$1 scrie:$2e batem capul cu economisirea unei picaturi de apa
Atata putem, atata facem. Noi, da?
$1 scrie:$2eilalti risipesc un lac
Atata ii duce capul. Pe ei, da?
$1 scrie:$2a economisim 2mc de apa/luna
Atata putem, atata facem. Noi, da?
$1 scrie:$2e altii,in aceeasi romanie,au pus la pamant 1/4 din suprafata impadurita a romaniei 
Ei, da (daca n-am da-o in politica, as spune ca din cauza ca noi suntem retardatii care le-am permis sa puna la pamant atata padure), nu noi.
Ideea este ca (chiar si pentru educare, daca nu pentru mai mult) trebuie sa facem fiecare atata cat putem 
noi, fara sa ne doara capul ca 
altii sunt mai risipitori (sau mai neciopliti, mai galagiosi, mai murdari, mai prostovani, mai rai etc) - ar fi un inceput minunat.
$1 scrie:$2i ca sa iti dovedesc 
Tu, mie? de ce, eu is gata sa te cred pe cuvant, nu trebuie sa-mi demonstrezi nimic.
$1 scrie:$2a sa consum mai putina apa.din pacate,consum mai mult curent
Daca socotesti ca apa este o resursa (aproape) regenerabila, iar curentul se obtine preponderent in termocentrale, care consuma combustibili fosili, deci neregenerabili, reiese ca ai facut o alegere neinspirata.
Acuma in scopul clarificarii:
- n-am (n-am avut si n-o sa am) intentia sa te ofensez, sa te etichetez in vreun fel si asta pe baza parerilor pe care le exprimi tu - daca discutam idei, despre ele zicem ca-s proaste, nu despre oamenii care le-au amanat
- indiferent de bilantul rezultat (economia de apa contra risipei de curent), intentia este notabila; in plus (si asta este mai important decat orice) nu consumul (satisfacerea unei nevoi) este suparator, ci risipa (consumul ne-necesar, nejustificat) de resurse - acolo trebuie sa ne obisnuim sa umblam.