Banca a profitat si de naivitate romanilor. Este un flagel

(eu asa l-as numi) care ne directioneaza catre un punct, pe o perioada scurta, dar din care se profita maxim. Intai au fost blugii din Turcia (anii 90-92), ceva mai tarziu masinile aduse din Ungaria (Dacii), apoi din Germania si am ajuns si la credite.
Deci...nu as arunca chiar toata vina pe banci, si clientii au vina lor. Interventiile BNR aveau un scop precis, insa romanul se uita in buzunar si spunea: da-l ma in ma-sa pe ala, ca nu stie ce vorbeste. Si cumparam televizor cu durata de viata de 5-7 ani cu un credit pe 10 ani, analog masina de spalat, frigider (aici e durata mai lunga, dar nu sare de 10 ani), etc. Teapa am luat-o si eu si vorba aia, ar trebui sa fiu un pic cunoscator

)
Ce spui tu acum cu riscurile, eh ... s-a schimbat de anul asta. Desi la nivel de "suprafata" acest lucru nu se vede, in interior nu mai e leopardul ... sistemul se va dovedi ca fiind unul bun abia peste vreo 2 ani, asta fiind primul in care se aplica si e unul de "tranzitie".
PS: sa stii in sistemul bancar nu e vorba doar de 1 banca (nu ai zis tu asta, dau eu acum un exemplu), ci de toate bancile. Se vede doar la cele MARI, pentru ca acolo profiturile sunt si ele tot mari

si puterea de "manipulare" la fel de mare

(vezi BCR, BRD .. etc)