Imi pare rau daca respectivul este profesor doctor in economie deoarece cand vine vorba de articolul respectiv este la limita imbecilitatii.
$1 scrie:$2axe care mai de care mai aberante: impozitul creat de asigurarea obligatorie a locuinţei (care mă obligă să plătesc o poliţă pentru riscul de inundaţie cu apă de râu deşi eu locuiesc la etajul 5)
Asigurarea locuintei nu se refera numai la inundatii, dar este tipic pentru cineva care nu poate veni cu argumente concrete sa se lege de un singur fapt, fara a privi lucrurile in ansamblu si, cautand astfel, sa deruteze pe cei ce cred tot ce se scrie fara sa se documenteze.
$1 scrie:$2taxa de solidaritate din motorină (pe care încă o plătesc pentru a acoperi găurile deja acoperite produse de falimentul Bancorex Companiei Române de Petrol)
Domnul doctor in economie ar trebui sa stie ca respectiva taxa nu mai face parte din calculul pretului carburantilor. A fost, dar nu mai este. Sau poate stie, dar avea nevoie de cat mai multe false argumente.
$1 scrie:$2otarea unei maşini cu cauciucuri de iarnă reduce distanţa de frânare pe drum acoperit cu zăpadă de la 60m la 50m, la o viteză de 50km la oră
Asa cum stiam si eu, la ora de economie nu se discuta si despre comportamentul automobilelor. Aderenta anvelopelor de iarna nu se reflecta numai in distanta de franare, ci si in tinuta de drum. Luam doua situatii cat se poate de simple si care le-am intalnit frecvent:
1. Atotstiutorul soselelor isi echipeaza masina cu anvelope de vara (Sau, mai frumos: iarna pe fata, vara pe spate). Merge relaxat pentru ca pe jos nu este zapada, ci doar umed. Dupa un viraj mascat pe jos apare zapada (portiunea respectiva de drum fiind umbrita). Masina derapeaza, intra pe contrasens si trozneste masina care venea din fata. Banuies ca in situatia asta domnul doctor in economie pocneste din degete si totul se repara, nu?
2. Acelasi atotstiutor pleaca sa se plimbe la munte. El merge incet pentru ca este zapada si nu vrea sa loveasca pe nimeni. Vine rampa (adica dealul). Si nu mai poate sa urce si masina incepe sa mearga stanga-dreapta. Se orpeste si cel din fata (de frica sa nu-l loveasca meseriasul). Se orpesc si cei care vin din urma si repede nu se mai misca nimeni. Si uite ce misto te distrezi iarna pe sosele si socializezi.
$1 scrie:$2sigurarea CASCO obligatorie.
Desi domnului doctor i-ar prinde bine, statul nu protejeaza idiotii de ei insisi, ci cauta sa proteje oamenii normali de idioti. Asa ca treaba asta cu CASCO nu are nici un sens. Si, sincer, nu trebuie sa fii doctor in nimic sa-ti dai seama de asta.
$1 scrie:$2Indiferent dacă va ninge doar 2 zile pe an (cum se prefigurează pentru Bucureşti anul acesta)
Domnul doctor ar trebui sa stie ca Romania nu inseamna Bucuresti. Din pacate, se pare ca este atins de sindromul buricimii (se cam simte buricul tarii, daca nu al Pamantului).
$1 scrie:$2bligativitatea de a “purta” cauciucuri de iarnă pe maşină ignoră celelalte moduri de a administra un risc...
Daca cititi si continuare intelegeti ca domnul doctor este atat de limitat in gandire (cel putin cand vine vorba de autoturisme, de manevrarea acestora si de comportamentul lor) incat intelege ca daca ai anvelope de iarna nu mai ai voie (probabil el considera ca nu te lasa conducere tarii) sa folosesti frana de motor, sa cresti distanta fata de automobilul din fata etc.
$1 scrie:$2(cei de la munte) au astfel de cauciucuri
Oare de ce?
$1 scrie:$2ă se împrumute în locul nostru de la FMI
Inca nu am auzit de o persoana fizica pe care sa o imprumute FMI-ul. Poate stie domnul doctor, dar eu nu stiu.
Mai am cateva obiectii, dar am cautat sa fiu cat se poate de scurt. Asadar, domnul doctor ar trebui sa-si vada de economie si, daca este o minte asa stralucita, sa vina cu solutii pentru ca de criticat ne pricepem toti. Cat priveste anvelopele de iarna, judecand dupa ideile emise, sunt placut surprins ca stie unde se monteaza. Sper sa nu-l intalnesc pe drumurile patriei.
PS: Luand ideea de baza a articolului, cred ca are grave probleme (domnul doctor) si cu cititul deoarece nu a reusit sa citeasca legea despre care emite ineptii.