de MirceaMM » 06 Feb 2011, 20:48
1. Am precizat ca nu ma intereseaza sa fac aprecieri despre parintii lui X sau rudele lui Y. Cred ca multi dintre noi au avut parinti membri ai PCR.
2. Toti cei 4 milioane de membri PCR, inclusiv SIMPLII purtatori de carnet sunt vinovati, cum am spus. Acolo, in interiorul organizatiei monstruoase comuniste s-a plamadit raul care a dus, cum se stie, la crima!
3. Multi dintre cei ce au promovat pe baza de dosar si de "activitate politica" (fie si ca sumpliment la foarte buna pregatire si activitate profesionala) au ocupat locul celor ce au constientizat inca din anii '50 ca trebuie sa lupte, chiar dandu-si viata, impotriva sistemului.
Dar ce inseamna sistem? Cladiri, ziduri, birouri, faxuri , printere si computere? NU! Sistem inseamna o ideologie tampita si in primul rand oameni!
Deci in vreme ce unii erau ucisi de sistem, altii, fara nici o problema de constiinta, il serveau, ii ungeau rotitele, mecanismele si il faceau sa mearga! Ca sa ucida in continuare.
4. Abordarea simplista din primii ani de dupa 1990 (pe care, este drept, nimeni nu a exprimat-o aici): "... ce ba, vrei sa omori 4 milioane ha ha ha..." nici nu merita atentie. Am spus clar ca este vorba de recunoastere si de constientizarea vinovatiei! Probabil ca pentru 3.95 milioane singura "pedeapsa" este cea mentionata: sa lase ochii in jos cand intalnesc pe unul care NU a fost membru PCR, sa lase atitudinea aroganta "am fost membru PCR deci am fost bun" si sa faca poate ceva mai mult atunci cand intalnesc pe unul care chiar s-a luptat cu sistemul sau cand iau cunostinta de adevarate fapte de lupta anticomunista.
Referirea la multinationala germana este hilara.
Mai stiu si altii ce este aceea o multinationala, mai lucreaza fiecare pe cate undeva...
Apreciez corectitudinea moderatorului, in acest caz.