Salut,
Am fost "certat" de cineva in particular

ca nu mai expun reparatii efectuate si de aceea revin.
Saptamana trecuta am fost onorat de vizita colegului de forum gica 0 din Bucuresti care detine un Ford Fiesta 1,4 TDCI care avea de remediat urmatoarele probleme:
-reparat pierderi compresie la unul din injectoare,
-inlocuit garnitura capac culbutori,
-inlocuit radiatorul de la AC,
-indreptat radiatorul de racire,
-inlocuit brat anti-rasturnare motor,
-inlocuit garnitura etansare galerie de evacuare.
As avea ceva comentarii de facut asupra conceptiei capacului de culbutori si sper sa nu supar pe nimeni.
Capacul de culbutori la acest tip de motor are 3 roluri si anume:
-de carcasa a distributiei,
-de galerie de admisie,
-de capac de culbutori.
Datorita acestui fapt in momentul in care doresti sa schimbi garnitura capacului trebuie sa demontezi toata partea superioara a motorului si asta pentru ca nu au vrut sa sectioneze cele 3 functii si sa mai adauge vreo 8 suruburi pentru prindere separata.
Voi prezenta in cotinuare ce implica si care sunt operatiile care se efectueaza pentru a inlocui garniturile de etansare si centrare axila a injectoarelor.
Se incepe cu golirea instalatiei de racire si colectarea antigelului pe cat posibil iar apoi cu demontarea urmatoarelor subansambluri:
-vasul de expansiune,
-carcasa filtrului de aer,
-racordul cu epuratorul de gaze dintre clapeta de acceleratie si turbo-suflanta,
-priza de aer si racordul filtrului de aer,
-capacul distributiei,
-mufele instalatiei electrice,aici atentie la sistemul lor de asigurare sa nu le rupeti,
-teava epurator gaze motor din partea din spate,
-bateria de filtru de combustibil,
-pompita de amorsare cu conbustibil,
-carcasa capacului de culbutori,admisie si distributie,
-conductele de tur ale injectoarelor,
-racordul de retur,
-cele 4 mufe ale injectoarelor,
-cele 4 bride de fixare a injectoarelor.
Va rog sa observati cu atentie inscrisul meu de sub fiecare poza care face explicatia piesei respective.