Daniel: nu am un spus ca am EU o solutie, insa da-mi voie sa te intreb cum poti tu "numara" km facuti de o masina? Logica ta e ok, nu o contest. Dar cum o aplici?. Cum aplici RCA-ul la o masina care circula 1 luna din 6, ca 6 luni e minim la RCA?! Iar, inca una: cum justifici tu ca la calculul RCA se ia in calcul data emiterii carnetului si varsta cand nevasta-mea are carnet de . .cred 10 ani acus si a condus adunat 100 de km

?? Si exemplele pot continua. Toate sunt defavorizante, e frustrant, stiu.
Revin la tine ...
Totalsender: pai..tu spui ca trebuie calculat la cai putere si nu la cilindree... adica un motor de 1.6 si 105 cai sa i se ia o taxa mai mica decat 1.0 si 125 cai?

ma faci sa rad...nu e corect asa. Luam in calcul o constanta (variabila, ca in legile lui Murphy), in cazul de fata cilindreea. Daca nu vrei asa uite, cautam o alta constanta: raport cilindree/cai putere. Ti se pare mai ok asa?
Am revenit

Deci..rulajul este un factor important, insa acest principiu de ipocrizie, enuntat de tine se poate aplica la 90 % din legi, mai ales cele economice, ca acolo e vorba de bani! Citim Codul fiscal si ne luminam amandoi de inechitate!!
Taxa actuala este una pusa aiurea. Pentru ca dupa ce-o inmatriculez imi bat joc de masina si peste 1 an va polua cat 3 autobuze. Daca pui stabilirea noxelor la ITP, anual sa spunem, o sa se gaseasca spagarii sa manevreze toate ITP-urile sa iasa ca polueaza mai putin. Oricum ai da-o este aiurea!
Si apropos de numarul de km, ce faci cu firmele care au masini/flote? le pui sa plateasca mai mult ca ei fac cei mai multi km?! Nu stiu daca ar fi ok asa ...
Uite, mi-a venit acum o idee, insa si aici e cu dus-intors. La calculul RCA asiguratorul face poza cu nr de km. Anual vom sti cati km ai facut, si calculezi taxa pe baza numarului de km declarati anul anterior. Crezi ca asta ar fi o solutie?
LE:
http://www.realitatea.net/taxa-auto-unt ... 87248.html