Re: Ne era mai bine pe vremea comunismului?
$1 scrie:$2$1 scrie:$2Hiperinflatie
Forma de inflatie caracterizata prin rate inalte si crescatoare. Tendinta va fi ca oamenii sa-si piarda increderea in moneda si sa revina la schimbul direct de produse (barter).
Este insotita de dezordine sociala crescanda.
Nu se limiteaza totul la BANI! Inflatia a trecut demult de la definita mai multi multi decat poate duce o economie.
Din fericire BNR are ceva arme impotriva inflatiei, vom vedea daca si masurile economice vor ajuta!
Inflaţia este un fenomen monetar şi înseamnă creşterea preţurilor, deci e vorba de bani. În România, creşterea preţului are un singur "motor": devalorizarea monedei naţionale. Dacă nu am fi avut această devalorizare, am fi avut deflaţie. Încredere în moneda naţională nu a existat niciodată după război. Pe vremea comunismului erau o ficţiune, după, a fost perioada de inflaţie mare a anilor '90.
-

zaboss - Gold Member
- Maşina: Waiting
- VIN: rosusecrecesimult
. Cu cât mai mulţi oameni afectaţi, cu atât mai mare devine aria celor care nu-şi permit creşteri de preţuri.

. 2 luni a guvernat MRU, vreo 2 ne-am certat, inca 2 l-am suspendat pe Base si vreo 3 am schimbat ministri si secretari (de stat, de guvern, ce-or mai fi ei). Pai daca ne si apucam sa muncim...sa vezi atunci ce creste