$1 scrie:$2.. banuiesc ca si situatia cu cauciucurile de iarna e similara. pentru a vinde, o companie, odata ce a depasit un anumit punct de saturatie, trebuie sa CREEZE cerere pentru produsele sale. e mult mai profitabil sa vinzi aceluiasi client opt cauciucuri in loc de patru.
Surpriza, nu peste tot este doar publicitate.

Prin urmare ai antigel la masina pentru iarna si cate si mai cate...
Apropo, iarna te imbraci gros, desi articulatiile degaja o cantitate serioasa de caldura. De ce?
$1 scrie:$2insa de cite ori in iarna trecuta ati intilnit in bucuresti drumuri inundate de zapada? chiar de nu le-ar curata astia, traficul infernal ar topi si ninsori din epoca de gheata.
Acelasi trafic infernal care face sleauri printre blocuri... care rezista, si rezista, si rezista... exact ca in reclama.
$1 scrie:$2asa ca de ce sa ignor fizica (ie fortele de frecare generatoare de caldura) si sa le dau niste bani unor baieti destepti? eu, care merg 5000 de km pe an, iar iarna maxim 500?
Oooo... daca ai face atata caldura in mers probabil ai avea consum de 30-50l/100km. Frecarea la rostogolire cata caldura crezi ca-ti produce???
Eu zic ca nici daca mergi cu toate rotile blocate nu scoti atata caldura cat sa mergi OK.
Si pentru ca tot veni vorba despre fizica, poate ne spui cum se comporta ORICE cauciuc in conditii de apa (caldura degajata de roti care topeste gheata/zapada) pe gheata...
Pe aceeasi tema: de cate ori se cuprind 5m in 500km/iarna? Pentru ca in acei 5m cat iesi dintr-o parcare deja poti produce un accident chiar in parcare, cu masini stationate.
(O fi mai ieftin sa repari masina de cateva ori/an decat sa echipezi masina cu cauciucuri de iarna pentru cativa ani?)
Varianta ajutatoare: poti pune cauciucuri mai mici pentru iarna, scade pretul la jante si la anvelope serios.
$1 scrie:$2i-as ruga pe omniprezentii pe acest forum, atunci cind raspund la o intrebare, sa raspunda doar la obiect si doar daca stiu foarte bine ce vorbesc. fara observatii pe linga subiect si slogane preluate din comunicatele de presa de la michelin. sa-si foloseasca bunul simt si gindirea independenta. eu mi-am expus nelamurirea clar si detaliat.
La asa intrebari, se accepta si altfel de raspunsuri. Si pe langa nelamuriri ne-ai expus si cunostintele de fizica.