Switch to full style
Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

CUM SE DEGRESEAZA USILE?

18 Mai 2009, 13:04

Salut.

Aveam problema cu greierii pe spate, am fost la service si s-a rezolvat o parte.. si mi-au dregresat o usa.. cred ca ar fii bine sa le degresez pe toate.. ideea e ca nu stiu cum se face, are cineva idee?

As aprecia daca moderaturoul nu ar mai inchide subiectele ptr este un topic de discutii nu de a-si arata ce smecher e ca inchide topicuri. Nu inteleg de ce ar fii un topic prost deschis.

Re: CUM SE DEGRESEAZA USILE?

18 Mai 2009, 13:31

Cum adica au degresat o usa?... Ce anume au degresat? :-? Am auzit de gresat incuietori, balamale, dar de degresat nu!...

18 Mai 2009, 13:39

GRESÁ, gresez, vb. I. Tranz. A unge piesele cu mișcare relativă și în contact ale unui mecanism, ale unei mașini etc., pentru a reduce frecarea, uzura sau încălzirea lor ori pentru a le proteja împotriva unor agenți externi. - Din fr. graisser.
Sursa: DEX '98

Problema survine atunci cand ceva nu e uns (gresat), de aceea scartaie. Eu anual imi ung balamalele si mecanismul de inchidere a usilor cu vaselina siliconica la tub si totul e in regula. Cu prima ocazie o sa ung si macaralele geamurilor. Cred ca daca le degresez, pe langa faptul ca o sa functioneze foarte greu (atat incuietorile cat si geamul), o sa fie un concert de greieri.

Un subiect este gresit deschis atunci cand nu este deschis la categoria care trebuie (spre exemplu cineva are o problema specifica FF2 si posteaza la Mondeo) sau atunci cand s-a mai discutat despre subiectul respectiv pe un topic dedicat, prin urmare nu mai are rost sa deschizi inca unul. Spre exemplu la FF2 s-a discutat despre greieri intr-un topic destul de maricel (11 pagini): viewtopic.php?f=54&t=4902&start=0

18 Mai 2009, 14:41

Ok, ideea e sa dregresez usile pentru a le unge apoi.. e the same shit.. Am inteles ca sa faci o treaba buna le degresezi la inceput si apoi le ungi iar..

Rugamintea mea era nu sa ma corectati, ci sa ma indrumati cum sa fac si eu acest lucru..

Multumesc.

18 Mai 2009, 14:53

Topicul ramane momentan pentru ca se refera exclusiv la operatiunea de degresare/gresare. Ulterior se va muta intr-o sectiune generala deoarece priveste pe toata lumea, nu numai pe posesorii de Focus. Asa ca... dati-i bataie!

18 Mai 2009, 15:18

Multumesc adicristea.

Astept ideile voastre si va multumesc.

18 Mai 2009, 15:22

in cazul asta eu propun sa desfaci fetele usii si cu WD40 sa degresezi toate ansamblele aflate in miscare si apoi cu vaselina siliconica (eventual la spray pentru a fi mai usor de aplicat) sa ungi toate angrenajele. atentie sa nu ungi suruburile care tin diferitele piese, axeaza-te pe ce este in miscare. daca te intereseaza pot sa pun aici documentatie despre cum se desfac fetele usilor sau balamalele pentru ff2.

19 Mai 2009, 10:23

ti-as fi recunoscator.

De altfel, nu stii pe cineva care se ocupa cu asa ceva contracost? Adica cineva sau un service care sa faca o treaba buna...

19 Mai 2009, 13:13

adrianmihai83, chiar insist sa pui documentatia despre cum dau fetele de usi jos :D....am mai incercat o data asta-vara dar m-am inpotmolit la manerul usilor...cele din fata :d ....la alea din spate n-am mai ajuns...multumim anticipat ^:)^

19 Mai 2009, 13:25

cand ajung acasa, acum sunt la servici. trebuie sa fie ceva prin etis-ul ala, eu stiu ca am dat peste ele.

19 Mai 2009, 13:37

asta e pt usile din spate
viewtopic.php?f=54&t=19585&st=0&sk=t&sd=a&hilit=demontare+panou+usa+spate

19 Mai 2009, 14:06

eu chiar sunt || cu demontarea.

Contracost ma ajuta cineva?

19 Mai 2009, 14:39

oricine pune folie (si are ceva experienta) ar trebui sa se descurce.
Fişiere ataşate
Rear door - electric.pdf
(408.17 KiB) Descărcat de 651 ori
Rear door - manual.pdf
(222.39 KiB) Descărcat de 541 ori
Front door.pdf
(269.73 KiB) Descărcat de 725 ori

19 Mai 2009, 15:00

foarte tare!!!!...saru'mana....

19 Mai 2009, 16:42

A venit timpul sa-l mutam intr-un loc in care sa poata fi accesat de mai multa lume, eventual sa aduca adaugiri unde e cazul. Multumim celor care au dat sfaturi si mai asteptam si alte documente.

08 Dec 2010, 16:19

Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat referitor la demontarea portierei fata stg? Cum se scoate tabla aceea care tine macaraua de la geam? Am scos panoul de plastic fara sa rup niciun bradut, am desurubat cele 10 suruburi negre si tot nu iese!

03 Ian 2011, 22:03

era un baiat care postase si niste imagini si arata super concret cum se desfac.am tot cautat, dar nu mai dau de topic. stiu ca era legat de alte chestii

03 Ian 2011, 22:29

viewtopic.php?f=54&t=19585&start=20
Dar pe vremea asta si din lipsa de garaj am decis sa aman pana la vara!
Răspunde