$1 scrie:$2nu la mana: cine nu vede partenerii de trafic (impact fara evitare, fara urme de franare) ar trebui pedepsit drastic. Pedeapsa maxima *2. Aici intra si numarul mult prea mare de soferi care nu-i vad pe motociclisti, biciclisti, pietoni, etc.
daca "cel pe care nu-l vad eu" circula cu mai mult de 100km/k peste limita legala, eu ce vina mai am? n-am avut timp (timpul cel fizic necesar, cat dureaza sa intorc capul) sa-l vad, este? si atunci ce vina as putea eu sa mai am? asta e, sunt unele nerespectari ale regulilor de circulatie care pot avea consecinte cu mult mai grave decat sanctiunile prevazute de lege - hai sa facem o campanie de constientizare a mortii: ce se intampla (cu noi si cu cei pe care-i iubim, sau care ne iubesc pe noi) cand murim? ce se intampla cand ramanem schilozi? cum poti sa privesti in ochi pe mama/fratele/sotia/fetita celui pe care ai fi putut (respectand o regula si simpla, si de bun simt) sa nu-l ucizi? cum poti sa-i explici ca deh,
motorul accelereaza mult mai repedeverga_cip:
$1 scrie:$2i sunt cu capul rau! Eu daca-as fi moderator acolo, in 2 saptamani curat de tot forumul ala ... Acolo daca li se pare ca vrei s'ajuti sau daca i se scoala unuia ca e mai jmecher ca tine, iti trage o injuratura de intr-o 100 de ani nu ai sa vezi pe forumul asta

Si sunt violenti in exprimare, ca si in trafic. Eu le-am mai zis, dar vorbesc la pereti...
[...]
Motociclistii practica sportul numit, trage-i una in oglinda cu piciorul. Este un nou sport national. Cu cat atarna mai mult oglinda, cu atat mai bine... eu de ce crezi ca spun ca aia nu-s normali?!
vorbesti cumva despre motociclisti?
(hai sa-ti dau moca un pont: nu-s motociclistofob; prostofob, marlanofob, ghertoiofob - poate, si chiar si asta cu limite largi, dar sa am ceva cu un intreg grup, indiferent de categoria care-l individualizeaza? niciodata)
pe urma: sofer, motociclist, biciclist, pieton, mosnegut care impinge un carut cu o butelie - toti sunt participanti la trafic, toti sunt expusi schilodirii sau mortii; e bine sa-i bagam in seama (pana la urma, instruiti au ba, platitori de rovigenta/rca/amenda sau nu, principala imparteala este asta: cei care te incurca cu nesimtire/rautate/prostie/inconstienta si cei care fac tot posibilul sa nu se expuna nici pe ei, nci pe tine sa nu te incurce)
$1 scrie:$2desi ramai un baiat bun, permanent vrei sa demonstrezi ceva (poate chiar contrariul)!!
e interzis, e imoral, e ilegal, ingrasa? asta e situatia, nu e nimic de facut
n-am inteles de ce te-ai oparit atata - eu i-am aratat lui MihaiL un semn de simpatie pentru ca a exprimat un gand pe care il impartasesc:
motociclistii (nu toti) fac campanii sa-i observam, motociclistii (nu toti) se victimizeaza ca n-au libertatea pe care ar vrea-o (nu le ajunge legea, asa cum e, ci vor modificari in favoarea lor), motociclistii (nu toti) n-au respect si grija pentru biciclisti si scuteristi si pietoni - si nici pentru soferi, motociclistii (nu toti) zboara pe asfalt, motociclistii (nu toti) ne asurzesc voit si constient, motociclistii (nu toti) se lauda ca ating rapid superviteze si pe urma se plang ca nu-i vedem, motociclistii
aleg aventura si riscul dupa care se plang ca soferii is conservari si protejati de caroserie ("ca doar la impact soferul n-are nimic iar motociclistul ajunge umplutura de toba") - cine palaria mea ii pune sa umble pe doua roti daca se plang ca e asa riscant?
ei bine, cunoscand aceasta discriminare neintemeiata pe care
ne-o aplica
unii dintre motociclisti, eu, cel care nu fac zgomot asurzitor cu tobe modificate special, eu cel care nu ma plang ca daca ma izbeste un motociclist in portiera mea sau in parbriz ma ucide si pe mine, eu, cel care nu vreau niciun drept in plus pentru mine sau categoria mea, eu care nu vreau decat sa circul linistit si in siguranta si sa fiu tratat omeneste de toti ceilalti participanti, ei bine, eu chiar ii simpatizez pe motociclistii care nu-s idioti si agresivi si prosti; de la ceilalti as vrea sa fie constienti ca
exist si eu in trafic, ca daca or sa apara din senin s-ar putea sa n-am timp sa-i vad si sa le fac loc sa se duca pe pustii, si sa mai fie constienti ca nu m-as bucura deloc sa-i vad zdrobiti
asa ca ma bucur cand vad ca mai gandeste si altcineva ca mine, si m-as bucura sa vad ca toti participantii la trafic si constienti si amabili
in concluzie: te-ai besicat degeaba, ca n-am zis niciodata nimic de rau despre motociclisti, in ansamblul lor, ca sa te simti tu dator sa le tii partea, si nici pe soferi nu i-am ridicat in slava cerului
si sa stii ca maine trec prin bacau