Well well well...
A trecut ceva timp de cand am mai postat

Multe s-au petrecut, unele de bine, unele de rau...
De unde sa incep?
O luam si noi frumos cu fatza masinii...n-am fost atent in trafic, am pupat in fund pe cineva la o viteza din fericire mica, am spart bara, am rupt un suport de sustinere al farului, indoit putin traggerul si restul de cleme de prindere de p-acolo. Cu ocazia asta, am scos de la naftalina polita casco, mers la BDT Mosilor pe vremuri, cand inca erau acolo, au facut masina tipla, super multumit. Tot la evenimentul asta am revopsit si capota, ca am zgariat-o atunci, dar nu indoit (am avut noroc...).
La motor, am facut distributia, am mai schimbat vreo 2 seturi de bujii, am inlocuit piesa Y care intra in sau la termostat, pierdeam lichid de racire p-acolo, am inlocuit un furtun hidraulic de la pompa de servodirectie care a crapat (la propriu) dupa ce am facut niste manevre de parcare, am inlocuit bateria la fix 6 ani si 2 saptamani, curatat in fiecare an clapeta de acceleratie, revizii destule, dar fara incidente, doar am urmarit cat ulei mi-au pus, ca de fiecare data au pus mult, ori cu un sfert sau chiar cu jumatate de litru peste. Eu nu sunt genul de las-o ba asa. Am avut dacie, si stiu ca surplusul de ulei ori il scoate pe la garnituri, ori il mananca...oricare ar fi, nu multumesc! Asa ca l-am scos ulterior.
Iarna am avut probleme cu tamponul motor de dedesubt, ca prindea zapada si ingheta bocna si facea motorul de parca i-am spart evacuarea...sinistru..dupa ce am stat 4 ore in Afi, in subsol, la 4-5 grade, s-a topit gheata, a revenit la normal, dar n-a fost misto...trebuie sa pun scut neaparat.
Cutia de viteze e ok, din toate punctele de vedere, n-am nimic de declarat aici

Parbrizul inca original, am fost scutit de bolovani. Doar stergatoare Ford, si s-a vazut diferenta, nu au "sapat" in sticla. Da, unele aftermarketuri zgarie destul de nasol sticla...am vazut la alte masini...
Amortizoarele au ajuns la capat de linie, ca sa zic asa, dupa 8 ani au inceput sa curga. Deci, le voi inlocui cat de curand, ca nu mai e misto (se simte uneori scurgerea lor, not cool!!...mai ales in curbe...)
Posibil cateva bucse din partea de fata a suspensiei, dar vedem atunci.
Partea din spate la fel...amortizoarele, dar din pacate, nu stiam ce s-a intamplat cu bara stabilizatoare...unii zic ca am indoit-o, altii ca s-a luat doar vopseaua...sincer nu stiu ce sa cred. Am postat niste poze intr-un topic, astept niste pareri...
Jantele s-au pastrat bine, inafara de mici zgarieturi facute de mine, din neatentie, sunt ok. Capacelele de la jante, alea mici din centru incep sa prezinte semne de exfoliere a lacului...
Am inlocuit discurile pe fata, recent, acum o luna, cu tot cu placute. Am optat pentru ATE, nu am mai mers pe original de data asta, am fost constrans financiar si aveam nevoie de masina. Nu regret, ATE se prezinta foarte bine. Am dat de niste insertii mici metalice, foarte rar scartaie dar discret. Oricum, ATE au fost preluati de cativa ani de Continental, deci sunt linistit.
Mi-au cazut toate capacelele ornamentale ale piulitelor de la roti. Deh, asta e...arata ca dracu, dar am schimbat coarba, acum e un numar mai mic.
S-a ciobit vopseaua la arcele rotilor spate, intre usile spate si roata, acolo unde alti producatori, precum Renault sau VW pun un sticker transparent gros. Aia e...o sa revopsesc zonele...
Am trecut becurile fata de pozitie pe leduri Philips, am facut un efort si am luat un set de 2 leduri la 140 de lei, dar a meritat, pentru ca atunci cand am fost nevoie sa le schimb, si a fost ultima data, s-a rupt urechea aia lunga, de care trebuie teoretic sa poti invarti...a fost un cosmar!! Noroc ca le-am pus p-astea Philips si gata, nu mai am treaba multa vreme acolo!! Au trecut 3-4 ani de atunci, e totul ok. Sunt aceeasi nuanta calda ca halogenul din faza scurta, deci ITP-ul il trec elegant.
Trebuie sa schimb stergatorul spate, nu mai curata bine, dar repet, 8 ani a sters foarte bine. Nu l-am folosit cand era praf pe luneta, ci doar cand ploua si era nevoie. Roata de rezerva am folosit-o odata, ce bine ca era de dimensiuni normale

Am facut pana (luand o groapa cu margini taioase, de la o lucrare "terminata", nesemnalizata), chiar pe 30 decembrie...Va dati seama ce bucurie!! Da, anvelopa de iarna s-a dus dracului, s-a taiat. Dar, am avut roata normala! 40 de euro bine cheltuiti!! Atat a costat optiunea asta, in 2008 cand am cumparat masina.
In rest cam atat in completarea ultimei postari. Acum avem 8 anisori, si 99.000 de km.