@andrei0241 da, asa este civilizat
$1 scrie:$2Eu, personal, sunt de acord cu plata locului de parcare, insa cu respectarea prevederii cum ca rezervarea e valabila doar in anumite intervale orare. Mi se pare nesimtire sa blochezi locul cand esti plecat pe timp de zi, dar si sa pretinzi ca "ala e locul meu, ca eu parchez acolo de obicei", atata timp cat nu platesti nimic
Citind,din curiozitate, regulamentul valabil pentru Brasov,http://www.brasovcity.ro/documente/public/regulamente/parcare/Regulament%20de%20atribuire%20a%20locurilor%20de%20parcare.pdf,la art. nr.8 se specifica 24h/zi.Curat murdar!
Tot acolo,in acel regulament este specificat un articol,de altfel foarte interesant,care mentioneaza cazul in care locurile fiind mai putine decat numarul solicitantilor,se poate tine licitatie per/loc.
Si per /Bucuresti este valabila aceasta,dar am eu convingerea ca daca se ajunge la asa ceva,clar o sa vedem imagini asemanatoare ca la 1907.
@TOTALSENDER - foarte bine spus,in legatura cu educatia.Desi,eu personal,am banuiala ca aceasta 'conspiratie' cu decaderea progresiva a invatamantului romanesc,trece de granita tarii noastre.
Si in Bucuresti,dupa noile prevederi,daca vrei sa ridici un imobil etajat/spatiu comercial/bloc de locuinte este necesar sa-i si asiguri un numar de locuri de parcare (subteran sau in imediata vecinatate)corespunzator.
In zona unde locuiesc,au fost construite recent,blocuri cu 3/4 etaje,cu apartamente de 2/3 si 4 camere care au TOATE loc de parcare asigurat/amenajat de constructor.Civilizat,no coment...pana la un punct.Spun asta pentru ca vis-a-vis de casa cumnatului meu,a fost ridicat mai acum 1 an un bloc cu 4 nivele.Parcarea este amenajata in fata blocului,delimitata de trotuar printr-un gard,prevazut si cu o poarta de acces auto, actionata electric,pe baza unei cartele.
Din lene/comoditate/sictir/indiferenta (dar banuiala mea este ca exista o carenta clara de educatie citadina elementara) unii dintre proprietarii noi,mai lasa masina personala,pe trotuarul de vis-a-vis,adica fix in fata casei cumnatului meu.
Romania,Bucuresti,undeva'n Balcani.....