$1 scrie:$2una ziua,
As mai dori sa cunosc o informatie tehnica destul de delicata.
Poate cunoaste cineva:
-1 in ce ordine se strang cele10suruburi/D12mm si 8suruburi/D10mm ?
-2 ridicarea pistonului fata de suprafata blocului motor?
-3 dilatarea pistonului ?
-4 grosimea garniturii de chiulasa cu trei crestaturi atunci cand este presata?
Multumesc
Salut,
Eu o sa-ti dau niste raspunsuri cat de cat viabile deoarece sa stii ca nu prea este domeniul unui mecanic sa faca masuratorile care le doresti tu deoarece acestea tin de cei care planeaza chiulasa ca sa stie cat trebuie luat din ea si de cei care proiecteaza motorul deci in general este vorba de prelucrarile prin aschiere.
1 Aceste detalii de strangere ar fi trebuit sa fie expuse pe o fisa in carcasa in care vine impachetata garnitura de chiulasa.
Eu iti expun strangerea in poza de mai jos,deci prima data strangi cele 10 suruburi groase incepand de la mijloc si mergand in diagonala catre capete iar ultima data cele 8 suruburi dupa aceeasi lege,de la jumatate catre capate.
Nu are importanta daca dupa ce strangi la jumatate mergi spre stanga sau spre dreapta.
O atentie deosebita trebuie sa acorzi inainte de montare la curatatul gaurilor din bloc acolo unde vin infiletate cele 18 suruburi deoarece daca raman la baza filetului ulei,apa,sau antigel se formeaza suprapresiune si se sparge blocul.
Curatarea se face cu fasa de pansament infasurat pe o surubelnita plata cu care rasucesti in orificiu pana nu se mai uda.
2 0,8 si 1mm
3 intre 3 si 5 sutimi
4 garnitura de chiulasa este din 4 folii otelite (depinde de firma)si cat are in stare de repaus tot atat are si stransa .
Daca faci referire la ce grosime are garnitura de reparatia a 3 a ,nu stiu dar trebuie sa aibe cam 1,6 mm.
Ma repet ordinea de strangere si grosimea garniturii sunt detaliate pe un pliant care se afla in ambalajul in care vine garnitura de chiulasa dar daca nu are asa ceva inseamna ca este de o calitate indoielnica,made in turkey sau etc.