Discutii libere/forum

Inmatriculari in Bulgaria

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Inmatriculari pe Bulgaria

Mesajde toxicristi » 16 Aug 2011, 19:13

Are relavanta doar in sensul in care termenul de inmatriculare a masinii nu poate fi mai mic decat termenul de schimbare a domiciliului.

Iar de faptul ca societatile de asigurare din Bulgaria depagubesc cu intarziere sau nu depasgubesc nu sunt vinovatii cei care le inmatriculeaza in Bulgaria. Nu mai mult decat cei care isi fac RCA la Carpatica, avand stiinta de istoricul firmei.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Mihai L » 16 Aug 2011, 19:19

In cazul nostru proprietarul nu-si schimba domiciliul, doar imprumuta masina.
Pe termen nelimitat. :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde bogdanv » 17 Aug 2011, 09:51

e de vazut ce si cum, eu zic ca ei se refereau la faptul ca o masina cu numere straine nu poate sta pe teritoriul unei tari mai mult de 30 - 60 de zile adunate.

din cunostintele mele, in anglia, nu poti sta cu o masina inmatriculata in alt stat mai multe de 12 luni de la prima intrare cu exceptia masinilor de transport marfuri. cumnatul meu a fost nevoit sa isi aduca masina in tara inainte de expirarea celor 12 luni si nu mai poate intra acolo cu aceasta masina decit daca o inmatriculeaza intr-un anumit termen. amenda este destul de mare.
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde Mihai L » 17 Aug 2011, 10:53

Cu alte cuvinte, se poate si fara sa fie socotita discriminare... :D
=D>
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde toxicristi » 17 Aug 2011, 11:07

Eu zic ca nu se vor schimba regulile conventiilor internationale doar pentru ca asiguratorii dintr-o tara au probleme cu plata despagubirilor.
toxicristi

Mesajde adispan » 17 Aug 2011, 11:39

daca am avea si noi sistemul de camere rutiere si radare din anglia si ar veni portareii sa iti ia masina daca nu platesti amenda care iti vine prin posta, mai ca as fi si io de acord cu "discriminarea" asta

pana atunci, n-au decat sa faca asa englezii, la noi cauza circulatiei masinilor cu alt numar decat ro e alta decat circulatia masinilor cu alt numar decat uk la ei
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde mariusm » 22 Aug 2011, 18:08

The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde O'neill » 23 Aug 2011, 14:58

O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Mesajde adispan » 23 Aug 2011, 18:24

astia o tin tare pe a lor
si mai inventeaza si alte timpenii precum amenda in functie de valoarea masinii
adispan

Mesajde bogdanv » 23 Aug 2011, 22:06

deci e pe vine chestiunea...
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde toxicristi » 24 Aug 2011, 11:21

si asa o sa si ramana
toxicristi

Mesajde adicristea » 24 Aug 2011, 11:29

Personal, mi se pare o idee buna. Pana acum am avut norocul (sau inspiratia) sa nu am de-a face cu masinile inmatriculate in Bulgaria. Dar problema e ca la noi se cumpara cele mai cazute "carute" si se platesc asigurari modeste (daca se platesc), iar in caz de accident CASCO rules.

Ca tot a zis ceva bogdanv de Anglia: acolo, daca muncesti, trebuie sa platesti asigurare din prima zi daca masina are ca proprietar o persoana fizica; daca e pe firma (cum e cazul celor de la leasing), ai 6 luni. Nu stiu exact ce se intampla pentru tranzit, dar daca nu ma insel, e ceva de genul 3 luni (atat e si viza).

PS. Sper sa nu fi spus prostii, stiu asta de la un englez, nu am citit-o pe vreun site.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde otheitis » 25 Aug 2011, 22:02

Sal, eu sunt cetaten Grec si pot sa va spun ca in Grecia poti sa circuli cu masina inmatriculata in alt stat maximum 6 luni pe an.Asta lucru este valabil pina acuma.Daca doresti sa inmatriculezi masina in Grecia daca este Euro 3,2 sau non euro nici macar nu merita,si asta din cauza ca calcularea de taxa de inmatriculare ajunge la 55-60% din valoarea masini (care a costat ca noua) dupa ce a fost diminuat un procent pt fiecare an de vechime.Concluzia este ca daca ai cumparat o masina second hand care este Euro 3 si a fost cumparata cu 2500-3000 de euro ai mare posibilitate sa platesti taxa in jurul de 2000-2500 de euro.Pt masini Euro 4 si sus taxa este foarte mica din cauza taxa coboare de la 55-60% la 14-16%.Acuma daca intri in Grecia cu masina inmatriculata in alt stat poti sa stai legal 6 luni pe an sau poti sa iei pe riscul si sa stai si 2-3 ani dar daca o data esti controlat exista riscul sa platesti o amenda foarte mare (poate ajunge valoare de masina) iar masina sa fie confiscata din stat.

*hotarire daca masina ta este Euro 4 sau Euro 3 sau 2 nu este treaba lui RAR grecesc dar vama grecesc are un catalog cu toate masinile care au fost produce si vede cu ce Euro a fost motorul masinei cind a circulat pt prima data.
otheitis
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 1,4 (Facelift)

Mesajde PH3N0M3N » 26 Aug 2011, 00:51

^Adica, practic, daca vrei o masina, tre' sa ai minim 5000-6000 Euro, nu? Daca nu, iti iei bicicleta...
Mda... cea mai idioata mentalitate, daca e asa!
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde TOTALSENDER » 26 Aug 2011, 08:21

mai baieti, ca sa reluam ideea

vrem sa mergem cu masinile, sa traim in orase ? Pai avem nevoie de drumuri, trotuare, spatii verzi - asta inseamna bani, adica impozite !

Impozitele trebuiesc platite de oameni, adica de noi ! De ce trebuie sa fie unii mai jmecheri ca altii? Si eu mi-as dori un seria 5 sau 3 dar nu mi-l permit. Nu mi-l permit in conditiile actuale, nu-l cumpar si gata !

Practic, banii pentru stat sunt pentru noi ! Pacaleste unul statul roman e ca si cum m-ar pacali pe mine !
Deci, cei ce jmechersc taxa in felul asta, pacalind statul roman, practic, ma pacalesc pe mine !

Punct !
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde adispan » 26 Aug 2011, 08:40

ce punct?
niciun punct :)

nu fraiereste nimeni pe nimeni; am dreptul, in contextul legal si al conditiilor socio-economice in care traiesc, sa imi caut bunastarea cat mai bine pot

nu incalc nicio lege
nu fraudez nimic
nu smecheresc pe nimeni

imi cumpar legal o masina, o inmatriculez legal pe numele cui imi permite legea, si circul cu masina legal platind ce e de platit acolo unde e ceva de platit; daca procedand astfel imi realizez bunastarea la care sunt indreptatit in societatea de azi, asa fac !

daca cineva imi restrange niste libertati, pe care eu le pot gasi in alta parte, de ce sa nu ma duc acolo?

am recuperat o suma foarte mare de bani in baza unui contract comercial, de peste 1 an; i-am dat in judecata; poate o sa intre in faliment (daca o sa castig) si o sa ajunga pe drumuri 30 angajati de la firma aia, si nici statu nu o sa mai incaseze nush c taxe si impozite si contributii CAS de pe urma lor

vreti sa ii chem la masa? sa le platesc ratele la banca?
adispan

Mesajde adicristea » 26 Aug 2011, 09:15

$1 scrie:$2
daca cineva imi restrange niste libertati, pe care eu le pot gasi in alta parte, de ce sa nu ma duc acolo?

In contextul cu inmatricularea, intrebarea de mai sus nu e tocmai corect formulata. Asta pentru ca aici nu esti constrans, dar platesti mai mult, asta e singura diferenta. Iar in momentul in care nu vei mai avea voie sa circuli decat 90 de zile cu numere de Bulgaria, este fix aceeasi situatie, nu iti este constransa nici o libertate, ai de ales: intri in legalitate sau suferi consecintele, nu crezi? :)
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde adispan » 26 Aug 2011, 09:49

ba da
imi e restrictionata libertatea de circulatie; ma rog, nu mie, ci masinii unui cetatean bulgar pe care o conduc eu

inteleg sa se instituie o taxa, dar nu sa mi se limiteze la 90 zile dreptul de circulatie

si sa nu uitam ca toata povestea se naste din taxa noastra aberanta de inmatriculare, nu din faptu ca masinile pe bg au nush ce ciunga in par si de aia sa circule numai 90 zile
adispan

Mesajde TOTALSENDER » 26 Aug 2011, 11:46

Stai cu masina in aceeasi parcare ca si mine? Parcarea aia din ce bani e facuta? Cu banii pe care ii dai bulgarilor?

Eu platesc... Tu de ce nu platesti?

Mergi zi de zi pe drumul pentru care eu platesc? Tu de ce nu platesti ca si mine?

A, ca si mie mi se pare aberant de mare taxa aia... asta e.

Dar repet, nu-mi permit BME seria5 din 97... pai nu-mi iau...

Hai sa zic, fara punct de data asta. :D
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde forbidden27 » 26 Aug 2011, 12:50

$1 scrie:$2a da
imi e restrictionata libertatea de circulatie; ma rog, nu mie, ci masinii unui cetatean bulgar pe care o conduc eu
Nu esti restrictionat cu nimic, ai termen 3 luni dupa care trebuie sa intri in legalitate. In tarile europene daca esti cetatean strain, stai in tara respectiva mai mult de 6 luni si conduci o masina inmatriculata in tara ta de bastina esti obligat sa inmatriculezi masina in tara unde stai. http://www.clubopel.com/link.php?url=ht ... dex_en.htm

inteleg sa se instituie o taxa, dar nu sa mi se limiteze la 90 zile dreptul de circulatie

si sa nu uitam ca toata povestea se naste din taxa noastra aberanta de inmatriculare, nu din faptu ca masinile pe bg au nush ce ciunga in par si de aia sa circule numai 90 zile
taxa de poluare nu este mare pentru masini, e mare pentru cazane.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde swen_cta » 26 Aug 2011, 12:55

Chiar crezi ca soferii de masini Bg au subminat economia Ro???Din cauza asta o ducem rau, ca nu am platit noi taxe? :)).De ce toata lumea incepe cu : si-a luat benveu da nu are ce manca!!!Da e problema ta?vine sa iti ceara tie bani de benzina si de mancare??Mai oameni buni..Ceausescu a cazut..nu mai traim in comunism sa dam cu ciripelu in stanga si dreapta ca ala de da cu sapa si-a cumparat dacie galbena.Fiecare se descurca asa cum poate, unii mai bine, unii mai putin bine.

Pheno a cumparat masina din Bg cu o suma ce ajunge la jumate la cat am platit eu pe aceasi masina in Ro.Pai nu eu am fost prost ca am aruncat 3000 euro pe fereastra??

Am cumparat si eu un @cazan@ Golf 4 99 motor de 1.8 20v 125 cai 140.000 km , masina venita din Germania in Bulgaria, pe trailer, cu numere de TZOLL, cu niste dotari modeste:
alarma perimetrala din fabrica , 4 airbag-uri, jenti de al, scaune recaro, 4 geamuri electrice, ABS,ASR,Climatronic,volan piele ,cheie cu telecomanda , torpedo cu racire, etc...si am dat pe el 5200 eur cu tot cu inscriere BG{ acum 3 ani} in conditiile in care la noi in tara era , acelasi model si dotari, 7500 eur neinscris.Am schimbat la el discuri si placute, distributia si gumele si senzorul de turatie.Pai nu este normal sa alegi unde este mai bine?De ce sa platesc mai mult ??Sau hai sa o luam asa: Ok, dam legea , toata lumea imatriculeaza masinile de Bg in Ro , platim taxele aferente de mii de euro.Apoi...asteptam sa faca drumuri si autostrazi.Se vor face ....cum se tot fac de 10 ani incoace.Stiu ca cea ce scriu aici nu se cheama patriotism..dar parca m-am saturat si eu de atatea p...i..in c..Noi facem sacrificii si pe mai mari ii doare la basca.
Legat de asigurari, nici cele romanesti nu platesc, eu am stat vreo 2 luni sa recuperez o paguba de 500 lei.

Scuze daca scriu cu greseli dar avand in vedere ca vorbesc si scriu in 3 limbi straine aproape simultan zi de zi uneori mai uit sa @comut corect@ pe romana.
Respectele mele!
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Maşina: FORD PUMA 1.4 16V 2000
VIN: WFOCXXGAECYB80577

Mesajde adispan » 26 Aug 2011, 14:17

daca am masina cu nr de bg nu platesc in ro?
platesc !
- accizele din benzina
- vigneta (daca e cazul)
- taxa de pod la cernavoda (daca e cazul)

ce mai vreti sa platesc? impozit si rca platesc la bulgari, si taxa de inmatriculare tot la ei; daca asa imi iese mie bunastarea, ce vreti sa fac?

faptu ca la altii dupa 3 / 6 / 9 luni de zile te obliga sa inmatriculezi masina acolo nu e un argument pt mine ca sa facem si noi ca ei
adispan

Mesajde otheitis » 26 Aug 2011, 14:27

$1 scrie:$2Adica, practic, daca vrei o masina, tre' sa ai minim 5000-6000 Euro, nu? Daca nu, iti iei bicicleta...

Nu! Poti sa gasesti masinile second hand in Grecia cu pret intre 3000-4000 de Euro inmatriculate in Grecia cu vechime maximum 5 ani.Si asta din cauza de criza mare si din impozite, foarte multe oameni au vindut pe masinile lor sau au fost confiscate din bancile.In Grecia daca ai de exemplu un salariu de 1300 de Euro pe luna nu poti sa cumpari o masina care costa de exemplu 35000-40000 de euro.Si asta din cauza ca fiscul vine si te verifica si spune cu salariu care ai nu faci fata sa cumpari o masina asa de scumpa,si concluzia lor este ca ai venituri care nu declari si esti taxat pt venituri care trebuie sa ai ca sa cumpari o masina de 35000-40000 de euro si nu pt venituri care declari adica 15000 de euro pe an.Ca sa fiu mai clar nu se poate un tigan care traieste cu ajutor social din stat la noi sa circula cu o masina care valoreaza 40-50 de mii de Euro.In general oameni care circula cu masini foarte scumpe au venituri mari care sunt si declarate oficial.
otheitis
Ford Freak

Mesajde adispan » 26 Aug 2011, 14:49

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Adica, practic, daca vrei o masina, tre' sa ai minim 5000-6000 Euro, nu? Daca nu, iti iei bicicleta...

Nu! Poti sa gasesti masinile second hand in Grecia cu pret intre 3000-4000 de Euro inmatriculate in Grecia cu vechime maximum 5 ani......

sa zicem ca sunt grec si NU VREAU masina din asta; vreau masina din germania veche de 10 ani, extra-full, de ce sa imi cumpar masina de la alt grec?
adispan

Mesajde adicristea » 26 Aug 2011, 15:07

Pai poti s-o cumperi si platesti taxele.

Asa si eu vreau Ford Focus Full Option sub 10.000€, doar ca nu se poate :).
Imagine
adicristea

Mesajde adispan » 26 Aug 2011, 18:14

pai sigur ca o cumpar si platesc taxe, insa colegu otheitis :) imi dadea exemplu ca in grecia gasesc masini de cumparat de la greci (daca as fi grec); insa la greci taxa de prima inmatriculare sau cum s-o numi la ei e altfel decat la noi, si atunci grecii nu fug sa-si inmatriculeze masinile mai vechi in bg
adispan

Mesajde Mihai L » 26 Aug 2011, 18:31

Adi, omiti un singur lucru: masina inmatriculata in Bulgaria NU este oficial a ta. Ti-e clar ca nu o poti pune gaj la banca, de exemplu, nu? :D

Legat de bunastare... la fel de bine as putea intreba de ce sa muncesc in loc sa fur? Nu cumva mi se blocheaza libera alegere daca sunt pedepsit ulterior??? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde adispan » 26 Aug 2011, 20:59

pai n-o pun gaj la banca, ce sa fac
sau vb cu bulgaru sa ia el credit, si sa o gajeze el in bulgaria; in fine, ipotetic vorbind

furtul e una, bunastarea in conditii legale e altceva, nu cred ca pot fi puse pe acelasi plan de comparatie

vad ca tot dati exemple de cum e la altii, si incep sa ma intreb care-i vax-ul cu libertatea asta de miscare in UE ... liber liber, da' nu mai liber de 90 zile in ro, 60 zile in de ... un fel de "radem glumim da' nu parasim incinta ..."
adispan

Mesajde Mihai L » 26 Aug 2011, 21:51

Deci este sau nu este bunul tau? Ca daca este dar nu prea parca nu suna legal, nu? =))

Bunastarea in conditii legale... hmmm, deci tu zici ca daca cumperi o masina pe numele bulgarului, pe banii tai, este ceva legal...??? =))
Pai tot legal este sa faci un drogat de pe strada administratorul a zeci/sute de firme prin care sa pagubesti alti comercianti. Am dreptate?

Si acum ma gandesc la alta chestie: la greci e asa, la nemti/austrieci e asa, la englezi e asa... Oare nu la noi e prost inteleasa libertatea? Apropo, tot la noi unde iahturile nu sunt socotite produse de lux :-"
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde otheitis » 26 Aug 2011, 22:40

Idea este ca guvernul Romaniei nu a explicat cum sta treaba cu libertate de circulatie la oameni si bunuri in UE.Dar a lasat pe impresia (poate asa a fost mai bine pt Guvernul atunci ) ca din moment care Romania intra in UE poate fiecare sa face ce vrea .In principiu ai voie sa calatoresti in orice stat UE (inclus Norvegia si Elvetia) pt o perioada maximum de 3 luni.Dupa ce trece termen de 3 luni ai pe obligatie sa mergi la politie la stat unde ai stat 3 luni si 1 o zi si sa te registrezi.Asta inseamna ca trebuie sa ai undeva sa stai (contract de inchiriere sau contract de cumparare de casa,sau cineva care sa declara ca da voie la tine sa stai acasa la el),dovada ca ai venituri suficiente ca sa traiesti (un job acolo,o firma,depozit la banca etc)si asigurare medicala (card european din statul care ai origine sau esti obligat sa te inscrii la o casa de sanatate ale lor)Dupa ce iei pe act ca esti registrat ca cetaten strain acolo ai pe obligatie sa schimbi pe permis de conducere in maximum 6 luni din moment care esti registrat oficial (daca nu faci asta lucru statul are voie sa te amendeze) sa fel se intimpla si cu inmatriculare de masina care poate ai.Acuma procedura corecta daca vrei sa inmatriculezi o masina in Bulgaria este sa mergi acolo si sa faci toate procedura de mai sus si masina o sa fie inmatriculata in Bulgaria in numele tau,asa in caz de acident daca nu ai RCA raspunzi tu,in caz care masina nu are ITP raspunzi tu,in caz ca masina este radiata iar tu circuli cu ea raspunzi tu.Romanul smecher se gindeste asa, lasa pun pe Bulgarul la mijloc conduc eu pe masina si pt orice prostie care fac raspunde Bulgarul sau mai corect lasam pe amaritul care am acidentat sa sparge capul lui pina sa gaseste o solutia sa fie desbagubit.Si asta din cauza ca Bulgarul poate a radiat pe masina,poate a renuntat la asigurare etc etc.Parerea mea este ca statul Roman incearca sa stopeze asta fenomen cu masinile inmatriculate in Bulgaria la numele unui Bulgar si conduse in Romania de tot feluri de dubiosi oameni care circula cu sabie,bastoane de baseball etc.
otheitis
Ford Freak

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum