22 Iun 2009, 21:59
22 Iun 2009, 22:01
$1 scrie:$2
LE: ma retrag din thread-ul asta, ca nu am cu cine vorbi
legea aia care o sustineti voi, sa o si respectati
sau, mai dupa Mantuitor, "cine e fara de pacat, sa arunce primul piatra"
22 Iun 2009, 22:11
22 Iun 2009, 22:14
$1 scrie:$2$1 scrie:$2reau sa il vad deasemenea pe ala care ma intreaba de ce am roti de 18 pe spate si pe 17 pe fata pe masina, ca sa pot sa ii dau cu talonul in cap pana isi pierde mintile, ca le am trecute in optionale care nu modifica performantele masinii
putin offtopic, dar ce nu sti tu este ca iti modifica performantele masinii... jantele de 18 sunt mult mai grele decat cele de 16.
multi opresc proiectoarele cand ies din minunata tara, tocmai din acest motiv, la unii functioneaza si se aplica mult mai bine legea. ce e "nasol" este ca ti-e greu sa dai si spaga. parca vad pe ungur sau pe neamt ca ia 30 euro spaga. dupa ce iei 300 euro amenda te linistesti. tu de ce crezi ca "dincolo" sunt mult mai civilizati oamenii, ca asa le sta in fire??? singurul mod de a civiliza este prin sanctiuni drastice, este trist dar asta e realitatea.
in locul celor de la drumuri as scoate rovignieta si as face un parteneriat cu cei de la politia romana prin care cota parte din amenzile care se strang de la cei care "incalzesc asfaltul" cu proiectoarele aprinse cand nu este cazul si aduc tot felul de modificari, la moda fiind modificari ale sistemului de iluminat. cu siguranta s-ar strange mai multi bani.
daca tara asta este de kko, la asta contribuim toti cu cate o particica. cu mentalitatea asta daca pleci din romania o sa se intampe doua lucruri: gradul de civilizatie o sa creasca putin in romania si o sa scada putin in tara de destinatie, nu foarte mult, dar... putin cate putin
$1 scrie:$2**Flo***: nenea Dieter!
***Flo***: spune-mi si mie, la voi in minunata Germanie, fata de Romanica noastra, ce se intampla daca omul de rand, soferul, foloseste in toiul zilei si pe un drum national atat luminile de intalnire, adica faza scurta, cat si proiectoarele din bara masinii
***Flo***: am o conversatie pe ClubFord aici la noi si lumea zice ca e ilegala functionarea luminilor din bara pe timp de zi cand nu e ceata sau conditii meteo nefavorabile
22 Iun 2009, 22:14
22 Iun 2009, 22:20
22 Iun 2009, 22:31
$1 scrie:$2red ca stopurile de ceata sunt obligatorii pe orice autoturism, pe cand proiectoarele, nu.
Tare postul lui moartea, la niste legi mai twistednu cred ca m-as putea gandi.
Apropos de civilizarea prin sanctiuni drastice, sa-l vad eu pe ala care ia 300RON amenda ca nu are doua tringhiuri reflectorizante!
22 Iun 2009, 22:33
$1 scrie:$2ncercati sa formulati o speta si sa o analizati pe toate partile, ca un judecator, nu sa raspundeti fiecare in functie de propriile frustrari
22 Iun 2009, 22:34
$1 scrie:$2a intelegem ca mergi noaptea la vanat de ursi prin Brasov???
22 Iun 2009, 22:37
22 Iun 2009, 22:50
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ncercati sa formulati o speta si sa o analizati pe toate partile, ca un judecator, nu sa raspundeti fiecare in functie de propriile frustrari
daca-mi dai voie: uite, eu nu vreau sa discut despre o speta, ci despre o regula (avem sau nu voie sa le folosim cand vrem?) si despre un principiu (sa nu incomodam pe ceilalti participanti la trafic)
iar despre partea cu frustrarile, sa ma ierti, dar am citit, pe forumuri, de milioane de ori aceasta duma fumata: daca nu-ti convine ca nu-s de acord cu tine, e limpede ca-s frustrat, nu?
si chiar frustrat daca as fi, nu inseamna deloc ca sunt si prost; comenteaza-mi vorbele, dar nu te arunca in presupuneri
22 Iun 2009, 22:54
$1 scrie:$2u iti era adresata tie intrebarea, ci lui titico care e din brasov. nu stiu cum sta treaba cu concentratiile astea de folie (cred ca asta e pe la chimie, sa vad daca trec, ii zic lu' mama sa imi ia un focus cu dotari de top), dar opacitatea de 100% inseamna ca e oglinda. cred totusi ca au 95%... ma dau si eu cu parerea.
22 Iun 2009, 22:59
$1 scrie:$2democratie inseamna ca ai dreptul sa te manifesti liber, atata timp cat nu afectezi libertatea celuilalt;
Inseamna mai mult decat crezi tu...
aplicand acest principiu democratic in speta noastra, rezulta ca daca proiectoarele mele aprinse ziua nu ajung sa incomodeze participantii la trafic ( ceea ce nu se intampla pentru ca nu sunt montate in far, ci in bara, si nu lumineaza decat 3-4 metri la nivelul asfaltului), inseamna ca nu obstructionez cu nimic un trafic normal; nu e ca si cum as merge cu 200 Km/h in localitate, claxonand si dand flash-uri si injurand pe toata lumea care imi iese in cale pentru ca "io am mertan, frate, si mai am si scoala viatii si lant de aur cat degetu' la gat"
Ala care claxoneaza si canta, daca nu omoara oamenii, de ce nu ar avea voie sa faca asta?![]()
Apropo de "democratia" personala, ca altfel nu pot sa ma exprim: de ce nu ai avea voie cu sabia sau pistolul/pusca pe strada, cata vreme nu omori pe nimeni??? Exact asa este potrivit rationamentului tau...![]()
despre frustrari si frustrati: parerea mea e ca o persoana manifesta frustrari atunci cand are o atitudine critica fata de o alta persoana care ( la nivel intelectual, material, etc. ) este mai inzestrata, iar acest aspect ii da un sentiment de inferioritate; dupa DEX, FRUSTRÁ, frustrez, vb. I. Tranz. A lipsi pe cineva (în special statul sau o instituţie a lui) de un drept sau de un bun; a păgubi; p.ext. a înşela. – Din fr. frustrer, lat. frustrari.
22 Iun 2009, 23:04
22 Iun 2009, 23:07
$1 scrie:$2tata timp cat nu afectezi libertatea celuilalt
$1 scrie:$2aca proiectoarele mele aprinse ziua nu ajung sa incomodeze participantii la trafic ( ceea ce nu se intampla pentru ca nu sunt montate in far, ci in bara, si nu lumineaza decat 3-4 metri la nivelul asfaltului)
22 Iun 2009, 23:11
$1 scrie:$2Vezi ca aveam dreptate cu vorbitul si cu intelesul? Ai dat definitia din DEX chiar langa ce ai inteles tu, dar par a fi doua lucruri complet diferite... De ce oare?
22 Iun 2009, 23:16
22 Iun 2009, 23:26
22 Iun 2009, 23:36
$1 scrie:$2Apropos de civilizarea prin sanctiuni drastice, sa-l vad eu pe ala care ia 300RON amenda ca nu are doua tringhiuri reflectorizante!
22 Iun 2009, 23:43
$1 scrie:$2pentru ca definitia e luata din DEXonline.ro si pentru ca ideea de frustrat, dpdv colocival si oarecum cu semnificatia modificata de perceptia omului de rand este exact ceea ce am spus eu
Presupun ca a fost o greseala de tastatura in loc de colocvial...
Cu alte cuvinte, ia sa completez eu DEX-ul, ce plm...![]()
...si ca vorbesti cu mine, care am avut nesansa de a termina filologia...
22 Iun 2009, 23:51
22 Iun 2009, 23:57
22 Iun 2009, 23:58
$1 scrie:$2ai aveti un pic si va trageti de .. farurile de ceata
23 Iun 2009, 00:02
23 Iun 2009, 00:06
23 Iun 2009, 00:15
23 Iun 2009, 00:21
23 Iun 2009, 00:25
$1 scrie:$2n concluzie, daca ne taie cineva fata, ii aratam toata mana in semn se salut sau, in cel mai rau caz, doar degetul mare - orientat obligatoriu inspre sus - adica OK