de PH3N0M3N » 01 Mai 2011, 02:23
Don Giovanny eu pot sa-ti fac o clasificare de-a mea, dupa ani de experienta si folosire/testare antivirusi:
1. Eu as vrea sa folosesc Kaspersky Internet Security, pentru ca-l consider cel mai bun de pe piata la ora actuala, desi, intr-adevar, versiunile mai noi, au cam inceput sa pape din resurse.
In combinatie cu el, as merge si cu Malwarebytes (impotriva malware) + Zone Alarm (firewall). Totusi, trebuie sa te pricepi la configurare sa nu se bata cap in cap ZA cu Firewallul din KIS.
2. Folosesc Avira, pentru ca e gratuit si, cu trecerea timpului, vad ca-si face treaba din ce in ce mai bine. Spun asta, pentru ca de vreo 2 ani de cand am inceput sa-l folosesc, am avut decat foarte rar probleme cu anumiti virusi, care, la randul lor, erau "fresh" si, deci, antivirusul inca nu-i putea detecta, cu timpul, aceasta problema rezolvandu-se prin update.
Nu folosesc KIS pentru ca exista problema licentei. Eu n-o cumpar, iar crack-urile sunt eficiente pe o durata destul de limitata. Nu am gasit inca un crack care sa faca produsul fiabil.
3. NOD32 mi s-a parut cel mai jalnic antivirus, nedetectand nici macar niste coduri activx sau scripturi scrise chiar de mine, fara prea mare bataie de cap. Sa nu mai vorbesc de alti virusi...
4. Zici ca vrei un antivirus care sa iti consume mai putin din resurse; eu iti recomand Avira (chiar si free, nu neaparat cu licenta). Ar mai fi McAfee sau Panda Platinum, dar pe care nu le-am mai avut in vizor de ceva timp, deci nu iti pot zice care ar fi mai bun si mai neconsumator de resurse, desi protectia este bunicica.
Si acum sfatul complementar: indiferent ce antivirus/firewall/antispam-soft ai, totul depinde si de site-urile pe care intri, ce descarci, ce instalezi, cata experienta ai in a detecta un fisier virusat la prima vedere cand te avertizeaza av-ul, conteaza si daca stii cat de cat definitiile de "virusi" care de fapt nu-s virusi, ci niste coduri de crack, etc. Cu timpul si cu putin interes, nu e greu sa devii un cunoscator al micilor detalii...
Nu stiu daca as mai putea adauga ceva, dar daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie, in limita timpului liber pe care-l am.
• • Topic dedicat forumistilor din Constanta
• Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯