15 Iul 2008, 19:14
$1 scrie:$2$1 scrie:$2au ce parere ti-ai face daca la o slujba de pomenire (a soacrei mele) ti-ar fi venit un preot pe jumatate beat, rosu ca racul la fata, transpirat leoarca si indrugand stiu eu ce cuvinte neinteligibile ?
$1 scrie:$2stfel de experiente te fac sa ramai cu un gust amar. Si nu neaparat la momentul respectiv aveam integral concluziile trase.
Si exemplele nu se termina aici, cel putin in cazul meu.
15 Iul 2008, 20:09
$1 scrie:$2aduedi, parerile sunt deja formate. Ateii denigreaza pe preoti, dar se supara daca li se raspunde cu aceiasi moneda.
Exista o reactie simpla, determinata de frica sau comoditate. Cea mai usoara cale de a contesta existenta Divinitatii este sa dai vina pe popa care fura. Si atunci e simplu, nu mai trebuie post, nu mai trebuie rugaciune.
Traiasca maimuta strabuna din care cu totii ne tragem, sa o ardem aiurea pana dam coltul si ne transformam in hrana pentru viermi.
Slava Domnului ca nu toti gandesc astfel.
15 Iul 2008, 20:31
$1 scrie:$2Traiasca maimuta strabuna din care cu totii ne tragem, sa o ardem aiurea pana dam coltul si ne transformam in hrana pentru viermi.
$1 scrie:$2................... Isi cumpara cruci pe care le pune in masina, la gat, in urechi si crede ca asa cumpara mantuirea si astfel ii sunt iertate pacatele. Am dreptate?
15 Iul 2008, 21:43
$1 scrie:$2acar acest lucru e un fapt real, demonstrat si parademonstrat stiintific
$1 scrie:$2ite, ma intreb, daca tot exista si din randul credinciosilor multi ce considera ca preotii din ziua de azi nu mai au harul de acum 20 de ani, sa zicem, de ce se mai duc la biserica?
15 Iul 2008, 22:12
15 Iul 2008, 22:30
$1 scrie:$2si cumpara cruci pe care le pune in masina, la gat, in urechi si crede ca asa cumpara mantuirea si astfel ii sunt iertate pacatele. Am dreptate?
15 Iul 2008, 22:38
15 Iul 2008, 23:50
$1 scrie:$2u ai inteles sensul intrebarii. Citeste prima jumatate. Nu stiu cum sa explic altfel. Ideea e ca si tu stii ca sunt preoti care nu-si fac bine treaba, D-zeul lor e banul. Atunci de ce te mai duci la Biserica respectiva? De ce nu te rogi acasa? Cumperi icoane, lumanari si o faci acasa.
16 Iul 2008, 12:15
16 Iul 2008, 12:35
$1 scrie:$2€žPărintele Pavel a avut această mică neglijenţă că nu a cerut aprobarea Consiliului Eparhial, dar cu terenul respectiv nu se putea face mare lucru, pentru că era de fapt o râpă, pe malul unui pârâu“, a găsit circumstanÅ£e atenuante pr. Constantin Sturzu, consilier patriarhal ÅŸi purtătorul de cuvânt al Mitropoliei de la IaÅŸi.
16 Iul 2008, 23:13
$1 scrie:$2$1 scrie:$2s dori sa stiu si eu cati dintre cei care ati postat aici pareri pro so contra (dar mai ales contra) ati citit Sfanta Scriptura si cunoasteti cat de cat adevarul istoric despre existenta lui Iisus Hristos ca om adevarat si ca Fiu al lui Dumnezeu. Consider ca este necesar ca mai intai sa cunoastem aceste lucruri si apoi sa ne dam cu parerea despre Codul lui Da Vinci si altele asemenea.
Eu sunt preot si membru in ClubFord si Focus-ul l-am cumparat pentru ca sunt si eu om si fiecare om are dreptul sa traiasca decent. Asta nu inseamna ca daca ma vezi cu aceasta masina, am furat banii din buzunarul credinciosilor, ci platesc in continuare ratele la banca pe munca mea cinstita. Faptul ca mai sunt si unii care nu ne fac o imagine prea buna, cred ca e mai bine sa ne gandim totusi ca exista un Dumnezeu care judeca drept pe fiecare dupa faptele sale.
Daca nu sunt indiscret (si daca sunt imi cer scuze si accept refuzul de a raspunde la intrebare), cat e rata la Focus si cat e salariul unui preot in Botosani? Este o curiozitate si in functie de raspunsul tau, continuam discutia.
In alta ordine de idei, observ ca tot mai multi oameni cu un IQ destul de ridicat (nu ma refer la mine acum, e vorba de oameni cu adevarat inteligenti) se departeaza de Biserica si de slujitorii acesteia. Oare credinciosii nu-si pun semne de intrebare la vederea acestui lucru? Ce inteleg eu din aceasta credinta in D-zeu este ca reprezinta o incercare de pacalire a maselor: eu stiu, tu nu stii, eu am voie, tu nu, nu te mai chinui sa intelegi, ia-o ca atare, fa ce spunem noi sau esti eliminat. De ce Biserica nu este putin mai concilianta? Oare pentru ca isi bazeaza intreaga ideologie pe un fapt psihologic "omul are nevoie de modele"? Atunci cand esti copil, incerci sa imiti ce fac parintii tai, apoi fratii, apoi prietenii. Cand ajungi la asa zisa maturitate, trebuie sa ai un model mai inalt. Ti se impune sa fii bun, sa faci bine, sa nu faci rau deoarece "te bate D-zeu". Nu sunt acestea de fapt concepte ce ar trebui sa se regaseasca in orice om, nefiind nevoie de Biserica pt asta? Pentru toate situatiile in care Biserica a fost pusa in dificultate, s-a raspuns cu "Noi nu acceptam acest lucru, nu ne da voie D-zeu". Unii dintre noi nu accepta ca ideile, gandurile, actiunile si faptele noastre sa fie sub forma unui tipar bine stabilit, sa nu gandim ceea ce facem si sa ne fie dat cu lingurita felul in care trebuie sa actionam mai departe. Cand zic "noi", ma refer la cei care au ca valoare suprema altceva decat un zeu, fie el D-zeu, Allah, Buddha etc.
O intrebare destul de grea: ce vrea, de fapt, Biserica de la oameni in general?
17 Iul 2008, 21:45
17 Iul 2008, 22:07
22 Iul 2008, 21:09
23 Iul 2008, 08:34
$1 scrie:$2u m-am "certat" cu D-zeu in clasa a X-a cand am ramas fara 3 persoane foarte dragi mie intr-o perioada de 10 luni.
23 Iul 2008, 09:22
23 Iul 2008, 12:19
$1 scrie:$2rebuie sa facem diferenta intre religie si biserica( institutia in sine), aceasta din fiind populata de preoti, care, fiind oameni, mai gresesc si ei.
conteaza ce asteptam de la unii sau altii...
trebuie sa facem diferenta intre religie si biserica( institutia in sine), aceasta din fiind populata de preoti, care, fiind oameni, mai gresesc si ei.
conteaza ce asteptam de la unii sau altii...
23 Iul 2008, 12:33
23 Iul 2008, 12:38
$1 scrie:$2
A gresi e una , si a face "anunturi matrimoniale" in biserica e alta , si din pacate sunt putini aceia care vad cu adevarat acest mare pericol ce pandeste poporul roman .
23 Iul 2008, 13:21
23 Iul 2008, 13:31
$1 scrie:$2nsa lipsa drumurilor civilizate, mizeria si spiritul de turma al concitadinilor, lenea si prostia majoritatii bugetarilor, sunt lucruri de care ne lovim vrand-nevrand. Si sunt pericole reale, efective, nu potential-imaginare.
23 Iul 2008, 13:55
$1 scrie:$2ai daca tot s-a ajuns la problemele poporului roman, in opinia mea, cel mai mare defect al romanului este lasitatea.
De aici ni se trag multe dintre celelalte.
23 Iul 2008, 14:37
$1 scrie:$2$1 scrie:$2nsa lipsa drumurilor civilizate, mizeria si spiritul de turma al concitadinilor, lenea si prostia majoritatii bugetarilor, sunt lucruri de care ne lovim vrand-nevrand. Si sunt pericole reale, efective, nu potential-imaginare.
Toate cele enumerate de tine vin in primul rand din cauza modului in care omul se raporteaza la Dumnezeu , deoarece lenea , prostia , mizeria , lipsa de civilizatie si lasitatea sunt sondamnate de Dumnezeu , deci ca atare departarea de Dumnezeu e una din motivele marilor probleme cu care se infrunta acum Romania .
26 Iul 2008, 13:16
02 Aug 2008, 18:58
03 Aug 2008, 16:17
04 Aug 2008, 09:47
05 Aug 2008, 00:21
22 Dec 2009, 21:05
22 Dec 2009, 21:15