12 Noi 2011, 16:50
$1 scrie:$2
Asa cum am mai spus, sunt scarbit de cei ce nu cred in Sfanta Taina a Cununiei, dar totusi au facut-o "ca sa nu se puna rau cu rudele". Ori suntem barbati ori nu mai suntem... hai sa ne asumam raspunderea pentru lucrurile facute pana la capat!
12 Noi 2011, 17:19
12 Noi 2011, 19:50
12 Noi 2011, 20:29
12 Noi 2011, 20:44
$1 scrie:$2sa cum am mai spus, sunt scarbit de cei ce nu cred in Sfanta Taina a Cununiei, dar totusi au facut-o "ca sa nu se puna rau cu rudele". Ori suntem barbati ori nu mai suntem... hai sa ne asumam raspunderea pentru lucrurile facute pana la capat!
$1 scrie:$2ai ca aici ai plesnit-o de gard... rau de tot! De unde stii tu ca a cunoscut sau nu alta religie?
$1 scrie:$2iblia este o culegere de texte, din diverse surse, in diferite perioade de timp...mesajul divin al Bibliei...
$1 scrie:$2..Ca o nota explicativa, citatul tau este din Vechiul Testament...
$1 scrie:$2(pozand alaturi de crestini atunci cand e convenabil din punct de vedere social, blamandu-i de la tastatura, atunci cand nu te vede nimeni)
$1 scrie:$2sa cum am mai spus, sunt scarbit de cei ce nu cred...
12 Noi 2011, 20:55
$1 scrie:$2 fraza de genul "am fost la o actiune de indoctrinare, ca sa fac pe plac sotiei" suna naspa.
$1 scrie:$2ai baieti, religia nu inseamna numai pupatul icoanelor, preoti grasi si falcosi, fala, straie aurite - puteti face abstractie de treburile astea
$1 scrie:$2epet treaba cu cununia religioasa, stie careva care este scopul ei? asa, pe intelesul nostru
$1 scrie:$2ei intelege mesajul divin al Bibliei.
$1 scrie:$2eu nu inteleg de ce trebuie sa ne inversunam atata; e o discutie pur si simplu
nu inseamna ca eu sunt mai destept decat Gyovany sau Daniel sau invers pentru ca am nu stiu ce pareri....
12 Noi 2011, 21:05
12 Noi 2011, 21:56
$1 scrie:$2epet treaba cu cununia religioasa, stie careva care este scopul ei?
$1 scrie:$2opi grasi, lacomi si nesimtiti, biserici urise, exorbitant de scumpe, urate; mai inseamna indoctrinare si propagarea prostiei si credulitatii, mai inseamna spirit de casta, mai inseamna o institutie mare consumatoare de bani publici si neplatitoare de impozit (nici macar pentru activitatile lucrative!
$1 scrie:$2redinta este (sau poate sa fie) buna
12 Noi 2011, 22:13
Comparatia e exagerata, cununia o faci o data-n viata si esti personaj principal. Daca esti Leonardo di Caprio, comparatia e corecta; daca nu, exagerezi...$1 scrie:$2i-am dus gagica la filmul "Titanic", desi nu m-a innebunit filmul. Pai ce-ai vrea, trebuie sa-mi placa "Titanic" acuma cu forta, daca tot am fost la film?
Tot asa am fost si la "Avatar" cu parintii, eu stiam ca filmul e slabut dar tata era fascinat de ideea de "film 3D". Iaca am facut-o si pe asta.
Si tot asa am facut si cununia religioasa, ca sa nu moara mama si bunica de suparare si "de inima rea". Asa ca...exagerezi. Am mai facut si voi mai face compromisuri de dragul familiei.
Sa judeci un om dupa aparente serveste drept evidenta? Abstract....$1 scrie:$2u zic ca-i evident, din discutiile anterioare, ca n-a cunoscut alta si ca nici pe asta n-o cunoaste prea bine.
Concluzia ta este fortata si total rupta de declaratia mea, ca-n bancul ala cu logica (Nu ai acvariu acasa? esti homosexual...)$1 scrie:$2Deci biblia este o colectie de povesti scrise si compuse de oameni care, pana la urma, n-are nici un mesaj divin si nici moralitate absoluta.
Bravo, faci progrese. Ai priceput ca religia se adapteaza societatii. As vrea sa pot spune acelasi lucru despre ateism...$1 scrie:$2amenii adapteaza periodic religia sa se potriveasca in noile contexte morale si sociale. Si ce era considerat o data adevarul absolut, dintr-o data nu mai este.
Oooo da... asta se pune, cred ca meriti o medalie la faza asta$1 scrie:$2e-am declarat atei si la recensamant.
Pentru asta voi raspunde in fata Domnului, nu esti in masura sa ma judeci pentru un lucru pe care tu nici macar nu il constientizezi. Cat despre antisemitism, exagerezi. Faptul ca refuz sa arunc cu pietre in omul in care arunca evreii cu pietre nu ma transforma automat in antisemit.$1 scrie:$2sti scarbit de ceva ce Dumnezeu a creat. Foarte crestineasca atitudine, mai ales dupa Noul Testament.Se potriveste foarte bine cu intepaturile antisemite de pe topicul cu Antonescu.
Exista si o a treia varianta, aceea de a face ce le place celor dragi DAR a nu huli lucrul respectiv dupa ce-l faci.$1 scrie:$2u cred ca cere mai multa barbatie varianta a doua.
As face-o, dar am convingerea ca as esua lamentabil. Ca o comparatie, faptul ca stii pe dinafara 10 numere de telefon, ai in agenda 100 de numere, nu inseamna automat ca stii pe dinafara toata cartea de telefoane. Si evident, se vor gasi destui hulitori care sa te arate cu degerul "vezi ca la Ionescu ai inversat cifrele". Nu am pretins si nu voi pretinde ca sunt Crestinul Absolut, cunoscator si practicant riguros.$1 scrie:$2ara misto, te bagi la o explicitare serioasa?
Nu sunt de acord. Credinta este (sau poate sa fie) buna, Biserica se ridica intotdeauna (sau numai uneori) la inaltimea credintei.$1 scrie:$2e scurt: credinta este (sau poate sa fie) buna, Biserica este daunatoare
Bingo, perfect de acord.$1 scrie:$2credinta este intima si este (sau poate sa fie) legatura omului cu divinitatea
Totalmente gresit, ar fi ideal sa nu consume resurse materiale, ceea ce nu este cu putinta. Este insa hilar sa constat cum ateii asteapta minuni acolo unde nici macar credinciosii nu spera. E si asta o forma de credinta, la urma urmei...$1 scrie:$2iserica (cel putin atata vreme cat acumuleaza, gestioneaza si consuma resurse materiale) este institutia care exploateaza nevoia omului de a crede pentru a trage foloase (cat se poate de materiale, de lumesti)
Ca sa vezi ca nu sunt absurd sau "indoctrinat":D , iti dau dreptate la faza asta. As vrea sa am macar un sfert de argument logic ca sa ma contrazic cu tine, dar la faza asta nu-l am.$1 scrie:$2ai cum naiba are biserica pretentia ca face ordine si disciplina intr-o societate cand nici macar in ograda proprie nu poate sa-si mentina curatenia?
12 Noi 2011, 23:03
13 Noi 2011, 08:16
13 Noi 2011, 15:27
$1 scrie:$2ot de asemeni sa-ti explic si o chestie gramaticala
$1 scrie:$2reotii au cazut si ei in umbra avariei
$1 scrie:$2u te bag in seama
$1 scrie:$2e ce?
$1 scrie:$2au...poate ca religia si divinitatea n-are nici o treaba.
$1 scrie:$2Si daca esti vagabond, nu conteaza ce religie sau cata religie prestezi, ca tot vagabond ramai. Si daca esti om bun, poti sa fii om bun si fara prieteni imaginari. Si atunci...la ce ne-o folosit?
$1 scrie:$2s face-o, dar am convingerea ca as esua lamentabil. Ca o comparatie, faptul ca stii pe dinafara [...]
$1 scrie:$2u sunt de acord. Credinta este (sau poate sa fie) buna, Biserica se ridica intotdeauna (sau numai uneori) la inaltimea credintei.
$1 scrie:$2Exista si o a treia varianta, aceea de a face ce le place celor dragi DAR a nu huli lucrul respectiv dupa ce-l faci.
$1 scrie:$2omparatia e exagerata, cununia o faci o data-n viata si esti personaj principal
13 Noi 2011, 22:50
$1 scrie:$2eligia a atins punctul cel mai sensibil al omului ,Psihicul, si cred ca a facut un lucru bun.....
$1 scrie:$2sa cum am mai spus, sunt scarbit de cei ce nu cred...
$1 scrie:$2ravo, faci progrese. Ai priceput ca religia se adapteaza societatii.
$1 scrie:$2s vrea sa pot spune acelasi lucru despre ateism...
$1 scrie:$2otalmente gresit, ar fi ideal sa nu consume resurse materiale, ceea ce nu este cu putinta. Este insa hilar sa constat cum ateii asteapta minuni acolo unde nici macar credinciosii nu spera.
$1 scrie:$2 si asta o forma de credinta, la urma urmei...
$1 scrie:$2entru asta voi raspunde in fata Domnului, nu esti in masura sa ma judeci...
$1 scrie:$2at despre antisemitism, exagerezi.
$1 scrie:$2efuz sa consider un anumit popor ca fiind popor ales, pentru ca nu exista asa ceva si in special pentru ca nu poate fi numit "popor ales" acel popor care nu-l recunoaste pe Fiul lui Dumnezeu.
$1 scrie:$2aniel:$1 scrie:$2e ce?
Pentru ca omul, in mod obisnuit, are nevoie sa creada
14 Noi 2011, 00:42
$1 scrie:$2$1 scrie:$2aniel:$1 scrie:$2e ce?
Pentru ca omul, in mod obisnuit, are nevoie sa creada
Eu am o alta teorie. Exista oameni grasi si oameni slabi. Exista oameni scunzi si oameni inalti. Exista oameni predispusi la muzica si poezie si exista oameni predispusi la mecanica si inginerie. Tot asa, exista oameni predispusi sa creada in prieteni imaginari si exista oameni care nu pot sa conceapa asa ceva. Este, zic eu, o predispozitie genetica amestecata cu educatia (din familie si mai apoi din societate) care poate inclina balanta intr-o directie sau in cealalta.
$1 scrie:$2ineva care este predispus
$1 scrie:$2are a fost educat in spiritul unei anumite religii / divinitati
$1 scrie:$2nu va intelege niciodata cum altul nu poate sa inteleaga miracolul [...]va citi Biblia si mintea lui nu va inregistra contradictiile ci doar mesajul divin.
$1 scrie:$2ar unul care este predispus la a nu crede in prieteni imaginari nu va putea niciodata sa inteleaga de ce "omul are nevoie sa creada".
$1 scrie:$2l va citi biblia si mintea lui nu va inregistra nici un mesaj divin ci doar niste relatari istorice si uneori contradictorii.
$1 scrie:$2in aceasta perspectiva, eu nu pot sa spun decat "credinta este". Eu nu pot sa spun ca este nici buna, nici rea. Este parte integranta din societate si este prezenta in viata noastra sociala si morala, fie ca ne convine, fie ca nu.
$1 scrie:$2u reusesc sa inteleg inversunarea
$1 scrie:$2entru mine sunt doar prieteni imaginari
$1 scrie:$2i in principiu n-as avea nimic cu ei, dar dupa parearea mea, la ora actuala, balanta sociala inclina prea mult in directia lor - se consuma extrem de multi bani de la buget in acest sens, s-a introdus religia in scoli, iti bate la usa sa-ti ceara bani, samd. De aici provine inversunarea mea.
14 Noi 2011, 02:05
14 Noi 2011, 09:20
bravo, ma bucur ca ai spus tu asta, daca o spuneam eu suna a... marketing.$1 scrie:$2ai daca ne apucam de filozofat, nu putem sa ignoram ca religia este unul dintre cei patru piloni ai culturii
Corect, era o mica ironie in raspunsul meu, probabil ca era nano-ironie si a trecut nedetectata.$1 scrie:$2teismul nu este o forma de credinta. Este absenta oricarei credinte.
Uite vezi, pentru atfel de mesaje intru pe clubford si discut si despre alte lucruri, in afara de rulmenti, turbosuflante si chestii "de profil". Apreciez sinceritatea ta, ai o bere de la mine.$1 scrie:$2ntr-o anumita privinta ai avut dreptate, imi este mult mai usor sa discut aceste lucruri pe un forum decat acasa cu familia pentru ca cei din familie au tendinta de a se folosi de santaj emotional
14 Noi 2011, 10:14
$1 scrie:$2Daniel:Corect, era o mica ironie in raspunsul meu, probabil ca era nano-ironie si a trecut nedetectata.$1 scrie:$2teismul nu este o forma de credinta. Este absenta oricarei credinte.
$1 scrie:$2eoria ta pare interesanta, cu oameni "grasi" si "slabi". Punctual nu sunt de acord cu presupunerea ca nivelul de educatie si/sau orientarea acesteia determina aparitia sau disparitia credintei...Exista credinciosi cu 2-3 facultati...
$1 scrie:$2mi se pare ca educatia are o pondere mai mare decat predispozitia nativa.
...
am crescut intr-o familie hiper-bisericoasa, am primit "educatie" de genul asta de m-am cocosat, si uite, tot nu s-a prins de mine
$1 scrie:$2Din punctul meu de vedere, cu totii putem rezona cand ne gandim la Dumnezeu...
Evident, sunt oameni care refuza aceasta explorare interioara. Ateii de care vorbea Daniel. Imi pare rau de ei pentru ca in opinia mea isi refuza dreptul la o fericire mai profunda decat cea de zi cu zi, pe care o merita pe deplin.
$1 scrie:$2umnezeu, Buddha, Allah,
14 Noi 2011, 10:33
14 Noi 2011, 10:42
$1 scrie:$2-am facut nicio propaganda crestina.
$1 scrie:$2u totii putem rezona cand ne gandim la Dumnezeu...
$1 scrie:$2un, putem sa-l scoatem pe Buddha din ecuatie
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ar unul care este predispus la a nu crede in prieteni imaginari nu va putea niciodata sa inteleaga de ce "omul are nevoie sa creada".
Te combat iar, si cu acelasi nesuferit exemplu personal: eu nu-s predispus la crezut, si nici educatia nu m-a doborat; si cu toate astea inteleg de ce are omul nevoie sa creada.
14 Noi 2011, 11:07
14 Noi 2011, 11:48
Nuuu... ei ating iluminarea aprinzand faza lunga la Fordul din dotare... ce naiba Daniel, ma enervezi cand il imiti pe ala cu "douuaaaaaaa" telecomenzi.$1 scrie:$2k, atunci budistii sunt "nefericiti"? Ei, saracii, nu au nici un Dumnezeu cu care sa rezoneze.
14 Noi 2011, 11:58
$1 scrie:$2a enervezi cand il imiti pe ala cu "douuaaaaaaa" telecomenzi.
$1 scrie:$2at despre propaganda crestina cu care ma invinuiesti, iti reamintesc o definitie:
14 Noi 2011, 12:29
15 Noi 2011, 05:26
$1 scrie:$2redinta apare si dispare in cele mai neasteptate locuri, dupa reguli nescrise.
$1 scrie:$2u totii putem rezona cand ne gandim la Dumnezeu
$1 scrie:$2Ganditi-va profund la acel super-soare, timp de cateva clipe. Va veti simti mai calm, mai linistit.
$1 scrie:$2n adancul sufletului vostru veti simti o legatura energetica cu Divinitatea.
$1 scrie:$2si refuza dreptul la o fericire mai profunda decat cea de zi cu zi, pe care o merita pe deplin.
$1 scrie:$2Asa cum am mai spus, sunt scarbit de cei ce nu cred.
...ori esti scarbit,ori ai stima.!$1 scrie:$2Iar pe cei care isi sustin ateismul, ii asigur de toata stima mea.
15 Noi 2011, 09:20
15 Noi 2011, 09:40
$1 scrie:$2teii de care vorbea Daniel. Imi pare rau de ei pentru ca in opinia mea isi refuza dreptul la o fericire mai profunda decat cea de zi cu zi
15 Noi 2011, 09:46
Daca ai avea rabdare sa citesti propozitia cap-coada, probabil ai intelege pentru cine am stima si de cine sunt scarbit. Altminteri, citatul tau arata ca mesajele alea anonime, cu litere decupate din ziar, din articole diferite.$1 scrie:$2..ori esti scarbit,ori ai stima.!
OK. Exercitiu de imaginatie. Alege ceva ce ti-e tie drag, in care sa vin eu si sa zic ca-mi bag picioru'.$1 scrie:$2eu nu am vorbit urat,nu am injurat,nu am dracuit..."sa imi bag piciorul" e un alint doar.
15 Noi 2011, 10:07
$1 scrie:$2b]@DanielArdelian2: Nu e inversunare. Daca beau un vin bun si tu nu bei...
$1 scrie:$2Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc, îşi vor lua osânda.
15 Noi 2011, 10:46
15 Noi 2011, 11:18
$1 scrie:$2mi exprim dezacordul dar nu si nesupunerea.
$1 scrie:$2oti trai bine mersi ancorat in materialitate
$1 scrie:$2Daniel: am spus eu ca sunt perfect? Ohooo... crede-ma, pacatele mele nici pe sfert nu le cunosti!![]()
Dar pentru asta voi da socoteala, la momentul potrivit.