Discutii libere/forum

APEL UMANITAR - MOLDOVA SUB APE!!! AJUTOR PENTRU SINISTRATI!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: APEL UMANITAR - MOLDOVA SUB APE!!! AJUTOR PENTRU SINISTRATI!

Mesajde Ludicass » 12 Aug 2008, 16:28

Komandantu... noi (Marius, Dan-Monterey si subsemnatul) am inchis al doilea si ultimul capitol al acestei actiuni umanitare. Nu intentionam sa continuam aceasta actiune. Marius si Dan m-au anuntat ca, dupa incheierea actiunii, se vor retrage de pe forum si se vor rezuma doar la a citi forumul. Ce mi s-a parut mie interesant e ca cei care au participat fizic la aceasta actiune (Monterey, Negrutzu, Dan Stancu) sint persoane care, pina la initierea acestei actiuni,aveau doar 2-3 mesaje postate pe forum. In plus Marius nu mai e de multisor posesor de ford. Ei au decis sa se implice in aceasta actiune umanitara si apoi sa se retraga discret. Motivele nu le voi expune aici pentru ca nu vreau sa creez iar polemici. E alegerea lor, eu ii inteleg si eu unu o respect.

Probabil, dupa ce lucrurile se vor aseza, dupa ce casele vor fi reconstruite, vom merge sa-i vizitam pe cei care i-am ajutat. Vom merge sa vedem daca si cum s-a schimbat viata lor. Nu cred insa ca se poate pune problema unei Etapa 3 de ajutorare a sinistratilor. Nu e usor sa vezi ruine, oameni necajiti , batrini neajutorati dormind sub cerul liber, femei plingind, saracie, mizerie... Impactul psihic este major! Oamenii spera ca cineva le va face case, ca vor avea si ei un acoperis, spera si asteapta o minune de la cineva. Noi alergam cu masinile pe ulitele alea care put a hoit, a hazna, si cind oprim oamenii vin spre noi cu speranta ca -i vei putea ajuta. Iar noi le intindemi niste conserve, aceleasi conserve pe care le maninca de saptamini intregi. Cind pleci din satele alea uitate de lume te gindesti ce mare lucru ai realizat.. le-ai dat niste conserve, apa, niste haine..dar ei ramin sa doarma tot sub cerul liber, in grajduri, printre animale, nespalati de zile intregi, printre ruine, doar cu speranta! E greu sa vezi atita durere si necaz... si foarte greu cind realizezi ca nu poti face nimic sa schimbi in bine aceasta situatie dramatica.

Noi am facut tot ceea ce ne-a stat in putere si e momentul sa ne oprim....!
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde mariuscociorva » 12 Aug 2008, 22:47

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, am sa scriu si eu ceva despre actiunea de sambata.

Sambata am fost impreuna cu dany.fiesta si prietenul lui, Monterey,Ludicass,Bogdan si Americanu' -prieteni cu Ludicass la Saucesti sa vedem situatia. Dupa ce am descarcat sacii de haine adusi de la Bucuresti in curtea bisericii, acolo unde este amenajat un loc special de depozitare si sortare supravegheat de jandarmi, am trecut pe la cele 4 familii vizate pentru ajutor. Asa cum ne asteptam, oamenii au inceput sa stranga molozul de la casele pentru care au muncit toata viata. Cu lacrimi in ochii, ne-au spus ca autoritatile au trecut pe la ei, au promis ca o sa le faca case pana in iarna, si au plecat. In urma discutilor purtate, am decis sa cumparam pentru fiecare familie cate o plita de gaz care se poate lega la butelie, un cort, tacamuri, oale, faina, malai, ulei, cartofi, ceapa, morcovi si orez. Dupa o noua runda de cumparaturi, am reusit sa cumparam tot ce am promis cu cateva ore inainte. Oamenii au fost impresionati de faptul ca ne-am intors cu tot ce am promis ca aducem, si ca vor avea de acum incolo unde sa isi gateasca ceva cald si unde sa doarma, fara frica de ploaie.

Vreau sa multumesc tuturor celor care au donat bani, haine, medicamente sau jucarii pentru acei oameni necajiti. Sa stiti ca undeva acolo sus este un Dumnezeu.Tot la rubrica multumiri vreau sa ii amintesc pe cei care, desi nu sunt forumisti, au fost alaturi de noi la cumparaturi, la efectuarea pachetelor si impartirea lor : Liviu,Bogdan,Bogdan,Americanu,Dan.
Daca am uitat pe cineva, nu e din rea vointa, e pur si simplu de la oboseala si stres.
Ma bucur ca pana la urma aceasta actiune a prins, ca am reusit sa adunam o suma frumusica si ca am putut face si noi ceva pentru cei loviti de ghinion.

In aceasta seara am sa postez si chitantele de la etapa II precum si extrasul contului in care au intrat banii.
Pentru eventuale nelamuriri, adresa de mail: marius306@yahoo.com precum si nr de tel(il gasiti la unii moderatori) stau la dispozitie.

Din puctul meu de vedere, actiunea a luat sfarsit. Nu mai am puterea psihica si disponibilitatea fizica si materiala sa merg mai departe. Daca cineva vrea sa continue, pot sa il sfatuiesc dar eu personal nu ma mai implic.

In ultimul rand, asa cum am spus acum cateva zile, in urma discutilor cauzate de initiativa noastra dar mai ales de reusita ei, unii au considerat ca e mai bine sa atace, sa sicaneze decat sa ajute cu ceva. In consecinta, am sa ma retrag de pe forum si am sa ii las pe domnii carcotasi sa isi vada de indeletnicirile lor josnice, de nesimtirea si prostia de care au dat dovada.

Doresc tuturor fordistilor km multi si probleme putine
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde mariuscociorva » 12 Aug 2008, 23:39

Pe langa toti cei care se gasesc in extrasul de cont de la banca, au mai donat cash urmatorii:

monterey - 120 lei
Liviu(prieten monterey) - 50 lei
ovibc
anonim - 50 lei
Ludicass - 100 lei
Bogdan(prieten Ludicass)- 50 lei
Relu(prieten Ludicass) - 100 llei
mariuscociorva - 100 lei
Negrutuzu+ Bogdan+Carmen, Dana, Irina, Sabin, Medicinistu - 300 lei
dany.fiesta+colaboratori - 900 lei
fam Viper - 200 lei

Multi din cei nominalizati mai sus au contribuit si cu pachete de haine, incaltaminte medicamente si jucarii, dar nu am o situatie exacta a nr de pachete donate de fiecare
Fişiere ataşate
RLV_656.rar
(1.94 KiB) Descărcat de 123 ori
scan0007 (Large).jpg
scan0006 (Large).jpg
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde mariuscociorva » 15 Aug 2008, 09:19

Doamna Adina Ciupac este rugata sa ma contacteze pe e-mail pentru returnarea banilor donati. Strangerea de fonduri a fost inchisa pe data de 8.08.2008. Alte donatii ulterioare vor fi returnate
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde GeorgeFord » 15 Aug 2008, 15:00

$1 scrie:$2m si eu o sugestie. Buna, rea, nu stiu. Ma gandeam ca pana "se mai aseaza apele" (ca sa zic asa :D ), am mai putea colecta cate ceva. Ideea e urmatoarea: peste o luna va incepe scoala. Banuiesc ca sunt si niste copii prin satul acela, si le vor trebui un ghiozdan, niste caiete si creioane, ceva acolo... As propune ca timp de 3 saptamani sa adunam fiecare ce poate, care un stilou, care un ghiozdan, de ce nu o uniforma ramasa mica de la copilul lui?, si sa putem ajuta si copii de acolo. Nu stim in ce stadiu este scoala din sat, daca ea mai exista, daca inceputul anului scolar ii va gasi in banci pe acei copii. Eventual poate intrebati preotul din sat daca aveti cum lua legatura cu el. Aici avem "avantajul' (cred) ca acei copii nu sunt "mofturosi" cand vine vorba de culoarea creionului sau a ghiozdanului. Si pana peste o luna mai aveti timp si voi, stimatii nostri colegi care ati initiat aceste actiuni si le-ati dus la bun sfarsit, sa va trageti sufletul oleaca. Intalniri ClubFord se fac in fiecare oras, eventual la aceste intalniri se strang donatiile, se face un pachet care va fi trimis acelora care vor fi de acord sa mai faca o vizita in sat pe la jumatatea lui septembrie. Stim cu totii cat de importanta este educatia copiilor. Ar fi pacat sa o lasam in soarta Domnului, ca autoritatile... Eu am sertarele pline de creioane, pixuri, cumpar si niste caiete, cred ca gasesc si un ghiozdan, cred ca si uniforma, o camasa-doua. Ce ziceti?

Salut,
Nu vreau sa comentez hotararea celor din Bacau de a incheia actiunea umanitara.
Baieti, atat cei de pe forum cat si ceilalti care s-au implicat nemijlocit in aceasta actiune, meritati toate laudele si respectul din partea mea.
Va inteleg, ati facut foarte multe.
Citind totusi cele scrise de KomandatuR, nu ma pot opri sa spun ca mi-as dori sa pot ajuta si eu niste scolari; de ce sa nu ne gandim ca poate prin putinul care-l dam noi putem determina un posibil viitor savant, scriitor, artist, etc, sa nu abandoneze scoala? Eu am un copil intr-a 8-a, are cam tot ce-i trebuie, mi-as dori sa pot oferi unui copil din satele lovite de soarta un ghiozdan nou cu caiete, si celelalte rechizite. Slava Domnului, am asa ceva in casa, nu sunt folosite. Singura problema ar fi transportul, nu pot ajunge pana acolo, daca s-ar gasi cineva as fi bucuros sa le trimit.
Ar mai fi posibilitatea sa le trimit prin posta, aici i-as ruga pe cei care au nume, adrese sa ma ajute. Daca as face asta in perioada 1-10 septembrie probabil ca situatia s-ar mai stabiliza si pe acolo.
Scoala unde invata fata mea este infratita cu o scoala din Bistrita-Nasaud, in fiecare an grupuri de copii si profesori fac schimb de vizite. Anul trecut am avut si noi ca oaspete o fetita de acolo. Cred ca e ceva frumos, in situatia de fata am putea incerca sa fim gazde pentru copiii din zona calamitata pret de cateva zile, sa-i tinem pe cheltuiala noastra, unde-i un copil, cei care au noroc sa aiba mai multi stiu ca asa-i, mai e loc de unul.
Daca dupa cum ne-a instiintat Adispan, Asociatia exista, nu s-ar putea face ceva din ce am scris si sub sigla Club Ford?
NU cred ca ar fi nevoie de fondurile asociatiei, as propune sa se ofere voluntari din membrii care cred ca o pot face pe cheltuiala proprie.

p.s.
Daca moderatorii considera ca trebuie mutat, s-o faca unde cred ca-i mai bine. Poate-i bine sa devina sticky.
Ford Fiesta 2006 Comfort, Duratec, 1,25 l, 16V, 75CP
"Bulbucata"
GeorgeFord
Gold Member

Maşina: Fiesta 2006, 1.25 l, 16v Duratec, 75CP, tonic blue, Comfort

Mesajde Negrutz C » 17 Aug 2008, 18:58

hello ppl again
am revenit si eu cu un mesaj pe forum, in speranta ca voi gasi restul pozelor si filmuletzelor de la cele 2 actiuni... dar se pare ca... nu au aparut... rog again cei implicati in primul proiect... sa onoreze promisiunile facute cu privire la impartasirea pozelor...
Ma bucur enorm sa vad ca sunt tot mai multe persoane, OAMENI, care vor sa ajute. Suntem putini la numar cei care intelegem si care incercam sa facem ceva in umbra sau nu, dar tot dezinteresati. Nu vreau sa va fac sa va razganditi in privinta ajutorarii acelor persoane si a copiilor, dar eu unul nu cred ca este o idee prea eficienta. Eu unul am fost acolo... si cei care au fost.... stiu despre ce vorbesc... nu poti ajuta o singura persoana... nu poti refuza o alta persoana.... nu poti judeca sau discrimina oamenii de acolo. Eu unul am facut-o, recunosc, dar nu din rautate, ci din dorinta de a-mi concentra toata atentia celor care, chiar aveau nevoie de ajutorul nostru. Deci nu stiu ce rezolvati voi daca duceti 1 ghiozdan sau altceva pentru un copil de acolo... si totusi... cine va fi fericitul beneficiar? cum faceti aceasta selectie? e greu... nu stiu...
e bine sa pastram legatura cu acei OAMENI, care au suflet si pot sa ajute... si sa ne unim fortzele cand, chiar este nevoie de noi.... nu cred ca va fi ultima situatie de genul.....
eu unul... pot sa va ajut... adiq daca se mai face ceva, pot ajuta... tot din umbra (nu mai pot nici fizic si nici timpul nu imi mai permite), asa ca astept sa ma contactati in privat...
sper ca au ajuns si hainele mele la partea a 2a... eu nu am mai putut sa ajung ca nu mai aveam loc in masina... dar sper ca a fost ok... vreau sa vad si pozele alea..... daca se poate evident..
salut baietzii implicati in apel... totzi cei care au donat... si toata lumea de pe forum....
Just Negrutz !
Negrutz C
Incepator

Mesajde Ludicass » 18 Aug 2008, 11:12

Negrutz.. hainele tale au ajuns la destinatia asa cum ti-am promis. Toata donatiile de haine, inclusiv ale tale, le-am lasat la preot, la biserica, unde exista un centru de colectare al jandarmeriei.. cort amenajat, paza. Aici fiecare satean isi alege ce i se potriveste, marime, culaore, etc. Cit priveste pozele, eu nu prea am avut timp de ele. Stii foarte bine ca eu am preferat sa nu pozez nici in prima tura, nici in a 2a. La cite acuzatii ridicole mi s-au adus ca fac reclama firmei mele, asta imi mai lipsea... poze de la sinistrati! Nu stiu in ce masura ati observat, dar am preferat sa imi las masina departe de nucleul actiunii (si la facut pachete, si la distribuit) pentru ca e brenduita si nu doream sa apara in pozele voastre.

Ceva poze de la etapa 2 au facut Dan si prietenul lui veniti de la Bucuresti. Nu s-a gindit nimeni la poze, pentru o parte din noi situatia nu mai era o noutate. Eu am cerut sa se faca cit mai multe poze in etapa 1 pentru a justifica modul in care s-au utilizat banii. In etapa 2 contributia membrilor CLUB FORD a fost extrem de redusa financiar. Cel care a salvat situatia a fost Dan Stancu , cu 9 mil lei, care a organizat o colecta printre prietenii si colaboratorii lui. Dan a urmarit modul de utilizare a fondurilor strinse de el in teren, la fata locului. Din acest motiv partea de imortalizare a actiunii ca justificare nu ne-a mai interesat.

Bafta multa si chip in taci! :)

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Negrutz C » 18 Aug 2008, 15:50

roger that ! =))
Just Negrutz !
Negrutz C
Incepator

Mesajde cornel_2302 » 18 Aug 2008, 18:28

M-am intors saptamina trecuta din Radauti Prut unde socrii si cei doi cumnati si-au pierdut casele,3 case din care una terminata acum 2 ani.Este jale mare acolo... dar si foarte multi profitori care nu au nici o legatura cu inundatiile si m-am gindit sa pun ceva foto
Ford EDGE Titanium 2017
cornel_2302
Incepator

Maşina: Ford EDGE Titanium
VIN: 2FMTK4K30GBC44709

Mesajde cornel_2302 » 18 Aug 2008, 18:52

Pozele promise
Fişiere ataşate
Nea Titi (cu a  treia  casa darimata de ape).jpg
Intrare Radauti Prut.jpg
In drum spre Radauti Prut interior.jpg
In drum spre Radauti Prut.jpg
Cea ramas din casa soacrei.jpg
Cea carat apa.jpg
Casa soacra.jpg
Casa cumnat 2.jpg
Casa cumnat 1.jpg
Basescu.jpg
Ford EDGE Titanium 2017
cornel_2302
Incepator

Maşina: Ford EDGE Titanium
VIN: 2FMTK4K30GBC44709

Mesajde Negrutz C » 22 Aug 2008, 20:25

astea sunt toate? :)) si ce`i cu ultima poza? :-t
Just Negrutz !
Negrutz C
Incepator

Mesajde Ludicass » 24 Aug 2008, 08:29

Negrutz.. nu sint poze de la actiunea noastra, citeste atent postul. E un coleg forumist care si-a ajutat rudele grav afectate in Radauti - Prut. Din ce stiu, in zona au avut o actiune similara cu a noastra colegii de pe CLUB OPEL, care dadeau ca exemplu la ei pe forum actiunea noastra. Marius e cel care i-a "consiliat" in ceea ce priveste modul de organizare a actiunii cu sfaturi. Au mers pe modelul nostru de organizare dar, din pacate, si ei s-au confruntat cu aceleasi probleme ca si noi si au ramas cu un gust amar. In cazul lor nu a mai existat etapa 2 din lipsa de fonduri. Ma bucur ca am reusit sa fim din nou primii si comunitatea CLUB FORD sa devina un model pentru celelalte cluburi de pasionati auto! :)

Ludicass
1nsane Member

Mesajde Ludicass » 17 Dec 2008, 18:17

Salutari tuturor!

Ca initiator al acestei actiuni umanitare, am rugamintea ca acest topic sa se inchida iar postarile din final care nu fac referire la subiect sa fie sterse. Eu cit si Marius si Dan, nucleul acestei actiuni umanitare, ne-am retras de pe club ford. Desi nu mai participam la discutii, credem ca e pacat ca gestul frumos al comunitatii club ford, pus in practica de noi si de extraordinarii baieti care ni s-au alaturat, sa se transforme intr-un circ. Daca cineva doreste sa fie ajutat, sa se adreseze asociatiei, proprietarilor forumului, etc.

Le sugerez celor care doresc sa continue initiativa mea sa incerce sa ajunga zilele acestea in localitatea Saucesti pentru a vedea cum au evoluat lucrurile. Cred ca ar fi interesant de vazut ce fac cei carora atunci voi fordistii le-ati intins o mina de ajutor! Au sau nu au unde sa doarma, cum s-a schimbat viata lor in urma evenimentelor dramatice, daca isi mai amintesc acum de nebunii aceia care alergau prin sat cu masinutele ford incarcati de alimente, haine. Ar fi frumos sa vedem cum vine si la ei Craciunul..! Poate cineva reuseste sa dea o fuga si sa stea de vrb cu ei...

Cu stima,

Dinu

PS: La mUlti Ani tuturor celor de pe "club ford" si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!

Ludicass
1nsane Member

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum