Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra
$1 scrie:$2- o protectie a cuplului pe plan spiritual; cand mi s-a explicat si mie treaba asta, mi s-a spus sa-mi imaginez aceasta protectie, ca un soi de glob de sticla care ii protejeaza pe cei doi implicati de diverse... atacuri energetice (sa le zicem)
Si tu crezi chiar tot ce ti se spune? Ai vreo dovada in acest sens, in afara de "asa mi s-a explicat"?
$1 scrie:$2 - de exemplu, religia noastra permite relatii intime doar in interiorul acestei casatorii religioase.... in rest, sunt considerate un "pacat"
Oamenii traiesc bine-mersi si sub alte religii, si fara religii. Societatea a evoluat si si-a dat seama ca promiscuitatea nu e buna (sau, altfel spus, ideea cu relatiile intime "in cerc limitat" a avut sanse mai mari de reusita, de promovare, de a rezista in timp fata de celelalte variante care au fost incercate de-a lungul timpului).
Religia doar a incorporat (si si-a atribuit) aceasta idee pentru a se incadra in normele societatii si pentru a nu ramane pe dinafara.
Si mi-ai ramas dator cu un raspuns la o intrebare: ce parere ai, dpdv moral, spiritual si social despre discriminarea femeilor in religiile abrahamice (Iudaismul, Islamismul, Crestinismul)?
-
DanielArdelian2 - Membru al Asociaţiei ClubFord
Brainiac - Mesaje: 10723
- Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
- VIN: WF04XXGBB44E42077