20 Noi 2011, 11:12
$1 scrie:$2- o protectie a cuplului pe plan spiritual; cand mi s-a explicat si mie treaba asta, mi s-a spus sa-mi imaginez aceasta protectie, ca un soi de glob de sticla care ii protejeaza pe cei doi implicati de diverse... atacuri energetice (sa le zicem)
$1 scrie:$2 - de exemplu, religia noastra permite relatii intime doar in interiorul acestei casatorii religioase.... in rest, sunt considerate un "pacat"
20 Noi 2011, 13:20
$1 scrie:$2$1 scrie:$2...pai tocmai asta e problema
gresit. Problema ai conturat-o chiar tu: te duci la preot sa te apropii de Dumnezeu, dar in loc sa te rogi, sa asculti slujba, etc., te uiti in garajul popii.
Chestia cu capra vecinului loveste din nou.
20 Noi 2011, 13:24
$1 scrie:$2$1 scrie:$2- o protectie a cuplului pe plan spiritual; cand mi s-a explicat si mie treaba asta, mi s-a spus sa-mi imaginez aceasta protectie, ca un soi de glob de sticla care ii protejeaza pe cei doi implicati de diverse... atacuri energetice (sa le zicem)
Si tu crezi chiar tot ce ti se spune? Ai vreo dovada in acest sens, in afara de "asa mi s-a explicat"?$1 scrie:$2 - de exemplu, religia noastra permite relatii intime doar in interiorul acestei casatorii religioase.... in rest, sunt considerate un "pacat"
Oamenii traiesc bine-mersi si sub alte religii, si fara religii. Societatea a evoluat si si-a dat seama ca promiscuitatea nu e buna (sau, altfel spus, ideea cu relatiile intime "in cerc limitat" a avut sanse mai mari de reusita, de promovare, de a rezista in timp fata de celelalte variante care au fost incercate de-a lungul timpului).
Religia doar a incorporat (si si-a atribuit) aceasta idee pentru a se incadra in normele societatii si pentru a nu ramane pe dinafara.
Si mi-ai ramas dator cu un raspuns la o intrebare: ce parere ai, dpdv moral, spiritual si social despre discriminarea femeilor in religiile abrahamice (Iudaismul, Islamismul, Crestinismul)?
20 Noi 2011, 14:10
$1 scrie:$2..
nu judecati ce fac preotii, faceti ce zic preotii!ca nu cred ca exista preot sa zica sa faci lucruri rele
20 Noi 2011, 15:19
$1 scrie:$2eci daca tu esti cu respectiva persoana de 3 4 ani si urmeaza sa va casatoriti mi se pare normal sa intretineti relatii nefiind considerate un pacat
20 Noi 2011, 18:37
$1 scrie:$2$1 scrie:$2..
Toata discutia de aici, sau, ma rog, aproape toata, s-a axat pe directia : preoti grasi si lacomi = religie "praf". Ca preotii sunt oameni si deci supusi greselii - eu zic ca am lamurit-o !$1 scrie:$2Pai sa zicem ca asta e topicul si s-a respectat...?![]()
$1 scrie:$2
Rostul unui topic este sa pastreze discutiile in anumite limite; este irelevant sa postezi cum se schimba filtrele in acest topic, de pilda...$1 scrie:$2
Cum spuneam si ceva mai in spate : nu poti avea o discutie obiectiva plecand de la premisele astea. Mai departe : daca eu urasc matematica si fizica, asta nu inseamna ca acestea nu isi au utilitatea lor....$1 scrie:$2Or fi si preotii astia o stiinta si nu stim noi???![]()
$1 scrie:$2$1 scrie:$2Insa hai sa vedem care este treaba asta cu religia; e ea utila in vreun fel pentru a avea o viata spirituala si fizica mai echilibrate? Daca da, cum? Ce trebuie facut? Ce e bine de stiut?
Si... putem continua fara a cadea in extreme, fara a deveni nu stiu ce fanatici - o discutie in urma careaia sa iesim mai bogati cu ceva informatii.
Daca esti interesat de asa ceva creeaza singur un topic despre asa ceva, cu siguranta vei avea parteneri de discutii... Nu de alta dar am mai observat cativa "berbecuti" in acest topic![]()
20 Noi 2011, 18:55
$1 scrie:$2TOTALSENDER a scris:
- o protectie a cuplului pe plan spiritual; cand mi s-a explicat si mie treaba asta, mi s-a spus sa-mi imaginez aceasta protectie, ca un soi de glob de sticla care ii protejeaza pe cei doi implicati de diverse... atacuri energetice (sa le zicem)
Si tu crezi chiar tot ce ti se spune? Ai vreo dovada in acest sens, in afara de "asa mi s-a explicat"?
$1 scrie:$2Post : TOTALSENDER a scris:
- de exemplu, religia noastra permite relatii intime doar in interiorul acestei casatorii religioase.... in rest, sunt considerate un "pacat"
Oamenii traiesc bine-mersi si sub alte religii, si fara religii. Societatea a evoluat si si-a dat seama ca promiscuitatea nu e buna (sau, altfel spus, ideea cu relatiile intime "in cerc limitat" a avut sanse mai mari de reusita, de promovare, de a rezista in timp fata de celelalte variante care au fost incercate de-a lungul timpului).
Religia doar a incorporat (si si-a atribuit) aceasta idee pentru a se incadra in normele societatii si pentru a nu ramane pe dinafara.
$1 scrie:$2Si mi-ai ramas dator cu un raspuns la o intrebare: ce parere ai, dpdv moral, spiritual si social despre discriminarea femeilor in religiile abrahamice (Iudaismul, Islamismul, Crestinismul)?
20 Noi 2011, 19:23
$1 scrie:$2topicul se refera la religie si preoti - eu sustin ca nu trebuie confundate![]()
20 Noi 2011, 19:28
20 Noi 2011, 19:33
20 Noi 2011, 19:40
20 Noi 2011, 19:46
20 Noi 2011, 19:58
$1 scrie:$2ai, ce sa zic, eu nu am spus nici ca cred, nici ca nu cred - am spus doar ce am aflat si eu, in urma unor curiozitati personale!
Pot insa sa te intreb si eu : tu ai dovezi ca nu e asa? Atata vreme cat asta nu e o chestie palpabila, putem discuta la infinit!
20 Noi 2011, 21:08
20 Noi 2011, 21:41
20 Noi 2011, 21:58
20 Noi 2011, 22:00
20 Noi 2011, 22:29
20 Noi 2011, 22:41
21 Noi 2011, 08:43
21 Noi 2011, 09:16
$1 scrie:$2sti oleaca aerian...
$1 scrie:$2Prin urmare religia nu o putem "dezlipi" de slujitori.
$1 scrie:$2Iar daca la un medic putem accepta sfaturi de genul sa te lasi de fumat (in timp ce el fumeaza), la un preot e greu... Si pentru ca nu sunt in stare sa-si curete "ograda", de aceea sunt vazuti asa de prost.
Ideea de baza este ca nu le putem separa. E ca si cum ai separa aplicarea legilor de politie/judecatori, medicina de doctori, invatamantul de profesori, si tot asa.
$1 scrie:$2Partea cu traitul e alta poveste, acolo ajungi (daca ajungi) dupa ce deja esti satul de preoti.
$1 scrie:$2Fals si eronat. Este o gresala elementara de logica.
Mergand pe acest rationament, existenta lui Mos Craciun este la fel de sigura ca si afirmatiile tale: "Mos Craciun exista pentru ca nu exista nici o dovada pentru a-i demonstra inexistenta".
Sau as putea sa pretind ca tu esti un extraterestru venit pe Pamant ca sa se asigure ca omenirea nu evolueaza mai departe de stadiul superstitiilor. Poti dovedi ca nu-i asa?
Exista un concept filozofic numit "burden of proof" (povara dovezii). In acest caz, povara dovezii cade asupra ta, pentru ca tu esti cel care pretinde existenta a tot felul de "atacuri energetice".
21 Noi 2011, 10:00
$1 scrie:$2u pretind eu existenta acelor atacuri energetice. Daca citeti cu atentie ce am spus mai sus ai fi constat ca am expus informatiile pe care le-am primit si eu. Atata tot.
21 Noi 2011, 10:31
21 Noi 2011, 11:00
$1 scrie:$2$1 scrie:$2u pretind eu existenta acelor atacuri energetice. Daca citeti cu atentie ce am spus mai sus ai fi constat ca am expus informatiile pe care le-am primit si eu. Atata tot.
Si tu crezi toate superstitiile pe care le auzi? Sau doar alea pentru care ti se iau bani?
21 Noi 2011, 13:36
$1 scrie:$2uch... asta a fost un atac energetic, Daniel.
$1 scrie:$2e doare mintea
Sunteti praf
$1 scrie:$2Temir, nu mi-ai lasat impresia ca te intereseaza sa aflii noutati. Daca ai fii la fel de preocupat si de chestia asta, pe cat esti sa aplici noile reguli gramaticale, probabil, discutia asta, nu ar fi ajuns aici....
$1 scrie:$2temir : nu te bag in seama, dar as vrea sa ramanem in limitele bunului simt
$1 scrie:$2a uimesti
nici nu ma obosesc sa citesc chestiile astea pe care le scrii cu atat patima
nici nu ma obosesc sa citesc prostiile pe care le scrii![]()
$1 scrie:$2hiar daca TOTALSENDER isi plateste superstitiile, nu cred ca o face de pe cardul tau
$1 scrie:$2i deci, unde zic eu ca as crede "superstitiile" astea?![]()
$1 scrie:$2entru ce mi s-au luat banii?Despre ce bani vorbesti?
$1 scrie:$2$1 scrie:$2Si mi-ai ramas dator cu un raspuns la o intrebare: ce parere ai, dpdv moral, spiritual si social despre discriminarea femeilor in religiile abrahamice (Iudaismul, Islamismul, Crestinismul)?
Ma consider norocos ca apartin religiei mele crestin-ortodoxa. Nu vreau sa dau nastere la cine stie ce interpretari....
21 Noi 2011, 15:41
Aha... constatare.$1 scrie:$2u, deloc. A fost doar o constatare.
Daniel, preotul care cere asa ceva greseste. Pe serviciul religios aferent cununiei sa da chitanta. Poti sa insisti sa-ti dea chitanta si iti va da pana la urma. Nerusinare este modul tendentios in care pui tu problema, prezinti exceptiile ca find regula.$1 scrie:$2.. pe langa suma care o platesti cu chitanta (desi oricum ai platit taxe si impozite) este o traditie ca popa sa ceara nasului "o donatie pentru biserica, cat vrea nashu', pentru fericirea mirilor" (ceea ce eu consider o nerusinare)?
21 Noi 2011, 16:13
$1 scrie:$2ha... constatare.
Si cum ai constatat matale ca i se iau bani pe superstitiile respective? Ai fost cu el la caserie?
$1 scrie:$2erusinare este modul tendentios in care pui tu problema, prezinti exceptiile ca find regula.
$1 scrie:$2ontributia la asigurarile de sanatate o platesti DIRECT, dar tot trebuie sa cumperi seringi, pansamente, etc cand te duci la spital. Sau si mai si, doctorul de familie imi solicita o taxa pentru eliberarea unei adeverinte! Astea nu le vezi?
21 Noi 2011, 19:03
$1 scrie:$2$1 scrie:$2..
nu judecati ce fac preotii, faceti ce zic preotii!ca nu cred ca exista preot sa zica sa faci lucruri rele
Deci cand cere sa-i dai spaga e un lucru bun...
Multumesc pentru informatii, eu credeam altceva.
21 Noi 2011, 19:17
$1 scrie:$2$1 scrie:$2e doare mintea
Sunteti praf
$1 scrie:$2Temir, nu mi-ai lasat impresia ca te intereseaza sa aflii noutati. Daca ai fii la fel de preocupat si de chestia asta, pe cat esti sa aplici noile reguli gramaticale, probabil, discutia asta, nu ar fi ajuns aici....
$1 scrie:$2temir : nu te bag in seama, dar as vrea sa ramanem in limitele bunului simt
$1 scrie:$2(asta este, zau, demna de publicat in ziarul Kamikaze)
nici nu ma obosesc sa citesc chestiile astea pe care le scrii cu atat patima
nici nu ma obosesc sa citesc prostiile pe care le scrii![]()
$1 scrie:$2Ma intreb (retoric, desigur) de ce nu s-a autosesizat nimeni si in aceste cazuri...
$1 scrie:$2i deci, unde zic eu ca as crede "superstitiile" astea?![]()
$1 scrie:$2Ok, deci ne-am lamurit. Tu de fapt nu crezi.
$1 scrie:$2entru ce mi s-au luat banii?Despre ce bani vorbesti?
$1 scrie:$2u nu platesti taxe si impozite? Tu ai facut cununia religioasa pe gratis? Tu nu stii ca la cununia religioasa, pe langa suma pe care o platesti cu chitanta (desi oricum ai platit taxe si impozite) este o traditie ca popa sa ceara nasului "o donatie pentru biserica, cat vrea nashu', pentru fericirea mirilor" (ceea ce eu consider o nerusinare)?
$1 scrie:$2$1 scrie:$2Si mi-ai ramas dator cu un raspuns la o intrebare: ce parere ai, dpdv moral, spiritual si social despre discriminarea femeilor in religiile abrahamice (Iudaismul, Islamismul, Crestinismul)?
Ma consider norocos ca apartin religiei mele crestin-ortodoxa. Nu vreau sa dau nastere la cine stie ce interpretari....
$1 scrie:$2sta nu este un raspuns. Asta este o ocolire a intrebarii.
21 Noi 2011, 21:04
$1 scrie:$2ste alegerea mea sa fac, sau sa nu fac o cununie, un botez, o slujba.
$1 scrie:$2i se pare normal sa prestezi servicii gratis?
$1 scrie:$2u vreau sa am o biblioteca de unde sa imprumut o carte; vreau si o filarmonica unde sa ascult o muzica buna; vreau o biserica unde sa pot merge la o slujba sau poate sa vorbesc cu mine... acolo - astea cu ce crezi ca se fac? Cine crezi ca le face? Extraterestrii?
$1 scrie:$2rezi ca are rost sa spun aici ca religia X este mai proasta si ailalta e mai buna? Nu ar fi o discriminare sa facem asta aici? Nu incalcam regulile forumului.
Sunt convins ca ai inteles ce am vrut sa spun.
$1 scrie:$2i idee ce inseamna o discutie obiectiva? Constructiva?