ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Rezultate bac 2011 si...urmatoarele :)

04 Iul 2011, 21:15

Revenind la subiect, imi placura declaratiile din articolul asta: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-92 ... tudine.htm

Omul stie ce vrea si are curaj s-o faca. Stie si cum trebuie procedat si pe mine m-a cucerit. In primul rand imi place ca nu vorbeste depsre cei dinaintea lui, el are treaba acum cu "materialul clientului", mai conteaza ce a fost acu doi ani?

Apoi isi atrage profesorii de partea lui cu declaratia referitoare la faptul ca "au cuplat la indemnul" sau. Probabil ca multi profesori nu au lasat sa se copieze din cauza camerelor, iar Funeriu stie asta. Doar ca e bine ca dascalii sa stie ca au pe cineva care e gata sa ii sprijine daca sunt corecti si fac treaba.

Nu in ultimul rand (de fapt cred ca in primul), reuseste sa starneasca, asa cum zicea si maxshop, atentia celor din a XI-a (si a X-a as spune eu) care isi dau seama ca TREBUIE sa inceapa sa invete, altfel nu vor reusi sa treaca examenul. Exact asta era scopul principal al actiunii, banuiesc.

Din partea mea, Daniel Funeriu are tot suportul (si eventual, daca va fi nevoie, votul).

04 Iul 2011, 21:23

Adi, cum insa e vorba de Romania, tocmai vad pe iRealitatea cum acea declaratie a ministrului e intoarsa si luata ca jignire la adresa tuturor profesorilor care pana anul acesta au fost spagari si doar acum s-au indreptat. Deci e o declaratie penibila si jignitoare. Ca sa nu mai zic ca subiectele date au fost foaaarte grele, fara nici o logica, deci clar facute doar ca sa scada rata de promovabilitate pentru a atrage - in mod artificial - atentia. Sa mai zic si de faptul ca s-a corectat in mod subiectiv si nedrept. Mi-e rau...

04 Iul 2011, 21:33

Mie mi se par declaratii cu iz electoral, din acelea care suna bine pe hartie dar in realitate nu vor fi transpuse niciodata. Cu "Facem tot ceea ce Romania poate sa-si permita astazi" nu sunt de acord, nicio tara din lumea civilizata nu poate sa aloce 1,08% din PIB si sa zica "atat ne permitem". Asta e mitocanie politica.

Nu vreau sa-l critic pe Funeriu, pur si simplu nu am incredere in asemenea declaratii sforaitoare. Sunt satul de "sa traiti bine" si alte emanatii de acest gen. Sa dea Domnul sa ma insel si sa vedem in 2-3 ani invatamantul romanesc ecarisat si finantat corespunzator, dar nu prea cred.

05 Iul 2011, 08:08

PS: In legatura cu acest subiect, de ce consideri necesar sa repeti ce a spus deja mihai79?[/quote]

pentru ca post-ul aparuse cand am scris eu

in ceea ce priveste "cenzura", poate nu am fost tocmai clar - mesajul subliminal la care m-am referit este unul din motive, practic am dat un exemplu

mai exact mi se par foarte nocive emisiuni gen ... sau mai bine sa nu dau exemple... foarte multe emisiuni de la antene si alte prapadenii

05 Iul 2011, 09:29

Trebe pus si aici : viewtopic.php?p=935688#p935688

05 Iul 2011, 18:19

Imagine

Coincidenta?

05 Iul 2011, 19:01

nu e nici o coincidenta, trebuie sa fii naiv sa crezi asa ceva

05 Iul 2011, 19:06

Chiar crede cineva ? Nici nu trebuie intrebat.

05 Iul 2011, 19:26

Unul din cei care au luat 10 la BAC-ul de anul acesta va scrie o carte intitulata: "Kum a-m luat bakul".

05 Iul 2011, 19:31

Baieti... Valcea trece-n frunte =))

05 Iul 2011, 19:48

Era retorica intebarea mea

05 Iul 2011, 23:14

Ce ma bucur ca Prahova si Brasovul au depasit Bucurestiul la rata promovabilitatii... Ca tot am vazut aici mai devreme vorbindu-se, citez din toxicristi: "atat obtine un liceu de top din capitala, unde intra cei mai buni elevi din tara asta " =)) Iata ca pot fi elevi extrem de buni si in alte orase, nu doar in "capitala" :))

Una peste alta, bacul ar trebui organizat de asa natura incat sa nu poata sa miste nimeni, sa fie un examen extrem de serios asa cum ar trebui sa fie si celelalte (admitere liceu, bac, licenta, dizertatie, doctorat, etc), pentru a ne scoate din cap o data pentru totdeauna(noi, romanii) conceptul de FURAT si pentru a fi recunoscute si apreciate din nou adevaratele valori !!!

Din punctul meu daca copiezi la bac sau jefuiesti un magazin tot HOT te numesti pentru ca iti insusesti ceva ce NU ti se cuvine... Deci e ceva foarte grav !!!

06 Iul 2011, 00:20

E mai subtire povestea cu rata promovabilitatii... Si nu reflecta intotdeauna realitatea cand compari cu alte judete.
Oare cati liceeni au luat BAC-ul in Bucuresti vs cati au luat in PH sau BV?
(e mai usor sa gasesti un elev bun din doi decat 100.000 buni din 200.000, nu? :D )

06 Iul 2011, 00:22

$1 scrie:$2e ma bucur ca Prahova si Brasovul au depasit Bucurestiul la rata promovabilitatii... Ca tot am vazut aici mai devreme vorbindu-se, citez din toxicristi: "atat obtine un liceu de top din capitala, unde intra cei mai buni elevi din tara asta " =)) Iata ca pot fi elevi extrem de buni si in alte orase, nu doar in "capitala" :))
Daca iei cel mai bun liceu din capitala si il compari cu cel mai bun liceu din Brasov sau Ploiesti, indiferent daca e privat sau de stat, fac pariu ca elevii primului vor fi mai bine pregatit, iar cerintele profesorilor, mai dure.

06 Iul 2011, 00:59

Este si normal, una este sa alegi 200 elevi din 1000 si alta sa ai 10.000 la dispozitie...

06 Iul 2011, 02:00

$1 scrie:$2url=http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9280798-bac-2011-cum-aparut-camerele-video-examenele-bacalaureat-cel-putin-9-judete-lipsit-camerele-supraveghere-majoritatea-procentele-promovabilitate-sunt-mari-sau-peste-medie.htm]Imagine[/url]

Coincidenta?

My friends, unui tanar din Suceava i'am facut eu jumatate din subiectele de la o materie... a copiat cu telefonul... deci sa ma lasati cu promovabilitatea asta...

n-am nimic cu Bucovinenii, sa se inteleaga... nevasta-mea e de acolo si ii sustin, la fel cum fac cu oricare roman din tara asta (a se exclude ... AM EXCLUS)

deci...

oglinda asta a societatii e cea reala: avem un sistem corupt din toate partile, elevi chititi sa insele sistemul, profesori prosti, subiectivi, indolenti, neseriosi, parinti care muncesc prea mult si spera ca, cu bani, or sa rezolve viitorul progeniturii, guvernanti care sunt preocupati de afacerile lor, nu de viitorul tarii... etc

bine zicea un amic: Guvernul si Parlamentul ar trebui format din oameni care merg acolo FARA REMUNERATIE! si vor sa lucreze pentru tara, ca tuturor sa ne mearga mai bine... da' cred ca si aia ar fura ei ceva pana la urma, ca nu e nimeni Bunul Samaritean...

asadar, cred ca promovabilitatea ar trebui sa fi fost undeva la 25%... parerea mea... asta fara sa iau in calcul ca au fost facute greseli la organizare, corectare, etc. presupun pur si simplu ca totul a fost perfect, numai nivelul elevilor a fost slab... ceea ce e adevarat, nu ma puteti contrazice... adica nu poti sa spui ca ai dat examen acum si n-ai facut de 2... si apoi ai uitat toate formulele la matematica si ai dat din nou examen si ai luat 1... e imposibil... subiectele alea au fost facute sa iei minim 6, daca stii ceva materie... notele de 1,25 sunt jenante pentru cineva care pretinde ca a fost nedreptatit... era nedreptatit daca avea 9,20 in loc de 10... corectarea ar fi fost subiectiva...

in fine... Funeriu e doar un pion... jocul e facut de altii...
sistemul e de 2 lei turtiti, inca din 99 cand am dat noi prima generatie examen de capacitate... si atunci s-a schimbat metodologia de vreo cateva ori intr-un an, ultima data cu 2 saptamani inainte de examene... si nu am copiat, nu eram elev de 10, dar tot am luat 7... cred ca bataia de la parinti are si ea rostul ei cand e vorba ca elevul sa invete... e asa... cum sa zic... stimulent natural :))

iar la BAC, ce pot sa zic... am ales bine: find filologie bilingv engleza, am ales oral Engleza unde aveam 10 ore si era clar ca va fi greu (am luat 10 in oral, sau admis... ), romana oral la fel, apoi am dat sport si am luat 10... am dat limba a 2-a care era programa de optional si am luat 9,60 ca era grila si am stiut ca nu era prea greu... si am dat istorie care nu a fost mare chin, in sensul ca au fost intrebari chiar de cultura generala... si trebuia sa fii indolent sa nu le stii...

pregatire nu am facut decat intr-a 8-a la mate si la romana si intr-a 12-a la engleza, romana si italiana... in rest burta pe carte vreo 3-4 ore pe zi...

asa ca sa ma mai lase astia cu maneaua in ureche toata ziua si cu gandul la piscina si la femei... ca daca numai asta ii preocupa, de aia au asemenea rezultate...

06 Iul 2011, 09:36

^^ @ R Z F My friends, unui tanar din Suceava i'am facut eu jumatate din subiectele de la o materie... a copiat cu telefonul... deci sa ma lasati cu promovabilitatea asta...

....si de aici ce sa intelegem? Ca ai dat si tu "o mana de ajutor" ? Si atunci, ce rost mai are tot ceea ce ne-ai descris in continuare? :-?? Si atunci ne mai miram .....?

06 Iul 2011, 11:02

de copiat s-a copiat mereu. in unele licee. nu in toate.Dar de ce cei din nordul tarii au rata de promovare mult mai mare decat cei din sud est? :-??

06 Iul 2011, 12:16

$1 scrie:$2 mai subtire povestea cu rata promovabilitatii... Si nu reflecta intotdeauna realitatea cand compari cu alte judete.

Asa este, comparatia nu-si are locul. Sa nu uitam ca in judete sunt inclusi si copiii care fac naveta 10-15 km pana la cel mai apropiat liceu. Sa nu mai vorbim de accesul la informatie, etc.

Pe de alta parte, in mod evident un liceu de elita din Bucuresti are alta baza de selectie si nu se compara cu un liceu de provincie.

$1 scrie:$2uvernul si Parlamentul ar trebui format din oameni care merg acolo FARA REMUNERATIE!

Amicul tau era treaz cand spunea chestia asta? :-t El s-ar duce la serviciu gratis?

06 Iul 2011, 12:40

Ar trebui bagata si logica la BAC ptr unii.

06 Iul 2011, 14:13

asta e tare :)) - Cristi ai premiu unu de la mine :D

uite, Isarescu a resusit sa se exprime mai concret in ceea ce priveste rezultatele astea, si anume : " Copiii astia au avut de la cine invata "

si deci, carevasazica.... care pe cine a fentat ?

06 Iul 2011, 14:27

Supararea pe judetele "fara camere" este proasta si paguboasa - ce importanta are ca aceia s-ar fi putut intampla sa fure - i-a prins cineva? daca nu, sa nu aud plangeri bazate pe presupuneri si pe observarea coincidentelor - si nici macar nu este important ca unii or fi furat: treaba lor! durerea cea mare si vizibila de departe este ca invatamantul romanesc a ajuns acolo unde a fost directionat: in fundul gropii!

Este la fel de evident ca orice elev (nu unul de top, ci unul mediu, care si-a meritat - in toti anii de liceu - notele de 6 si de 7 si de 8) ar fi putut sa treaca bacul, asa ca nu e vinovat cel care a elaborat subiectele, nu e vinovata supravegherea stricta, e vinovat elevul ca n-a stiut, e vinovat profesorul ca nu l-a invatat, e vinovat parintele ca nu si-a indrumat copilul spre invatatura, e vinovat guvernul ca nu plateste profesorii, e vinovata toata clasa politica pentru ca: (1) a zapacit -20 de ani de schimbari de-a valma, fiecare cu-a mamei lui! - inutil, prosteste si fara rezultate invatamantul din tara asta si (2) a politizat tot: inspectorii si directorii de scoli/licee sunt numiti si mentinuti in scaune pe criterii fara nicio legatura cu competenta. Mai pe scurt spus, suntem vinovati noi toti (noi - tara, noi-sistemul), pentru ca promovam (sau acceptam) un sistem al facilului, al ieftinului si al sclipiciosului - de ce sa mai avem si pretentii?

Aceste examen a fost o radiografie si un instantaneu: astia suntem noi, astia sunt copiii nostri, astia ne sunt profesorii, astia ne sunt politicienii (a se citi: de ieri, de azi si de maine). Copiii acestia sunt nascuti dupa '89, profesorii lor sunt traiti in tara (si adesea chiar si scoliti, ca multi dintre ei si-au facut si liceul, si facultatea in aceste vremuri) tot dupa '89, politicienii (pieri-le-ar samanta!) tot asa - pe cine naiba sa mai dam vina? conexiunea cu totalitarismul ceausist s-a dus, prin urmare numai noi suntem vinovati (adica nu neaparat vinovati, ca doar nu s-a incalcat nicio lege/regula; oare nu asta s-a dorit? sa vina totul lejer, fara efort? oare telenovela, maneaua, stirile - cu crima, cu baba violata, cu irinelul-tembelul - de la ora 5 , capatos, farsele groase si alte asemenea produse destinate publicului prost nu indobitocesc? oare sloganurile publicitare gen "pentru ca meriti", "ai grija de tine" si alte indemnuri la suficienta si rasfat nu sugereaza ca esti bun asa prost si urat cum esti, nu te mai stradui sa te faci mai breaz?)
$1 scrie:$2esajele subliminale preluate de la TV sa nu se mai refere explicit la sex si alte chestii pe acest subiect;

De ce? sexul este bun, este natural; proasta este doar vinderea sexului (de fapt: "folosirea trimiterilor la sex pentru a vinde orice" - prostituarea sexului! dar asta ar fi o trimitere la lipsa generalizata de moralitate in cotidianul acestor decenii mercantile)

$1 scrie:$2 as "peria" la maxim fauna profesorala pentru ca formatorii trebuie sa fie foarte bine instruiti (se poate asta prin divesre reciclari - vezi Danemarca)
Da' parale (pe masura responsabilitatii, ca daca ai zis "formatori", eu m-as gandi ca fac o slujba importanta, nu?
$1 scrie:$2s impune reguli foarte exigente in liceu... da, chiar si uniforma (decenta)

Cred ca nu intelegi ce vorbesti, exigenta e una, obligatul si constransul sunt altele; uniforma si cu decenta n-au nicio legatura (parerea mea este ca uniforma si uniformizarea sunt niste prostioare oarecare)
$1 scrie:$2i as insista pe ideea ca liceul nu este obligatoriu

Nici traitul nu este obligatoriu: "esti liber sa si mori daca nu-ti convine sa traiesti dupa cum te oblig eu, cel care detin puterea" - cum ti s-ar parea sa-ti spuna asta presedintele, primarul, politistul sau chiar parintele tau?
$1 scrie:$2nu este obligatoriu sa ai 30 elevi in clasa - adica stiti ca profesorii sunt speriati ca daca raman cu prea putini elevi la clasa li se restrange activitatea;

Ai mai spus o prostie (daca nu chiar doua), si am sa-ti explic: daca vrei sa faci o ora cum trebuie, nu poti sa ai un numar nelimitat de elevi (hai sa exageram: nu 30, ci 200 de elevi - cine i-ar putea stapani, cine le-ar putea capta atentia?), ci acestia trebuie sa fie cat mai putini (10, 15, poate ca ar merge si 20; sa poti sa te ocupi de fiecare, sa comunici cu fiecare, sa transmiti ficaruia dupa felul lui. Ca doar o ora nu inseamna 50 de minute de dictare!); profesorii nu-s s[periat pentru ca-s ei speriosi de la natura, ci pentru ca li s-a impus sa aiba cat mai multi elevi intr-o clasa, altfel sunt nerentabili (fa un calcul: 150 de elevi impartiti in clase de 30, inseamna 5 profesori, da? dar daca ar fi sa faci clase bune, de 15 elevi, ar trebui sa platesti 10 profesori, ceea ce ar fi impovarator pentru tara; mai bine cheltuiesti putin si ii lasi sa fure la bac si gata, ai scolit poporul - ca doar daca-s prosti, is si usor de condus!)

$1 scrie:$2- schimbare esentiala a programelor scolare si, mai ales a metodelor de predare, cum am mai spus la inceput mare atentie la :
- ce predam
- cum predam

si cine preda, si cui preda, si cat preda, si dupa ce soi de programa, si cu ce fel de structura a etapelor si examinarilor si multe alte intrebari
$1 scrie:$2 o ora de fizica sa zicem, sustinuta cu materiale gen Discovery...etc - intelegeti ce vreau sa spun

din etc nu se intelege decat ca in mintea ta exista o insiruire de emisiuni TV
Dupa parerea mea, studiul fizicii (si al oricarui alt obiect) din invatamantul preuniversitar ar trebui (pe langa formarea "culturii generale" si "gimnastica mintii") sa-l familiarizeze pe elev cu posibilitatea de a intelege (la un nivel pe care l-as numi "civilizat", cu trimitere limpede la anii acestia si la tehnologia care ne ajuta sa traim) tot ce intalneste intr-o viata obisnuita si sa-i permita sa-si descopere o vocatie/inclinatie pe care s-o poate urma intr-o cariera si/sau in invatamantul superior
$1 scrie:$2 subiecte unice pe tara la toate tezele, in toti anii - inclusiv gimnaziali , cu supraveghere "agresiva" - in felul asta constientizam adevarata valoare - si abea apoi poti sa ai pretentia sa integrezi notele din toti anii in admiterea in licee / facultati etc

Examinarea (la orice etapa) ar trebui sa fie, intr-adevar, riguroasa; daca e sa ne gandim la notele si mediile acumulate in cate 4 ani de scoala (gimnaziu si liceu) care conteaza (substantial) la admiterea in atapa urmatoare, atunci ar trebui ca examinarile sa fie, de asemenea, cu subiect unic pe tara, chiar la fiecare teza semestriala, nu? si supravegherea videao sa fie la fel de banala ca prezenta profesorului in clasa (adica eu nu m-as opune ca fiecare clasa sa aiba o camera care sa inregistreze - tot anul scolar, zi de zi! - tot ce misca, iar inregistrarile sa fie stocate cativa ani - s-ar termina tentatia de furat si de blat - si din partea elevului, si din partea profesorului/supraveghetorului; iar daca s-a plange cineva de lipsa "intimitatii" - sa fim seriosi, cine si ce ar avea de ascuns, intr-o scoala?)
$1 scrie:$2- scoala trebuie sa te invete ce e aia competitivitate... la noi te invata cum sa fentezi (e valabil si pentru facultate, la fel de abstracta si asta...dar deja asta e un alt episod)

Da: scoala (de fapt, sistemul: familie, scoala, televiziune, institutii de stat etc) ar trebui sa ne invete sa cultivam valorile si performanta.

(citatul pe care l-am folosit a fost luat cam la intamplare, si n-am nimic cu autorul ideilor pe care le-am luat in discutie)

si inca ceva:
$1 scrie:$2sarescu a resusit sa se exprime mai concret in ceea ce priveste rezultatele astea, si anume : " Copiii astia au avut de la cine invata "

da!

06 Iul 2011, 19:33

@temir : inteleg ca nu ai nimic cu autorul - ma rog, incerc sa fac abstractie de faptul ca pe alocuri te pronunti ca am scris prostii si ca nu gandesc ce vorbesc - cred insa ca nu prea ai citit cu atentie ceea ce am scris eu

pe de o parte ma contrazici... ca apoi sa-mi dai dreptate (de exemplu aceeasi treaba am zis-o si eu apropos de numarul de elevi la clasa - problema este ca, daca numarul de elevi scade sub X se desfiinteaza catedra - adica nu poti lasa repetenti - deci... sunt in asentiment cu ceea ce ai spus tu, nu era necesar sa spui ca am spus prostii, trebuia doar sa citesti cu atentie ! )

ma tot racaie ca (va-ti) v-ati sesizat cu chestia asta cu exemplul pe care l-am dat referitor la mesajele subliminale... mai fratilor, chiar nu se intelege - e un exemplu (celelalte chestii subliminale le-ai enumerat si tu mai departe - pot spune si ca majoritatea desenelor animate contin foarte multa violenta etc) - normal ca sunt multe alte chestii nenorocite ca intoxica mintea copiilor

- si NU , referirea asta obsesiva la SEX pe media NU este in regula, nici pentru copii, nici pentru altii -si chiar nu vreau sa discutam aici pe acest subiect (si sper sa nu inceapa careva cu cine stie ce caracterizari pe aici) =))

uite ce-mi spunea un profesor foarte aproape de pensie (generatia strong :) ) : elevii/copiii din ziua de azi s-au maturizat sexual cu mult inainte de a se maturiza psihic - si asta e foarte rau !!!!

si... inca ceva : eu mi-am expus niste pareri - asta nu inseamna ca eu detin adevarul absolut asa ca daca pun un etc pot spera ca unii inteleg dincolo de aceasta alocutiune si altii sunt foarte bine veniti sa expliciteze - e un forum liber :)

PS : din acel etc la care faci referire NU ar trebui sa se inteleaga doar asta;

intr-un post viitor o sa va dau un exemplu despre o metoda de predare pe care am vazut-o la un prof de-al meu... nimic OZN-istic, foarte firesc... dar asta doar daca mai e cineva interesat de subiect :D - adica dupa publicitate =))
Ultima oară modificat de DanielArdelian2 pe 06 Iul 2011, 20:11, modificat 1 dată în total.
Motiv: Corecturi "academice"

06 Iul 2011, 20:04

Invatamantul e in fundul gropii de foarte mult timp (de mai bine de 20 de ani), dar nu s-a sesizat nimeni pentru ca a fost mascat prin fraudare si tratamente diferentiate (aplicate din 'mila' de profesorilor supraveghetori la liceele slabe sau din lipsa de fonduri a consiliilor judetene pentru camere de monitorizare video). Sa nu fim naivi, daca vom compara gradul de pregatire al elevilor de clasa a XII-a de anul acesta cu cel din 2009, nu vom gasi diferente foarte mari, in timp ce promovabilitatea a scazut la jumatate. Si atunci, ca si acum, sunt aceeasi vinovati - dar atunci nu era o problema, pentru ca toti si-au vazut plozii cu BAC-ul luat.

Supravegherea stricta a BAC-ului inseamna, de fapt, respect fata de munca de pregatire pentru acest examen si fata de cei care au muncit pentru nota obtinuta.

06 Iul 2011, 20:09

$1 scrie:$2unt multe alte chestii nenorocite ca intoxica mintea copiilor

Auzi, ia lasa tu copilul meu in pace si vezi-ti tu de ai tai. Al meu nu are nevoie sa-i spui tocmai tu ce sa vada si ce sa nu vada la televizor, ok?

(1) Odata ce a fost lansata cenzura "pentru binele copiilor", sunt foarte mari sansele ca acest instrument sa fie folosit si pentru alte scopuri daunatoare societatii si libertatilor individuale. Riscul ca puterea de a cenzura sa cada pe maini rau-voitoare este mult prea mare. Libertatea si democratia nu inseamna doar "pace si prietenie" ci au si dezavantaje pe care trebuie sa ti le asumi.

(2) Daca sexul sau desenele animate cu violenta ar fi cenzurate, sa vezi ce piata neagra o sa infloreasca cu trafic de filme cu sex si desene animate. Si atunci, ce-ai rezolvat?

Cu riscul de a fi banal si previzibil, vezi cat de mult a ajutat Prohibitia din 1920-1933 in SUA.

$1 scrie:$2levii/copiii din ziua de azi [...] e foarte rau !!!!

Intotdeauna generatia mai in varsta va gasi nod in papura pentru generatia mai tanara. Eternul conflict intre generatii si alte alea...

06 Iul 2011, 20:22

$1 scrie:$2e ce? sexul este bun, este natural;

... si nici nu ingrasa, as completa. Apropo, ati vazut cati adolescenti supraponderali avem? Si aici in mod clar nu putem da vina pe Boc, profesori sau recenta eclipsa de luna.Familia romaneasca, privita ca institutie sociala, ar trebui sa intre in insolventa.

Ca un paradox, se pare ca erau mai buni copiii facuti cand avortul era interzis. Nici macar la nivelul asta nu reusim sa selectam valorile?!? :-t

06 Iul 2011, 22:10

[quote="TOTALSENDER,936555 cred insa ca nu prea ai citit cu atentie ceea ce am scris eu[/quote]
Ne bagam?

$1 scrie:$2apropos de numarul de elevi la clasa - problema este ca, daca numarul de elevi scade sub X se desfiinteaza catedra - adica nu poti lasa repetenti

Pai si de ce ar trebui sa culpabilizezi profesorimea si sa suspectezi ca de teama sa nu ramana fara elevi trece toata loaza?
$1 scrie:$2unt in asentiment cu ceea ce ai spus tu

Care nu poate sa fie decat bine.

$1 scrie:$2hestia asta cu exemplul pe care l-am dat referitor la mesajele subliminale

Nu sunt foarte informat in domeniu, dar am ramas (candva) cu impresia ca este interzisa inserarea de informatie subliminala - ma insel?
$1 scrie:$2ormal ca sunt multe alte chestii nenorocite ca intoxica mintea copiilor

Eu m-as ingrijora in primul rand de intoxicarea mintii adultului (ca sa fiu mai limpede: mintea alegatorului).
$1 scrie:$2i NU , referirea asta obsesiva la SEX pe media NU este in regula, nici pentru copii, nici pentru altii -si chiar nu vreau sa discutam aici pe acest subiect (si sper sa nu inceapa careva cu cine stie ce caracterizari pe aici) =))

Sexul vinde, asta explica tot; prostia este ca se permite comerciantului sa se foloseasca de sex ca sa-si promoveze produsele, prostia este ca acceptam; o alta prostie ar fi puritanismul, dar parca n-as insista acuma pe asta.
$1 scrie:$2elevii/copiii din ziua de azi s-au maturizat sexual cu mult inainte de a se maturiza psihic - si asta e foarte rau !!!!

Pe ce te bazezi? si cum ai defini tu maturitatea psihica, si ce intelegi prin maturitate sexuala? ca am impresia ca nu inteleg ce ai vrut sa zici.
$1 scrie:$2i... inca ceva : eu mi-am expus niste pareri - asta nu inseamna ca eu detin adevarul absolut asa ca daca pun un etc

Nu mai fi asa de suparacios, mai ales ca am spus limpede ca n-am nimic cu tine si ca am folosit doar ideile scrise de tine ca baza de hodorogeala, atata!
$1 scrie:$2upravegherea stricta a BAC-ului inseamna, de fapt, respect fata de munca de pregatire pentru acest examen si fata de cei care au muncit pentru nota obtinuta.

De acord; as intelege sa se simta jigniti niste oameni care n-au mintit si n-au furat un capat de ata, in toata viata lor - dar noi? noi suntem printre cele mai corupte natii de pe pamantul acesta, de ce sa ne mai oparim atata?

$1 scrie:$2data ce a fost lansata cenzura "pentru binele copiilor", sunt foarte mari sansele ca acest instrument sa fie folosit si pentru alte scopuri daunatoare societatii si libertatilor individuale.

Cenzura (si cam orice alt soi de prohibitie) este proasta prin definitie.

$1 scrie:$2ntotdeauna generatia mai in varsta va gasi nod in papura pentru generatia mai tanara. Eternul conflict intre generatii si alte alea...

Eterna ciuda otravita, eterna pofta de a obliga si/sau interzice. Ma plictisesc parintii care nu se descurca sa "educe" decat prin constrangere (care, in acest punct, se aseamana cu agresiunea).
$1 scrie:$2se pare ca erau mai buni copiii facuti cand avortul era interzis. Nici macar la nivelul asta nu reusim sa selectam valorile?!?

N-am prins ideea cu selectatul. Cealalta parte (copiii mai buni cand avortul era interzis) face parte din alt sistem - mult prea diferit ca sa suporte comparatie.

06 Iul 2011, 22:22

http://www.realitatea.net/foto_1162444_ ... .html#foto
(4 pagini, a 5-a nu se pune).

06 Iul 2011, 22:27

Pai simplu cu selectatul. Care ii pastram si care ii aruncam. Pana acum ne-a iesit pe dos.
OK, recunosc, era o mostra de umor negru.

$1 scrie:$2Nu sunt foarte informat in domeniu, dar am ramas (candva) cu impresia ca este interzisa inserarea de informatie subliminala - ma insel?

Nu te inseli. Dar romanul care sta gura-casca la OTV 6 ore pe zi nu va recunoaste ca l-a tampit nivelul emisiunilor vizionate, trebuie sa fie un motiv ascuns pentru care nu-si poate lua gandul de la Zavoranca sau de la Columbeanca... sigur i-au transmis ceva astia pe subliminal!

06 Iul 2011, 22:30

$1 scrie:$2ar romanul care sta gura-casca la OTV 6 ore pe zi nu va recunoaste ca l-a tampit nivelul emisiunilor vizionate, trebuie sa fie un motiv ascuns pentru care nu-si poate lua gandul de la Zavoranca sau de la Columbeanca... sigur i-au transmis ceva astia pe subliminal!

(cu mentiunea ca nu l-a tampit nimeni, ci si-a cerut si consumat singurel portia de prostogen)
Ai o bere.
Răspunde