noi.

daca ne referim politic la ce era inainte la noi cu ce este acum, treaba e simpla.
avem o asa-zisa democratie facuta de comunisti si fost-comunisti.
iliescu era in cc, basescu era si el pe acolo ( mai mic pentru ca nu ii cazuse inca parul ),si exemplele pot continua.
Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul într-un garaj nu te face masina ..
Ce cred eu despre lucruri in general gasesti aici
Apple user.
mctano

Maşina: No car. Just 2 wheels.

Mesajde DON GYOVANY » 06 Feb 2011, 15:42

Da ce mah bezart tie nu iti place mamaliga..? :D...sau tu nu ai fost copil de membru de partid :D :-"
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde MirceaMM » 06 Feb 2011, 15:45

Da, mctano, de acord.
Cu adaosul ca basescu nu numai ca era si el pe acolo, printre comunisti ci a fost un comunist de frunte, un securist etc etc.
Si, ce este mai rau, ESTE!
MirceaMM
Member

Mesajde Nic_Bv » 06 Feb 2011, 16:05

$1 scrie:$2Si atunci, tu imi spui mie (undeva, mai sus) ca ma exprim greoi??!!
[...]
Pentru cei ce NU se prezinta am toata consideratia, dar nu in sensul sa ramana... neprezentati!!!

Se pare ca ti-ai raspuns singur...

Problema noastra nu e Basescu, ci cei 5 milioane de votanti care au crezut in oferta lui. Dar asta e o alta discutie. Atata vreme cat nu stim sa ne promovam adevaratii lideri, adevaratele valori, nici nu mai conteaza oranduirea sociala in care traim.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 06 Feb 2011, 16:16

$1 scrie:$2ba se cam poate.

Crestere PIB :
  • Germania 1991-2011 : 85%
  • Romania 1991-2011 : 450%
Si mai trebuie o crestere inca pe atata sa ajungem la nivelul lor.

Nu mai intrati in dezabateri de candidati, nu asta e rolul topicului.
toxicristi

Mesajde Mihai L » 06 Feb 2011, 16:42

$1 scrie:$2u cred ca se poate face o translatie 1:1 intre vremuri astfel incat sa poti cantari exact.

ba se cam poate.

Si cat consideri ca valoreaza libertatea de a pleca, libertatea de a vorbi, de a face ce vrei (in niste limite rezonabile)...? Se pot aduna cu coada la orice? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde mctano » 06 Feb 2011, 16:42

Domnul meu , nu ma refeream la pib.
vrei economic putem discuta la o bere sa nu aberam aici.
rationamentul meu a fost simplu .
in 88 noi aveam oltcit, dacia 1300, si 2 ore de program tv cu realizarile vremii.
dupa 90 am avut dacia 1310, oltena si lastunul , si liber la televiziune.
erau super masini. scaun , volan si schimbator.

in '88 nemtii, ca ai adus vb de ei aveau MB , Golf, Audi, dotate cu aer conditionat, clima, incalzire in scaune..
in '88 nemtii aveau televiziune color.
dupa 90 ei aveau calculatoare..

diferenta asta nu e din pib.
Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul într-un garaj nu te face masina ..
Ce cred eu despre lucruri in general gasesti aici
Apple user.
mctano

Maşina: No car. Just 2 wheels.

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum