Discutii libere/forum

Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

Mesajde raduedi » 15 Iul 2008, 19:14

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2au ce parere ti-ai face daca la o slujba de pomenire (a soacrei mele) ti-ar fi venit un preot pe jumatate beat, rosu ca racul la fata, transpirat leoarca si indrugand stiu eu ce cuvinte neinteligibile ?

$1 scrie:$2stfel de experiente te fac sa ramai cu un gust amar. Si nu neaparat la momentul respectiv aveam integral concluziile trase.

Si exemplele nu se termina aici, cel putin in cazul meu.

Acesta este rezultatul faptului ca preotii nu au nici o legatura cu Dumnezeu si cu sfintenia Lui , si mai vor sa arate calea oamenilor catre nemurire :( . Biblia spune ca un orb nu poate conduce pe alt orb pentru ca vor cadea amandoi , asa ca nu ma mira faptul ca atatia sunt inca in intuneric si nu au reusit sa il cunoasca cu adevarat pe Dumnezeu . Iar ideea ca preotii au o slujba ca oricare alta pe mine ma sperie !! E dureros ce se intampla!
raduedi
Incepator

MaÅŸina: Ford Focus 2005 sport break , 1.6 tdci trend

Mesajde adicristea » 15 Iul 2008, 20:09

$1 scrie:$2aduedi, parerile sunt deja formate. Ateii denigreaza pe preoti, dar se supara daca li se raspunde cu aceiasi moneda.

Exista o reactie simpla, determinata de frica sau comoditate. Cea mai usoara cale de a contesta existenta Divinitatii este sa dai vina pe popa care fura. Si atunci e simplu, nu mai trebuie post, nu mai trebuie rugaciune.
Traiasca maimuta strabuna din care cu totii ne tragem, sa o ardem aiurea pana dam coltul si ne transformam in hrana pentru viermi.

Slava Domnului ca nu toti gandesc astfel.

Nic, imi pare rau ca esti din BV, astfel e destul de greu sa ne intalnim fata in fata sa iti povestesc pataniile mele in 28 de ani. Am putea sa vorbim si pe un chat, dar nu e aceeasi intensitate. Poate cand ajung la munte te caut si nu ca iti voi schimba parerea, dar poate vei intelege de ce consider ca nu exista o divinitate calauzitoare.

Uite, ma intreb, daca tot exista si din randul credinciosilor multi ce considera ca preotii din ziua de azi nu mai au harul de acum 20 de ani, sa zicem, de ce se mai duc la biserica? De ce nu se roaga acasa, de ce nu tin post si respecta toate regulile scrise in cartile sfinte? Pot sa raspund tot eu? Din fudulie, sa vada lumea ca a fost la biserica. Sa vada si nenea Mitica de la doi, dar si coana Leana de la 7 ca e "credincios". Isi cumpara cruci pe care le pune in masina, la gat, in urechi si crede ca asa cumpara mantuirea si astfel ii sunt iertate pacatele. Am dreptate?

@KomandatuR - multumesc de aprecieri, intradevar, scopul nu era de a-l lua peste picior. Si cu "pentru a putea continua discutia" nu ma refeream ca se va intrerupe conversatia actuala, ci doar ca in functie de raspunsul lui putem urma o cale sau alta.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

MaÅŸina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alen » 15 Iul 2008, 20:31

$1 scrie:$2Traiasca maimuta strabuna din care cu totii ne tragem, sa o ardem aiurea pana dam coltul si ne transformam in hrana pentru viermi.

macar acest lucru e un fapt real, demonstrat si parademonstrat stiintific

$1 scrie:$2................... Isi cumpara cruci pe care le pune in masina, la gat, in urechi si crede ca asa cumpara mantuirea si astfel ii sunt iertate pacatele. Am dreptate?

categoric da, din punctul meu de vedere
Alen

MaÅŸina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Nic_Bv » 15 Iul 2008, 21:43

@alen, nu o lua personal, strict in cazul tau a fost o mojicie a preotului respectiv, din pacate nu singulara in breasla.
Dar nu e bine sa generalizam.

$1 scrie:$2acar acest lucru e un fapt real, demonstrat si parademonstrat stiintific

cum s-a demonstrat stiintific? Inca n-am vazut maimuta aia transformata pe jumatate. Desi, daca stau sa ma gandesc la aspectul si exprimarea unor parlamentari... =))

Serios, evolutionismul din cate stiu eu are niste verigi lipsa. Si oricum e cam trasa de par teoria in sine.
Daca ai timp, te intereseaza si n-ai citit inca, iti recomand Religious Belief by Charles Darwin.

@adicristea, oricand esti in zona putem discuta la o cafea despre religie si alte lucruri, cu mare placere. Nu contest dreptul fiecaruia de a-si alege pozitia fata de religie si Divinitate.

$1 scrie:$2ite, ma intreb, daca tot exista si din randul credinciosilor multi ce considera ca preotii din ziua de azi nu mai au harul de acum 20 de ani, sa zicem, de ce se mai duc la biserica?

Uite vezi, asta n-am sa inteleg niciodata. Ce treaba ai tu cu Vasile ca merge sau nu la biserica? Merge pe timpul sau pe banii tai !?!

Accept si inteleg ca tu esti ateu ca urmare a experientelor de viata pe care le-ai avut. Respect dreptul fiecaruia de a se pozitiona fata de Dumnezeu cum crede de cuvinta.

Dar explica-mi si mie te rog, cu ce te incalzeste pe tine faptul ca Vasile sau Marioara merg la biserica sau stau acasa. :-??
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde adicristea » 15 Iul 2008, 22:12

Nu ai inteles sensul intrebarii :). Citeste prima jumatate. Nu stiu cum sa explic altfel. Ideea e ca si tu stii ca sunt preoti care nu-si fac bine treaba, D-zeul lor e banul. Atunci de ce te mai duci la Biserica respectiva? De ce nu te rogi acasa? Cumperi icoane, lumanari si o faci acasa.
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde raduedi » 15 Iul 2008, 22:30

$1 scrie:$2si cumpara cruci pe care le pune in masina, la gat, in urechi si crede ca asa cumpara mantuirea si astfel ii sunt iertate pacatele. Am dreptate?

ma bucur ca ai adus aminte de aceste practici "crestine" . As dori si eu sa stiu d la cineva care cunoste mai multa teologie ca mine , ce valoare au icoanele , crucile si astfel de inventii de astea?? :-?? . In primul rand icoanele , crucile si mersul la biserica (ma refer mersul la biserica de ochii lumii -sport national in romania- ) nu mantuiesc pe nimeni !!
Singurul care poate mantui este Domnul Isus Hristos , El este singurul care are aceasta putere , nu popa sau altcineva . Dar cum suntem o tara mintita la modul cel mai grosolan , de ce sa u fim inselati si spiritual ?
raduedi
Incepator

Mesajde raduedi » 15 Iul 2008, 22:38

Daca vreti sa vedeti martuia unui preot care cu adevarat l-a cautat pe Dumnezeu , si care povesteste mai bine despre ce inseamna sa fi preot in romania uitati-va aici si sa imi spune-ti , va rog , ce parere aveti !

http://www.youtube.com/watch?v=Hxu3JoApZMM
e prima parte , restul le gasiti in continuare pe youtube
raduedi
Incepator

Mesajde Nic_Bv » 15 Iul 2008, 23:50

$1 scrie:$2u ai inteles sensul intrebarii :). Citeste prima jumatate. Nu stiu cum sa explic altfel. Ideea e ca si tu stii ca sunt preoti care nu-si fac bine treaba, D-zeul lor e banul. Atunci de ce te mai duci la Biserica respectiva? De ce nu te rogi acasa? Cumperi icoane, lumanari si o faci acasa.

Am inteles foarte bine sensul intrebarii. Si in prima parte tot de grija altora te framantai... :)

Biserica la care ma duc eu are un preot cu credinta si har. Daca n-ar fi fost, mergeam la altul. La fel cum faci cu dentistul, medicul de familie, mecanicul auto sau agentul de asigurari.

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde andoruls » 16 Iul 2008, 12:15

!!!Afacerile imobiliare au smintit călugării de la Mănăstirea Bistriţa !!continuare aici http://cotidianul.ro/afacerile_imobilia ... 51683.html
Ford Focus Titanium Ecoboost 150
andoruls
1nsane Member

MaÅŸina: Ford Focus 1.6 EcoBoost 150
VIN: WF0KXXGCBKBD10918

Mesajde adicristea » 16 Iul 2008, 12:35

$1 scrie:$2€žPărintele Pavel a avut această mică neglijenţă că nu a cerut aprobarea Consiliului Eparhial, dar cu terenul respectiv nu se putea face mare lucru, pentru că era de fapt o râpă, pe malul unui pârâu“, a găsit circumstanÅ£e atenuante pr. Constantin Sturzu, consilier patriarhal ÅŸi purtătorul de cuvânt al Mitropoliei de la IaÅŸi.

In cazul in care e adevarat - It makes me sick!! :-& MICA?? Asta e MICA neglijenta?? Cum dracu (ptiu, ptiu, sa facem cruci, am zis "dracu") sa incerci sa acoperi pe fata o astfel de magarie? Mi se pare penibil. Si auzi, i-a trimis in alta parte, ca aveau nevoie. Aveau nevoie de cine, de niste preoti murdari care au incercat sa faca niscavai afaceri ILEGALE cu terenuri care NU le apartineau? Probabil ca s-a cotizat serios ca sa nu ii dea afara de tot. Si astfel se vede ca "pestele de la cap se-mpute".
Imagine
adicristea

Mesajde Cretu Vasile Ionut » 16 Iul 2008, 23:13

$1 scrie:$2s dori sa stiu si eu cati dintre cei care ati postat aici pareri pro so contra (dar mai ales contra) ati citit Sfanta Scriptura si cunoasteti cat de cat adevarul istoric despre existenta lui Iisus Hristos ca om adevarat si ca Fiu al lui Dumnezeu. Consider ca este necesar ca mai intai sa cunoastem aceste lucruri si apoi sa ne dam cu parerea despre Codul lui Da Vinci si altele asemenea.
Eu sunt preot si membru in ClubFord si Focus-ul l-am cumparat pentru ca sunt si eu om si fiecare om are dreptul sa traiasca decent. Asta nu inseamna ca daca ma vezi cu aceasta masina, am furat banii din buzunarul credinciosilor, ci platesc in continuare ratele la banca pe munca mea cinstita. Faptul ca mai sunt si unii care nu ne fac o imagine prea buna, cred ca e mai bine sa ne gandim totusi ca exista un Dumnezeu care judeca drept pe fiecare dupa faptele sale.

Daca nu sunt indiscret (si daca sunt imi cer scuze si accept refuzul de a raspunde la intrebare), cat e rata la Focus si cat e salariul unui preot in Botosani? Este o curiozitate si in functie de raspunsul tau, continuam discutia.

In alta ordine de idei, observ ca tot mai multi oameni cu un IQ destul de ridicat (nu ma refer la mine acum, e vorba de oameni cu adevarat inteligenti) se departeaza de Biserica si de slujitorii acesteia. Oare credinciosii nu-si pun semne de intrebare la vederea acestui lucru? Ce inteleg eu din aceasta credinta in D-zeu este ca reprezinta o incercare de pacalire a maselor: eu stiu, tu nu stii, eu am voie, tu nu, nu te mai chinui sa intelegi, ia-o ca atare, fa ce spunem noi sau esti eliminat. De ce Biserica nu este putin mai concilianta? Oare pentru ca isi bazeaza intreaga ideologie pe un fapt psihologic "omul are nevoie de modele"? Atunci cand esti copil, incerci sa imiti ce fac parintii tai, apoi fratii, apoi prietenii. Cand ajungi la asa zisa maturitate, trebuie sa ai un model mai inalt. Ti se impune sa fii bun, sa faci bine, sa nu faci rau deoarece "te bate D-zeu". Nu sunt acestea de fapt concepte ce ar trebui sa se regaseasca in orice om, nefiind nevoie de Biserica pt asta? Pentru toate situatiile in care Biserica a fost pusa in dificultate, s-a raspuns cu "Noi nu acceptam acest lucru, nu ne da voie D-zeu". Unii dintre noi nu accepta ca ideile, gandurile, actiunile si faptele noastre sa fie sub forma unui tipar bine stabilit, sa nu gandim ceea ce facem si sa ne fie dat cu lingurita felul in care trebuie sa actionam mai departe. Cand zic "noi", ma refer la cei care au ca valoare suprema altceva decat un zeu, fie el D-zeu, Allah, Buddha etc.

O intrebare destul de grea: ce vrea, de fapt, Biserica de la oameni in general?

Salariul unui preot este conditionat bineinteles si de vechimea pe care o are in munca, iar eu nu am decat vreo 3 ani de cand sunt preot. Insa pe langa faptul ca sunt preot si am o parohie, lucrez si ca pedagog la Seminarul Teologic din Dorohoi si predau Religia la Scoala din parohia mea, iar sotia mea lucreaza in invatamant. Acum banuiesc ca nu doresti chiar o "dare de seama" exacta dar sa stii ca ne descurcam, avand in vedere faptul ca sunt destule necesitati la casa omului(un copil de 3 ani care creste si cere din ce in ce mai multe, sotia face a doua facultate, energie electrica, intretinerea masinii, etc....
Totusi, chiar daca trebuie sa scriu mai mult, as vrea sa iti dau cateva lamuriri, in ceea ce priveste salariul pe care il obtine un preot: pe statul meu de plata de pe ultima luna am primit(!) 678 lei de la stat, din care mai apoi mi-am platit toate "darile"(impozite, CAS, CBS.....) si crede-ma ca nu a ramas mare lucru. Restul de salar trebuie sa si-l asigure preotul din parohie, respectiv din serviciile pe care le oficiaza in parohie. Acum as vrea ca tu sa faci singur calculul, luand in calcul si faptul ca: duminica nu sunt mai mult de 40-50 de oameni in biserica(si crede-ma ca oamenii la tara si mai ales in Moldova, nu sunt chiar asa de bogati...), anul trecut in parohia mea am avut vreo 5 botezuri, 3 inmormantari si nici o cununie religioasa... Si in legatura cu banii incasati de la oameni vreau sa stii faptul ca sunt in regula cu documentele(gestiunea parohiei). Ar mai trebui mentionat un aspect: in parohia mea sunt 213 familii (bineinteles nu toti activi, adica sa fie "oameni de biserica"). Incearca sa faci un calcul sa vezi cat castiga un preot, coleg de-al meu, care are o parohie de 50 de familii......Si face si Facultatea de Teologie si are si sotia insarcinata, etc...
Pe langa toate astea as vrea sa fac o remarca, in legatura cu ce spunea un coleg de pe forum, despre preotul care a intrat la Ajun si a luat singur banii de pe masa. Sunt curios, oare preotul acela stie macar cum se numeste familia la care a intrat si a facut asta? Dar colegul nostru stie macar cum se numeste preotul respectiv? Pe de o parte, faptul ca am o parohie mica, pentru mine nu reprezinta un handicap, ci dimpotriva un avantaj, deoarece ii cunosc pe oameni mai bine, le stiu problemele mai bine si reusesc sa ii apropii mai mult de Biserica si de Dumnezeu.(asta in incercarea de a raspunde la ultima ta intrebare).
A! si sa nu uit! Pentru masina am facut un imprumut la BCR si platesc lunar aprox. 400 de lei rata, am asigurare CASCO, cam 160 de lei pe luna, plus combustibil, consumabile, piese de schimb: pivoti (saptamana trecuta)etc... Ar trebui sa adaugi(sau sa scazi!) economia pe care o fac la alimente, deoarece socrul meu este agricultor si are o gradina frumoasa; poate veniti sa degustam rosiile din sera impreuna....
Daca vrei pot sa continui, desi nu prea vad rostul. Concluzia este ca imi place sa fiu corect si sa duc o viata decenta.Daca doresti iti dau adresa mea pe PM si poti veni chiar maine sa verifici tot ce am scris. Poate am fost putin cam dur, insa sa stii ca asta este realitatea...
Si pentru cei care sunt interesati, va invit pe data de 24 august la sfintirea bisericii in care slujesc. Cei care aveti cum sa veniti ar fi bine sa ma anuntati, pentru ca macar sa stati la masa, nu?
Cretu Vasile Ionut
Incepator

Mesajde Ludicass » 17 Iul 2008, 21:45

Am sa va povestesc si eu o intimplare recenta legata de un slujitor al bisericii!

Conduceam regulamentar in coloana pe o strada cu sens unic din orasul lui Bacovia (pt cei care cunosc, Str. Miron Costin). La un moment dat traficul se blocheaza si stam...si stam.. Eu, a 2a masina din coloana! Motivul: o masina - Opel Astra Clasis, argintie (nu-i voi da nr.din bun simtz) intrase pe sens interzis. Blocase intreaga strada si vroia sa i se faca loc sa treaca. Adica noi toti aia in coloana ciirculind regulamentar trebuia sa tragem care pe unde putem ca respectivul era grabit. Urmeaza un schimb de replici intre soferul masinii din fata mea si soferul nervos al astrei. Dupa cam 10 minute de asteptare soferul masinii din fata mea coboara sa lamureasca problema. La volanul astrei, surpriza.. un preot tinerel.. in straie bisericesti, crucifixuri atirnind de oglinda, lipite pe parbriz, mai ceva ca in biserica! :)

Coboara si preotul din astra si soc.... :-O Ce pooola mea, nu vezi ca ma grabesc? Bagamiashhhh pooola in voi de tzarani! Sa va foot cu masinile, permisele.. ! :-O Deci credeti-ma ca am ramas interzisi toti. Curgeau bey nene injuraturile in mijlocul intersectiei, in plina zi din gura unei fete bisericesti! Soferul care coborise sa discute cu el dadea din miini si privea spre noi cei din coloana! Preotul sa sara sa-l ia la bataie pe bietul om! Ca sa dea cu spatele sa treaca el. N-am mai rezistat.. m-am dat jos si m-am infipt direct la gitul lui nea parintzelul asta! Recunosc ca n-am o fatza prea prietenoasa, ras in cap si la 110 kg! I-am zis citeva... a facut stinga imprejur urgent, s-a suit in masina si a demarat in tromba cu scirtiieli strigindu-mi amenintator pe geam.. Las ca ne mai intilnim noi! :D

Eeee.. s-au calmat spiritele! Am plecat fiecare in drumul lui. Dupa cam 1 ora ma duc sa-mi vizitez niste prieteni care au un servis auto. Ce masina era bagata in curte..? :) Astra Clasic argintie, tapetata cu iconitze si cruci de diverse dimensiuni. La umbra, agitat si vorbind la telefon, parintelul meu! :D Lume multa adunata, clienti, mecanici. Eeee..las ca te aranjez eu..si incep sa povestesc.. :) Acu o ora, la intersectia strazii x cu y.. un preot..cu o masina, etc. Pina cind un mecanic imi zice.. Dl Dinu, da nu cumva asta-i masina?!.. si ala e preotul nervos care injura?? :) Oooo.. bai, sa stii ca da! Preotul se uita la mine si m-ar fi mincat de viu. :)) Hopaaa.. uite ca ne-am intilnit..! Hai .. sa te vad ca erai zmeu si parca o aveam promisa ! A lasat masina acolo si a tisnit pe poarta, in urma raminind un puternic damf de transpiratie amestecata cu alcool! :D

Ce-mi pare rau e ca nu am fost pe faza sa fi filmat scena din intersectie. Era de dat la stiri cu maxima audientza! :D
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

MaÅŸina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde Nic_Bv » 17 Iul 2008, 22:07

@Ludicass: foarte bine i-ai facut. Mai mult, la Patriarhie o reclamatie cu martori pentru comportament necuviincios ar fi fost binevenita!

Important este cand dam de astfel de buruieni sa le starpim, nu sa generalizam si sa spunem ca toti preotii sunt la fel ca individul respectiv.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde wanna » 22 Iul 2008, 21:09

eu m-am "certat" cu D-zeu in clasa a X-a cand am ramas fara 3 persoane foarte dragi mie intr-o perioada de 10 luni. Pe la 22 de ani am incercat o "conciliere" si am zis sa ma duc la biserica sa ma spovedesc. Ajung la biserica noastra (unde tataia meu dona cam in fiecare luna bani, si nu putini) , ma asez in genunchi si incepe preotul sa imi puna diverse intrebari ... ajunge sa ma intrebe unde sunt studenta, ii zic la medicina (ca acolo eram pe atunci), si cand a auzit parca i se apinsese un beculet.
Si imi zice .. si unde stai?
Eu: In regie.
El: Si baiatul meu este student la Poli, dar i-am luat apartament cu 3 camere sa nu se chinuie in camin. Uite il vezi? e ala care spala masina. Iti place ce masina i-am luat? (era un espero parca), sa nu mearga cu RATB-ul ca saracii.
Eu: ?!?!?!
El: iti place de baiatul meu? Ca daca nu ai prieten, poate va placeti.
EU: ?!?!?!?!? WTF nu trebuia sa ma spovedesc ???
intre timp i-a mai sunat telefonul, a vorbit cu persoana de la tel ...

asta a fost asa o paranteza, ca s-a vorbit despre preoti care nu ar trebui sa aiba parohie.

In alta ordine de idei, am avut placerea sa cunosc si un preot cu har, are inca parohie in BR, la bis Sf. Ioan, e departe de unde stau parintii mei, dar mama prefera sa se duca acolo, decat sa mearga la biserica de care apartinem.
Imagine
wanna
Supergirl

MaÅŸina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde adicristea » 23 Iul 2008, 08:34

$1 scrie:$2u m-am "certat" cu D-zeu in clasa a X-a cand am ramas fara 3 persoane foarte dragi mie intr-o perioada de 10 luni.

Pe acelasi principiu si eu ;).
Imagine
adicristea

Mesajde gedan » 23 Iul 2008, 09:22

trebuie sa facem diferenta intre religie si biserica( institutia in sine), aceasta din fiind populata de preoti, care, fiind oameni, mai gresesc si ei.
conteaza ce asteptam de la unii sau altii...
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

MaÅŸina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Mesajde raduedi » 23 Iul 2008, 12:19

$1 scrie:$2rebuie sa facem diferenta intre religie si biserica( institutia in sine), aceasta din fiind populata de preoti, care, fiind oameni, mai gresesc si ei.
trebuie sa facem diferenta intre religie si biserica( institutia in sine), aceasta din fiind populata de preoti, care, fiind oameni, mai gresesc si ei.

A gresi e una , si a face "anunturi matrimoniale" in biserica e alta , si din pacate sunt putin aceia care vad cu adevarat acest mare pericol ce pandeste poporul roman .
raduedi
Incepator

Mesajde raduedi » 23 Iul 2008, 12:33

Haide-ti sa ne gandim putin , daca sa zicem ca avem la banca , in cont , 10000 euro si un angajat al banci face e o eroare iar pe urma va anunta ca mai aveti in cont doar 2500 .! Ce ati face ?
Cu siguranta ar fi un mare mare scandal , cu nenumarate urmari . Iar in cazul unui preot , care de fapt este cel ce intr-o oarecare masura raspunde de sufletele noastre , si caruia putin ii pasa de noi ci mai degraba de propriile interese ( de celele mai multe ori scarboase ) , in acest caz nu e nici o problema , ba chiar ii gasim scuze , ca e si el om .
Eu cred ca valorile umane sunt sunt de-a dreptul intoarse pe dos , si nu mai corespund cu valorile lui Dumnezeu , valori sfinte si drepte . Afirm asta pentru ca in biblie spune "Ce iar foloso unui om sa castige intreaga lume dca si-ar pierde sufletul " . De aici putem trage f usor concluzia in ceea ce priveste valoare sufletului si importanta legaturii cu Dumnezeu !!!
Ce parere aveti?
raduedi
Incepator

Mesajde Nic_Bv » 23 Iul 2008, 12:38

A gresi e una , si a face "anunturi matrimoniale" in biserica e alta , si din pacate sunt putini aceia care vad cu adevarat acest mare pericol ce pandeste poporul roman .

Ohooo... ce vorbe mari. Si goale de continut.

Poporul roman e mai putin aflat sub incidenta bisericii decat crezi. Si in plus, poti sa eviti biserica.

Insa lipsa drumurilor civilizate, mizeria si spiritul de turma al concitadinilor, lenea si prostia majoritatii bugetarilor, sunt lucruri de care ne lovim vrand-nevrand. Si sunt pericole reale, efective, nu potential-imaginare.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 23 Iul 2008, 13:21

Pai daca tot s-a ajuns la problemele poporului roman, in opinia mea, cel mai mare defect al romanului este lasitatea.
De aici ni se trag multe dintre celelalte.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

MaÅŸina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde raduedi » 23 Iul 2008, 13:31

$1 scrie:$2nsa lipsa drumurilor civilizate, mizeria si spiritul de turma al concitadinilor, lenea si prostia majoritatii bugetarilor, sunt lucruri de care ne lovim vrand-nevrand. Si sunt pericole reale, efective, nu potential-imaginare.

Toate cele enumerate de tine vin in primul rand din cauza modului in care omul se raporteaza la Dumnezeu , deoarece lenea , prostia , mizeria , lipsa de civilizatie si lasitatea sunt sondamnate de Dumnezeu , deci ca atare departarea de Dumnezeu e una din motivele marilor probleme cu care se infrunta acum Romania .
raduedi
Incepator

Mesajde catser » 23 Iul 2008, 13:55

$1 scrie:$2ai daca tot s-a ajuns la problemele poporului roman, in opinia mea, cel mai mare defect al romanului este lasitatea.
De aici ni se trag multe dintre celelalte.

foarte corect
avem exact tara pe care o meritam....nu ar trebui sa ne mai plangem
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

MaÅŸina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Nic_Bv » 23 Iul 2008, 14:37

$1 scrie:$2nsa lipsa drumurilor civilizate, mizeria si spiritul de turma al concitadinilor, lenea si prostia majoritatii bugetarilor, sunt lucruri de care ne lovim vrand-nevrand. Si sunt pericole reale, efective, nu potential-imaginare.

Toate cele enumerate de tine vin in primul rand din cauza modului in care omul se raporteaza la Dumnezeu , deoarece lenea , prostia , mizeria , lipsa de civilizatie si lasitatea sunt sondamnate de Dumnezeu , deci ca atare departarea de Dumnezeu e una din motivele marilor probleme cu care se infrunta acum Romania .

Greu de spus care este cauzalitatea intre ele. Eu cred ca lenea - pe care in mod corect a citat-o si DanielArdelian2 - duce la pierderea credintei.

Mai degraba decat credinta sa duca la vindecarea de lenevie.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde Alma » 26 Iul 2008, 13:16

un offtopic mic :D

de curand a fost tradusa si postata pe internet cea mai veche biblie cunoscuta pana in prezent
stirea http://stirist.com/2008/07/22/codex-sin ... nline.html
Site-ul: http://www.codex-sinaiticus.net/en/
Alt Site: http://www.sinaiticus.com/
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

MaÅŸina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde zaboss » 02 Aug 2008, 18:58

Un articol foarte interesant din Times. Lucrurile care se povestesc acolo se vor vedea în curând şi la noi, chiar dacă abia am ieşit din feudalism, recuperăm repede. Articolul e (foarte) lung şi, desigur, în engleză.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

MaÅŸina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde alpe » 03 Aug 2008, 16:17

extraterestrii exista, dar nu de ei imi este teama...nu stiu cate stiti de proiectul HAARP, dar explica niste fenomene;cat despre religie.. este cea mai buna metode de manipulare a maselor

ca tot am vorbit de HAARP http://noinu.rdscj.ro/article.php?articleID=127
http://www.nexusmagazine.ro/index.php?o ... &Itemid=26
-------------------------------------------------
FF1/2001/TDDi/90Hp/facelift/WF0AXXGCDA1K80538
alpe
Member

MaÅŸina: Ford Focus 2001 1.8TDDI 90hp Hatchback facelift
VIN: WF0AXXGCDA1K80538

Mesajde @tt@ck » 04 Aug 2008, 09:47

Salut,
Acum ceva timp (pe vremea cand aveam vreo 8-9 ani) am inceput sa imi pun diferite intrebari pe subiectul religie si Dumnezeu.
Nu imi era foarte clar ce este adevarat, pana in ce punct este adevarat, si cat ar trebui sa cred.
Dupa o serie de evenimente care mi-au influentat viata sub o forma sau alta am ajuns la concluzia ca nu cred si nu o sa pot crede niciodata in biserica, preoti, biblie si religie.
Cred in Dumnezeu, insa nu pot crede in nimic altceva.

Biblia pentru mine este o carte de istorie care descrie anumite intamplari (mai mult sau mai putin reale), carte de istorie care acum este ridicata de catre biserica la rang de lege a religiei. Sunt multe lucruri care desi la momentul cand s-au intamplat au avut o explicatie logica si rationala acum sunt impuse doar pentru ca asa a fost atunci (si aici ma refer la motivele pentru care se tin posturi)
Preotii? Oameni. Si cum nimeni nu o sa ma poata convinge vreodata ca nu exista om fara pacat...
Biserica? Cea mai mare contrazicere a bibliei. Nu imi amintesc ca pe undeva prin biblie sa scrie ca credinta in Dumnezeu, pentru a asigura un efect maxim, trebuie exprimata prin lacasuri de cult cat mai mari, cat mai impozante si cu cat mai mult aur in ele. Cum ramane cu chipurile cioplite? De ce ca sa ajung la Dumnezeu trebuie sa ma rog la un lemn vopsit? Ce legatura au?
Credinta? In 90% din cazuri este falsa, este de fatada. Persoanele care sunt ferm convinse ca au o credinta curata si adevarata vor actiona mereu opus principiilor biblice. Cum poti fi credincios si sa mergi sa blamezi o persoana care greseste? Nu contravine cu ideea de a fi ingaduitor si de a ierta greselile semenilor?

Cred ca scriu cam mult si plictisesc...

Religia mea?
Dumnezeu exista, restul sunt reguli si ritualuri inventate de oameni pentru a avea o ocupatie.
@tt@ck
Member

MaÅŸina: Fiesta ST White&Blue

Mesajde raduedi » 05 Aug 2008, 00:21

Iti inteleg perfect parerrea , exact asa gandeam si eu acum aproape 4 ani , si asta pana cand l-am gasit cu adevarat pe Dumnezeu , dar asta nu s-a intamplat intr-o biserica plina cu aur si cu idoli , ci intr-una unde se predica cu adevarat cuvantul lui Dumnezeu fara adaugiri omenesti , datini sau obiceiuri (care sunt de cele mai multe ori satanice , fara exagerare). Oricum atat iti pot spune , exista Dumnezeu si te iubeste f mult , de aceea continua sa il cauti pana cand El se va lasa descoperit , crede-ma ca merita ! Si eu creed ca deja Dumnezeu ti-a luminat mintea , observand atatea lucruri in biserica care nu corespund deloc cu ceea ce zice Biblia.
raduedi
Incepator

Mesajde Moartea » 22 Dec 2009, 21:05

:D

haideţi să vă zic eu cum scap de misionarii ăia spânzuraţi de cravate, care te agaţă pe stradă sau îţi bat la uşă cu Biblia în mână:
îi las să vorbească în jur de 30 de secunde ca semn al mărinimiei mele, iar apoi îi întrerup brusc:
"Spuneţi-mi, vă rog, am faţă de păgân?"
de obicei, după replica asta mă lasă în pace însă alţii mai insistă:
r:
"Nu, dar..."
eu:
"Şi atunci, ce doriţi? Să mă creştinaţi a doua oară? Am fost botezat după naştere, ca orice creştin, de un preot, într-o biserică creştin-ortodoxă. Credeţi că se mai poate face ceva?"
cam aşa îi îndepărtez fără să le las senzaţia că suntem maimuţe, şi ei, americanii, au inventat biserica, ca pe coca-cola... deşi nu sunt sigur că înţeleg... :-*
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

MaÅŸina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde toxicristi » 22 Dec 2009, 21:15

http://www.realitatea.net/ministerul-cu ... 92635.html

De ce au trecut cultele din curtea ministrului culturii in curtea primului ministru? Ce importanta are nationalitatea ministrului? Ce legatura exista intre credinta si politica?
Imagine "Aici, pe forum, eÅŸti ceea ce scrii!"
toxicristi

MaÅŸina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

AnteriorUrmătorul

ÃŽnapoi la Discutii libere/forum