@mihail: Evident ca nu gresesti(nu pot fi iporcit)
Parerea mea e ca nu se va reduce nr. deceselor datorita legii... Cam asta am vrut sa spun si mai sus. Accidentele cu victime au loc in 99%(presupun) din cazuri in afara orasului, si nu din cauza zapezii sau a cauciucurilor: drumurile se dezapesesc, iar daca mergi cu 120km/h cand ninge si e ud pe jos, ai aceleasi sanse sa mori sau sa omori pe cineva(doamne fereste !) fie daca ai gume de iarna, fie daca nu... Conteaza mai mult atitudinea soferilor in trafic decat cauciucurile, asta e parerea mea. Si in primul rand mai conteaza sa fie cauc. cat mai noi, mai putin sa fie de iarna neaparat, ca degeaba sunt de iarna daca sunt la limita uzurii
@zvony, vad ca ai o masina cu motor puternic, deci dupa rationamentul obligativitatii cauc. de iarna si tu reprezinti in trafic un risc mai mare decat altii care au motor de 1.2. Ti s-ar parea normal sa fi obligat de ex sa "iti scazi puterea masinii"

doar ptr a diminua riscul accidentelor ? Evident ca ar fi o mare tampenie, dar cam la fel este si cu cauciucurile astea...