Discutii libere/forum

Motociclism si Motociclisti

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Motociclism si Motociclisti

Mesajde verga_Cip » 18 Apr 2010, 22:45

Nu e normal, dar asta e cutuma :)) Ei pur si simplu se aseaza la 20 cm de tine si ramana acolo pana te depasesc. Asta din comportamentul a catorva zeci de motociclete care m-au depasit de-alungul timpului.
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Mihai L » 18 Apr 2010, 22:47

Cu alte cuvinte ei si-o cauta, nu? :D
De ce oare sa nu purtam si noi sigle cu "Masinile lipite de noi exista in trafic"??? =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde verga_Cip » 19 Apr 2010, 06:39

Sau ceva de genul:
daca poti citi acest mesaj inseamna ca esti motociclist =))
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 19 Apr 2010, 08:18

Ca sa nu creez confuzie... NU TOTI MOTOCICLISTII STAU IN "COASTA" MASINILOR ... ceea ce am spus este pe baza a cea am vazut pana acum, atat pe moto, cat si in masina! Nu generalizati va rog! (asta ca idee, pentru ca numarul accidentelor care lovesc vehiculul din fata datorita distantei prea mici dar si altor cauze in care sunt implicate motociclete este mult mai mic decat cel in care sunt implicate masini)
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde axelus » 19 Apr 2010, 10:47

nici numarul motocicletelor nu il egaleaza pe cel al masinilor in trafic..
axelus
Gold Member

Maşina: focus 2002, 1,6

Mesajde verga_Cip » 19 Apr 2010, 11:08

Daca si numarul are treaba...na, depinde cum vrei sa o privesti. Nu inteleg legatura intre neatentia soferului sau pastratul distantei fata de cel din fata cu numarul masinilor din trafic :)) S-au ciocnit ele si autobuzele si alea sunt mai putine :D
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Moartea » 25 Apr 2010, 22:11

Ei bine, dragii tetii, iaca, s-a scurs o săptămână din pedeapsa grea dată motocicliştilor…
Mi-am ascuţit săbiile, mi-am curăţat şi încărcat flintele, am pus capcane în drumurile lor, am plantat arici în şosea, în miez de noapte, am drogat toate gagicile să-i atragă, am ieftinit berea şi alcooalele în drumurile lor, şi nimic!
Toată săptămâna doar un dobitoc de la comunitară a mers preţ de vreo doo semafoare în urma mea, dar cuminte şi sătul. Am mai văzut doi guzgani mustăcioşi de la circulaţie cu bemweurile puse pe cric, iar ei serveau ciorbiţă de burtă.
Restul motocicliştilor au înţeles că trebuie să se ferească din drumul meu ceva timp şi uite că mi-a ieşit!
Uneori, de nervi, prefer să stau acasă ca să nu omor motociclişti!
Ultima oară modificat de Alen pe 25 Apr 2010, 22:24, modificat 1 dată în total.
Motiv: postul era scris de 2 ori, probabil din greseala-am sters unul din ele
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde Moartea » 29 Apr 2010, 21:36

azi am auzit o ştire la radio potrivit căreia miliţienii de circulaţie o să tăbare pe tot ce înseamnă scutere poreclite neînmatriculate şi fără rca... cică urma să le tragă amenzi de pînă la 2.000 lei...
hehe!
...o să le ia boii de la biciclete (ca să nu zic că o să le belească ştiţi voi ce...)
la fel motociliştilor care umblă cu numerele îndoite şi murdare pînă la ilizibil deşi motoru e curat! hai, că ăstora poa' să le umfle talonu şi să le dea şi o amendă, dar vedeţi voi miliţia făcînd asta?
au mai zis ei ceva de permisele de A1 de la 16 ani şi purtatul căştilor iar eu am început să casc de plictiseală...
ei cred că rezolvă treaba făcînd RAZII DE MOMENT ca pe timpul lui pif, arză-l-ar focu', şi nu PREVENŢIE sau ACTIVITATE PERMANENTĂ de urmărire a traficului.
văd zilnic întîmplîndu-se sub ochii lor diverse contravenţii, iar ei nici nu îi opresc ca să-i avertizeze asupra faptelor, ce să mai vorbim de amenzi...
cînd văd că se produce o chestie se întorc repede cu spatele şi se prefac a fi atenţi la altă parte a traficului şi au dreptate să se poarte aşa:
toată puştimea care umblă pe scutere o face fără să-i intereseze de nimic; ştiu că sunt intangibili, pot umbla fără cască, cu scutere incomplete sau cu defecţiuni posibil letale, pot merge cleşte de beţi, şi în general, toţi au boala full throttle.
din nefericire aceşti oameni nu vor ajunge niciodată motociclişti, pentru că fără şcoală nu iese nimic.
din cauza asta există cocalari în şlapi pe supersportive... A-ul se ia prea uşor...

(moamă, ce moralist sunt! :D )

Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde verga_Cip » 30 Apr 2010, 08:37

$1 scrie:$2zi am auzit o ştire la radio potrivit căreia miliţienii de circulaţie o să tăbare pe tot ce înseamnă scutere poreclite neînmatriculate şi fără rca... cică urma să le tragă amenzi de pînă la 2.000 lei...
hehe!
...o să le ia boii de la biciclete (ca să nu zic că o să le belească ştiţi voi ce...)

Sa le ia si ventilele, sa ii controleze zilnic, numai s-o faca. Ideea e ca ei nu risca nimic, asa ca de-aia si fac prostii! Cand vor risca, atunci va fi altfel. Eu as introduce carnet si sub 50 cc, adica legislatie + un mini test de poligon. Si "dovada" sa fie tot cu poza ... si sa se suspende!

$1 scrie:$2la fel motociliştilor care umblă cu numerele îndoite şi murdare pînă la ilizibil deşi motoru e curat! hai, că ăstora poa' să le umfle talonu şi să le dea şi o amendă, dar vedeţi voi miliţia făcînd asta?

Eu asta astept! Din cei cunoscuti cam jumatate au numerele indoite, majoritatea din ei cu vitezane! Eu as face razie si i-as opri la 2 saptamani si ia-s controla de acte, pentru ca multi umbla cu permise suspendate, fara RCA, fara ITP ...

$1 scrie:$2(moamă, ce moralist sunt! :D )

Tu ai zis :))
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 30 Apr 2010, 10:18

Si totusi nu vad in continuare decat indemnuri de atentie la motociclisti...
Unul nu se duce sa zica la politie "Bai, vezi ca ala circula beat sau fara diverse acte in regula" sau macar direct celui cu probleme: "Gogule, imi pare rau, nu vii azi cu noi la plimbare cu moto pentru ca stim ca nu ai actele in regula si este periculos, inclusiv pentru noi sau pentru ceilalti participanti la trafic"
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 30 Apr 2010, 11:09

Eu daca l-as vedea beat, sa stii ca i-as spune! Daca omul vrea sa se suie...sa fie sanatos! Eu am fost in situatia asta. I-am zis, el a zis si ce..si discutia s-a terminat foarte rapid!

Aia cu actele e mai greu pentru ca trebuie sa stii ca nu are ... ori de aflat afli cand faptul e deja consumat :)).

PS: Eu daca as sti pe unul care circula fara carnet, sofer sau motociclist, as pune politia pe urmele lui. Intrebarea e: Daca afla si te prinde, iti sparge capul?? =))
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 30 Apr 2010, 11:12

Pai in cazul asta mi se pare OK sa facem campanii de avertizare ca si masinile exista in trafic, nu sunt doar jaloane pentru motociclisti...? :D
Si ca au si ele drepturi, nu numai obligatii?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde temir » 30 Apr 2010, 11:20

$1 scrie:$2ai in cazul asta mi se pare OK sa facem campanii de avertizare ca si masinile exista in trafic

ai o bere
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde toxicristi » 30 Apr 2010, 12:29

scuterele nu au nevoie de rca
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde adicristea » 30 Apr 2010, 12:33

Din pacate, as putea adauga.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde verga_Cip » 30 Apr 2010, 12:38

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ai in cazul asta mi se pare OK sa facem campanii de avertizare ca si masinile exista in trafic

ai o bere

Din pacate numarul masinilor este infinit mai mare decat cel al motocicletelor, iar numarul accidentelor in care soferul declara ca NU a vazut motocicleta este infinit mai mare decat cazul in care declara ca nu a vazut masina !!

Dar imi place ca desi ramai un baiat bun, permanent vrei sa demonstrezi ceva (poate chiar contrariul)!!

PS: ce-ar fi sa ne raportam noi un pic la ce se intampla in VEST-ul pe care il dam exemplu numai cand vine vorba de bune ... acolo fiecare participant la trafic are drepturi si obligatii, insa un sofer care intalneste un biciclist NU-L VA DEPASI pana cand din sens opus nu are liber. In Romania se coboara din masina si-l bate ca nu are loc sa treaca! Asa si cu motocicletele ... da-l in ..zda ma-mii lui ca are frana ... sa o foloseasca!

PS2: Ma pis daca primesc un WARN, ca probabil ca-l merit, insa imi dati dovada ca sunteti niste ... si ... si ... sta omul de vorba cu voi, admite ca motociclistii gresesc, recunoaste ca se pot imbunatati lucrurile si cu prima ocazie cand il prindeti, il f****ti de-l rupeti! Halal comunitate, halal uameni (scris special asa). Va doresc s-aveti parte...in viata numai de uameni de-astia care sa v-o traga de fiecare data, poate va aduceti aminte ca intr-o comunitate fiecare TREBUIE sa lase pentru a coexista!! Daca incapatanarea domina, in afara de prostie nu iese nimic la suprafata!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 30 Apr 2010, 14:35

Usurel, Cipriane, usurel...
Ne mai uitam si la lege, nu doar la statistici.

Ce nu-mi place mie este ca DOAR motociclistii exista; nu biciclisti, nu pietoni... Apropo, cred ca accidentele cu pietoni sunt mult mai numeroase decat cele cu moto, si totusi nu am vazut lipiciosi cu "Pietoni exista in trafic". Pietonii nu fac marsuri de protest, nu blocheaza orasele pentru a fi "vazuti" pe strada.
Este bine ca avem si oameni care sunt in ambele tabere, de multe ori aflam detalii surprinzatoare.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 30 Apr 2010, 14:42

Asta nu este un argument .... De bascalie stiu sa ma tin si eu. Si daca tot nu facem campanii de promovare a existentei bicicletelor in trafic, da-i in mortii ma-mii lor (pot sa jur ca unii asa gandesc, desi pe forum o scriu frumos, ca vorba aia, se mai da si WARN sau trebuie sa aparem civilizati, ca in bancul ala: Da-l in p..a mea, sunt un gentleman) ... inchidem topicuri sau dam beri!!

Cat priveste partea cu pietonii si bicicletele, comparatia este dintr-un punct de vedere ERONATA! Bicicletele nu sunt considerate autovehicule, si nici pietonii. Nu platesc RCA si nu au ITP. Nu au limite de viteza si nici nu pot "omora" o masina. Locul lor de mers este special amenajat, si pentru pietoni si pentru biciclete. Asadar comparam mere cu cauciucuri (ca prune ar fi tot fructe). Si daca nu ma insel o campanie cu luatul carnetelor pentru neacordare de prioritate a pietonilor tocmai ce s-a incheiat, asa ca nu chiar neagra cum o faci.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde YoYo_man » 30 Apr 2010, 15:25

$1 scrie:$2cuterele nu au nevoie de rca

Scuterele AU nevoie de RCA. te rog sa te interesezi inainte sa postezi afirmatii de genul asta...eventual puteai sa scrii "din cate stiu eu scuterele nu au nevoie de RCA"...sau ceva de genul@
Ford Ka /2002
Smart ForTwo
MZ SuperMoto
Yamaha Booster 50
Ex-Ford Fiesta 1.4tdci - LUV2XLR8
Ex-Yamaha Skyliner 150
YoYo_man
Ford Freak

Maşina: Fiesta 1.4 TdCi

Mesajde adicristea » 30 Apr 2010, 15:31

Asta de cand?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Moartea » 30 Apr 2010, 15:36

Bicicletele nu sunt considerate autovehicule, si nici pietonii.

într-adevăr bicicletele nu sunt autovehicule ci VEHICULE!

BICICLISTUL NU E TOTUNA CU PIETONUL!

caz:
cu vreun an în urmă un tembel mergând tare cu bicla pe trotuar mi-a sărit în faţă pe trecerea de pietoni.
m-am făcut că nu-l văd şi mi-am continuat drumul şi bou' a dat tare în frâne şi s-a oprit la 1m de bara mea.
a început să zbiere la mine că de ce nu dau prioritate la pietoni...
"fiindcă nu eşti pieton, boule! eşti biciclist! conduci un vehicul!" sunt convins că pramatia nu a înţeles nimic şi va avea surpriza să-i rupă vreunu planetarele pe trecere şi să-i plătească pe urmă şi reperaţia la maşină... şi nu era puşti, bătea la 25 de anişori, d-asta i-am zis bou...

când am făcut eu şcoala era regula că dacă vrei să traversezi pe trecere tre' să iei bicla sau motoru de coarne şi să treci în calitate de pedestraş, infanterist, nu călăreţ! ba, dacă nu mă înşel, regulamentul spunea că dacă e motocicletă şi travesezi cu ea de coarne e musai să fie motorul oprit şi contactul tăiat. pe vremurile alea singurele motoare "viertaktmotor" adicătelea motoare în 4 timpi erau numai saharienele, Zundapp, maşinării cu războiul făcut, iar de ruşi erau Uralul şi Dnepr, restul erau numai 2 timpi...

uite cum m-am luat cu prostiile vostre şi am uitat de ale mele! :D

nici săptămâna asta nu am prins niciun motociclist!
au stat pitiţi bine!
pedeapsa a expirat, aşa că de luni încolo puteţi ieşi din galerii!

şi, bai dă uei, cum zice americanu, legislativ vorbind la scuterişti nu trebuie să le dai amenzi pe care nu le plătesc oricum ci ai altă posibilitate:

iată ideea mea:

cumperi 60 de camionete Transit cu coviltir sau fără şi le împarţi câte 10 la fiecare sector.
când miliţianu a prins guşteru' de scuterist cu mîţa-n sac cheamă duba şi-i umflă scuteru.
apoi vine parte interesantă.
îi zice: "cumetre, scuterul va fi dus în marele parc de scutere de la 20 km de oraş. amenda e 1.000 de lei (să zicem) acte n-ai, nici permis, nici acte pe scuter, nimic, nimic... Ok! cu cât ajungi mai repede la parcul auto cu scuterele confiscate, plăteşti mia de lei şi ai şansa să-ţi iei cel mai p*zdos scuter din curte că oricum niciunul dintre ele nu are acte şi, vezi-Doamne! proprietar..." această lege se va transforma într-un fel de piaţă şi scuteriştii vor înţelege că până acolo le-a fost!

iar această lege să aibe putere 2 sau 3 ani ca să-i potoleşti...

alde Licurg, Cicero, Solon, şi alţii, marii gânditori ai Dreptului Antic mi-au fost elevi aşa că nu mai aplaudaţi... :))

vă mulţumesc pentru atenţie!
Ultima oară modificat de Moartea pe 30 Apr 2010, 15:49, modificat 1 dată în total.

Moartea
Member

Mesajde YoYo_man » 30 Apr 2010, 15:43

$1 scrie:$2sta de cand?

de pe la jumatea lui 2007 cam asa...
Ford Ka /2002
Smart ForTwo
MZ SuperMoto
Yamaha Booster 50
Ex-Ford Fiesta 1.4tdci - LUV2XLR8
Ex-Yamaha Skyliner 150
YoYo_man
Ford Freak

Maşina: Fiesta 1.4 TdCi

Mesajde verga_Cip » 30 Apr 2010, 15:43

$1 scrie:$2sta de cand?

De ceva vreme, toate firmele de asigurari au in oferta RCa pt scutere sub 50 cc si peste 50 cc :D
Bicicletele nu sunt considerate autovehicule, si nici pietonii.

într-adevăr bicicletele nu sunt autovehicule ci VEHICULE!

BICICLISTUL NU E TOTUNA CU PIETONUL!

Hai sa facem un mars de constientizare a bicicletelor prin locurile special amenajate :) am fost eu contra?

Si ca sa ii raspund tot lui Mihai, uite http://bpr.b.politiaromana.ro/index.php ... panii.html
3 campanii, 2 pentru pietoni!! Atentie, ultimele 2 pentru pietoni!! Alti pumni dati motociclistilor, mai sunt?!

@Moartea: am respect pt biciclete, le dau prioritate, iar daca le intersectez calea incerc sa ma uit de 10 ori inainte de a o face!! Deci, nu am nimic cu bicicletele!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 30 Apr 2010, 16:15

Ciprian, probabil nu ai observat ca nu vorbeam de campaniile publice... Si in general era vorba despre alte categorii de accidente, unde intra si pietonii, bicicletele, chiar si basculantele, pana la urma.
In rest, sunt de acord cu partea cu bicicleta=vehicul, daca nu e pe langa bicicleta si e vorba de trecere de pietoni si nu de stop, nici eu nu-i las in pace... :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Moartea » 30 Apr 2010, 16:23

@Moartea: am respect pt biciclete, le dau prioritate,

nu e vorba de respect, coane! (respectul e o chesie care se câştigă greu şi în timp...)
e vorba că trebuie respectate nişte legi!
că d-aia suntem oameni...

la noi partea nasoală e că ne dispreţuim unii pe alţii indiferent dacă, în trafic, suntem călare sau în "conservă"
şi între grupurile de motociclişti sunt disensiuni mari, iar singurul lucru care îi uneşte câteodată e moartea unuia considerat nevinovat.
nu mai vorbesc de cât de tare îi iubiţi pe scuterişti pe care îi doare în paişpe de voi, fraţii lor mai mari.
ei bine, dispreţul e atât de efervescent şi de dinamic încât în unele maşini scumpe şi considerate "de jmeker", S-kalsse su bemweuri poţi observa nişte ciomege poreclite bâte de beizbol. nu face să ţii în limuzonă arme din epoca de piatră, cumătre! dacă eşti ciumec, teteo, în loc să dai 50.000 sau mai mult pe un S mai bine îţi iei o tanchetă sh de prin războaile din lumea asta... tot atâta benzină consumă, iar când îţi arde să te dai la unu nu te mai oboseşti cu paru'... ai mitraliere şi alte arme sensibil mai eficiente decât prăpădita aia de bucată de lemn.

la noi, în loc să-l înjuri şi să pleci răcorit ajungi să-i dai cu ciomagu-n cap şi, eventual, să-i stingi şi neamu' pentru o nimica toată petrecută în trafic.

dispreţul de care vorbeam mai sus e o boală mai periculoasă decât cancerul şi mai contagioasă decât varicela.
împotriva cui?

Moartea
Member

Mesajde Nic_Bv » 30 Apr 2010, 16:54

Baieti, make love nu dati cu var!
Despre ce se vorbeste aici?!? Ca eu nu inteleg nimic...

Unu la mana: cine nu vede partenerii de trafic (impact fara evitare, fara urme de franare) ar trebui pedepsit drastic. Pedeapsa maxima *2. Aici intra si numarul mult prea mare de soferi care nu-i vad pe motociclisti, biciclisti, pietoni, etc. Dar si motociclistii care zboara printre pietoni pe trecere.

Doi la mana: dragi motociclisti, traim in Romania f#t#-i mama ei de treaba! Nu mai considerati implicit ca soferii va vad, ca drumurile n-au gropi, samd. Fiti mai prudenti, la ce-i buna dreptatea daca se obtine post-mortem?

Trei la mana: hai sa nu ne mai enervam asa repede. Nervii si violenta nu repara nimic!
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde verga_Cip » 30 Apr 2010, 16:59

$1 scrie:$2nu e vorba de respect, coane! (respectul e o chesie care se câştigă greu şi în timp...)
e vorba că trebuie respectate nişte legi!
că d-aia suntem oameni...

Nu mai sunt asa sigur de asta .. am dubiile mele ... dar asta e problema mea!

$1 scrie:$2la noi partea nasoală e că ne dispreţuim unii pe alţii indiferent dacă, în trafic, suntem călare sau în "conservă"

Indubitabil!!
Dar probabil, iarasi spun, ca nu toti o realizeaza! Li se pare a fi normal!!

$1 scrie:$2şi între grupurile de motociclişti sunt disensiuni mari, iar singurul lucru care îi uneşte câteodată e moartea unuia considerat nevinovat.
nu mai vorbesc de cât de tare îi iubiţi pe scuterişti pe care îi doare în paişpe de voi, fraţii lor mai mari.

Pentru ca ei nu sunt considerati motociclisti..e un fel de Eu am S Klasse tu ai ford...deci... "eu este mai superior" si am prioritate pe orice culoare si orice drum ...
Cat priveste disensiunile...nu sunt disensiuni deloc!! Adica nu le-as numi disensiuni ... din ce frecventez celalalt forum, este FOBIE!! Ai sunt cu capul rau! Eu daca-as fi moderator acolo, in 2 saptamani curat de tot forumul ala ... Acolo daca li se pare ca vrei s'ajuti sau daca i se scoala unuia ca e mai jmecher ca tine, iti trage o injuratura de intr-o 100 de ani nu ai sa vezi pe forumul asta :)) Si sunt violenti in exprimare, ca si in trafic. Eu le-am mai zis, dar vorbesc la pereti...

$1 scrie:$2la noi, în loc să-l înjuri şi să pleci răcorit ajungi să-i dai cu ciomagu-n cap şi, eventual, să-i stingi şi neamu' pentru o nimica toată petrecută în trafic.

Motociclistii practica sportul numit, trage-i una in oglinda cu piciorul. Este un nou sport national. Cu cat atarna mai mult oglinda, cu atat mai bine... eu de ce crezi ca spun ca aia nu-s normali?!

PS: bine, nu toti!! Tashulina e un caz diferit total, sunt sigur ca si sufletel (userul lui nu-l stiu pe forum). Dar cu Tashulina avem discutii civilizate si nu numai cu mine, cu toti... Asa cum nu toti soferii sunt tampiti, nici motociclistii nu sunt tampiti toti. Dar, procentual da!! De fapt trebuie sa fii un pic dus cu capul ca sa conduci motor in Romania. Probabil ca si de-aia toti sar cand vine vorba de a te lua de ei ...

Nervii nu rezolva multe, dar probabil ca eu nu-s cel mai bun exemplu. Numai ca atunci cand facem misto unii de altii...na...nu e usor de suportat.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde temir » 30 Apr 2010, 17:32

$1 scrie:$2nu la mana: cine nu vede partenerii de trafic (impact fara evitare, fara urme de franare) ar trebui pedepsit drastic. Pedeapsa maxima *2. Aici intra si numarul mult prea mare de soferi care nu-i vad pe motociclisti, biciclisti, pietoni, etc.

daca "cel pe care nu-l vad eu" circula cu mai mult de 100km/k peste limita legala, eu ce vina mai am? n-am avut timp (timpul cel fizic necesar, cat dureaza sa intorc capul) sa-l vad, este? si atunci ce vina as putea eu sa mai am? asta e, sunt unele nerespectari ale regulilor de circulatie care pot avea consecinte cu mult mai grave decat sanctiunile prevazute de lege - hai sa facem o campanie de constientizare a mortii: ce se intampla (cu noi si cu cei pe care-i iubim, sau care ne iubesc pe noi) cand murim? ce se intampla cand ramanem schilozi? cum poti sa privesti in ochi pe mama/fratele/sotia/fetita celui pe care ai fi putut (respectand o regula si simpla, si de bun simt) sa nu-l ucizi? cum poti sa-i explici ca deh, motorul accelereaza mult mai repede

verga_cip:
$1 scrie:$2i sunt cu capul rau! Eu daca-as fi moderator acolo, in 2 saptamani curat de tot forumul ala ... Acolo daca li se pare ca vrei s'ajuti sau daca i se scoala unuia ca e mai jmecher ca tine, iti trage o injuratura de intr-o 100 de ani nu ai sa vezi pe forumul asta :)) Si sunt violenti in exprimare, ca si in trafic. Eu le-am mai zis, dar vorbesc la pereti...
[...]
Motociclistii practica sportul numit, trage-i una in oglinda cu piciorul. Este un nou sport national. Cu cat atarna mai mult oglinda, cu atat mai bine... eu de ce crezi ca spun ca aia nu-s normali?!

vorbesti cumva despre motociclisti?
(hai sa-ti dau moca un pont: nu-s motociclistofob; prostofob, marlanofob, ghertoiofob - poate, si chiar si asta cu limite largi, dar sa am ceva cu un intreg grup, indiferent de categoria care-l individualizeaza? niciodata)

pe urma: sofer, motociclist, biciclist, pieton, mosnegut care impinge un carut cu o butelie - toti sunt participanti la trafic, toti sunt expusi schilodirii sau mortii; e bine sa-i bagam in seama (pana la urma, instruiti au ba, platitori de rovigenta/rca/amenda sau nu, principala imparteala este asta: cei care te incurca cu nesimtire/rautate/prostie/inconstienta si cei care fac tot posibilul sa nu se expuna nici pe ei, nci pe tine sa nu te incurce)
$1 scrie:$2desi ramai un baiat bun, permanent vrei sa demonstrezi ceva (poate chiar contrariul)!!

e interzis, e imoral, e ilegal, ingrasa? asta e situatia, nu e nimic de facut

n-am inteles de ce te-ai oparit atata - eu i-am aratat lui MihaiL un semn de simpatie pentru ca a exprimat un gand pe care il impartasesc:

motociclistii (nu toti) fac campanii sa-i observam, motociclistii (nu toti) se victimizeaza ca n-au libertatea pe care ar vrea-o (nu le ajunge legea, asa cum e, ci vor modificari in favoarea lor), motociclistii (nu toti) n-au respect si grija pentru biciclisti si scuteristi si pietoni - si nici pentru soferi, motociclistii (nu toti) zboara pe asfalt, motociclistii (nu toti) ne asurzesc voit si constient, motociclistii (nu toti) se lauda ca ating rapid superviteze si pe urma se plang ca nu-i vedem, motociclistii aleg aventura si riscul dupa care se plang ca soferii is conservari si protejati de caroserie ("ca doar la impact soferul n-are nimic iar motociclistul ajunge umplutura de toba") - cine palaria mea ii pune sa umble pe doua roti daca se plang ca e asa riscant?

ei bine, cunoscand aceasta discriminare neintemeiata pe care ne-o aplica unii dintre motociclisti, eu, cel care nu fac zgomot asurzitor cu tobe modificate special, eu cel care nu ma plang ca daca ma izbeste un motociclist in portiera mea sau in parbriz ma ucide si pe mine, eu, cel care nu vreau niciun drept in plus pentru mine sau categoria mea, eu care nu vreau decat sa circul linistit si in siguranta si sa fiu tratat omeneste de toti ceilalti participanti, ei bine, eu chiar ii simpatizez pe motociclistii care nu-s idioti si agresivi si prosti; de la ceilalti as vrea sa fie constienti ca exist si eu in trafic, ca daca or sa apara din senin s-ar putea sa n-am timp sa-i vad si sa le fac loc sa se duca pe pustii, si sa mai fie constienti ca nu m-as bucura deloc sa-i vad zdrobiti

asa ca ma bucur cand vad ca mai gandeste si altcineva ca mine, si m-as bucura sa vad ca toti participantii la trafic si constienti si amabili

in concluzie: te-ai besicat degeaba, ca n-am zis niciodata nimic de rau despre motociclisti, in ansamblul lor, ca sa te simti tu dator sa le tii partea, si nici pe soferi nu i-am ridicat in slava cerului

si sa stii ca maine trec prin bacau
temir
Member

Mesajde verga_Cip » 30 Apr 2010, 17:59

Cum am spus, tu in mare esti baiat bun. Singurul lucru este ca ai generalizat cand ai spus ca dai o bere .. adica e un fel de f**tu-i ma-sa! Sau..ceva de genul: cel mai destept cedeaza, un fel mai galant de a-l face pe celelalt prost, dar nu in mod direct.

RECITESTE te rog partea cu aia sunt cu capul! Pentru ca daca ti-a scapat, da-mi voie sa repet:
1. vorbesc de FORUMISTII de pe respectivul site, nu despre motociclisti ca nu-s toti acolo;
2. la final scriu ca nu generalizez, am scris. MARE. Daca vrei o REPET SI MAI MARE

PS: bine, nu toti!! Tashulina e un caz diferit total, sunt sigur ca si sufletel (userul lui nu-l stiu pe forum). Dar cu Tashulina avem discutii civilizate si nu numai cu mine, cu toti... Asa cum nu toti soferii sunt tampiti, nici motociclistii nu sunt tampiti toti. Dar, procentual da!! De fapt trebuie sa fii un pic dus cu capul ca sa conduci motor in Romania. Probabil ca si de-aia toti sar cand vine vorba de a te lua de ei ...

$1 scrie:$2ei bine, cunoscand aceasta discriminare neintemeiata pe care ne-o aplica unii dintre motociclisti, eu, cel care nu fac zgomot asurzitor cu tobe modificate special, eu cel care nu ma plang ca daca ma izbeste un motociclist in portiera mea sau in parbriz ma ucide si pe mine, eu, cel care nu vreau niciun drept in plus pentru mine sau categoria mea, eu care nu vreau decat sa circul linistit si in siguranta si sa fiu tratat omeneste de toti ceilalti participanti, ei bine, eu chiar ii simpatizez pe motociclistii care nu-s idioti si agresivi si prosti; de la ceilalti as vrea sa fie constienti ca exist si eu in trafic, ca daca or sa apara din senin s-ar putea sa n-am timp sa-i vad si sa le fac loc sa se duca pe pustii, si sa mai fie constienti ca nu m-as bucura deloc sa-i vad zdrobiti

vezi tu, aici e marea diferenta. TU te compari cu o comunitate!! Nu as spune EGOISM, desi conform definitiilor probabil ca acolo s-ar incadra, dar... intr-o comunitate sunt mai multi si fiecare individ are propriile sale convingeri (si nebunii, de ce nu?!). Asadar...comparatia este deformata si nu-si are rostul, pentru ca daca EU m-as compara cu soferii, probabil ca as fi primit premiul Nobel pentru pace, Pulitzer pentru jurnalism, Magna cum Laudae pentru sacrificiu si Steaua Romaniei pentru romanism :))

iar pe mine nu ma cunosti ca sa ma categorisesti, fie in idioti (nu ai zis tu asta, zic eu) si nici in non-idioti (iarasi, eu o zic). Si cum in discutie eu eram cel de cealalta parte, e normal sa o iau cum vreau si sa ma basic (cum spui tu) ...

PS: nu te-am facut EU in nici unul din cele spuse de tine, nu-mi rastalmaci cuvintele!! ( (hai sa-ti dau moca un pont: nu-s motociclistofob; prostofob, marlanofob, ghertoiofob - poate, si chiar si asta cu limite largi, dar sa am ceva cu un intreg grup, indiferent de categoria care-l individualizeaza? niciodata) )

$1 scrie:$2asa ca ma bucur cand vad ca mai gandeste si altcineva ca mine, si m-as bucura sa vad ca toti participantii la trafic si constienti si amabili

Cand unul spune ca trebuie sa-i oparim pe .. moldoveni sa spunem si tu dai o bere, ce crezi ca semnifica asta?! In berea aia era facuta departajarea de mai devreme? Aia cu "NU TOTI"?! Nu, pur si simplu ai aderat la BASCALIE!!!

$1 scrie:$2si sa stii ca maine trec prin bacau

Poti trece, eu am sa stau preventiv in casa ... :D
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde temir » 30 Apr 2010, 18:26

$1 scrie:$2and unul spune ca trebuie sa-i oparim pe .. moldoveni sa spunem si tu dai o bere, ce crezi ca semnifica asta?! In berea aia era facuta departajarea de mai devreme? Aia cu "NU TOTI"?! Nu, pur si simplu ai aderat la BASCALIE!!!

eu, prin natura mea is asociat la bascalie, deci nu mai trebuie sa ader (bine, nu-mi place batjocura rautacioasa si asociera unora impotriva unuia, in scopul umilirii si al discreditarii; dar gluma nevinovata, ironia subtire - si chiar si sarcasmul, atunci cand se impune - ca la mama acasa, oricand)

adica berea aia nu era pentru bascalie, ci pentru gandul care penaliza discriminarea inversata

$1 scrie:$2and unul spune ca trebuie sa-i oparim pe .. moldoveni sa spunem si tu dai o bere, ce crezi ca semnifica asta?!

in cercurile restranse, unde toata lumea cunoste pe toata lumea si nu exista riscul de a jigni cu-adevarat pe cineva, se fac si se gusta si asemenea glume; dar in cazul de fata (sau in halba de fata) n-a fost vorba de asa ceva

$1 scrie:$2U te compari cu o comunitate!! Nu as spune EGOISM, desi conform definitiilor probabil ca acolo s-ar incadra, dar... intr-o comunitate sunt mai multi si fiecare individ are propriile sale convingeri

nu ma compar si nici nu ma asociez (total) cu nicio comunitate; nici n-am zis ca noi, soferii, ii dam o bere lui Mihai
$1 scrie:$21. vorbesc de FORUMISTII de pe respectivul site, nu despre motociclisti ca nu-s toti acolo;

dar forumistii aia ce-s? is motociclisti cumva?
(ca nici eu n-am insinuat ca ai zis despre absolut toti motociclistii, si am citit si partea in care-i vorbeai de bine pe unii dintre ei - si ce-i cu asa? voiai sa nu mai raspund deloc? sa raman fara painea cotidiana? exclus)
$1 scrie:$2S: nu te-am facut EU in nici unul din cele spuse de tine, nu-mi rastalmaci cuvintele!!

nu te-am acuzat de nimic, n-am rastalmacit, de ce te-ai oparit iar? de unde reiese ca-ti imputam tie ceva?

tie ti-am imputat doar ca te-ai oparit absolut de pomana, ca doar n-am zis nimic de rau nici de tine, nici de bacauani, nici de moldoveni, nici de motociclisti in general, nici de nimeni; am zis doar ca-i dau o bere lui Mihai ca vrea sa fim si noi (noi, soferii, in general; cred ca asta este singura generalizare, dar nu stiu daca este chiar asa de grav ca m-am asociat intru nazuinta cu un grup. asta nu inseamna ca m-am identificat si am adoptat toate antipatiile si animozitatile unora din acel grup) observati, ca existam si ca circulam si noi, si mai si platim taxe nenumarate

$1 scrie:$2oti trece, eu am sa stau preventiv in casa ...

ei, hai ca m-am razgandit si nu mai trec; poti sa iesi linistit si sa te plimbi peste tot, mai ales in zona intrarii dinspre piatra - curtea de apel - autogara - podul de peste siret
ca pe-acolo "n-o sa trec" eu
temir
Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum