Discutii libere/forum

Rezultate bac 2011 si...urmatoarele :)

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Rezultate bac 2011 si...urmatoarele :)

Mesajde adicristea » 04 Iul 2011, 11:25

Pai primenire... cum? Ca pe aia jalnici trebuie sa ii inlocuiesti. Cu cine? Ca ori vin unii la fel ca ei, ori nu vine nimeni. Cred ca e momentul sa apara scolile particulare unde profesorii sa fie platiti bine, dar sa se faca si carte.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Cornel001 » 04 Iul 2011, 11:26

Multi din astia ajung in posturi de unde ne afecteaza viata celorlalti; de ex, o lucrare publica facuta prost, f scumpa, si terminata f tarziu si asta e doar un exemplu... si aici nu e vorba ca se invata din scoala ca merge incompetenta, dar si furtul, mana in mana. Sa se taie in carne vie!
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde silviupn69 » 04 Iul 2011, 11:37

"Sa se taie in carne vie" si copiii sa puna mana sa invete :D
.......................
iar parintii sa aiba grija de ei si sa-i indrume :D
.......................
si nu invers :D
Ultima oară modificat de Cornel001 pe 04 Iul 2011, 12:01, modificat de 2 ori în total.
Motiv: asa e mai bine, nu ?
Ford Mondeo
Ghia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI; 130CP

Mesajde TOTALSENDER » 04 Iul 2011, 12:15

eu zic ca sistemul NU se autoregleaza singur el insusi :D daca pot sa ma exprim asa si iata ca pot =))

cu riscul de a supara colegul de forum care a spus asta eu sunt total impotriva acestei idei, mai exact consider ca lucrurile nu se rezolva de la sine, din contra as spune :)

ce spune Cornel mai sus este foarte real, dureros de adevarat

mai exact... ce semanam, cam asta culegem si de fapt... astia ne vor plati pensia :D

mintea copiilor este cat se poate de permeabila si permisiva, cum poate intelege un copil de 10 ani ca nu gigi becali ii aduce nota mare la BAC ?
Ultima oară modificat de TOTALSENDER pe 04 Iul 2011, 12:17, modificat 1 dată în total.
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde andreylungu » 04 Iul 2011, 12:16

Si eu cred ca principala cauza a rezultatelor dezastruoase este reprezentata de elevi, mai precis de generatiea "emo & etnobotanice"... Avand in vedere faptul ca dupa '90 s-au nascut din ce in ce mai putini copii si ca multi dintre acestia nu reusesc sa promoveze nici macar un simplu examen de maturitate ma intreb pe cine vor mai scolariza facultatile si apoi cine va mai satisface oferta de munca destinata celor cu studii superioare ?!

Nu cumva ne vom confrunta in viitor (5-10 ani) cu un deficit de forta de munca calificata ?

PS: sunt de acord cu mihai79, nu poti da vina pe profesori (indiferent cum sunt ei), elevii trebuie sa isi asume intreaga resposabilitate a insucceselor personale,iar noi nu trebuie sa le mai cautam scuze. Cum a spus si un celebru scriitor: "Scuzele reprezinta refuzul de a-ti asuma responsabilitatea !"
http://andreilungu.com/

Ex:
VW Passat 2.0 TDI 140 cp, 2009,
Focus 1.8 TDDI 90 cp, 2004,
Fiesta 1.4 TDCI 2004 68cp, 2 usi
andreylungu
Member

Maşina: Volkswagen Golf 2013, 2.0 TDI 140 cp
VIN: DryRieslingJidvei

Mesajde toxicristi » 04 Iul 2011, 12:37

Eu cred ca principalii vinovati sunt unii profesori, care pana acum au ajutat si invatat elevii sa fure sistemul, unele judete obtinand promovabilitate de 95-99% la BAC in 2009. Ce-i aia frate 99% pe 1 judet? =)) S-au nascut toate geniile in Mehedinti si nu stim noi?! Atat obtine un liceu de top din capitala, unde intra cei mai buni elevi din tara asta.

Parintii, programa, elevii sunt tot aia si cand se obitnea promovabilitate 80%, si acum cu 50%. Diferenta e ca s-a furat mai putin. Sau "sistemele lor au fost mai performante".
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Alen » 04 Iul 2011, 12:45

In ordinea vinovatiei eu vad asa:

1. parintii
2. copiii (ma rog, aia la 18 ani nu prea mai sunt copii, ci ditamai loazele)
3. scoala/profesorii
4. sistemul

Oricum e un cerc vicios si clasificarea nu poate fi absoluta (indiferent de ordinea preferintelor) deoarece vinovatii se intrepatrund si sunt strans legati unii de altii.
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde TOTALSENDER » 04 Iul 2011, 12:56

Mai baieti

deci ce a ala "sistem"... ce face el ? ce nu face?
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde Alen » 04 Iul 2011, 13:01

$1 scrie:$2De vina e societatea in care traim, delasarea generala, mass-media, sistemul de valori noi promovate prin audio-vizual si realitatea "care este".

uite, aici s-a sintetizat foarte bine ;)
se mai pot adauga cateva chestii, dar in mare cam asta e
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde TOTALSENDER » 04 Iul 2011, 13:19

uite
un pic off

am vazut un documentar acum ceva timp, referitor la productia de filme hoolywood-iana din anii 60-70, si anume

era o perioada in care se facea caterinca generala, in filme mai ales, despre militianul/politaiul de zi cu zi

ei bine, la un moment dat, cand toata America se prapadea de ras pe acest subiect, se pare ca a venit o directiva clara de la forurile superioare (cred ca CIA/ FBI , chestii guvernamentale) care sugerau ca ar fi mult mai indicat sa se schimbe un p[ic aceasta situatie persistenta in marea majoritate a filmelor

ce sa mai, peste noapte, politistul s-a transformat din bufon in erou national - treaba asta se pare ca a avut un rol foarte important in perceptia omului de rand... respect fata de omul de ordine...etc

deci... cum ar suna o cenzura de genul asta la noi?
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 04 Iul 2011, 13:22

$1 scrie:$2Nu cumva ne vom confrunta in viitor (5-10 ani) cu un deficit de forta de munca calificata ?

Nu te ingrijora ! Vom importa nemti ca si forta calificata, chinezi ca si necalificata, care vor plati indemnizatia de somaj pt romanii cu diploma !
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde mihai79 » 04 Iul 2011, 13:35

TOTALSENDER, colegul de forum care a zis ca sistemul se va auto-regla nu se supara absolut deloc pentru faptul ca nu esti de acord cu respectiva afirmatie. E o discutie si ar fii din cale afara de plictisitor daca toata lumea ar zice acelasi lucru.
Eu sunt la o varsta (in putere, cum se zice) in care imi permit sa fiu liberal convins. Cred ca laissez faire-ul poate functiona in acest caz: poate "desteptarea" elevilor (impinsi de parinti), poate schimbarea profesorilor, poate scoli private, vom vedea. Atata timp cat va exista stimulul (un examen de BAC exigent, poate si un examen de licenta la fel de exigent la terminarea facultatii) ceva se va schimba. N-are incotro.

Spui ca nu esti de acord cu auto-reglarea dar nu propui nici o alternativa. Sau mi-a scapat mie?
I decided to live forever or die in the attempt.
people are fucking incomprehensible
I see dumb people!
mihai79
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 100CP Trend

Mesajde ovibc » 04 Iul 2011, 13:44

mai fratilor...atunci cand nota la lb. romana este de 1 sau 1,5, oare cine e de vina?Asta sa nu mai vb de alte probe?Nota 1 este din oficiu...Ce vina are ministru sau guvernul, ca hahalera nu stie nici cum o cheama fara buletin sau nu poate scoate 2 vorbe daca nu e tata langa el?Si ca sa dau un exemplu, saptamanile trecute a venit la interviu un specimen cu tatal lui(vezi doamne era ceva comisar, sau ceva de genul) si nu stia sa scoata 2 vorbe legate...
Furibund pe sosea inseamna uneori muribund la spital

Ford Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale
ovibc
Gold Member

Maşina: Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale

Mesajde Nic_Bv » 04 Iul 2011, 13:55

Cornel, in 10 ani s-ar putea sa nu ne mai permitem forta de munca din China, in ritmul in care cresc salariile la ei...

http://www.money.ro/crestere-spectaculo ... 07286.html
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde toxicristi » 04 Iul 2011, 14:09

$1 scrie:$2risti, ai terminat liceul mult mai recent decat mine, mai uimeste inocenta ta...

Nu e a mea, eu nu sunt deloc socat de rezultate, dar sunt multi altii care sunt, cauta vinovati, poarta dezbateri :D
toxicristi

Mesajde verga_Cip » 04 Iul 2011, 14:17

@b85xix (sau cat o fi numarul): nu ai inteles!! Copilul are vina ca nu a invatat ... un sistem prost cu profesori tampiti nu va scoate un elev eminent (sau cazurile sunt foarte mici, poate sub 1%)
Fratilor...uitati-va la filmele inspirate din real...Sistemul este cel care functioneaza (programe, programa scolara, suport profesoral si material, etc), PROFESORUL e cel ce atrage copilul...si de-aici rezultate. Copilul e prost, el merge la scoala sa invete. Cand vede profesorul ca-l urmareste daca copiaza, sau il pune sa invete mot-a-mot nu-stiu ce paragrafe sau materiale fara sens, doar ca ii plac profesorului...

Sigur ca si parintii au o parte din vina, dar vina lor se opreste la intrarea in clasa, intrucat poti interveni in educatia copilului de maniera sa-l faci sa mearga la clasa, sa fie respectuos, sa-si dea silinta ... insa..hai sa va pun o intrebare: cati dintre voi purtati un respect deosebit fata de profesori si cator profesori? Ati avut cam 15 materii in clasa 12, hai 13, ca 2 erau sport/muzica si dirigentie ...

Parintele te poate ghida, profesorul e cel ce te inspira si te atrage catre acea materie. ...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Cornel001 » 04 Iul 2011, 14:34

Am un amic profesor de liceu. Se plange (si zicea ca nu e singurul) ca nu poate tine ora cu o parte din elevi sa-i invete, pt ca are alti elevi care deranjeaza intr-un fel sau altul ora, si regulamentul nu permite sa dai in ei, sa-i dai afara din clasa, iar notele mici nu au mereu efectul scontat din cauza prea proastei educatii. Cine le-a dat educatia ? Plus presiuni de la directorat/parinti.

Sau sunt prea lenti la minte si trebuie sa le explice detaliat lor toata ora in loc sa avanseze cu ceilalti.

Sau ca sistemul nu permite sa scoti capul (sa inovezi procesul de invatamant), pt ca nu se poate sa fi tu mai cu mot decat mediocrii neamului. Sau alte reguli din invatamant care duc la nereguli, citite si prin presa.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Nic_Bv » 04 Iul 2011, 14:54

Cu alte cuvinte e groasa treaba, si e-n curs de invartosare. Scapa cine poate.

@toxicristi: ma refeream strict la procentajul celor care copiaza, se copiaza-n draci la bac si nu de ieri de azi...

Eu cand am dat bacul pe vremea impuscatului se ruga un seralist de mine sa-i zic cate ceva la mate. Eu m-am uitat spre supraveghetor care a aprobat tacit din cap, si l-am ajutat pe respectivul atat cat m-am priceput si am reusit sa-i soptesc.

Dupa examen am vorbit intr-o conjuctura mai impersonala cu profu' respectiv si mi-a spus "mai inchidem si noi ochii sa ia si astia bacalaureatul, altfel tot pe noi pica beleaua".

Inutil sa spun ca seralistul e om de afaceri in prezent si nici nu ma mai recunoaste pe strada.
Astia suntem, astia am fost si pe vremea fanariotilor, si pe vremea lui conu Iancu, si vom fi probabil la fel si peste vreo 200 de ani.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde KomandantuR » 04 Iul 2011, 16:25

"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde silviupn69 » 04 Iul 2011, 16:55

$1 scrie:$2tat obtine un liceu de top din capitala, unde intra cei mai buni elevi din tara asta.

Oare?
Ford Mondeo
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 04 Iul 2011, 17:01

In cel mai bun caz :D
toxicristi

Mesajde silviupn69 » 04 Iul 2011, 17:18

$1 scrie:$2quot;Sa se taie in carne vie" si copiii sa puna mana sa invete :D

$1 scrie:$2sa e mai bine, nu?

:-? you 1-0, recunosc asa era corect.

$1 scrie:$2.....alti elevi care deranjeaza intr-un fel sau altul ora, si regulamentul nu permite sa dai in ei, sa-i dai afara din clasa,.....

fara virgula aia inainte de "si" era mai corect, nu? :P
1-1, STOP! :))
Ford Mondeo
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Mesajde TOTALSENDER » 04 Iul 2011, 17:31

deci... asa cum se cerea anterior, iata si solutii propuse de mine :) - dar am zis, daca ar fi sa fim foruri decizionale absolut :D

in primul rand e foarte bine ca se constientizeaza ca avem probleme - asta e primul pas :)

apoi :
- sunt ferm convins ca, un mare efect in educatia / formarea unui om il are si media / presa / TV etc / etc asa ca as "corecta" la maxim (chiar daca as fi huiduit pentru cenzura) tot ce inseamna mai ales programe TV (...) astfel incat, mesajele subliminale preluate de la TV sa nu se mai refere explicit la sex si alte chestii pe acest subiect;

- as "peria" la maxim fauna profesorala pentru ca formatorii trebuie sa fie foarte bine instruiti (se poate asta prin divesre reciclari - vezi Danemarca) - am auzit cazuri i care au ajuns profesori dupa 2 ani de nu stiu ce institut... nici nu vreau sa mai comentez mult subiectul;

- as impune reguli foarte exigente in liceu... da, chiar si uniforma (decenta) si as insista pe ideea ca liceul nu este obligatoriu, nu este obligatoriu sa ai 30 elevi in clasa - adica stiti ca profesorii sunt speriati ca daca raman cu prea putini elevi la clasa li se restrange activitatea;

- bineinteles OBLIGATORIU o salarizare mai mult decat decenta, astfel incat sa atrag oameni cu potential in invatamant - ideea de baza invatamantul este filtrul societatii - performanta cu oameni performanti !!!!

- schimbare esentiala a programelor scolare si, mai ales a metodelor de predare, cum am mai spus la inceput mare atentie la :

- ce predam
- cum predam

- din ce am simtit eu in anii petrecuti in scoala (terminat in '94 - liceul) sistemul asta de invatamant, metodele, modul de comunicare sunt total depasite si abstracte - exista atatea posibilitati tehnice incat... ce sa zic... cred ca mi-ar fi mai mare dragul sa fac o ora de fizica sa zicem, sustinuta cu materiale gen Discovery...etc - intelegeti ce vreau sa spun

- subiecte unice pe tara la toate tezele, in toti anii - inclusiv gimnaziali , cu supraveghere "agresiva" - in felul asta constientizam adevarata valoare - si abea apoi poti sa ai pretentia sa integrezi notele din toti anii in admiterea in licee / facultati etc

- scoala trebuie sa te invete ce e aia competitivitate... la noi te invata cum sa fentezi (e valabil si pentru facultate, la fel de abstracta si asta...dar deja asta e un alt episod) :)
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 04 Iul 2011, 18:49

$1 scrie:$2s "corecta" la maxim (chiar daca as fi huiduit pentru cenzura) tot ce inseamna mai ales programe TV (...) astfel incat, mesajele subliminale preluate de la TV sa nu se mai refere explicit la sex si alte chestii pe acest subiect;

Si cu asta ti-ai dat cu stangu-n dreptu'.
Restul sunt platitudini prezentate in ambalaj de idei inovative.

Iar virgula marcata cu rosu este in plus acolo.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde TOTALSENDER » 04 Iul 2011, 20:03

Ia explica mai tu dom' profesor... de ce zici ca mi-am dat cu stangu-n dreptu' ? =))

in rest...as spune ca nu ma prea atinge filosofia asta... :D

deci astept idei chiar si de la tine :)
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde maxshop » 04 Iul 2011, 20:38

foarte bun subiectul deschis aici ; foarte tare situatia in care se afla tara in acest moment cu acest BAC ; chestia cea mai importanta este ca ne meritam soarta ...ne meritam fiecare minut pe care l pierdem facand altceva decat ceea ce trebuie ... asta e realitatea asta e nivelul elevului ;

Daca fac un sondaj real si intreb un pusti de 16 ani cate zile din cinci e la scoala la ora de fizica sau matematica comparativ cu terasa centrala din oras sau sala de jocuri mecanice rezultatul e binecunoscut ; nu se invata nu se doreste a pune mana pe carte dar se pretinde ca la final totul sa fie ok , sa am note bune sa trec clasa sau daca pot si " sunt bazat" sa copiez incat la sfarsit sa am note mai bune ca ochelaristu care vine zilnic la scoala si iasa duminica cu bicicleta in parc .

Ne meritam soarta ; la fel isi merita soarta si profesorii care sunt degeaba ; de cand e invatamantul existent in tara asta s-a copiat la BAC dar tot asa nu s au mai intalnit asemenea rezultate ...acum s a fortat nota ; si vad si partea buna in toata treaba asta ...parte buna care reflecta in urmatoarea generatie la BAC cei care acum mai au un an si incep sa se agite daca chiar doresc a face ceva in viata .
Have a nice life !!!
maxshop
Gold Member

Maşina: Audi A4 - 2007

Mesajde DanielArdelian2 » 04 Iul 2011, 20:41

Pai in primul rand sunt foarte...surprins ca tu asta ai pus in capul listei cu problemele actuale din invatamantul romanesc: prea mult sex la televizor.

Iar daca tot vrei sa faci ceva cu adevarat util pentru tineretul din ziua de azi si pentru rezultate mai bune la invatatura, trebuie sa interzici mesajele subliminale si reclamele la telefoane mobile. Telefoanele mobile reprezinta un subiect de discordie intre foarte multi adolescenti si parintii acestora. Sunt un subiect care starneste invidie intre copii. Sunt o ispita care-i corupe pe tinerii de astazi sa copieze. Daca n-ar avea telefoane mobile, le-ar fi mai usor sa se abtina de la copiat. Deci, statul ar trebui sa dea o lege sa se cenzureze reclamele la telefoanele mobile. Ce naiba, doar e pentru binele copiilor nostri...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde mihai79 » 04 Iul 2011, 20:47

Haideti, va rog eu sa nu va mai legati acum de virgule in plus sau in minus ca nu asta e scopul discutiei. Nu de alta dar mai sunt si economisti pe aici nu numai doctori in limba romana.

TOTALSENDER, am avut asa vreo 45 de ani de limitare a accesului la informatie si n-a iesit prea bine...
I decided to live forever or die in the attempt.
people are fucking incomprehensible
I see dumb people!
mihai79
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 100CP Trend

Mesajde TOTALSENDER » 04 Iul 2011, 20:50

Daniel

lasa pamfletul :)

zau... esti un tip inteligent si chiar sunt convins ca ai inteles ce vreau sa spun

nu cred ca trebuie sa facem o dezbatere acum pe tema "cat este de nociv televizorul in viata noastra (a copiilor)"

ideea este ca toata lumea e nemultumita, toti vrem, dar concret.... nimic
deci hai sa vedem - tu esti un "for" de decizie absoluta care de maine poate rasturna tara asta cu fundul in sus, in conditiile date... ce ai face?

a... si inca ceva... asta e un site in care oameni de diverse conditii incearca sa discute una alta - oameni normali, nu academicieni, nu profesori... aici suntem oameni care se exprima si comunica liber - deci hai sa nu ne mai corectam atat - eu zic ca, cu o virgula in plus sau in minus, se intelege ce avem de spus

parerea mea, fireste :)

latter edit :

Mihai ai mare dreptate, tocmai aici intervine paradoxul, adica daca incercam sa facem ce au facut americanii acum 30 ani... iti dai seama :D

insa as profita la maxim de impactul pe care il are media asupra oamenilor / copiilor
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 04 Iul 2011, 21:04

$1 scrie:$2eci hai sa vedem - tu esti un "for" de decizie absoluta care de maine poate rasturna tara asta cu fundul in sus, in conditiile date... ce ai face?

Cu riscul de a fi acuzat de cenzura, as interzice accesul minorilor la telefoanele mobile. Asa ceva nu se poate...

$1 scrie:$2... si inca ceva... hai sa nu ne mai corectam atat

Ba din contra, hai sa ne corectam, sa profitam de ocazia de a invata ceva nou si util si de a ne imbunatati scrisul.

PS: In legatura cu acest subiect, de ce consideri necesar sa repeti ce a spus deja mihai79?
DanielArdelian2

Brainiac

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum