Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

-
toxicristi - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon
Moderator: Automatistul
de toxicristi » 21 Feb 2010, 20:32
de DanielArdelian2 » 21 Feb 2010, 20:48
de Mihai L » 21 Feb 2010, 21:32
$1 scrie:$2..iar daca tu crezi ca nu exista dovezi, iti recomand sa nu te pripesti.
de Nic_Bv » 21 Feb 2010, 22:39
de zaboss » 21 Feb 2010, 22:57
$1 scrie:$2Ce zici de Einstein: Naiv? Fraier? Manipulat?
Iata un citat din domnia sa, oarecum complementar cu cel al lui Petre Tutea:
"What is the meaning of human life, or of organic life altogether? To answer this question at all implies a religion. Is there any sense then, you ask, in putting it? I answer, the man who regards his own life and that of his fellow creatures as meaningless is not merely unfortunate but almost disqualified for life. " (The World as I See It, 1934)
de DanielArdelian2 » 21 Feb 2010, 23:03
$1 scrie:$2anielArdelian2: nu, comparatia e cat se poate de reusita.
Dovada? In egala masura mi se pare si mie pueril sa crezi ca suntem simpli muritori cu existenta limitata.
$1 scrie:$2e zici de Einstein: Naiv? Fraier? Manipulat?
$1 scrie:$2quot;I have repeatedly said that in my opinion the idea of a personal God is a childlike one."
...
"The word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish."
de temir » 21 Feb 2010, 23:13
$1 scrie:$2anielArdelian2: nu, comparatia e cat se poate de reusita.
$1 scrie:$2ovada? In egala masura mi se pare si mie pueril sa crezi ca suntem simpli muritori cu existenta limitata.
$1 scrie:$2Temir: in ceea ce priveste semnatura mea, nu exprima nicio aroganta.
$1 scrie:$2aca un citat din Petre Tutea te deranjeaza, imi pare rau dar ai o problema.
$1 scrie:$2i idee cat a suferit omul asta?
$1 scrie:$2ra indreptatit sa renunte la credinta, dar nu a facut-o.
$1 scrie:$2A fost naiv? Prost? Manipulat?
$1 scrie:$2imic din toate acestea, pur si simplu a inteles lucrurile care ne inconjoara la un nivel superior, inaccesibil pentru multi dintre noi.
$1 scrie:$2e zici de Einstein:
de zaboss » 21 Feb 2010, 23:29
$1 scrie:$2zaboss, Tutea n-a fost prost deloc, insa izolarea nu l-a ajutat; pentru el (zic iar) si pentru puterea lui de a supravietui, credinta a fost mana cereasca , dar pentru limpezimea ratiunii sale ... nah, e alt capitol
de Nic_Bv » 22 Feb 2010, 09:45
$1 scrie:$2vand in vedere ca v-ati mai folosit (tu si ceilalti credinciosi) cu viclesug si in mod neintemeiat de numele lui pe acest subiect, o sa te rog sa-l lasi in pace
de DanielArdelian2 » 22 Feb 2010, 14:15
$1 scrie:$2. Toleranta aia de care vorbesti, incearca sa o practici mai intai.
$1 scrie:$2DanielArdelian2: Daca acceptam ideea ca exista DanielArdelian1 si DanielArdelian2, de ce n-am accepta ideea ca exista Dumnezeu1 si Dumnezeu2 ?Lasand gluma deoparte,
$1 scrie:$2vident ca Dumnezeu este unul singur. Nu cel catolic sau cel ortodox, nu Allah sa Budha. Ci toti la un loc.
$1 scrie:$2u te gandi la cum vei fi pedepsit pentru ceea ce regreti. Pentru a intelege, permite-mi te rog sa folosesc un citat din Vechiul Testament: "Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci ca pacatosul sa se intoarca de la calea sa si sa fie viu."
Mai grav este daca stii ca ai facut un lucru rau si nu-l regreti.
$1 scrie:$2n opinia mea, unul din cele mai mari pacate pe care il savarsesc bisericile crestine este faptul ca nu sarbatoresc Invierea Domnului simultan.
de temir » 22 Feb 2010, 14:27
$1 scrie:$21. Am in semnatura un citat din Tutea, care mi-a placut si pe care-l impartasesc. Daca-l consideri arogant te inseli, nu asta e intentia. Ca sa-ti demonstrez il voi schimba in curand.
$1 scrie:$2. Renunt la comparatia cu telefonul, nu aduce nimic constructiv la discutie pentru ca nu a preluat nimeni ideea in sine, dimpotriva va legati de aspecte tehnice de parca am fi la "minitehnicus".
multumim de compliment, si sa stii ca chiar incerc sa practic si sa promovez toleranta; nu stiu cat imi iese, nu stiu cat se vede incercarea mea; dar incerc$1 scrie:$2. Toleranta aia de care vorbesti, incearca sa o practici mai intai. Trebuie sa recunosc insa, ca esti un bun predicator.![]()
$1 scrie:$2.$1 scrie:$2vand in vedere ca v-ati mai folosit (tu si ceilalti credinciosi) cu viclesug si in mod neintemeiat de numele lui pe acest subiect, o sa te rog sa-l lasi in pace
Asta e tare! Scuza-ma, dar nu-mi poti cere sa-l las in pace pe Einstein, imi ceri prea mult.
$1 scrie:$2u cred - fara suparare - ca atat tu cat si Daniel ati tratat superficial opinia lui Einstein despre credinta. El era revoltat de biserici, de ideea de Dumnezeu personal si considera Biblia drept o colectie de legende si nimic mai mult. Dar asta nu in calitate de ateu, ci de credincios!
$1 scrie:$2asand gluma deoparte, evident ca Dumnezeu este unul singur. Nu cel catolic sau cel ortodox, nu Allah sa Budha. Ci toti la un loc.
$1 scrie:$2ai grav este daca stii ca ai facut un lucru rau si nu-l regreti.
$1 scrie:$2icio religie nu e perfecta, niciun mesager al Domnului nu e fara de prihana.
$1 scrie:$2.S. Subscriu la indemnul lui temir de a nu lua aceasta dezbatere in nume personal. Nu am aceasta intentie si multumesc partenerilor de discutie ca nici ei nu se considera jigniti.
$1 scrie:$2e acord, dar totusi nu inteleg de ce trebuie sa va dau eu bani sa va faceti biserici.Ma roade faptul ca, pe de o parte sunt obligat sa suport financiar aceasta institutie cu care nici Einstein nu a fost de acord, dar la spital cand am fost, a trebuit sa-mi aduc Xilina si algocalminul de acasa.
de raduedi » 22 Feb 2010, 14:53
de temir » 22 Feb 2010, 15:15
$1 scrie:$2e vorbeste atat de mult despre biserica , religie , credinta si ceea ce este evident este faptul ca mereu discutiile pe aceste teme duc la conflicte intre cei ce le poarta !
$1 scrie:$2De ce oare ? Are cineva ceva de castigat din asta , sau oare e mai bun , mai destept , mai luminat decat ceilalti ?
$1 scrie:$2ste f greu de explicat cuiva , uneori chiar si unei persoane apropiate ,
$1 scrie:$2xperienta pe care ai avut-o tu cu Dumnezeu
$1 scrie:$2mai ales pe un forum unde practic suntem cu totii niste straini .
$1 scrie:$2Ceea ce este evident e ca asa zisi slujitori (ca sa revenim la titlul subiectului) care ar trebui sa ii ajute pe oameni in al cunoaste pe Dumnezeu in marea lor majoritate traiesc fara Dumnezeu ceea ce spune totul .
de KomandantuR » 22 Feb 2010, 15:16
$1 scrie:$2.. Ceea ce este evident e ca asa zisi slujitori (ca sa revenim la titlul subiectului) care ar trebui sa ii ajute pe oameni in al cunoaste pe Dumnezeu in marea lor majoritate traiesc fara Dumnezeu ceea ce spune totul .
de temir » 22 Feb 2010, 15:18
$1 scrie:$2cate ceva, dar nu totul.
de Nic_Bv » 22 Feb 2010, 16:43
de raduedi » 22 Feb 2010, 17:04
$1 scrie:$2ai si asta n-ar trebui sa fie (si sa ramana) o experienta intima? ca detaliile unei omenesti povesti de iubire: te indragostesti lulea de o fetiscana, ti se raspunde, apropierea capata amploare si te iubesti cu ea si savurezi fiecare clipa si fiecare detaliu - ai putea sa povestesti in public tot ce ti s-a intamplat, si cum ai procedat si cum te-ai sarutat si cum ai strans in palma si etc? ma indoiesc
de toxicristi » 22 Feb 2010, 17:59
de DanielArdelian2 » 22 Feb 2010, 19:16
$1 scrie:$2Daniel: nu-mi aduc aminte sa fi primit vreun ban de la tine, iar daca voi primi nu cred ca voi construi o biserica din ei.
$1 scrie:$2u fac eforturi disperate sa nu pun semnul egalitatii intre atei si ignoranti, te rog nu ma mai ispiti...
$1 scrie:$2at despre faptele enumerate de tine, hai sa fim seriosi. Asa cum am spus, nicio biserica nu e perfecta.
$1 scrie:$2e parca oamenii de stiinta sunt altfel? Stii avertismentul dat de oamenii de stiinta cu un secol si ceva in urma, ca daca trenurile vor merge cu viteze mai mari de 40 kmh aerul va iesi din vagoane iar pasagerii vor muri sufocati? Sau chestia aia cu aparatele mai grele decat aerul, iti spune ceva?
$1 scrie:$2mi pare rau ca nu ai gustat gluma cu 1 si 2. Imi cer scuze daca am atins un punct nevralgic cu chestia asta.
de temir » 22 Feb 2010, 19:45
$1 scrie:$2temir: tu esti ateu sau crezi in divinitate intr-un mod personal? Asta asa, ca sa definim pozitiile.
$1 scrie:$2u fac eforturi disperate sa nu pun semnul egalitatii intre atei si ignoranti, te rog nu ma mai ispiti...
$1 scrie:$2 Aici te pot contrazice pentru ca acela care se cheama crestin trebuie obligatoriu sa creada in Cristos (altfel nu mai este crestin) si implicit in Sfanta Scriptura , unde scrie foarte clar ca noi trebuie sa il marturisim pe El si minunile pe care le face in vietile noastre . Nu poti fi crestin , si sa traiesti numai pentru tine bucuria mantuirii fara a o impartasii si celorlalti .
de raduedi » 22 Feb 2010, 20:26
$1 scrie:$2n plus, scriptura e lucrare omenesca, asa ca ce scrie acolo s-ar putea sa fi fost scris cu intentia clara de a promova (misionarismul ce a fost si ce este? marturisirea despre care spui tu, nu? insa in urma cu cateva secole s-a facut cu sabia; alternativa crestinarii era moartea) si de a aduce bisericii foloase (nu neaparat materiale, desi nici acestea n-au fost ignorate)
de Mihai L » 22 Feb 2010, 20:50
$1 scrie:$2.. Scriptura cu siguranta nu este o lucrare omeneasca , si asta o stiu nu din spusele unora care ar fi incercat sa ma manipuleze ci din propria experienta pot spune ca Sfanta Scriptura este carte pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor
de DON GYOVANY » 22 Feb 2010, 20:51
$1 scrie:$2mi-am pus nadejdea in Dumnezeu. Ma crezi sau nu, dar in cel putin 2 cazuri L-am simtit alaturi, iesirea din situatiile cu pricina au fost mai presus de conjuncturile lumesti.
Mai Nic,cum poti sa spui ca l-ai simtit alaturi,cand nici macar nu stii cum arata?,l-ai vazut vreodata?...si NU l-ai simtit alaturi,pur si simplu a fost autosugestie si nimic mai mult,totul s-a petrecut doar in imaginatia ta,pentru ca asta ai comandat la creier in acel moment,a fost o chestie psihica doar!Ma mir ca nu imi spui ca la tine a venit Mos Craciun!
Am avut de asemenea de multe ori vise care mi-au prevestit anumite lucruri ce aveau sa se intample in viitorul imediat.
Asta cu visele e tare,nu incetezi sa ma uimestimama omida,tu esti
![]()
Tu chiar crezi ca viata apare in urma unei reactii chimice? Si ca dupa moarte, ajungi pamant de flori si nimic altceva?
Pai atunci te intreb eu pe tine,si nu numai:-S-a intors cineva inapoi dupa ce a murit?,si a povestit cum e in partea cealalta?.De unde stii tu ce este dupa ce mori,ai fost dincolo sa vezi?,de unde si inventia asta cu "viata de apoi" daca nimeni nu s-a intors inapoi sa ne spuna si noua ce si cum.Da,eu cred ca ajungi pamant de flori dupa ce mori,si nu ma poate contrazice nimeni ca nu are nici o dovada!
$1 scrie:$2iovani, ce a incercat probabil nic sa iti explice, dar vad ca nu are cui, cred ca este urmatorul lucru:
NU vezi,NU simti,NU mirosi, NU gusti, NU auzi semnalele tv, radio, gsm, DAR ele exista, si daca ai decodificatorul portrivit poti prinde o anumita frecventa.
cam asa si aici.
Jucauso,te intreb eu pe tine,cine esti tu de ma judeci pe mine si cu ce autoritate spui ca "nu are cui",cine iti da acest drept tie?,esti cumva o "fiinta superioara" si le stii pe toate si poti sa dai verdicte la alte fiinte?,nu de altceva,dar ca sa stiu si eu sa vin "sa ma inchin" in fata ta,sa iti aduc "smerita ofranda"!Si comparatia cu undele nu are relevanta,pentru ca atata timp cat tv,radio,gsm functioneaza e "clar" ca undele exista si se poate dovedi oricand asta,dar cum dovedesti existenta lui Dumnezeu,rai,iad,ingeri,bla..bla...cum?.Uite cum facem,daca tu imi demonstrezi mie ca toate astea exista,eu pana la sfarsitul vietii sunt "sclavul" tau si strig la tine numai "stapana",jur!,iar daca nu imi demonstrezi,facem invers?.Hai,acum sa te vad!
![]()
iar daca tu crezi ca nu exista dovezi, iti recomand sa nu te pripesti.
Pai daca nu vrei sa ma pripesc,demonstreazami contrariul![]()
$1 scrie:$2criptura cu siguranta nu este o lucrare omeneasca , si asta o stiu nu din spusele unora care ar fi incercat sa ma manipuleze ci din propria experienta pot spune ca Sfanta Scriptura este carte pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor .
Hai nu mai spune,deci din propria ta experienta vii aici si ne spui,si banuiesc ca vrei sa te si credem,ca sfanta scriptura e o carte data de Dumnezeu oamenilor.Pai cum ai ajuns tu la concluzia asta?.Adica sa inteleg ca Dumnezeu acolo sus are tipografie,are hartie si a tiparit o carte si a puso unui inger in spate si l-a trimis pe pamant sa o dea omenirii...si toate astea acum mii de ani...deci ma faci sa rad copios
...hai ca esti simpatic
![]()
de adicristea » 22 Feb 2010, 20:53
$1 scrie:$2 Scriptura cu siguranta nu este o lucrare omeneasca , si asta o stiu nu din spusele unora care ar fi incercat sa ma manipuleze ci din propria experienta pot spune ca Sfanta Scriptura este carte pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor .
de Alen » 22 Feb 2010, 20:54
de Nic_Bv » 22 Feb 2010, 21:09
de adicristea » 22 Feb 2010, 21:13
de DON GYOVANY » 22 Feb 2010, 21:18
de Mihai L » 22 Feb 2010, 21:25
$1 scrie:$2Explica asta daca poti.
de temir » 22 Feb 2010, 21:37
$1 scrie:$2 Scriptura cu siguranta nu este o lucrare omeneasca , si asta o stiu nu din spusele unora care ar fi incercat sa ma manipuleze ci din propria experienta pot spune ca Sfanta Scriptura este carte pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor .
$1 scrie:$2eferitor la faptul ca se confunda adevaratul misionarism (in care insasi misionarii isi dau viata ca altii sa il cunoasca pe Dumnezeu , si asta se intampla chiar in zilele noastre) cu ceea ce au fost cruciadele , este o f mare greseala , e usor sa ucizi in numele lui Dumnezeu si pe urma sa spui ca esti crestin , dar asta nu inseamna absolut nimic .
$1 scrie:$2n crestin adevarat mai degraba si-ar da viata pentru aproapele sau dacat sa ucida , si defapt la asta indeamna Biblia .
$1 scrie:$2S. No offence, temir!
$1 scrie:$2Asa ca va rog sa continuati, eu ma distrez. Dar daca prind pe careva ca paraseste tonul prietenesc al discutiei, l-am ars!
Înapoi la Discutii libere/forum
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori