16 Mar 2014, 15:09
16 Mar 2014, 15:17
$1 scrie:$2Nu vad insa de ce as avea pretentie la diverse facilitati (parcare, spalare, etc).
16 Mar 2014, 15:28
16 Mar 2014, 15:38
$1 scrie:$2ezvolta treaba aia cu mentalitatea. Adica eu si Mihai avem o mentalitate gresita, si a ta e corecta? Sau am inteles eu gresit...
16 Mar 2014, 15:52
$1 scrie:$2re loc de parcare unde vrea muschii lui...
16 Mar 2014, 15:55
$1 scrie:$2$1 scrie:$2Să luăm cazul ipotetic al unui... nea Vasile. Nu-i ajung banii? Poate meseria pe care o are nu se mai cere pe piață, să facă o recalificare. Sau poate nu este suficient de bun în ceea ce face, să bage o specializare. Dacă nici una din cele două variante nu funcționează, să se mute la țară . Poate face naveta cu trenul până la locul de muncă. Sau să plece la cules de căpșuni.
Problema e că Vasile e puturos și plângăcios în același timp. A crescut sub zodia lui ”să ni se dea” și ”să ni se facă”.
Și mai e o problemă: e plin de Vasile printre noi. Off... supărat sunt Doamne, supărat...
16 Mar 2014, 16:04
16 Mar 2014, 16:06
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ezvolta treaba aia cu mentalitatea. Adica eu si Mihai avem o mentalitate gresita, si a ta e corecta? Sau am inteles eu gresit...
Ai inteles gresit, n-am vrut sa acuz pe nimeni din discutia actuala ca ar avea o mentalitate gresita, sau ca mentalitatea mea este mai presus, n-am cum sa caracterizez mentalitatea cuiva pe forum, si nu am avut o astfel de intentie... Zic doar ca romanii in general au o mentalitate foarte diferita de mentalitatea altor natii, si care in opinia mea este gresita din multe puncte de vedere... cand vad mentalitatea altor oameni de alta nationalitate, ma gandesc de ce nu se poate si in Romania sa ai asa o mentalitate... ca nu sunt primul si nici ultimul care vede diferenta de civilizatie si mentalitate din alte tari... si care nu cred ca ar fi asa greu de schimbat... E clar ca sistemul ne-a facut sa avem o mentalitate diferita de alte tari, dar daca totusi s-ar schimba putin mentalitatea, poate pe viitor ar putea fi mai bine...
16 Mar 2014, 16:19
16 Mar 2014, 16:30
$1 scrie:$2Ti se pare normal ca unul care termina facultatea, daca vrea sa se angajeze in domeniu, i se cere experienta peste tot?
$1 scrie:$2Ti se pare normal ca daca ai prea multe studii sa nu te angajeze pe motiv ca legal trebuie sa iti dea un salar mai mare?
$1 scrie:$2As putea sa scriu pagini intregi din intamplari povestite de prieteni, sau vazute pe la televizor.
$1 scrie:$2Asa ca nu-l mai fa pe nea Vasile puturos si plangacios in acelasi timp ca nu e un caz general !
16 Mar 2014, 16:44
$1 scrie:$2DA, mi se pare absolut normal, în condițiile în care angajatorul are de unde alege, iar învățământul românesc nu e orientat spre aplicabilitate, ci spre abstractizare.
$1 scrie:$2
Scuze, dar cred că aici încurci noțiunile. Nu ăsta e motivul real, ci salariul solicitat. Dacă angajatorul are un post disponibil de - să spunem șofer - atunci se așteaptă să ofere un salariu de - să zicem - 1.000 RON. Legal are voie, postul respectiv nu necesită ca cel care le are să aibă studii superioare. Dar dacă vine Gigel și la întrebarea ”ce salariu vă așteptați să primiți?” răspunde ”minim 2.000 de RON, că știți, am terminat Dreptul”, atunci s-a terminat discuția...
(sumele sunt alese la întâmplare)
$1 scrie:$2Mai ales ce vezi la televizor... hai să fim serioși.
$1 scrie:$2Nu eu l-am făcut, ci doamna mă-sa. Eu doar constat ”calitățile” sale.
16 Mar 2014, 17:22
16 Mar 2014, 18:31
16 Mar 2014, 18:59
$1 scrie:$2incer, eu nu stiu de ce plangi. Plata locului ala de parcare nu e obligatorie. Pentru locul de parcare platesti numai daca vrei sa ai unul rezervat. Altfel parchezi pe domeniul public "la liber".
Vorbeai in posturile anterioare ce e pe afara. Stii ca exista in Olanda zona unde nu poti sa-ti cumperi masina daca nu dovedesti ca ai loc de parcare asigurat? Sau cum spunea Mihai, sunt zone unde esti obligat sa-ti iei loc de parcare. Ceea ce la noi nu prea e obligatoriu.
Iar despre ideea ca masina e ncesitate nu stiu ce sa zic. Sunt de acord ca nu trebuie considerata lux si ca ar trebui sa si-o permita orice persoana care are un loc de munca decent, dar cam atat. Necesitate nu e, poti sa traiesti si sa descurci bine merci si fara masina.
$1 scrie:$2Bomboana pe coliva,poate consta in aparitia in parcare a uneia/sau mai multe, utilitare 7,5 tone( masina de servici) care sa faca deliciul,restului de posesori auto.
16 Mar 2014, 19:16
$1 scrie:$2ot nu intelegi, n-am zis ca ai o mentalitate gresita, dar gandeste-te ca aia care se cearta ca chiorii nu isi permit sa plateasca si poate doar atat ii duce capu, sa se certe pentru un spatiu care nu apartine niciunuia dintre ei, acolo da mentalitate gresita...
Daca nu mai e loc acolo, cauta in alta parte...
Din moment ce platesc o asigurare OBLIGATORIE de 650 lei pe an, impozit pe masina, cum sa mai platesc si pentru un loc de parcare?
Nu ma plang de taxe si impozite pentru ca deocamdata imi permit sa mi le platesc... dar parca nu ar fi destule, asta ar mai lipsi, sa platesc si locul de parcare...
16 Mar 2014, 19:27
$1 scrie:$2P.S. eu platesc asigurarea aia vreo 800Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca nu m-a obligat nimeni sa am masina. Am si credite la banci. Am si copil in scoala. Am si chirie. Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca plansul nu imi plateste datoriile
$1 scrie:$2P.S.2: ai idee cat te costa un loc de parcare intr-un complex rezidential? Nu unul de fite, ci unul in care, sa zicem, iti iei garsoniera de 35000€. Pai cam 5-10000€! Stii de ce? Pentru ca nu e nimeni obligat sa iti asigure loc de parcare.
$1 scrie:$2Cum sa NU platesti parcare?! E pe domeniul public, daca ma intelegiDaca era al tau privat, era aiurea sa platesti taxa. Asa, pe domeniul public (adica si al tau, dar si al meu), platesti daca vrei ceva care sa fie cumva "al tau"
![]()
16 Mar 2014, 19:49
16 Mar 2014, 19:55
$1 scrie:$2Dar sulea care sta de 20 de ani in blocul de vis-a-vis, si nu plateste pentru "locul" de parcare, e indreptatit sa imi zgarie masina ca el nu are loc sa parcheze ca eu am parcat in "locul lui" si eu stau doar de 15 ani in bloc???
16 Mar 2014, 19:57
16 Mar 2014, 20:11
$1 scrie:$2m si credite la banci. Am si copil in scoala. Am si chirie. Ma plang? Nu. De ce? Pentru ca plansul nu imi plateste datoriile
16 Mar 2014, 20:15
16 Mar 2014, 20:30
16 Mar 2014, 20:33
16 Mar 2014, 20:38
16 Mar 2014, 21:48
$1 scrie:$2Eu, personal, sunt de acord cu plata locului de parcare, insa cu respectarea prevederii cum ca rezervarea e valabila doar in anumite intervale orare. Mi se pare nesimtire sa blochezi locul cand esti plecat pe timp de zi, dar si sa pretinzi ca "ala e locul meu, ca eu parchez acolo de obicei", atata timp cat nu platesti nimic
16 Mar 2014, 22:16
$1 scrie:$2ai nu pentru plimbatul pe strazile statului se plateste impozitul? Nu e clar ca masina nu circula 24/24 7/7? Unde sa stationeze daca nu tot pe strazile statului ?
16 Mar 2014, 22:24
16 Mar 2014, 23:52
17 Mar 2014, 07:06
17 Mar 2014, 08:52
$1 scrie:$2i impozitul este colectat tot pentru a construi o infrastructura, ca doar nu aduna banii de dragul de a-i aduna. Pentru parcari, drumuri etc.
$1 scrie:$2Ciudat ca masina mea cu motor de 3000 ocupa tot un loc de parcare ca si Olticiu cu motor de 900.... Desi platesc de 20 de ori mai mult.