ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
04 Aug 2012, 11:47
Eu cred ca ar trebui modificata Constitutia sa fie Base' presedinte pe viata, ca altfel se va intoarce Gheorghiu Dej la putere.
Si premier pe viata sa fie MRU impreuna ca pustii aia de gradinita care au fost in guvernul condus de el, toti exagerat de bogati, ca deh, nu erau comunisti.
04 Aug 2012, 12:25
Hotii striga, Hotii ... asa este in Romania asta politica si nu numai.
Toata lumea ii acuza pe cei de sus ,dar 90 % din persoanele din tara asta daca ar fi acolo sus ar face la fel, sa fure, sa le fie bine lor si familie si sa faca tot posibilul sa ramana acolo cat de mult cu putinta.Indiferent cine este la putere tot asa o sa ne mearga sau poate se schimba pe o parte in bine si in cealalta in reu,problema nu este numa la cei de la putere este cam a intregi populati, mare majoritate suntem inascuti si invatati ca sa facem sa fie bine noua si familiei pe cai nu tocmai corecte incat nu ne mai gandim la alti daca le este bine sau nu.
Ultima oară modificat de
xetix pe 04 Aug 2012, 12:27, modificat 1 dată în total.
04 Aug 2012, 12:26
lasand sarcasmul la o parte este clar ca trebuie revizuita Constitutia! Si apoi Legea referendumului. Eu unul sunt de-acord cu prevederile actualului mod de referendum, 50% + 1 vot prezenta obligatorie. De ce? Pentru ca pe mine Parlamentul nu ma reprezinta, ori o decizie a lor nu inseamna ca e in interesul meu, cum de altfel s-a vazut in 2 randuri. Adica ei au votat, romanii NU. Asta ar trebui sa spuna mult. Vreau cel mult 300 de parlamentari, desi..in viziunea MEA personala, 2 reprezentanti de fiecare camera in 40 de judete = 160 oameni + inca cativa (mai multi, sa spunem un 10 de Bucuresti) ar fi ARHISUFICIENT. Pe principiul decat mult si prost, mai degraba putini .. (si prosti

).
Numirea judecatorilor CCR prevazut in Constitutie ca se face prin ALEGERI si nu numiri politice, la fel si Avocatul poporului.
Eu asta mi-as dori...pentru moment. Dar nu cred ca se va rezolva curand...
04 Aug 2012, 12:55
Intr-adevar, politicieniii sunt emanatia poporului din care fac parte, daca citesti ce am scris mai sus, exact asta am spus si eu, desigur, exprimandu-ma altfel.
Sarcasmul vine din afirmatii pline de demagogie, de genul, daca pleaca Basescu vin minerii, se face euro 6 lei samd.
Cei carora le e frica de comunisti, se fac ca nu vad faptul ca avem oameni cu grade militare in diverse institutii publice si mass-media, ori cred ca asta e clar semn de capitalism.
Repet, nu conteaza ce fel de parlament vom avea, sau cine va conduce guvernul, asta din prezent e nivelul maxim de politica la care putem ajunge.
Cei de la PDL au avut timp de 2 ani si jumatate guvernarea in mana si majoritate in Parlament, perioada in care puteau modifica absolut orice doreau.
Faptul ca reinvie tema modificarii Constitutiei doar in perioada de campanie electorala, arata faptul ca e doar o strategie politica, care vad ca prinde.
04 Aug 2012, 17:06
Multumesc ca m-ati facut 'naiv' (ca sa nu folosesc un termen mai jignitor), spunand ca reproduc stereotipuri din emisiunile unor televiziuni de stiri. Sa se interzica atunci, ca sa nu mai avem noi astia mai slabi de minte/inger la ce sa ne mai uitam.
Sa ramana doar alea care trebuie.
04 Aug 2012, 18:47
@Mihai, e foarte limpede ce am votat din moment ce am fost prezent la vot ! Inteleg "amuzamentul" tau! Iar ne facem ca nu pricepem?
Si DA - incepe sa-mi fie rusine ca am votat un taran prost crescut - si nu o data... am si recidivat.
Se intrevad insa cam doua categorii in randurile populatiei : cei ce vor sa scape de mahalagiu, desi nu-i vor pe ailalti (cazul meu) si cei ce nu-i vor pe ailalti desi nici pe mahalagiu (cred ca pe principiul rau cu rau....)
acum, eu unul nu pot acuza nici una din parti, practic fiind un episod asemanator celui din 2000 cand, pentru a nu-l vota pe Iliescu l-am votat pe Vadim
Si, ca sa citam un ilustru.... noi... cu cine votam ?
04 Aug 2012, 19:17
Va rog sa respectati parerea celorlalti si sa nu jigniti colegii pe baza acestora. Cred ca suntem de acord ca niciunul nu e perfect, doar ca unora li se par pacatele unora mai grave decat a altora.
Eu personal nu gasesc alta explicatie plauzibila pentru actiunea extrem de agresiva si nechibzuita de anulare a unui mandat prezidential dat prin alegeri, in conditiile in care initiatorii sunt deja la putere, decat pericolul pe care mandatul il prezinta pentru libertatea unor persoane ca Voiculescu (care a anuntat planul cu ceva vreme inainte si a fost si primul beneficiar al mutarii MO sub Guvern.
Mi se pare de domeniul incredibilului sa faci un referendum pe baza unor liste si apoi sa declari ca listele nu sunt bune, o indiferenta inconstienta pentru stabilitatea,predictibilitatea si imaginea institutiilor si a tarii pentru investitori si pentru curs, toate cu un singur scop : demiterea. Cat mai suntem dispusi sa platim pentru demitere? Din rezervele BNR a disparut o autostrada trans-carpatica.
04 Aug 2012, 21:59
Cristi, sa fii tu sanatos cate trans-carpatice a "halit" Berceanu la vremea lui... daca imi aduc bine aminte, ai tangente cu domeniul asa ca stii foarte bine cati bani au inghitit "autostrazile pe hartie" pedeliste.
Mandatul dat prin alegeri, e discutabil. Stim cu totii cum si-a castigat Baselu al doilea mandat, pe vremea cand prostanacu' visa cai verzi pe pereti. Sa fie clar: in politica romaneasca nimeni nu e Alba ca Zapada, iar Basescu primeste peste bot exact ce a oferit el opozitiei, atatia ani de zile.
P.S.: : Ponta face precum comuniştii în 1946.
Astfel de declaratii suburbane nu afecteaza cursul valutar?
06 Aug 2012, 11:22
Nu declaratiile decredibilizeaza Romania, ci faptele. Poate venind din partea unor politicieni de prestigiu, da, ai putea zice ca declaratiile au o influenta, dar la cate gogomanii zic ai nostri, nu mai au niciun efect. Sa nu mai zic ca Nicolaescu&Sova fluturau ideea, dupa referendum, ca acesta nu ar trebui sa se supuna regulilor Curtii Constitutionale legate de cvorum, ci OUG-ului neconstitutional. Dar atata timp cat e pozitia USL-ului si nu a CCR, BEC sau alte institutii, nu are cine stie ce impact asupra cursului.
Si sa nu uitam ca acele vorbe vin pe fondul unor fapte prin care textul deciziei CCR a fost modificat pe ascuns in scrisoarea adresata Guvernului pentru a i se da un cu totul alt inteles si a valida idiotenia de mini-recensamant, CCR respingand anterior cererea parlamentarilor USL de renumarare a alegatorilor.
Iar daca e ok ca miliarde de euro, calcarea in picioare a constitutiei si a imaginii Romaniei, raportul pe justite, intrarea in Shengen au fost si sunt fituite de USL pentru ca si Berceanu a dat cu dedicatie cateva SF-uri (studii de fezabilitate) care nu s-au mai concretizat (artificii la care apeleaza ministrii oricaror guverne, portofolii sau partide pentru a recompensa firmele apropiate partidului), inseamna ca traim pe planete diferite.
06 Aug 2012, 11:55
@toxicristi: mare parte din reprosurile pe care le aduci tu USL-ului sunt simple speculatii. Basescu, cu exprimarile lui paranoide ("lovitura de stat", "reintoarcerea comunismului din 1946", etc) a contribuit la caderea cursului valutar in aceiasi masura ca si membrii USL.
Daca vrei sa vorbim de miliarde la modul concret, hai sa vorbim de rata de absorbtie a fondurilor europene in guvernarea Boc.
06 Aug 2012, 12:53
Da, Basescu e de vina. Basescu s-a demis singur incalcand Constitutia, Basescu a dat ordonante de urgenta neconstitutionale, Basescu a organizat alegeri si referendum ca apoi sa spuna ca listele nu-s bune, Basescu a schimbat textul deciziei CCR.
Sa nu uitam ca tot Basescu mi-a furat salariul, pensia, bicicleta si .
Daca mai incapea vreo indoiala, Basescu e de vina pentru seceta.
06 Aug 2012, 13:19
Cred ca (in)activitatea guvernului a dus la devalorizarea leului mai degraba decat declaratiile unui presedinte suspendat.
06 Aug 2012, 13:29
Speculatii sunt si afirmatiile "fara ultimele evenimente, am fi avut un alt raport MCV" (Mark Gray, purtatorul de cuvant al CE, la prezentarea raportului MCV), "deprecierea leului s-a produs pe urma actiunilor politice" (Mugur Isarescu, BNR), "BNR a cheltuit peste un miliard de euro pentru sustinerea cursului" (Vlad Muscalu, senior economist ING Bank), "evenimentele din ultimele 3 saptamani au zdruncinat increderea in Romania" (Jose Manuel Barroso, presedintele CE).
06 Aug 2012, 14:00
Nic, e chiar caraghios sa sustii ca declaratiile cuiva care nu ocupa nici o functie in stat au daramat cursul valutar. Sa ne pastram totusi uzul ratiunii. Pai cat au strigat USL-istii "Dictatura!!!" cat erau in opozitie cursului nici nu i-a pasat.
Pare ca ne paste o remaniere: MONA PIVNICERU LA JUSTITIE!!!

Asta e un fel de *facepalm* la Basescu stiindu-se relatiile dintre cei doi. Sa nu mai zic de celebrul Dan 52% Sova care devine si el ministru...

Nu mai e nimic de zis.
06 Aug 2012, 14:57
Mihai, iti respect atasamentul neconditionat fata de Basescu, dar asta nu iti da dreptul sa consideri caraghioase opiniile celorlalti. Luarile de pozitie ale unui presedinte suspendat sunt urmarite si interpretate de toata lumea, de la Gica de la scularie, pana la Angela Merkel. Crezi ca Basescu s-ar mai chinui (pentru ca da, limbajul diplomatic e un chin pentru el) sa apara in fel si fel de cuvantari, daca acestea nu ar avea niciun efect?
06 Aug 2012, 15:31
Sunt declaratii politice ale unuia care a fost scos pe tusa si deci nu mai reprezinta institutii ale statului. In opinia mea nu se poate compara efectul unor DECLARATII in tonul normal al ciorbei poilitice de la noi cu efectul unor ACTIUNI care ne-au adus critici peste critici din partea lumii civilizate.
Sunt fortat sa-l sustin pe Basescu datorita faptului ca alternativa e Ponta & Antonescu.
Cu totii avem propriile noastre convingeri si opinii, formate in functie de informatiile pe care le primim. Aceste convingeri trebuie insa validate mereu pentru a ne asigura ca luptam "lupta cea dreapta". Pentru mine, sistemul de referinta pe care-l folosesc pentru a-mi valida opiniile este occidentul - presa si mai ales organismele occidentale. Logica fiind: de afara lucrurile pot fi vazute mai obiectiv, fara bagaj emotional, fara influente ale unei tabere sau alteia etc. deci am sansele cel mai mari de a obtine o opinie obiectiva contra careia sa imi masor convingerile. Din cate am avut ocazia sa citesc pana acum, convingerile mele au fost validate.
07 Aug 2012, 00:22
Mai luati o pauza oameni buni si sa incercati sa postati si ceva mai util ,nu numa sa va contraziceti aici
08 Aug 2012, 11:37
@KomandantuR: concediu placut! Sa-ti incarci bateriile la maxim, ca vom avea nevoie cu totii de energie si rezistenta la stres in urmatoarele 12 luni...
Suntem o natiune efervescenta, plina de trairi emotionale, ce inca nu si-a format o scala de valori capabila sa genereze lideri. Partea proasta este ca - asa cum mentiona si KomandantuR - cei care conduc destinele Europei vor sanctiona aceasta "spalare a rufelor" in public, inzecit (vor folosi instabilitatea politica ca pretext pentru a-si implementa politicile protectioniste: Romania, neglijabila ca factor decizional, masa de consumatori neavizati si zona-tampon spre rasarit). Iar cei care cred ca de vina e numai si numai USL, sau numai si numai Basescu, sunt naivi.
09 Aug 2012, 09:29
On topic: daca sondajul care sta la baza se bazeaza pe date culese corect , inseamna ca ne-am chinuit degeaba doua decenii.
14 Aug 2012, 23:29
La referendumul pentru modificarea constitutiei s-a votat pentru 300 parlamentari si o singura camera.
NU s-a tinut cont de votul popular.
La refendumul pentru demiterea lui basescu s-a votat demiterea.
NU s-a tinut cont de votul popular. Oricum ar da-o 85% din votanti ( vreo 7 milioane, oricum mai multi decit cei care l-au pus presedinte) e un vot clar de " valea !"
Ce democratie e asta ?
15 Aug 2012, 10:30
Chiar si in democratie se tine cont de reguli, desi poate nu ai sa crezi...
Ma refer la 'majoritatea' covarsitoare de 85%, pe care o poti obtine similar si cu 100 de votanti, din care 85 sunt contra. Probabil vei spune ca sunt prea putini fata de ceilalti si nu conteaza; ai dreptate aici. Mai sus nu, verifica si conditiile de validare a referendumului.
15 Aug 2012, 22:48
Io nu vorbesc aici de legi, ci bun simt. Cum sa nu tii cont de 7 milioane de voturi ? Cum sa nu tii cont ca basescu a fost ales cu 5 mlioane si acum nu poate fi trimis la tigari cu 7 milioane ?
S-ar putea face un referndum pe orice problema, daca nu se tine cont de vointa populatiei (buna, proasta - cum o fi ea) recurgind la tertipuri si smecherii, atunci de pomana il faci...
Pentru mine, nu e nici o diferenta intre usl si pdl, intre basescu si ponta , sau antonescu. Toti sint o apa si-un pamint, toti cauta sa ne fure, insa s-a ajuns prea departe : nu se tine seama - pe fata - de vointa populara, invocindu-se legi facute cu dedicatie, utilizindu-se oameni - cozi de topor- s.a.m.d.
Trebuie respectat poporul chiar daca e proasta alegerea lui , altfel, deja sintem in comunism.
Asa era pe vremea lui ceausescu : stia el ce e mai bine pentru popor si, orice-ar fi votat poporul era optional pentru partid. A trebuit sa treaca 40 de ani ca sa scapam de el si acum ne certam pe simpatii politice, pe NIMICURI, in loc sa vedem ca , usor-usor, noi nu mai contam, indiferent apartenta sau simpatia politica. Nu mai contam nici macar la vot. Asta e pericolul cel mai mare : sa nu mai contam deloc ! Ar trebui sa impiedicam comunismul si dictatura sa se intoarca, nu sa ne certam !