Re: Retinut permis pentru neacordare de prioritate...
Am făcut stânga de pe o străduță laterală pe Dorobanți, SPRE Ștefan cel Mare, deși era obligatoriu dreapta. La un moment dat, mă uit în stânga = doar autobuzul în stație la Perla. Mă uit în dreapta în timp ce avansam și apoi mă uit în stânga. Un Hyundai Getz care NU era acolo cu 2-3 secunde în urmă! Culmea e că nici el nu mă văzuse, dar nici unul nu aveam viteză, am frânat în același timp și a trecut, probabil umplându-mi frigiderul (o meritam). Oricum, cei de pe sensul celălalt au fost drăguți, o blondă cu un matiz care făcea și ea stânga odată cu mine o trecut și ea, totul terminat cu bine. De ce? Că m-am mai uitat odată în stânga! Chiar dacă mă asigurasem cu fix 2 secunde înainte! Pentru că dacă faci dreapta pe Dorobanți din Ștefan cel Mare, într-o mașină de 75CP și cu o masă a mașinii de 900kg iei demaraj incredibil de rapid (dacă iei curba mai lin deja ai 20-30km/h deja, nu mai trebe mult până la 60...).
Morala? Belește ochii ca să nu belești plecatul (la magazin
). Acordă prioritate. Nu presupune că dacă a încetinit îți va acorda prioritate. Nu presupune că dacă ăla încetinește chiar va opri să te lase să treci. Nu presupune în general. Așteaptă un gest, un flash de la șoferul acela, că nu-i obligat să-ți facă ție loc să treci.Un prieten mi-a povestit că a început să se poarte intratul la "jmekerie". Adică, unul iese de pe drumul fără prioritate în ăla cu prioritate cu 20-30-40 km/h și cu mâna stângă întinsă
De parcă-l ajută cu ceva dacă te înfigi în el sau dacă îți face semn tu chiar vei opri 
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
-

Cosmin. - Gold Member
- Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]
unul care merge cu 59 pe o straduta ca cica e regulamentar