Ei dragii mei uite-ma si pe mine pe aici dupa nenumarate incercari, probari si asteptari
Cum a inceput totul Ca-ntr-o poveste de dragoste, inceputurile isi au radacinile la-nceputul primaverii lui 2011. Vremea se-ncalzea usor da sigur, hormonii incepeau sa-si dea in pepeni iar gandurile mele incepeau sa zburde pe noi culmi ale tehnologiei auto. Bine-nteles ca habar n-aveam ce-nseamna "masina noua" iar numele de FORD nu-mi spunea nimic. Jinduiam dupa o masina confortabila pina-n 10-12.000 eur SH evident. Citroenul C5 din 2007 imi facea avan cu ochiul ei codat, insa ofertele rezonabile se lasau asteptate destul de mult. Masini peste 100.000 km nu acceptam, lovite nici atata, iar de cele aduse din afara nici sa nu aud ...deh fitele ma copleseau ..erau totusi 10.000 eur ce drac

.
De unde FORD Si uite asa trecura deja vreo 3 luni tot uitandu-ma, tot incercand pe ele, pina am ajuns la concluzia ca nu ofertele erau de vina, ci banii prea putini ptr. o masina buna. Intre timp al meu amic din CJ incepea sa-si dea in pepeni cu masina lui de servici un Focus 2007 amarat ca vai de el, un benzinar de 90 cai parca. D-nule masina buna, masina fiabila... imi bauna in fiecare zi ce masini face FORD, ce confort, ce fiabilitate , ce mai ..masina perfecta (din punctul lui de vedere). Si uite asa gama de masini incepea sa se diversifice incluzand si Mondeo 2007-2008 cat si pentru prima data Focus break.... musai dotat pina-n grila de radiator.
Trebuie sa recunosc ca inainte eram adeptul doar a masinilor sedan insa acum break-ul pare mai ok

.
Cautarea si .... -ntalnirea Ajunsesem la mijlocul verii si deja eram obosit de la atata cautare .... incepusem sa plusez urat la bani (16-17k euro) conditii eliminatorii masini mai noi de 2008, musai xenoane, musai pilot automat,musai pina-n 50k km, musai cumparate din reprezentante din Romania, musai, musai musai.
Gama ajunsese de la Megane, 407, C5, pina la Avensis, Accord si Superb. Avusesem cateva tentive (deja trimisesm un dosar spre aprobare) ptr. un Superb din 2009 la care renuntasem in ultima secunda ptr. simplu fapt ca nu avea comenzi pe volan. Mi se pare o aberatie sa dai 25k pe o masina SH si sa nu te bucuri nici macar de niste amarate de comenzi pe buton.
Intre timp plictisit ca nu gasisem nimic.... dar absolut nimic ce sa-mi convina (ba avea km multi, prea avea o culoare naspa, ba nu avea bordul pe gustul meu ..etc etc) incoltise incet dar sigur ideea de masina noua. Al dracului idee ...in doar 3 zile visam doar masini noi..secondul parca era o amintire trista. Incepusem sa bat reprezentantele strangeam oferte de pret, discount-urile.... le visam si noaptea. Dimineata ma trezeam transpirat de la atatea optiuni, dotari si preturi. Si uite-asa cei de la RMB din Oradea m-au agatat ...dar de ce iei un MOndeo vechi din 2008 ..uite avem noul Focus masina misto (nimic de comentat) mai dam si un discount ..facem noi sa fie bine. Ei ..dragii mei in aceeasi zi am si venit acasa sa-mi cont pe clubford si sa citesc frenetic totul despre noul Focus..Intre timp am mai dat si niste drive-test-uri cu ecoboostu si diselu si deja noul focus se prefigura tot mai clar. Incepusem sa ma consolez ca nu am bani de noul Mondeo, Superb, C5 doar ca sa raman la Focus

...adevarul e ca nu am de unde scoate 34k euro in leasing ptr. o masina de clasa Superbului configurata cu ce aveam eu nevoie.
Alegerea mea si leasingul Dupa ce m-am hotarat la Focus, totul a decurs extrem de repede ..singura dilema a fost ECOBOOST 150 hp sau 1.6 TDCI 115HP. Dupa ce m-am consolat cu ideea ca benzinarul de 150 cai nu se prea potriveste cu breaku ci cu sedanu sau hatchu, iar 1.6 TDCI e prea lenes am ramas la 2.0 TDCI 140 hp. Ar mai fi loc de inca o poveste mare, grasa si lata sa povestesc zizania care am bagat-o intre 2 dealeri ptr. a obtine cel mai bun pret dar asta poate altadata.
Asadar : Noul Focus versiunea Titanium,
motor de 2.0, 140 hp, Durashift.
Optional : Pachet Vizibilitate - MFP 23
Pachet Iarna - MFP 3
Pachet Titanium 2 - MFP 16
Vopsea metalizata
Sistem de navigatie Sony -- Pachet ICE 92
Livrare pe contract : 60 zile
Pret final negociat si ras-negociat inclusiv cu promisiunea de spaga

...............
19.800 EUR TVA inclus, avans 15% prin IMPULS leasing.
Vreau sa va spun totusi, ca acest pret poate fi coborat in momentul de fata cu cca. 300 EUR doar ca deja ma plictisisem de atata tiganie

. Mai jos de atat (19.500 EUR) in momentul de fata nici mama reprezentantelor nu ar putea da. Probabil prin Ianuarie - Februarie se va mai putea jongla vreo 600 EUR ca va fi foame mare ....doar ca nu mai vroiam sa astept atat.
Ei ..ma retrag acum sa beau o bere rece si mii de scuze ca v-am plictisit cu povestioara mea.... promit ca va voi tine updatati ...

.
P.S. Singura mea problema ramasa la masina e alegerea culorii ... sfaturile sunt binevenite.