Totul despre membri

Noul meu LEASING .... TITANIUM FOCUS, 2.0 WAGON by FORD

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Noul meu LEASING .... TITANIUM FOCUS, 2.0 WAGON by FORD

Mesajde hyp3rion » 27 Sep 2011, 19:52

Ei dragii mei uite-ma si pe mine pe aici dupa nenumarate incercari, probari si asteptari

Cum a inceput totul

Ca-ntr-o poveste de dragoste, inceputurile isi au radacinile la-nceputul primaverii lui 2011. Vremea se-ncalzea usor da sigur, hormonii incepeau sa-si dea in pepeni iar gandurile mele incepeau sa zburde pe noi culmi ale tehnologiei auto. Bine-nteles ca habar n-aveam ce-nseamna "masina noua" iar numele de FORD nu-mi spunea nimic. Jinduiam dupa o masina confortabila pina-n 10-12.000 eur SH evident. Citroenul C5 din 2007 imi facea avan cu ochiul ei codat, insa ofertele rezonabile se lasau asteptate destul de mult. Masini peste 100.000 km nu acceptam, lovite nici atata, iar de cele aduse din afara nici sa nu aud ...deh fitele ma copleseau ..erau totusi 10.000 eur ce drac :).

De unde FORD

Si uite asa trecura deja vreo 3 luni tot uitandu-ma, tot incercand pe ele, pina am ajuns la concluzia ca nu ofertele erau de vina, ci banii prea putini ptr. o masina buna. Intre timp al meu amic din CJ incepea sa-si dea in pepeni cu masina lui de servici un Focus 2007 amarat ca vai de el, un benzinar de 90 cai parca. D-nule masina buna, masina fiabila... imi bauna in fiecare zi ce masini face FORD, ce confort, ce fiabilitate , ce mai ..masina perfecta (din punctul lui de vedere). Si uite asa gama de masini incepea sa se diversifice incluzand si Mondeo 2007-2008 cat si pentru prima data Focus break.... musai dotat pina-n grila de radiator.
Trebuie sa recunosc ca inainte eram adeptul doar a masinilor sedan insa acum break-ul pare mai ok :).

Cautarea si .... -ntalnirea

Ajunsesem la mijlocul verii si deja eram obosit de la atata cautare .... incepusem sa plusez urat la bani (16-17k euro) conditii eliminatorii masini mai noi de 2008, musai xenoane, musai pilot automat,musai pina-n 50k km, musai cumparate din reprezentante din Romania, musai, musai musai.
Gama ajunsese de la Megane, 407, C5, pina la Avensis, Accord si Superb. Avusesem cateva tentive (deja trimisesm un dosar spre aprobare) ptr. un Superb din 2009 la care renuntasem in ultima secunda ptr. simplu fapt ca nu avea comenzi pe volan. Mi se pare o aberatie sa dai 25k pe o masina SH si sa nu te bucuri nici macar de niste amarate de comenzi pe buton.
Intre timp plictisit ca nu gasisem nimic.... dar absolut nimic ce sa-mi convina (ba avea km multi, prea avea o culoare naspa, ba nu avea bordul pe gustul meu ..etc etc) incoltise incet dar sigur ideea de masina noua. Al dracului idee ...in doar 3 zile visam doar masini noi..secondul parca era o amintire trista. Incepusem sa bat reprezentantele strangeam oferte de pret, discount-urile.... le visam si noaptea. Dimineata ma trezeam transpirat de la atatea optiuni, dotari si preturi. Si uite-asa cei de la RMB din Oradea m-au agatat ...dar de ce iei un MOndeo vechi din 2008 ..uite avem noul Focus masina misto (nimic de comentat) mai dam si un discount ..facem noi sa fie bine. Ei ..dragii mei in aceeasi zi am si venit acasa sa-mi cont pe clubford si sa citesc frenetic totul despre noul Focus..Intre timp am mai dat si niste drive-test-uri cu ecoboostu si diselu si deja noul focus se prefigura tot mai clar. Incepusem sa ma consolez ca nu am bani de noul Mondeo, Superb, C5 doar ca sa raman la Focus :D ...adevarul e ca nu am de unde scoate 34k euro in leasing ptr. o masina de clasa Superbului configurata cu ce aveam eu nevoie.

Alegerea mea si leasingul

Dupa ce m-am hotarat la Focus, totul a decurs extrem de repede ..singura dilema a fost ECOBOOST 150 hp sau 1.6 TDCI 115HP. Dupa ce m-am consolat cu ideea ca benzinarul de 150 cai nu se prea potriveste cu breaku ci cu sedanu sau hatchu, iar 1.6 TDCI e prea lenes am ramas la 2.0 TDCI 140 hp. Ar mai fi loc de inca o poveste mare, grasa si lata sa povestesc zizania care am bagat-o intre 2 dealeri ptr. a obtine cel mai bun pret dar asta poate altadata.

Asadar : Noul Focus versiunea Titanium, motor de 2.0, 140 hp, Durashift.
Optional : Pachet Vizibilitate - MFP 23
Pachet Iarna - MFP 3
Pachet Titanium 2 - MFP 16
Vopsea metalizata
Sistem de navigatie Sony -- Pachet ICE 92

Livrare pe contract : 60 zile
Pret final negociat si ras-negociat inclusiv cu promisiunea de spaga :)) ............... 19.800 EUR TVA inclus, avans 15% prin IMPULS leasing.

Vreau sa va spun totusi, ca acest pret poate fi coborat in momentul de fata cu cca. 300 EUR doar ca deja ma plictisisem de atata tiganie :). Mai jos de atat (19.500 EUR) in momentul de fata nici mama reprezentantelor nu ar putea da. Probabil prin Ianuarie - Februarie se va mai putea jongla vreo 600 EUR ca va fi foame mare ....doar ca nu mai vroiam sa astept atat.

Ei ..ma retrag acum sa beau o bere rece si mii de scuze ca v-am plictisit cu povestioara mea.... promit ca va voi tine updatati ... :).

P.S. Singura mea problema ramasa la masina e alegerea culorii ... sfaturile sunt binevenite.
FOCUS 3 ...... born in Nov. 2011
hyp3rion
Incepator

Maşina: dacia

Re: Noul meu LEASING .... TITANIUM FOCUS, 2.0 WAGON by FORD

Mesajde moro50 » 27 Sep 2011, 20:33

Frumoasa poveste, bun pretul, buna masina. Masina nu poate sa fie decat argintie (mondus silver sau cam asa ceva). Chiar am vazut azi un break argintiu si arata superb. Celelalte beneficii ale culorii, nu are rost sa le mai scriu pentru ca banuiesc ca le stie toata lumea.
Cat ai rata pe luna, cat e casco si pe cati ani e leasingul facut? E cu valoare reziduala sau fara?
FOCUS 2 - SEDAN; 2.0 TDCI - 136 CP.
moro50
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 2, 2.0 TDCI, 136 CP-SEDAN.

Mesajde hyp3rion » 27 Sep 2011, 21:09

Salut,

La partea de CASCO am avut de ales : 70 EUR la Alianz sau 80 EUR la BCR cu 6 luni gratis. Am preferat Alianz.
Rata e 261 EUR+ 10 eur (comision administrare) + TVA = 336.41 EUR / 5 ani.

La un calcul scurt in 5 ani de zile Impulse scoate 4.663 EUR profit :). Oricum sunt cei mai ieftini in momentul de fata 6.5%/an insa smecherii iti baga un comision de administrare de 10eur/luna. Se pare ca acest comision este atat de bine administrat ca nimeni nu a stiut sa-mi spuna in ce consta el si pentru ce e. Da nah ... c'est la vie.
Valoarea reziduala e nesemnificativa 1% ...198 EUR.

P.S. Ma gandeam la o culoare gen MARS RED sau MICASTONE .
hyp3rion
Incepator

Mesajde addy2002 » 27 Sep 2011, 22:05

in caz de revopsire (doamne fereste, nu-ti doresc), argintiu si galben sunt cele mai pretentioase culori.
addy2002
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta Ghia + imbunatatiri, 2005, 1.4 TDCI
VIN: WF0HXXGAJH5C02432

Mesajde Mlucian » 27 Sep 2011, 23:43

aoleo. salut stimate coleg oradean. big congrats pt achizitie..si pe mine ma paste in februarie-martie o poveste in genu :)). vroiam sa te intreb daca in pretu asta intra si cele 3 tichete remat? sau doar strict negocieri? in orice caz....ai obtinut un pret superb pt asa dotari/motorizare
Mlucian
Incepator

Maşina: ford focus 2007 . 1,4 16 v 80 hp

Mesajde silviupn69 » 28 Sep 2011, 00:19

Frumoasa povestioara ta. Asa am retrait si eu momente memorabile de prin toamna anului 2005.
Sa o porti sanatos si fara nici un eveniment rutier. ;)
Ford Mondeo
Ghia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI; 130CP

Mesajde hyp3rion » 28 Sep 2011, 08:54

$1 scrie:$2oleo. salut stimate coleg oradean. big congrats pt achizitie..si pe mine ma paste in februarie-martie o poveste in genu :)). vroiam sa te intreb daca in pretu asta intra si cele 3 tichete remat? sau doar strict negocieri? in orice caz....ai obtinut un pret superb pt asa dotari/motorizare

'Neata,

Masina am cumparat-o pe firma unde e mai complicat cu tichetele. (trebuie sa ai 3 masini pe firma sa le casezi si sa iei tichetele, iar eu sunt o firma mica mica care nu are masini). Pretul a fost obtinut prin negociere directa cu 2 dealeri :). Negocierea a durat cam 2 saptamani :D.
hyp3rion
Incepator

Mesajde shalimar189 » 28 Sep 2011, 11:33

Pai sa o stapanesti sanatos, sa ai grija de ea.La culoare, as opta pentru un negru eu personal.
shalimar189
Gold Member

Maşina: Focus&LandCruiser
VIN: 7mai1986FINALISTI

Mesajde Mlucian » 28 Sep 2011, 13:03

@ hyperion. 2 dealeri? noi parca avem doar unul singur in oradea :-? de ford ma refer. sau tu te referi la alta firma?:)
a da, si ca sa imi dau si eu cu parerea as alege(in special ca e combi) lunar sky
Mlucian
Incepator

Mesajde moro50 » 28 Sep 2011, 17:45

Dar mai sunt dealeri Ford si la Arad, Cluj-N, Tg-Mures, Zalau si probabil a avut cu cine sa negocieze.
moro50
1nsane Member

Mesajde Alen » 28 Sep 2011, 19:42

Felicitari pentru masina, s-o stapanesti sanatos !
Si eu as alege negru, eventual un albastru inchis (bleumarin), chiar daca sunt pretentioase.
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde hyp3rion » 28 Sep 2011, 20:28

Salutare,

Negocierea am facut-o cu dealerul din Oradea si cel din Arad.
Ca o parere personala, cel din Arad mi s-a parut un pic mai interesat si mai dornic sa vanda decat cei din Oradea. Poate e si datorita faptului ca nefiind din grupul RMB erau mai flexibili si mai rapizi in decizii. Oricum ii recomand pe ambii.

Referitor la culoare ... in curtea dealerului este un focus 3 break negru, dar nu arata bine. Nu stiu de ce, dar mi se pare ca nu-l prinde defel pe negru.
As vrea sa aleg intre alb, midnight sky, lunar sky, dark micastone sau mars red. Pe site-ul celor de la ford e o mare porcarie de marketing la capitolul culori.
hyp3rion
Incepator

Mesajde B0gd4n_r » 29 Sep 2011, 08:42

felicitari pentru masina :P sa pui poze cand o primesti, insa despre culoarea neagra, nu stiu cum sa-ti spun, dar din punctul meu de vedere, arata bine pe orice masina... sa nu mai vorbim daca ii pui folie, si niste jante mai deosebite, dar astea sunt gusturile mele, care difera de la om la om... :P
B0gd4n_r
1nsane Member

Maşina: BMW 520d M

Mesajde hyp3rion » 30 Sep 2011, 18:30

Hmmm.. la noi de ce nu e disponibila culoarea asta ? :-??
Fişiere ataşate
blue 2.jpg
blue 1.jpg
hyp3rion
Incepator

Mesajde Mlucian » 30 Sep 2011, 18:34

because acolo e usa market. au alte culori. si sincer mi se pare ne-europeana. daca era un albastru ca pe st era altceva:) albastru ala mi se pare chiar urat. ma rog gusturile* nu se discuta.
Mlucian
Incepator

Mesajde B0gd4n_r » 30 Sep 2011, 21:37

$1 scrie:$2mmm.. la noi de ce nu e disponibila culoarea asta ? :-??

mda...pacat, chiar e faina culoarea :)
B0gd4n_r
1nsane Member

Maşina: BMW 520d M

Mesajde Bilutza1 » 30 Sep 2011, 23:22

bine ai venit printre noi colegu´, felicitari pt alegerea facuta si sa o stapanesti mult si bine!! superba masinuta.

cat despre culoare cred ca cel mai important este sa-ti placa tie si sa nu dai atata importanta sfaturilor noastre :) incearca sa cauti pe net poze cu wagon-ul in toate culorile si vezi care te convinge cel mai mult.

sfatul meu dupa mai multe masini detinute + alte cateva de la munca este sa mergi pe ALB , eu momentan detin un mondeo mk3 alb si nu regret alegerea facuta iar pe viitor urmatoarea masina indiscutabil tot alba va fi , nici eu nu aveam o impresie buna despre culoarea asta , dar cu timpul incepi sa-ti dai seama cat este de practica , dar cum am precizat inainte cel mai important este sa-ti placa tie ca a ta va fi urmatorii ani! :)

Inca o data felicitari pt achizitie!
Cand iti numeri dusmanii,adauga-te si pe tine si nu incepe pedeapsa cu ceilalti.
Idealurile sunt ca stelele: s-ar putea sa nu le atingem niciodata , dar ne pot calauzi pasii in viata.
Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat. Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil
Bilutza1
Member

Maşina: MONDEO, 2003, 2.0TDCI, 130 Cp
VIN: INTOTDEAUNA00ROSU

Mesajde hyp3rion » 04 Oct 2011, 17:23

Hmm..alb nu stiu daca mai merge, ptr. ca s-a platit inclusiv ptr. vopsea metalizata.

Mi-ar place electric blue :) dar nu este. Cred ca va ramane intre MARS RED si DARK MICASTONE.
hyp3rion
Incepator

Mesajde dal3x » 11 Oct 2011, 10:12

Orice alegere ai face ....e foarte OK. Am vazut ambele culori si arata foarte bine !

Felicitari pt achizitie !
dal3x
HAOS Crew

Mesajde hyp3rion » 11 Oct 2011, 18:55

Cred ca tepele nu se vor sfarsi niciodata in Romania.

Azi am primit factura de avans in original desi ea fusese platita de 2 saptamani. Deci, celor de la Impuls le-a trebuit 14 zile ca sa mi-o trimita. (prevad ca o sa am probleme cu ei pe viitor).

Faza cea mai tare, in schimb, e faptul ca odata cu ea am mai primit o factura ce cuprinde 1 luna de Casco si RCA pe 1 an. Maine imi va face o deosebita placere :-t sa-i sun si sa-i intreb care e nr. de inmatriculare trecut in RCA. Nu de alta dar sufar de amnezie si nu-mi amintesc sa fi primit nici o masina pina acuma.
hyp3rion
Incepator

Mesajde S3tSpy » 11 Oct 2011, 19:16

Felicitari pentru alegere!
In legatura cu RCA, se poate face si fara nr de inmatriculare, asa ca stai linistit :) (parca se foloseste doar seria sasiului). Am eu o asemenea polita RCA facuta cand a trebuit sa trec masina de pe firma pe numele meu. (schimbare nr., preferential...etc)
S3tSpy
Member

Maşina: Ford Focus, 2007, 1.4 16V, 80HP, TrendStyle, benzina + GPL

Mesajde moro50 » 11 Oct 2011, 20:54

$1 scrie:$2red ca tepele nu se vor sfarsi niciodata in Romania.
Azi am primit factura de avans in original desi ea fusese platita de 2 saptamani. Deci, celor de la Impuls le-a trebuit 14 zile ca sa mi-o trimita. (prevad ca o sa am probleme cu ei pe viitor).
Faza cea mai tare, in schimb, e faptul ca odata cu ea am mai primit o factura ce cuprinde 1 luna de Casco si RCA pe 1 an. Maine imi va face o deosebita placere :-t sa-i sun si sa-i intreb care e nr. de inmatriculare trecut in RCA. Nu de alta dar sufar de amnezie si nu-mi amintesc sa fi primit nici o masina pina acuma.

Multi au avut probleme cu Impuls Leasing. RCA-ul este facut pe VIN, nu trebuie neaparat numarul. Mai nasol daca nu le-ai dat nici VIN-ul. :)) Si eu am lucrat cu ei dar nu am avut probleme, doar ca plateam in avans fara sa astept facturile lor si la sfarsit am platit ultimele 2 rate si am stat pe capul lor sa-mi pregateasca toate actele ca sa nu ma trezesc ca stau cu masina pe dreapta fara numere. Pana o sa-ti vina masina mai platesti 2-3 rate.
moro50
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 11 Oct 2011, 22:50

N-o sa ai pb cu impuls leasing. Sunt ok, oamenii.

Eu tocmai am terminat leasingul dupa 4 ani si nu am avut pb.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde hyp3rion » 12 Oct 2011, 19:26

$1 scrie:$2CA-ul este facut pe VIN, nu trebuie neaparat numarul. Mai nasol daca nu le-ai dat nici VIN-ul. :)) Si eu am lucrat cu ei dar nu am avut probleme, doar ca plateam in avans fara sa astept facturile lor si la sfarsit am platit ultimele 2 rate si am stat pe capul lor sa-mi pregateasca toate actele ca sa nu ma trezesc ca stau cu masina pe dreapta fara numere. Pana o sa-ti vina masina mai platesti 2-3 rate.

Indiferent pe ce e facut RCA-ul, masina nu e nici macar fabricata. Si atunci ce sa asigur ?? Niste numere? :)
Ciudat e iarasi, ca desi au trecut deja peste 2 saptamani, n-am primit nici VIN nici nimic. Dealerul spune care vede doar ca masina e alocata spre fabricatie in luna Noimebrie (fara data). :-??
hyp3rion
Incepator

Mesajde moro50 » 12 Oct 2011, 21:22

Pai si de ce nu-i intrebi pe ce este facut RCA?
moro50
1nsane Member

Mesajde mac01 » 12 Oct 2011, 21:35

am trait sa o aud si pe asta!
sa platesti rca si casco la o masina care nici macar nu s-a fabricat!
tare faza =))
mac01
Gold Member

Mesajde hyp3rion » 18 Oct 2011, 09:16

Revin cu noutati.

Cei de la D&CA INSURANCE BROKER S.R.L. care au facut facturica de Casco si RCA au promis ca o anuleaza si reemit alta in monetul in masina ajunge la dealer :D.

Ieri m-a sunat dealerul sa-mi comunice ca masina a primit data de productie : 10 Noimebrie. Ma asteptam undeva pe 15-16 Nov. deci e de bine. VIN-ul inca nu l-a primit.

Culoarea aleasa la final : LUNAR SKY.

Keep in touch ! :).
hyp3rion
Incepator

Mesajde Mlucian » 18 Oct 2011, 21:04

Asa te vreau stimate coleg Oradean :p . mi-ai facut mie pe plac nu ?:)) sa ma bucur mai mult cand o voi vedea pe strazile din oradea :D. azi am vazut unul alb ...arata foarte kinky mai ales ca azi a fost o zi superba de toamna si l-am vazut la apus de soare :] ledurile de pozitie fac totul la prezenta masinii
Mlucian
Incepator

Mesajde hyp3rion » 01 Noi 2011, 18:38

O nelamurire.
Asa cum stiti incepand cu 24.10.2011 lista noua de preturi a suferit niste modificari, la fel si echiparea standard la Titanium ca a pierdut niste dotari.
Azi am vb cu un dealer din alt oras si mi-a spus ca degeaba comanda a fost data inainte de aceasta data (deci pe baza listei vechi de dotari si preturi) masina va veni in configuratia noua (adica dupam lista noua). In aceste conditii eu pierd monitorizarea presiunii in pneuri, oglinda heliomata si inca ceva, dotari care inainte erau standard pe titanium.

Stiti cumva care e adevarul ? Se respecta noua lista sau contractul ?

P.S. Intre timp a venit si nr. intermediar de sasiu iar de productie e 10 Noiembrie :).
hyp3rion
Incepator

Mesajde Mihai L » 01 Noi 2011, 21:10

$1 scrie:$2..
Stiti cumva care e adevarul ? Se respecta noua lista sau contractul ?
...

Pentru tine e important contractul. Nu se respecta, in baza lui poti cere despagubiri sau orice altceva.
La o adica cred ca e posibil sa renunti si la masina daca nu ti-o livreaza asa cum s-a batut palma.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Următorul

Înapoi la Totul despre membri