Discutii libere/forum

Cafeneaua suparatilor

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Cafeneaua suparatilor

Mesajde Mihai L » 16 Mar 2014, 15:09

Si sa ai o casa este un lux, avand in vedere salariile. Si tot platesti impozite si taxe pentru asta...
Masina vine cu o seama de costuri aferente, pe langa combustibil. Poti sa ti le permiti, bine.

Nu vad insa de ce as avea pretentie la diverse facilitati (parcare, spalare, etc).
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 15:17

In unele cazuri, poate nu majoritatea, masina este o necesitate... si cu un salar mediu, sa nu vorbim de minim... nu cred ca ti-ar fi tot una sa platesti pentru locul de parcare, sau sa nu ai un loc de parcare din cauza ca "smecherul" care e finantat de mă-sa si de ta-su` are loc de parcare unde vrea muschii lui...

Cred ca daca vrem sa schimbam ceva in tara asta, cu mentalitatea care o au romanii in general, nu o sa ajungem intr-o situatie mai rea decat cea in care suntem in momentul de fata...

Nu ma laud ca nu mai muncesc in tara, si nu sunt neaparat mandru de treaba asta... am plecat de nevoie, nu de placere, si cand vad ce e prin tarile straine stau si ma gandesc cand o sa ajungem si noi la un nivel de trai si civilizatie macar jumatate din cat au ei...

$1 scrie:$2Nu vad insa de ce as avea pretentie la diverse facilitati (parcare, spalare, etc).

Pai, nu e vorba de pretentii, dar ce sa faci cu masina? Sa o bagi in apartament? Eu daca nu am loc unde sa parchez masina, o duc pe strada alaturata, sau stiu eu... unde am loc... n-am pretentia ca din scara blocului sa sar direct in masina, dar nici sa trebuiasca sa platesc si pentru un loc de parcare :)
B0gd4n_r
1nsane Member

Maşina: BMW 520d M

Mesajde VIPER » 16 Mar 2014, 15:28

Dezvolta treaba aia cu mentalitatea. Adica eu si Mihai avem o mentalitate gresita, si a ta e corecta? Sau am inteles eu gresit...

Daca este o necesitate, atunci esti constient de cheltuielile suplimentare care pot sa apara. Daca nu esti in stare sa le sustii, nu da vina pe altii...

P.S. nu ma adresez direct colegului, ci generic. "Tu" = cel care te plangi de taxe ;)
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 15:38

$1 scrie:$2ezvolta treaba aia cu mentalitatea. Adica eu si Mihai avem o mentalitate gresita, si a ta e corecta? Sau am inteles eu gresit...

Ai inteles gresit, n-am vrut sa acuz pe nimeni din discutia actuala ca ar avea o mentalitate gresita, sau ca mentalitatea mea este mai presus, n-am cum sa caracterizez mentalitatea cuiva pe forum, si nu am avut o astfel de intentie... Zic doar ca romanii in general au o mentalitate foarte diferita de mentalitatea altor natii, si care in opinia mea este gresita din multe puncte de vedere... cand vad mentalitatea altor oameni de alta nationalitate, ma gandesc de ce nu se poate si in Romania sa ai asa o mentalitate... ca nu sunt primul si nici ultimul care vede diferenta de civilizatie si mentalitate din alte tari... si care nu cred ca ar fi asa greu de schimbat... E clar ca sistemul ne-a facut sa avem o mentalitate diferita de alte tari, dar daca totusi s-ar schimba putin mentalitatea, poate pe viitor ar putea fi mai bine...
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde Nic_Bv » 16 Mar 2014, 15:52

$1 scrie:$2re loc de parcare unde vrea muschii lui...

@B0gd4n_r: "unde vor mușchii lui". :D

Și ca să fiu on-topic, sunt supărat că aud din nou argumentul ăsta, cu salariile din România.
Nu neg faptul că sunt mici, dar protecția socială nu reprezintă o soluție pentru o societate ce se dorește a fi competitivă.

Orașele mari oferă avantaje pe care le trecem prea ușor cu vederea: SMURD-ul ajunge aproape instant, ai piața (sau piețele) sub nas, școli bune pentru odrasle, acces la utilități, etc. Toate astea COSTĂ. Iar municipalitatea trebuie să facă venituri din orice consideră oportun.

Să luăm cazul ipotetic al unui... nea Vasile. Nu-i ajung banii? Poate meseria pe care o are nu se mai cere pe piață, să facă o recalificare. Sau poate nu este suficient de bun în ceea ce face, să bage o specializare. Dacă nici una din cele două variante nu funcționează, să se mute la țară . Poate face naveta cu trenul până la locul de muncă. Sau să plece la cules de căpșuni.

Problema e că Vasile e puturos și plângăcios în același timp. A crescut sub zodia lui ”să ni se dea” și ”să ni se facă”.

Și mai e o problemă: e plin de Vasile printre noi. Off... supărat sunt Doamne, supărat... :((
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 15:55

Nic, am uitat de ghilimele de rigoare...

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Să luăm cazul ipotetic al unui... nea Vasile. Nu-i ajung banii? Poate meseria pe care o are nu se mai cere pe piață, să facă o recalificare. Sau poate nu este suficient de bun în ceea ce face, să bage o specializare. Dacă nici una din cele două variante nu funcționează, să se mute la țară . Poate face naveta cu trenul până la locul de muncă. Sau să plece la cules de căpșuni.

Problema e că Vasile e puturos și plângăcios în același timp. A crescut sub zodia lui ”să ni se dea” și ”să ni se facă”.

Și mai e o problemă: e plin de Vasile printre noi. Off... supărat sunt Doamne, supărat... :((

In tara am lucrat ca pompier, si aveam un salariu destul de ok, dar am vrut mai mult.

Nu ma plang ca nu imi ajung MIE banii, ma gandesc la altu care vrea, dar abea se descurca !!!

Ti se pare normal ca unul care termina facultatea, daca vrea sa se angajeze in domeniu, i se cere experienta peste tot?

Pai "bă frate" da-o dracu de treaba !

Ti se pare normal ca daca ai prea multe studii sa nu te angajeze pe motiv ca legal trebuie sa iti dea un salar mai mare?

As putea sa scriu pagini intregi din intamplari povestite de prieteni, sau vazute pe la televizor.

Asa ca nu-l mai fa pe nea Vasile puturos si plangacios in acelasi timp ca nu e un caz general !
Ultima oară modificat de B0gd4n_r pe 16 Mar 2014, 16:05, modificat 1 dată în total.
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde Nic_Bv » 16 Mar 2014, 16:04

OK, am bănuit, d-aia am pus și eu zâmbărețul...

Cât despre mentalitate, ține de mulți factori. În primul rând de origini, pe care orice ai face, nu le poți schimba. D-aia noi avem multe în comun cu italienii, nu cu scandinavii sau cu japonezii.

Iar percepția mentalității este o chestie foarte subiectivă. Atunci când la nivel personal ne merge bine, avem tendința de a vedea în jur numai lapte și miere. Iar când ne merge rău, totul e nașpa.

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde VIPER » 16 Mar 2014, 16:06

$1 scrie:$2ezvolta treaba aia cu mentalitatea. Adica eu si Mihai avem o mentalitate gresita, si a ta e corecta? Sau am inteles eu gresit...

Ai inteles gresit, n-am vrut sa acuz pe nimeni din discutia actuala ca ar avea o mentalitate gresita, sau ca mentalitatea mea este mai presus, n-am cum sa caracterizez mentalitatea cuiva pe forum, si nu am avut o astfel de intentie... Zic doar ca romanii in general au o mentalitate foarte diferita de mentalitatea altor natii, si care in opinia mea este gresita din multe puncte de vedere... cand vad mentalitatea altor oameni de alta nationalitate, ma gandesc de ce nu se poate si in Romania sa ai asa o mentalitate... ca nu sunt primul si nici ultimul care vede diferenta de civilizatie si mentalitate din alte tari... si care nu cred ca ar fi asa greu de schimbat... E clar ca sistemul ne-a facut sa avem o mentalitate diferita de alte tari, dar daca totusi s-ar schimba putin mentalitatea, poate pe viitor ar putea fi mai bine...

Pai si unde e mentalitatea gresita in ce zic eu? Crezi ca nu mi-ar conveni sa merg zilnic la servici cu masina? Dar nu o fac. Intai ca ma bucur ca dupa 7 luni de pauza mi-am gasit un job foarte misto unde ma duc cu drag. Si merg zilnic 1 ora dus si 1 ora intors pe jos si cu metroul (pe jos 30' x 2, cu metroul alte 30' x 2). Inclin sa cred ca am o mentalitate "vestica" facand asta. Gresesc? Apoi, sunt singurul, dar singurul, de langa bloc care plateste de 5 ani parcare. Restul se cearta ca chiorii. O fi mai bine ca ei, sau ca mine?
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 16:19

Tot nu intelegi, n-am zis ca ai o mentalitate gresita, dar gandeste-te ca aia care se cearta ca chiorii nu isi permit sa plateasca si poate doar atat ii duce capu, sa se certe pentru un spatiu care nu apartine niciunuia dintre ei, acolo da mentalitate gresita...

Daca nu mai e loc acolo, cauta in alta parte...

Din moment ce platesc o asigurare OBLIGATORIE de 650 lei pe an, impozit pe masina, cum sa mai platesc si pentru un loc de parcare?

Nu ma plang de taxe si impozite pentru ca deocamdata imi permit sa mi le platesc... dar parca nu ar fi destule, asta ar mai lipsi, sa platesc si locul de parcare...

Mie personal mi-a zgariat idiotu de vecin masina, si nu doar mie, ca au fost 3 masini zgariate pe acelasi loc de parcare a lu` sulea...

Poate altul in locul meu i-ar fi zgariat si el masina lui sulea... dar am zis ca mai bine il las sa zaca in prostia lui si sa evit sa mai parchez pe locul lu sulea ca n-are rost sa ii demonstrez ca pot sa fiu mai prost decat el daca chiar ma forteaza...
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde Nic_Bv » 16 Mar 2014, 16:30

$1 scrie:$2Ti se pare normal ca unul care termina facultatea, daca vrea sa se angajeze in domeniu, i se cere experienta peste tot?

DA, mi se pare absolut normal, în condițiile în care angajatorul are de unde alege, iar învățământul românesc nu e orientat spre aplicabilitate, ci spre abstractizare.

$1 scrie:$2Ti se pare normal ca daca ai prea multe studii sa nu te angajeze pe motiv ca legal trebuie sa iti dea un salar mai mare?

Scuze, dar cred că aici încurci noțiunile. Nu ăsta e motivul real, ci salariul solicitat. Dacă angajatorul are un post disponibil de - să spunem șofer - atunci se așteaptă să ofere un salariu de - să zicem - 1.000 RON. Legal are voie, postul respectiv nu necesită ca cel care le are să aibă studii superioare. Dar dacă vine Gigel și la întrebarea ”ce salariu vă așteptați să primiți?” răspunde ”minim 2.000 de RON, că știți, am terminat Dreptul”, atunci s-a terminat discuția...
(sumele sunt alese la întâmplare)[/quote]

$1 scrie:$2As putea sa scriu pagini intregi din intamplari povestite de prieteni, sau vazute pe la televizor.

Mai ales ce vezi la televizor... hai să fim serioși.

$1 scrie:$2Asa ca nu-l mai fa pe nea Vasile puturos si plangacios in acelasi timp ca nu e un caz general !

Nu eu l-am făcut, ci doamna mă-sa. Eu doar constat ”calitățile” sale.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 16:44

$1 scrie:$2DA, mi se pare absolut normal, în condițiile în care angajatorul are de unde alege, iar învățământul românesc nu e orientat spre aplicabilitate, ci spre abstractizare.

Pai si atunci pentru ce mai faci o facultate daca nu iti poti gasi de lucru in domeniul respectiv?

Nu vorbesc de un domeniu anume, zic in general...

Scuze, dar cred că aici încurci noțiunile. Nu ăsta e motivul real, ci salariul solicitat. Dacă angajatorul are un post disponibil de - să spunem șofer - atunci se așteaptă să ofere un salariu de - să zicem - 1.000 RON. Legal are voie, postul respectiv nu necesită ca cel care le are să aibă studii superioare. Dar dacă vine Gigel și la întrebarea ”ce salariu vă așteptați să primiți?” răspunde ”minim 2.000 de RON, că știți, am terminat Dreptul”, atunci s-a terminat discuția...
(sumele sunt alese la întâmplare)

In "povestea" pe care o stiu eu, era vorba de un post de manager... ceea ce zici tu, clar, mi se pare absurd.

$1 scrie:$2Mai ales ce vezi la televizor... hai să fim serioși.

Nu te gandi ca toata ziua stau cu ochii in televizor pe canale de stiri sau de scandal, ca sincer m-am saturat sa caut ceva decent la televizor, si pe 10 program din 5 sa fie numai stiri despre Bianca Slav/Dragusanu sau cum mama ei o mai cheama...

Dar cred ca din toate prostiile care sunt pe la televizor, mai sunt si cazuri care nu-s chiar o prostie...

$1 scrie:$2Nu eu l-am făcut, ci doamna mă-sa. Eu doar constat ”calitățile” sale.

Hai ca nu-i chiar asa...
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde klaus74 » 16 Mar 2014, 17:22

Sincer, eu nu stiu de ce plangi. Plata locului ala de parcare nu e obligatorie. Pentru locul de parcare platesti numai daca vrei sa ai unul rezervat. Altfel parchezi pe domeniul public "la liber".
Vorbeai in posturile anterioare ce e pe afara. Stii ca exista in Olanda zona unde nu poti sa-ti cumperi masina daca nu dovedesti ca ai loc de parcare asigurat? Sau cum spunea Mihai, sunt zone unde esti obligat sa-ti iei loc de parcare. Ceea ce la noi nu prea e obligatoriu.
Iar despre ideea ca masina e ncesitate nu stiu ce sa zic. Sunt de acord ca nu trebuie considerata lux si ca ar trebui sa si-o permita orice persoana care are un loc de munca decent, dar cam atat. Necesitate nu e, poti sa traiesti si sa descurci bine merci si fara masina.
klaus74
Gold Member

Maşina: Ex: Ford Focus 1.8TDCI Duratorq 2008
VIN: WF0XXXXXXXXXXXXXX

Mesajde valentins » 16 Mar 2014, 18:31

Chestia cu plata locului de parcare anual(si aici vorbesc doar de Bucuresti) este mostenire cu mult inainte de '89.
Problema in sine consta in faptul ca locuri de parcare in zona unde locuiesc eu,exista,sunt....dar foarte multe dintre ele sunt acordate catre utilizatori care pe de-o parte nu locuiesc nici macar in apropierea acelui loc si pe de alta parte exista deja familii unde exista 2 masini,dar cum deja a inceput sa devina proverbiala nesimtirea romanului(hai sa nu generalizez,a bucuresteanului mai precis),se ajunge acasa,tot cu masina de serviciu.
Bomboana pe coliva,poate consta in aparitia in parcare a uneia/sau mai multe, utilitare 7,5 tone( masina de servici) care sa faca deliciul,restului de posesori auto.
Nu am avut pretentia ca din scara blocului sa pasesc direct in masina(de ani de zile ocolesc jumatate de bloc ca sa ajung la masina) dar cel putin locul de parcare, sa tina de spatiul alocat acelui bloc.Pentru cine nu stie,in sectorul unde locuiesc,spatiul dintre blocuri este mai mult decat generos iar spatiile verzi,la fel.
Am facut acel drum la primarie(acum regret,dar asta e) ca ma saturasem de discutii de o inalta calitate,asupara locului de parcare,ocupat sau nu,de diverse forme de viata cu agregatul aferent.

@B0gd4n_r Eu personal nu am cautat scandal asupra unui loc de parcare inca nerevendicat,cu vre-un vecin,desi motive pentru a cere sa ma imperechez cu o ruda apropiata lui,ar fi fost destule.
Dar ce faci,cand gasesti 'biletele de amor' lasate amintire in parbriz/portiera ?..gen 'nu mai parca aici ca-ti iau familia in p...si o fac elice,etc' iar respectivul are domiciliul la1-2-3 blocuri distanta de acel loc de parcare? Am zis sa termin cu astfel de dulcegarii si sa vad un numar alocat pe acel spatiu.
Iar varianta spusa de tine, Daca nu mai e loc acolo, cauta in alta parte... atat timp cat locuri libere inca exista,nu prea este ok.
Mai am de asteptat,din cate se pare.
valentins
Gold Member

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 18:59

$1 scrie:$2incer, eu nu stiu de ce plangi. Plata locului ala de parcare nu e obligatorie. Pentru locul de parcare platesti numai daca vrei sa ai unul rezervat. Altfel parchezi pe domeniul public "la liber".
Vorbeai in posturile anterioare ce e pe afara. Stii ca exista in Olanda zona unde nu poti sa-ti cumperi masina daca nu dovedesti ca ai loc de parcare asigurat? Sau cum spunea Mihai, sunt zone unde esti obligat sa-ti iei loc de parcare. Ceea ce la noi nu prea e obligatoriu.
Iar despre ideea ca masina e ncesitate nu stiu ce sa zic. Sunt de acord ca nu trebuie considerata lux si ca ar trebui sa si-o permita orice persoana care are un loc de munca decent, dar cam atat. Necesitate nu e, poti sa traiesti si sa descurci bine merci si fara masina.

Ba omule, tu compari salariile olandezilor cu salariile din Romania??!?!

Se pare ca nimeni nu intelege ce vreau eu sa zic !!!!

Nu mai dati exemple ca in alte tari esti obligat sa platesti locul de parcare pentru ca in tarile alea poti sa-ti permiti chiar daca nu esti obligat !!!! La noi cu salariile astea de mizerie, asta ar mai lipsi in mama ei de tara, sa platesti si locul de parcare !!

$1 scrie:$2Bomboana pe coliva,poate consta in aparitia in parcare a uneia/sau mai multe, utilitare 7,5 tone( masina de servici) care sa faca deliciul,restului de posesori auto.

Stai linistit, si la mine in zona sunt vreo 3-4 microbuze care parcheaza in asa fel incat dimineata dupa ce pleaca toata lumea la lucru, ai impresia ca ala a fost mort de beat si a lasat masina in mijlocul drumului...

Prefer sa ma retrag din discutia asta pentru ca nu vreau sa mai intru in polemici cu nimeni. Eu pur si simplu cred ca nu avem un nivel de trai care sa ne permita sa platim pentru locul de parcare, asa cum spuneti voi, este in alte tari care sunt cu cel putin 100 de ani inaintea noastra ca civilizatie, mentalitate si nivel de trai, este obligatoriu.
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde VIPER » 16 Mar 2014, 19:16

$1 scrie:$2ot nu intelegi, n-am zis ca ai o mentalitate gresita, dar gandeste-te ca aia care se cearta ca chiorii nu isi permit sa plateasca si poate doar atat ii duce capu, sa se certe pentru un spatiu care nu apartine niciunuia dintre ei, acolo da mentalitate gresita...

Daca nu mai e loc acolo, cauta in alta parte...

Din moment ce platesc o asigurare OBLIGATORIE de 650 lei pe an, impozit pe masina, cum sa mai platesc si pentru un loc de parcare?

Nu ma plang de taxe si impozite pentru ca deocamdata imi permit sa mi le platesc... dar parca nu ar fi destule, asta ar mai lipsi, sa platesc si locul de parcare...

Pai da, asa e, nu isi permit... Unul are ultimu tip de Jeep si Jaguar (da, are 2 masini si sta la bloc!!!), altul are Serie 5 de prin 2012, altul are Superb nou-nouta, samd. Baba mea e cea mai amarata din parcare! Si uite ca imi permit!

Cum sa NU platesti parcare?! E pe domeniul public, daca ma intelegi ;) Daca era al tau privat, era aiurea sa platesti taxa. Asa, pe domeniul public (adica si al tau, dar si al meu), platesti daca vrei ceva care sa fie cumva "al tau" ;)

P.S. eu platesc asigurarea aia vreo 800 ;) Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca nu m-a obligat nimeni sa am masina. Am si credite la banci. Am si copil in scoala. Am si chirie. Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca plansul nu imi plateste datoriile ;)

P.S.2: ai idee cat te costa un loc de parcare intr-un complex rezidential? Nu unul de fite, ci unul in care, sa zicem, iti iei garsoniera de 35000€. Pai cam 5-10000€! Stii de ce? Pentru ca nu e nimeni obligat sa iti asigure loc de parcare.
Imagine
VIPER

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 19:27

$1 scrie:$2P.S. eu platesc asigurarea aia vreo 800 ;) Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca nu m-a obligat nimeni sa am masina. Am si credite la banci. Am si copil in scoala. Am si chirie. Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca plansul nu imi plateste datoriile ;)

Ma intelegi total gresit, nu ma plang de faptul ca am asigurarea 650 lei. Acum 3-4 ani aveam asigurarea 300 lei pe an, pe cand acum asigurarea a crescut, dar salariile au ramas la fel !

$1 scrie:$2P.S.2: ai idee cat te costa un loc de parcare intr-un complex rezidential? Nu unul de fite, ci unul in care, sa zicem, iti iei garsoniera de 35000€. Pai cam 5-10000€! Stii de ce? Pentru ca nu e nimeni obligat sa iti asigure loc de parcare.

N-am zis ca e cineva obligat sa imi asigure un loc de parcare, si nici nu am pretentia asta, daca ai citit postarile mele anterioare, am si zis ca daca n-am loc de parcare in fata blocului, caut in alta parte...

Dar sulea care sta de 20 de ani in blocul de vis-a-vis, si nu plateste pentru "locul" de parcare, e indreptatit sa imi zgarie masina ca el nu are loc sa parcheze ca eu am parcat in "locul lui" si eu stau doar de 15 ani in bloc???

De mentalitatea asta vorbeam in general la romani...

$1 scrie:$2Cum sa NU platesti parcare?! E pe domeniul public, daca ma intelegi ;) Daca era al tau privat, era aiurea sa platesti taxa. Asa, pe domeniul public (adica si al tau, dar si al meu), platesti daca vrei ceva care sa fie cumva "al tau" ;)

Pai NU sunt de acord sa fie OBLIGATORIU sa platesti loc de parcare, asa cum zic alti colegi ca e in alte tari! De asta am zis ca nu are rost sa mai discutam de asa ceva, ca cine stie cum ne trezim si noi cu o lege traznet ca asta...
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde VIPER » 16 Mar 2014, 19:49

Pai poate deveni obligatoriu incet-incet, si noi sa nu avem ce face. Da, masina e proprietatea noastra. Dar se plimba pe strazile statului ;) Parcheaza pe domeniul public, adica al statului (ca nu detin eu o bucatica de asfalt ramasa mostenire de la vreun unchi). Si tot asa. Aia e, daca ne plangem si ne suparam, tot nu se rezolva. Si, cu riscul sa par "bunicul sfatos": crede-ma, parcarea e una dintre cele mai mici probleme ;)
Imagine
VIPER

Mesajde andrei0241 » 16 Mar 2014, 19:55

$1 scrie:$2Dar sulea care sta de 20 de ani in blocul de vis-a-vis, si nu plateste pentru "locul" de parcare, e indreptatit sa imi zgarie masina ca el nu are loc sa parcheze ca eu am parcat in "locul lui" si eu stau doar de 15 ani in bloc???

De ceva asemanator m'am lovit si eu recent.
La mine, in fata blocului, este un teren viran unde pot parca lejer 30 de masini, dar de obicei mai mult de 16-17 nu sunt peste noapte (iar pe zi nici macar 10). Intr'o seara se pare ca am avut impertinenta de a parca pe locul lui. Evident ca mi'a venit la usa, sa'mi bata obrazul, ca el, vezi Doamne, nu i'a parcat niciodata pe locul lui tata (cat au stat ai mei aici el nici nu au avut masina) etc
Individul a avut loc de parcare platit (in alt loc), dar intre timp a renuntat, probabil vazand ca nu e lipsa de locuri de parcare, dar acum i s'a accentuat simtul proprietatii ... asa ca s'a gandit ca o sa ma oftic ca mi'a blocat masina.
Nu l'a dus capul insa ca a mai blocat si masina de langa mine, care poate trebuia sa plece peste noapte si nici ca eu puteam oricand sa plec cu cealalalta masina ...

Evident ca ulterior am preferat sa nu ma mai intersectez cu el si imi las masinile in alte locuri de parcare ... insa dac'as putea sa rezerv acel loc de la Primarie (locul nu figureaza la Primarie ca loc de parcare, din pacate), cu placere as da cei sub 200ron/an.

Eu, personal, sunt de acord cu plata locului de parcare, insa cu respectarea prevederii cum ca rezervarea e valabila doar in anumite intervale orare. Mi se pare nesimtire sa blochezi locul cand esti plecat pe timp de zi, dar si sa pretinzi ca "ala e locul meu, ca eu parchez acolo de obicei", atata timp cat nu platesti nimic
andrei0241
1nsane Member

Maşina: Fiesta 2008 1.4 Tdci

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 19:57

Pai nu pentru plimbatul pe strazile statului se plateste impozitul? Nu e clar ca masina nu circula 24/24 7/7? Unde sa stationeze daca nu tot pe strazile statului ? :-??
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde Nic_Bv » 16 Mar 2014, 20:11

$1 scrie:$2m si credite la banci. Am si copil in scoala. Am si chirie. Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca plansul nu imi plateste datoriile ;)

Bravos. Pentru replica asta, mai pune o bere din partea mea lângă alea pe care o să le bem împreună undeva, cândva. Poate când om ieși la pensie, sau când om lichida împrumuturile la bănci; depinde care eveniment survine primul... =))

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde VIPER » 16 Mar 2014, 20:15

Lasa ca poate ajung prin Brasov cat de curand, iti dai seama ca ne vedem ;) Nu mor caii cand vor cainii ;)
Imagine
VIPER

Mesajde TOTALSENDER » 16 Mar 2014, 20:30

Nu stiu daca ati facut niste calcule riguroase, dar riguroase, la centima apropos de cheltuielile pe care le aveti cu masina intr-un an. Ei bine, mie mi-au iesit cca 100 milioane bani vechi, combustibil plus asigurari, impozite si alte probleme tehnice. Vorbim de cca 10 000 km pe an.

Ce vreau sa spun este ca, o buna parte din banii astia, in afara de impozite, se duc tot la stat - cel putin un sfert!

Deci, eu platesc un loc de parcare pe un domeniu public pentru care oricum platesc?

Bineinteles ca nu te obliga nimeni sa ai masina - si deci sa platesti un eventual timbru de mediu, dar, daca am ( masina) nu o face peste noapte sa nu mai valoreze nimic - m-am simtit ca bunica-mea cand i-au luat pamantul in '62.

Apoi, noi in Ro avem o carenta cronica de educatie - asta apropos de mentalitati.

Si inca ceva, " sistemul" de fapt suntem noi, nu extraterestrii, nici japonezii. Smecherul (senatorul, deputatul, ministrul) arestat de DNA este poate vecinul care si-a luat A6 din hakereala in uralele parintilor ( bucurosi ca odrasla lor se descurca si a adus bani in tara) sustinut de sectorist, procurori si alte specimene legiuitoare...

Tot de lipsa de educatie discutam si la locurile de parcare: fiecare se simte mai indreptatit decat celalat sa-si puna masina mai in scara, mai ostentatjv... Da-i in p..a masii, ce daca nu au loc sa treaca?

Apoi, @Nick eu unul am constat o rasturnare a valorilor in tara asta. Daca nonvalorile nu au putut razbate in cercul valorilor, au avut grija sa creeze un alt "standard" care sa le faciliteze ascensiunea. In biroul nu stiu care, in departamentul de nu stiu unde, prin bani, relatii si mai ales prin DIPLOME CUMPARATE non valorile sunt peste tot si astepti decizii salvatoare de la ei.

Smecheria este ridicata la nivel de sport national. Un shmen, un tun, o inginerie cu statul...

Asa ca sa nu ne mai intrebam de ce nu merg lucrurile. Oamenii care trebuie sa ia decizii de fapt NU SE PRICEP.

Deci, ca o concluzie, PROBLEMA NOASTRA MAJORA ESTE LIPSA DE EDUCATIE.
Ultima oară modificat de TOTALSENDER pe 16 Mar 2014, 20:35, modificat 1 dată în total.
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde VIPER » 16 Mar 2014, 20:33

Eu te intreb atat: in alte tari e la fel? Daca da, despre ce discutam de fapt? (vorbesc strict de treaba cu impozitele, parcarea etc, deci legat de masina).

P.S. cel care spune despre altul ca are o mentalitate gresita, nu inseamna neaparat ca are o mentalitate corecta ;)
Imagine
VIPER

Mesajde TOTALSENDER » 16 Mar 2014, 20:38

Eu nu stiu legislatia de acolo, poaste in Olanda cand se construieste un bloc e obligatoriu sa se asigure cumparatorilor si loc de parcare.
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde valentins » 16 Mar 2014, 21:48

@andrei0241 da, asa este civilizat
$1 scrie:$2Eu, personal, sunt de acord cu plata locului de parcare, insa cu respectarea prevederii cum ca rezervarea e valabila doar in anumite intervale orare. Mi se pare nesimtire sa blochezi locul cand esti plecat pe timp de zi, dar si sa pretinzi ca "ala e locul meu, ca eu parchez acolo de obicei", atata timp cat nu platesti nimic

Citind,din curiozitate, regulamentul valabil pentru Brasov,http://www.brasovcity.ro/documente/public/regulamente/parcare/Regulament%20de%20atribuire%20a%20locurilor%20de%20parcare.pdf,la art. nr.8 se specifica 24h/zi.Curat murdar!
Tot acolo,in acel regulament este specificat un articol,de altfel foarte interesant,care mentioneaza cazul in care locurile fiind mai putine decat numarul solicitantilor,se poate tine licitatie per/loc.
Si per /Bucuresti este valabila aceasta,dar am eu convingerea ca daca se ajunge la asa ceva,clar o sa vedem imagini asemanatoare ca la 1907.

@TOTALSENDER - foarte bine spus,in legatura cu educatia.Desi,eu personal,am banuiala ca aceasta 'conspiratie' cu decaderea progresiva a invatamantului romanesc,trece de granita tarii noastre.
Si in Bucuresti,dupa noile prevederi,daca vrei sa ridici un imobil etajat/spatiu comercial/bloc de locuinte este necesar sa-i si asiguri un numar de locuri de parcare (subteran sau in imediata vecinatate)corespunzator.
In zona unde locuiesc,au fost construite recent,blocuri cu 3/4 etaje,cu apartamente de 2/3 si 4 camere care au TOATE loc de parcare asigurat/amenajat de constructor.Civilizat,no coment...pana la un punct.Spun asta pentru ca vis-a-vis de casa cumnatului meu,a fost ridicat mai acum 1 an un bloc cu 4 nivele.Parcarea este amenajata in fata blocului,delimitata de trotuar printr-un gard,prevazut si cu o poarta de acces auto, actionata electric,pe baza unei cartele.
Din lene/comoditate/sictir/indiferenta (dar banuiala mea este ca exista o carenta clara de educatie citadina elementara) unii dintre proprietarii noi,mai lasa masina personala,pe trotuarul de vis-a-vis,adica fix in fata casei cumnatului meu.

Romania,Bucuresti,undeva'n Balcani.....
valentins
Gold Member

Mesajde Mihai L » 16 Mar 2014, 22:16

$1 scrie:$2ai nu pentru plimbatul pe strazile statului se plateste impozitul? Nu e clar ca masina nu circula 24/24 7/7? Unde sa stationeze daca nu tot pe strazile statului ? :-??

Fals.
Este impozitul pe proprietate. Poti sa o tii si in curte, ca tot atat platesti, nu ai scutire. Corect?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde B0gd4n_r » 16 Mar 2014, 22:24

Mihai, eu am pus o intrebare, n-am afirmat asta...
B0gd4n_r
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 16 Mar 2014, 23:52

Ai pus o intrebare, ai primit un raspuns. :D
Impozitul se plateste pentru simplul fapt ca acea proprietate exista (casa, masina, teren...)

Pentru diverse chestii legate de utilizare se platesc taxe (accize la combustibil, parcare, rovigneta, etc).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde TOTALSENDER » 17 Mar 2014, 07:06

Si impozitul este colectat tot pentru a construi o infrastructura, ca doar nu aduna banii de dragul de a-i aduna. Pentru parcari, drumuri etc.

Ciudat ca masina mea cu motor de 3000 ocupa tot un loc de parcare ca si Olticiu cu motor de 900.... Desi platesc de 20 de ori mai mult.
Eugen,

TOTALSENDER
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 17 Mar 2014, 08:52

$1 scrie:$2i impozitul este colectat tot pentru a construi o infrastructura, ca doar nu aduna banii de dragul de a-i aduna. Pentru parcari, drumuri etc.

Diferenta este ca multe din taxe se leaga strict de utilizarea masinii. Daca o tii in curte si nu o folosesti 20 ani, legal poti sa nu le platesti.
$1 scrie:$2Ciudat ca masina mea cu motor de 3000 ocupa tot un loc de parcare ca si Olticiu cu motor de 900.... Desi platesc de 20 de ori mai mult.

Cand se va calcula la suprafata ocupata impozitul, atunci veti plati la fel. =))

Pentru un loc de parcare insa, vei plati identic.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum