ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
17 Mar 2011, 11:55
Salut.
De cateva zile sunt posesorul unei masini de paine Westwood JC-M201A si dupa 10 paini facute,tot nu reusesc sa fac o paine care sa fie facuta bine in interior. Adica, painea iese ok, se poate manca, dar e senzatia ca interiorul e umpic nefacut, e mai coca.
Am incercat diferite marci de faina, sa pun mai multa drojdie, sa pun mai putina drojdie, sa pun lapte in loc de apa, dar nu reusesc sa o "prajesc" si in interior.
La aparat folosesc programul 1 (basic) de 3 ore si ii mai dau in plus 20-40 minute cu programul de coacere.
Banuiesc ca nu are legatura cu masina de paine ci cu reteta.
Aveti idee ce pot face ca sa iasa mai facuta si in interior?
Mersi
17 Mar 2011, 12:07
Sunt si eu interesat de asta, vreau sa iau si eu una identica pentru maica-mea. Mi-ar prinde bine niste sfaturi.
17 Mar 2011, 12:25
Inainte de a cumpara masina asta de paine, am stat mult pe net si am ajuns la concluzia ca orice masina de paine stie sa faca paine. Adica si cea mai ieftina. Trebuie doar sa gasesti reteta care iti place tie. Masinile vin cu un retetar, de la care poti sa pornesti.
Te joci cu reteta, adica scazi, adaugi, bagi, scoti ingrediente, pana iti iese cum vrei tu. Deci ai nevoie de rabdare pana sa gasesti combinatia preferata.
Acum toate masinile de paine au program de chec ,cozonac, dulceata, de framantat, de framantat si dospit. Cele mai scumpe fac si baghete. Adica pe langa oala aia care este in masina de paine , mai au si niste tavi mici in care se fac baghete.
Alte sfaturi nu pot sa iti dau pentru ca sunt incepator. Poate cineva cu mai mult experienta.
Daca vrei una identica, ca pret, Domo a fost cel care oferea pretul cel mai bun.
17 Mar 2011, 12:33
Totodata ai nevoie si de un cantar de bucatarie pentru ca gramajul conteaza.
Mi-am luat inital un Vinchi cu 40 lei care s-a stricat din prima zi. Adica se inchidea singur dupa 5-10 secunde. Pe asta l-am returnat.
Azi mi-a venit prin curier asta :
http://www.zelmer.com/kitchen_appliance ... del_3z052/A costa 59 lei.
Nu vad rostul unui cantar scump, pentru ca sunt si la 150 lei.
17 Mar 2011, 12:36
Am comandat-o deja pe cea pe care o ai si tu, de la Domo (de fapt e singurul magazin care le comercializeaza). Acum, maica-mea e destul de priceputa in bucatarie si nu prea are nevoie de cantar, nu prea-i vad utilitatea. Daca o sa imi ceara, o sa iau si cantar

.
Multumesc de info.
17 Mar 2011, 12:48
Sunt deja la a doua masina de facut paine. Sunt vreo 3 ani de cand nu mai cumparam paine decat in cazuri extraordinare cand uitam sa facem sau venim de pe drum.
Intr-adevar, cam toate stiu sa faca aceleasi operatiuni. Diferenta sta la anduranta. Prima masina am luat un noname din Carrefour, m-a tinut un an si un pic. A cedat garnitura de la ax, coca se scurgea pe rezistenta.
Acum am de aproape doi ani o masina Moulinex care merge la fel ca-n prima zi. Facem paine, aluaturi pentu pizza/cozonac, de se minuna soacra-mea - cu mii de cozonaci framanati "clasic" la activ - cum de iese aluatul asa bine dospit.
@bibi: ceva nu e in regula, nu are voie sa fie necoapta la mijloc. Redu treptat apa/laptele vezi daca are efect. Eventual schimba drojdia folosita.
17 Mar 2011, 13:10
Nu prea stiu cum sa ma exprim.
Nu este necoapta. E facuta,se poate manca dar nu are elasticitatea celei din comert.
Cand o impingi cu degetul e mai moale. Adica ai senzatia ca ramane impinsa in loc sa revina la pozitia ei.
Folosec drojdie Pakmaya proaspata, ca am vazut ca drojdia uscata are un E.
O sa incerc si alta marca.
Mersi.
17 Mar 2011, 14:42
Incearca cu Pakmaya praf....
Si nu va fi in veci asa elastica precum cea din comert deoarece nu are asa multi aditivi...
17 Mar 2011, 15:47
Suplimentar, daca pui si faina neagra sau de secara, fii sigur ca va iesi mai putin crescuta.
Dar este mai sanatoasa.
@Adicristea: Am vazut zilele astea Moulinex la oferta, in jur de 150 RON. Sunt OK, au si retete.
17 Mar 2011, 16:32
Din testele noastre, drojdia proaspata merge mai bine decat cea uscata. Si cred ca e si mai naturala.
Ideea lui Mihai este foarte buna, exista faina neagra si in comert.
Insa iti recomand cand ai drum pe la o moara, pe la tara, sa iei faina din aceea, macinata si netratata. Si sa iei si tarate, sa pui cam o cincime tarate. Sa vezi ce gust are, nebunie!
17 Mar 2011, 16:44
$1 scrie:$2@Adicristea: Am vazut zilele astea Moulinex la oferta, in jur de 150 RON. Sunt OK, au si retete.
Damn, prea tarziu, vine Sambata

.
Multumesc pt sfaturi, baieti!
17 Mar 2011, 16:47
@bibi
am exact aceeași mașină de făcut pâine.folosesc faina 450,480,550(450 e cea mai buna).000 nu e buna ptr. pâine,o foloseste nevasta-mea doar ptr. aluaturi de prăjitură și pizza.în cartea mașinii scria parca ...,ca trebuie folosita drojdie praf.eu folosesc de la dr. oetker,dar merge și drojdia proaspătă.
17 Mar 2011, 17:19
Sotia si-a dorit, ca atare am in casa de cca 1 luna :
http://altex.ro/catalog/index.jsp?categ ... emId=24963Foarte multumit pana acum.
17 Mar 2011, 17:40
$1 scrie:$2bibi
am exact aceeași mașină de făcut pâine.folosesc faina 450,480,550(450 e cea mai buna).000 nu e buna ptr. pâine,o foloseste nevasta-mea doar ptr. aluaturi de prăjitură și pizza.în cartea mașinii scria parca ...,ca trebuie folosita drojdie praf.eu folosesc de la dr. oetker,dar merge și drojdia proaspătă.
Salut.
Ce program folosesti pentru paine?
17 Mar 2011, 18:28
@klaus_fiesta: exact ca a mea!
17 Mar 2011, 22:11
voi ati gasit faina alba pt masina de paine?
ca eu numai neagra vad peste tot
17 Mar 2011, 22:15
$1 scrie:$2in testele noastre, drojdia proaspata merge mai bine decat cea uscata. Si cred ca e si mai naturala.
Ideea lui Mihai este foarte buna, exista faina neagra si in comert.
Insa iti recomand cand ai drum pe la o moara, pe la tara, sa iei faina din aceea, macinata si netratata. Si sa iei si tarate, sa pui cam o cincime tarate. Sa vezi ce gust are, nebunie!
Pentru oraseni mai sunt variantele de la Plafar, unde gasesti faina de toate soiurile.
Si eu prefer drojdia proaspata, atentie la corelarea gramajului (retetele parca sunt cu drojdie uscata, care e mai concentrata).
@Adi: se poate renunta la comanda...
Moulinex am si eu, de cca 5-6 ani si merge OK. Cred ca alea din oferta sunt EOL, dar merita la banii astia.
LE: @chefdejoaca: nu exista faina standard "pentru" masina de paine, oricare e buna.
LLE: apropo, ati incercat sa faceti paine cu ciuperci????
17 Mar 2011, 23:10
ba da.
scrie pe ea. de asta am si intrebat.
eu am vrut sa imi iau masina de paine si din cauza acestui "amanunt" am renuntat.
tu vrei sa zici ca merge la fel de bine si cu faina "normala".
iar pt este abrevierea acceptata pentru "pentru".
Ultima oară modificat de
chefdejoaca pe 17 Mar 2011, 23:12, modificat 1 dată în total.
17 Mar 2011, 23:10
daca nu vretzi sa va batetzi capul cu gramaje, cei de la velpitar au scos mix de faina pentru paine facuta la 'masina' sau la cuptor normal ...
http://www.velpitar.ro/yammix
17 Mar 2011, 23:30
@chefdejoaca: Am vrut sa subliniez doar ca nu exista faina cu dedicatie
@albulescu: Cand te uiti ce contin premix-urile, eu ma intreb de ce m-as mai chinui sa fac paine acasa in loc sa o cumpar de la magazin, ca doar are aceleasi componente...
17 Mar 2011, 23:32
$1 scrie:$2e program folosesti pentru paine?
1.
pun cam 300 ml apa,3 linguri ulei,~550 g faina tip 450,iar peste faina pun sarea in colturile cuvei(mie imi place sarata!) ,iar in mijloc pun drojdia(fac o gaura unde o pun si apoi o astup).
am mai folosi si faina de cereale,luata de la "naturisti",dar mai rar.
18 Mar 2011, 08:55
referitor la retete, prospectul de la Moulinex il gasiti aici:
http://www.moulinex.ro/service/ProductM ... OW3022.pdf
18 Mar 2011, 09:49
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2e program folosesti pentru paine?
1.
pun cam 300 ml apa,3 linguri ulei,~550 g faina tip 450,iar peste faina pun sarea in colturile cuvei(mie imi place sarata!) ,iar in mijloc pun drojdia(fac o gaura unde o pun si apoi o astup).
am mai folosi si faina de cereale,luata de la "naturisti",dar mai rar.
Mersi.
Cred ca am gasit reteta preferata .
Cauta pe youtube dupa bucatarul Gelu :
http://www.youtube.com/watch?v=Z9sWdKwPSA8 si
http://www.youtube.com/watch?v=XHIwEnBS41oAre 2 retete . Una pt faina 650 si una pt faina neagra. Am facut ca el si a iesit din prima.
Ultima oară modificat de
bibi pe 18 Mar 2011, 09:51, modificat de 2 ori în total.
18 Mar 2011, 09:50
Pai Unul ala (1.) cred ca la program se refera.
18 Mar 2011, 09:52
Da. Am vazut acum. Era mic 1 ala
18 Mar 2011, 14:10
dintre tipurile de faina alba,cea cu cifra mai mica iese cea mai buna(asta dupa gustul meu!).am folosit si 650,dar 450 mi-a placut cel mai mult.000 nu face paine buna.
intr-adevar.am scris 1(programul 1),dar nu uita sa dai pe cantitatea corecta si pe "culoare",adica mai prajit sau mai putin prajit
18 Mar 2011, 14:40
Va recomand sa incercati cu 250g faina neagra, 300g faina alba( eu folosesc numai din cea ungureasca, cea cu o moara pe ea), si sa nu uitati sa puneti ceva lapte praf in ea......
18 Mar 2011, 15:15
Am incercat acum cateva zile o reteta din cartea masinii doar cu faina neagra si a iesit interiorul umpic nefacut.
Aseara am incercat reteta bucatarului Gelu si a iesit f buna. Pentru ca "generalului" ii place mai coapta am folosit si programul de coacere pt 40 minute.
La urmatoarea, o sa pornesc de la reteta lui si in loc de 550 g faina alba fac cum zici tu.
In loc de 10g de drojdie umeda o sa pun 12g ca sa ajut umpic faina neagra.
23 Mar 2011, 17:59
Nu vreau sa folosesc drojdie uscata pentru ca are un E. Nu mai tin minte ce E.
Deja sunt expert in drojdie umeda. Adica pot sa aproximez destul de ok cata imi trebuie.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.